Glad advent:)

Jav vet inte riktigt hur man tillönskar alla en trevlig, glad, mysig etc advent men då jag är borta på söndag i varmare trakter vill jag bara önska alla en Glad Advent! Tänd så mycket ljus som möjligt så att vi motar novembermörkret vid grinden:)

 Adventshälsningar från mig:)

Dirty Institution

"Kvinnor kan" och "tjejer äger": Efter alla diskussioner kring replokalerna på Hamnmagasinet så har Vk valt att ta en bild på våra härliga tjejer som har ett band och repar på Hamnis två gånger per vecka. Bilden kommer att finnas i Västerbottens kuriren imorgon och jag är sååååååå stolt och glad över att de får synas och det är en fantastisk bild som är tagen!

Bandmedlemmarnar är: Jasmine, Julia (min), Frida, Lena och Erica - fullständigt fantastiska tjejer. I LOVE U......

Nu drar vi .............

 ........till Kanarieöarna och Playa del Ingles. Flyget går direkt från Umeå imorgon (lördag) och vi återkommer om en vecka. Det ska bli så skönt att lämna mörka november för lite sol och ljus så att talgkottkörteln får möjlighet att tillverka nya endorfiner. Bilden är från vårt hotell och det ser ju bara bra ut:))

Jag har dock ett litet problem när jag skall åka bort och det är att lämna de jag har här hemma. Jag får sådan separationsångest fast jag vet att alla mår bra och jag kommer att komma hem igen. Värst är det kvällen före men när jag väl är på planet så går det över för då finns det inget som jag kan göra åt saken.........logiskt!!!! Käraste mor kommer hem till oss och bor här med Zigge, Elvis och Leo - det känns skönt och nu är det pyntat och fint här hemma för advent!

 Godnatt kära vänner och om ni inte hör av mig på en vecka så beror det på att jag kopplar av och har det skönt:)

Marran

Stressiga dagar med avkoppling!

Den här veckan har verkligen allt kört ihop sig och jag blir stressad som tusan vilket får konsekvensen att jag blir helt "yr" i mössan! När man mår så dåligt och känner sig så stressad är det verkligen viktigt att mitt i alltihop pressa in lite avkoppling. Igårkväll var vi "Hallströmmare" (vi som jobbat ihop under Hallströms Advokatbyrå-tiden) tillsammans och den här kvällen var Christel värd och hon kan verkligen konsten att få ihop en underbar middag och få oss alla att känna oss välkomna i hennes (och Peters) hemtrevliga hem.

Vi åt en underbar italiensk paj med salami, färska tomater och parmesanost, vi pratade pratade pratade, drack vin vin vin och hade supertrevligt som vi alltid har tillsammans. Nu har vi planerat curling i feb/mars och svampplockning till hösten!

 
Tack Barbro, Solveig, Christel, Eva och Katarina för vår vänskap som är så härligt befriande och mig så innerligt kär!

P.S. Nu har jag klockan och trivs så superbra med den:) Däremot så råkade jag tydligen tappa plånboken hos Evelina på Creative Lounge igår vilket innebar att jag trodde att jag förlorat plånboken och använde hela morgonen med att spärra kort och polisanmäla saken ............... men så ringer Evelina och har hittat den bland handväskorna:)))) Glad men nu har jag inga kort att använda så jag måste köra kontantprincipen ett tag men det skall väl funka!!!!


Härliga ungdomar

OBS! Klockan var slut!!!!!

I vart fall så har Umeå kommun backat från sitt beslut om att endast låta ungdomarna på Hamnmagasinet spela digitalt (så att det inte hörs!!) och detta tack vare gedigna protester från engagerade personer, ungdomarna och andra som tagit ställning för ungdomens hus på Hamnis! Det känns så oerhört bra att det faktiskt går att göra skillnad/förändring om man vågar och orkar protestera. Jag tycket att det känns jätteviktigt att visa dessa signaler för ungdomar idag!

Här är en bild på delar av berörda ungdomar och bl.a. Julia och hennes bandkompisar, Jasmine, Erica, Frida och Lena. Deras band heter "Dirty Institution" och det är underbart att de får möjlighet att repa som tidigare! GO GIRLS:)

 


Shoppinglycka

Det här vädret gör mig nästintill deprimerad. Idag har jag bestämt mig för att ge mig själv en gåva så att jag blir glad. Maken är lite av en märkessnobb när det gäller vissa saker och klockor är lite heligt - det skall vara en Omega. Han har sett ut en klocka till mig och den är hur snygg som helst men givetvis också hur dyr som helst!!!! Jag tycker inte att det är värt det men nu har jag hittat klockan som jag vill ha hos Evelina på Creative Lounge - den passar mig perfekt!

Butiken öppnar kl 10.00 så nu skall jag bege mig ut i regnet och gå dit - håll tummarna för att hon har kvar en klocka till mig:)) Om så är fallet tror jag att jag kommer att vara glad hela dagen:) Ur-sköna kramar - ha en bra dag // Maria

Teknikens "helvete"

Jag skrev just ett långt inlägg om teknikens alla djävulskaper och ska då avsluta med att lägga in en söt godnattbild- tro på fan att mitt långa helt fantastiska inlägg försvinner, jag blir tokig:((((

I vart fall så har alla talat så varmt om iphones och vi har låtit oss övertygad om denna fantastiska apparat som är så enkel att t.o.m. Per Nyberg klarar av den. Spänd av förväntan som barn på julafton åker jag och hämtar dessa nya underverk för att vi nu skall uppdateras till 2009 års moderna värld..........
OK - för oss är det inte enkelt. Det händer ingenting för våra sim-kort verkar inte alls vilja flytta från Ericsson till iphone. Ringer återförsäljaren som aldrig hört talas om något liknande..........jag får ta en promenad imorgon och kommer inte att lämna butiken förrän min fantastiskt vita fina manick fungerar:)) Nu ger jag upp för ikväll och förgyller min/er tillvaro med något som alltid funkar!

The good old days - sometimes I miss it so much
..........Jag är färdig nu...........för sängen! Kramis kramar Maria anti-tekniktant (idag)

Tomtar

Jag är julpysslingstokig men jag försöker att hålla en väldigt låg och lite konservativ stil på kontoret!!! Har hittat dessa underbara tomtar som nu förgyller min tillvaro och skall glädja mig varje dag fram till jul. De gulliga tomtarna heter "Putte" och det passar perfekt!


Måndag............

Måste bara pigga upp mig själv och alla ni andra med några gulliga rara bilder så här en ovanligt trist måndag. Jag älskar kaffe och vill gärna ha små gulliga gosedjur som tittar upp:)

Sitter på jobbet och försöker att få något gjort men det är inte det lättaste när tankarna hela tiden flyr i väg åt ett annat håll. Jag ska fokusera ett par timmar till på jobbet men sedan bär det av hemåt och idag ska jag ta tillvara på lite egen tid innan det är dags för middagsstöket!

Det behövs mycket kärlek dagar som denna:)

Regn..........

Det är mörkt och det regnar hela tiden. Det känns som att det aldrig kommer att sluta - man vill bara sitta inne i soffan med tända ljus, en god bok och fly i tanken till ljusare tider men så har ju jag hund och då finns ingen återvändo - ut på promenad!!!

Zigge gillar inte heller regn/vatten men vad ska han göra - nöden har ingen lag och matte måste följa med ut på promenad. Det är kolsvart ute och ingen har tänt adventsljusen än så det finns inget ljus i mörkret att glädjas åt............ Bläääääääääääää...........jag vill ha ett paraply i regnbågens färger eftersom det sägs att "efter regn kommer solsken" och då vill jag vara beredd med ett så här snygg paraply:

Snyggt som tusan och då kanske man t.o.m. blir glad fastän det regnar:))

Nu väntar sängen och en god bok - fortfarande - Idealisten av Thomas Bodström:) Maria från Bahia


Lördagkvällen

Igår hade jag förmånen att få rå om mina underbara döttrar och även kära mor. Maken lämnade jag kvar i stugan så det var riktig tjejkväll och i introducerade också Nessie och Isaac för Elvis. Det var lite kinkigt ibörjan men efter en liten stund så var allt toppen:) Jag har adventspyntat lite eftersom jag kommer att vara borta under första advent och det blev riktigt mysigt här hemma. Medan tjejerna underhöll mormor så stökade jag på i köket och tillredde en riktigt riktigt god:

Den serverades med ett gott vin "Diablo" som passar bra till en planka. Till efterrätt så blev det Turimasu som jag tidigare inte smakat men det var toppengott! Emily gick iväg på en fest med jobbet och vi satte oss skönt ner i soffan med tända ljus och slog på en dvd som jag köpt genom aftonbladet - 90s, ett försvarstal med Henrik Schyffert - fullständigt lysande: Jag och Julia skrattade så gott och i slutet så knöt han ihop påsen till en briljant eftertanke! Genialt!

Mormor somnade i soffan och vi skickade hem henne i en taxi, sedan gick jag och Julia och la oss i vår dubbelsäng och somnade så gott efter en perfekt lördagskväll tillsammans! Love U All // Mia


Fredagsmys

Idag är det på nytt fredag och hur skönt är inte det? Helt underbart och inget som är betungande på jobbet varför jag, maken och Zigge åker ut till stugan. Jag skall sätta upp julbelysningar i träden ute i stugmörkret så att vi syns på Puttgränd:)

Maken och Zigge stannar kvar i stugan över helgen men jag åker hem imorgon för att ha tjejmiddag med:
 och


 och sist men inte minst

 



Jag längtar..................Inget internet i stugan så det blir inget blogginlägg förrän tidigast i morgon och då kan jag berätta om vår härliga samvaro!!

NJUT AV FREDAGENS MYS INOMHUS .............. Maria


Bloggvärlden

Jag har tidigare medgett att jag följer Carolina Gynnings blogg för att jag gillar henne men jag följer inte bloggen längre:( Jag gillar hennes konst, parfym m.m. men jag har tröttnat på all reklam som hon gör och det är lika med så många andra bloggar som jag har tittat på - allt handlar bara om att göra reklalm för en massa produkter.... men den enda blogg som jag nu följt ett tag är hans:

alex-schulman_61584118.jpg men nu slutar jag för nu har han också med "Dagens outfit" i sin blogg och jag gillar verkligen inte det uttrycket för det blir = reklam för något märke eller produkter som man som bloggläsare skall köpa!!! Jag vägrar acceptera denna smygreklam! Annars gillar jag verkligen hur han skriver.........I övrigt så trodde jag att att bloggar verkligen var som vår tids dagböcker men det mesta handlar om att synas och att få bekräftelse.....sånt håller ju inte jag på med:)) Återigen GODNATT - nu måste jag ta hand om alla mina djur, både fysiskt och virtuellt:)) Marran

Working Woman

Jag älskar verkligen mitt jobb............det enda som stör mig är ringsignalen på telefonen - vi är alltid tillgängliga (eller iaf jag) och just nu har jag Halo med Beyonce och jag hallucinerar den låten hela tiden, måste verklgen byta ringsignal ofta:) Det jag "älskar" med mitt jobb är att prata med människor och det gör jag oftast i telefonen men det är faktiskt lätt att få kontakt med människor per telefon, man behöver inte ha dem reelt och jag är en riktig telefonmänniska, i vart fall på jobbet - hemma är jag dålig på att ringa men det är väl samma sak som att jag har jobbat som städerska och därför så hatar jag att städa hemma:))

 Keep up the good work and Goodnight....

70-talets härliga tid...........



Lika länge sedan som den här tavlan var aktuell - lika länge sedan var jag aktiv med min ridning:) Det är en sak att rida runt i skritt, trav och galopp samt att göra volter, halvvolter m.m. men när ridläraren börjar prata om "öppna" och "slutna" i ridningen så fattar jag ingenting !!!!! När jag red aktivt på 70-talet så var jag nog inte på den nivån i ridningen.........Nu ska jag in i det och jag är sämst men någon måste ju också vara det:) Jag är inte i vägen och jag skämmer inte ut mig men ändå så är det lite småjobbigt och riktigt jobbigt fysiskt! Mina ben bar mig verkligen inte när jag klev av hästen men nöjd som tusan var jag - Nix (hästen) funderade nog några gånger på vilken ryttare han hade i sadeln men han var duktig så han fick ett fint grönt äpple!

Idag är jag tillbaka till mitt positiva JAG men jag har fortfarande en fundering på om Fredrik Reinfeldt el Barack Obama någonsin gör ett handtag i sitt hem=)) eller om det bara är min man som är helt utarbetad!! (missförstå mig rätt)

Kommer ni för den delen ihåg affischen som jag har i mitt hem som Bengt Lindström gjorde i anledning av att E4:an skulle dras upp tlll Ume i början av 70-talet?

Jag älskar faktiskt mycket med 70-talet och således även denna "tavla"..........SLUTA GROGGA - BÖRJA BLOGGA!!

Jämlikhet!

Jag har hört talas om något som heter jämlikhet i hemmet men det måste ju vara något modernt trams som jag totalt har missat:) "Städa, städa varje fredag och så varje dag - det tycker jag är bra" ( I HELVETE HELLER ) men lik förbannat så gör jag det och ju mer irriterad jag blir så desto mer städar jag - är det normalt??? Skönt att vräka ur sig och karln märker ju ingenting men i morgon så är jag givetvis vanliga positiva Mia Fia // Städ-, tvätt-, handlings-, pyssel-, jobb-, mat-, kärlekstanten ska gå isäng..........KRAM

Anagram: Levis blir Elvis

Livet går vidare och man måste fokusera på de postiva sakerna i livet. Just nu är mina känslor hos Elvis som jag fokuserar mina känslor på så att han skall trivas bra hos oss, vilket han gör:) Lewis var inget namn som passade mig men idag har jag hittat det rätta och Elvis är för mig king of music and the look of a man that I like:) Kungliga kramar // Maria och Elvis

Sorgsen

Idag går det inte att känna glädje, fick besked imorse om att min vän och uppfödare till mina katter dog i fredags. Jag satt i hennes kök för en vecka sedan i Skellefteå och fikade leverpastejmackor, surrade om livet och vårt gemensamma intresse katterna! Anne hade det tufft med brytna ben och olyckshändelsen var framme igen och hon klarade inte operationen. Tänk, hon var lika ung som jag! Jag kommer att sakna dig och för dina små älsklingar kommer livet inte att bli sig likt men jag utgår från att de kommer att komma till nya kärleksfulla hem! Titta gärna in på Annes hemsida.........Livet är för bedrövligt ibland! RIP Anne, nu ska jag hem och pussa på Lewisgubben! www.kimayarozes.com

Livets gåta.....


Belysning och kristall:)

I livet behövs ljus för att kunna se framåt men i den praktiska vardagen behövs ljus för att kunna nuet och vilka kläder man tar på sig. Vi har haft en snygg kristallkrona i sovrummen men man ser ingenting. Dagens projekt var att köpa en lampa som faktiskt fyller funktionen - LJUS:) Vi hittade en superbra lampa men kanske inte supersnygg men just nu är det praktiska viktigare än det estetiska!!! I vart fall blev kristallkronan tvättad med Yes och fick en ny plats i hallen och i morgon blir det tvätt av våra andra kristallkronor;

 Pers favorit i vardagsrummet !

 

Min favorit som faktiskt inköptes på min 40-åriga födelsedag! Kristallkronor/lampor är förmodligen gammeldags men det verkar som att kristall har fått en renässans och det är underbart - jag gillar, som bekant, det mesta som glimmar // Briljanta godnattkramar från Maria" Bling bling" Söderberg


Kärleksfilm

Efter en härlig After Work så går vi hemåt och det känns så skönt att komma hem efter en arbetsvecka:) Lutar oss tillbaka i soffan och ser..............
Tove och Erik ger mig rysningar - vilka ungdomar som redan är fullfjädrade artister........jag är imponerad:)

Maken går till sängs efter en hård arbetsvecka och jag är chef över fjällkontrollen och hamnar okontrollerat på svt där det visas en av tidernas bästa filmer...........Broarna över Madison County med Meryll Streep och Clint Eastwood - känslan i filmen är helt underbar:)) I LOVE IT........

Så att jag inte blir alltför känslosam så får jag gå in på Farmville och sköta om mina djur - den här kossan behöver hjälp nu.............filmen får mig snart att börja lipa och det är inte ett bra avslut på en fredagkväll.......
Positivt tänkande är det som gäller // Kärlekskossan Mia

 


After Work

Det är verkligen fredagskänsla att gå på After Work och då man inte gör det alltför ofta så känns det så härligt. Sist vi var på After Work var för två veckor sedan och det var en annorlunda variant - vi var inbjudna till SURF (Södra Umeå Ryttarförening) och man fick då pröva på att rida. Jag inviterade maken och vår biträdande jurist Kalle - gav dem en whiskey och så skjuts ut till ridhuset :)) Här är bildbevisen:

Käraste maken Per till häst - det var en fantastisk upplevelse

Jag skall inte lämna ut för många detaljer men jag kan säga att: Ett gott skratt förlänger livet!

Kalle hade lite fördelar på sin sida eftersom sambon Karin har häst och han har tidigare ridit:)
Kalle till häst - inte helt fel!

Nu bär det av till Invito och After Work med Eva och "Orup" // Hare bäst ridhäst:)


BFF

Jag har ingen aning om alla dessa moderna förkortningar men jag har nu fattat att BFF är "Vänner för livet" - det är en av meningarna med livet. Vill inte räkna upp Er men jag vet att ni vet vilka ni är och att jag håller Er så kär:)


Jag är ff barnsligt förtjust i allt som är gulligt och dessa nallar är KRAMBJÖRNARNA som var en av mina och mina döttrars favoritfilmer- min man blir tokig för att jag är så barnslig  men jag vet att han innerst inne älskar det:))

Glittra.........Krambjörnshälsningar till alla vänner från mig som älskar Er alla ♥♥♥ Kärleksnallen

Jag älskar återvinning

♥ det bästa är verkligen att kunna återvinna saker istället för tiden med "slit och släng". Jag är en hamster när det gäller att samla på sig saker men jag slänger faktiskt inget som jag vill bli av med utan jag säljer på blocket, ger bort, åker till Myrorna eller returmarknaden! Min senaste trend är att jag ställer ut saker i trapphuset och frågar om någon vill ha eller om det skall gå till soporna och döm om min förvåning mina saker försvinner:)) Jag hoppas att jag har blivit lite präglad av min tids miljömedvetande......
som var vår tids miljötänkande - vi skulle plocka upp skräp!!!!!

Jag är starkt förvånad över att det idag slängs så mycket som inte återanvänds men jag är så glad över alla återvinningsstationer och jag älskar verkligen att åka till Myrorna och Återviningen där jag mer än en gång hittat fantastiska fynd till ingen peng alls. Nu har jag just målat om ett skåp som jag köpt för 30 kronor och som skall bli mitt medicinskåp samt en hylla som jag målar svart och vit som kostade 0 kronor:)) Helt otroligt - jag slår ett kraftigt slag för återvinning av allt som är möjligt............


Erkännande: Jag är värdelös på att sopsortera och att kompostera men man måste ju ha något att lära :))


Teknik i all ära men Böcker är bäst!

En god bok är som en god vän - det blir så tomt när den tar slut men jag ser alltid till att jag har några bra böcker på lager så att jag inte blir ensam:) Alla älskar Stieg Larsson, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Kepler m.m men jag vill verkligen slå ett slag för en helt fantastisk författare som är i samma genre och det är Douglas Kennedy;

Den bästa - enligt min mening - är "Ett alldeles särskilt förhållande" som är helt fantastisk men de övriga tre är också ***** // Bokmalen Mariatius som nu skall fortsätta med Idealisten av Thomas Bodström ♥


Saker är vackra om Du älskar dem........



Ja, det är ju det jag har försökt att säga här och nu finns det även i skrift. Julia har denna tavla med talesätt i sitt rum hos pappy. Jag får dock en liten fundering - jag "älskar" min dator men den blir inte vacker för det och det bor någon liten elak tomte i alla våra teknikprylar som gör att, framför allt min man, blir tokiga......Det finns ett stort motstånd från min sida att ringa support eller någon datatekniker som skall hjälpa mig - förmodligen beror det på att när jag talar med dessa experter så känner jag mig så obotat dum, ointelligent och fullständigt tekniskt värdelös, jag hatar den känslan! Nu är iaf måttet rågat på jobbet så idag har jag tagit mod till mig och ringt efter dataexperter som skall komma och styra upp kontoret, tekniken, min laptop, telefonerna m.m. så förhoppningsvis kommer jag att älska alla våra teknikprylar efter imorgon och dessutom tycka att de är vackra:)))


Godnatt-Katt

Jag är något av en nattuggla men jag älskar verkligen min säng  och att sova på morgonen. Känner igen mig i den här lilla figuren som jag verkligen gillade på 80-talet (hoppas att det är rätt årtionde) när han och Ådi gjorde entré........Lasagne och att lata sig - gillar livsfilosofin även om det vore helt omöjligt för mig att anamma det i verkligheten.........Nu ska jag sova lika skönt som Katten Gustav och som mina katter, hund, man och dotter redan gör
Purriga godnattsnarkningar !!!  Marre

Julbelysning - Yes:)

Jag älskar allt som har med julpynt att göra vilket inkluderar belysningar ute och inne i alla former samt glitter och girlanger, tomtar, kulor m.m.m.m. Det är mörkt och trist ute vilket är helt normalt för november men jag har noterat då jag är ute med hunden att det finns vissa som tjuvstartar med att julbelysa balkonger, sätta adventsstakar i fönster m.m. för att lysa upp tillvaron men det får man inte göra!!!!!!! Jag vill också men samtidigt vill jag inte tjuvstarta julen. Vi ska ha det mörkt och trist i november - punkt slut:)))) I vart fall har jag inhandlat belysning med grangirlang till balkongen och jag kan lova att det kliar i fingrarna men inte än - ha tålamod kära Maria. Jag har dock kommit på att jag måste julpynta en vecka före advent eftersom jag är på Kanariöarna på första advent och jag kan ju inte julpynta andra advent så jag har dispens att börja en vecka tidigare än alla andra - så det så!!!! Således kan jag börja om ca 10 dagar - toppen!

 
Me like:)) Maria "juldekorationsfantasten" Söderberg

Morfar.......Lewis är hemma

alias Leo -helig birma 

Leonardo Da Vinci alias Leo vilar tryggt i husses knä - detta var igår men nu är det en annan dag för idag kom matte hem med morfar Lewis och med skräckblandad förtjusning noterade Leo att det fanns en ny katt i huset - han har ännu inte fattat att det är hans morfar:) Han följer Lewis med varje steg och nu har inte tid med matte, husse eller Julia utan måste hålla järnkoll på var den nya katten håller hus.......... Zigge har ännu inte vågat se Lewis i ögonen utan han håller sig så nära matte som möjligt men jag tror att den här kombinationen kommer att bli toppen!!!

Nu blir det sängen - zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz - helt slut! Följde med maken till Skellefteå i morse. Vi steg upp sex och åkte halv sju. Per hade förhandling och trodde att det skulle sluta tidigt men, som så ofta förr - då jag följer med blir alla planer raserade; förhandlingen drar ut på tiden och maken får en häktningsförhandling vilket resulterade i att vi lämnade Skellefteå först kl 18.30 och är hemma 20.15 !!! Nu får katter och hundar klara sig själv för nu skall Marran sova gött i sin säng ........... säng säng säng sova sova säng säng säng.........

Home Sweet Home

Jag älskar att åka bort och bli bortbjuden men "borta bra men hemma bäst" - ingen protest! Nu var vi på middag igår och hos svärfar idag. Jättetrevligt men så otroligt skönt att komma hem - dessutom är hemmet faktiskt i fint skick:))

  Vårt kök har fått en tjuvstart på julen..

Jag är mycket nöjd med mina nya gardiner och längtar efter att fylla hyllan över bordet med tomtar!!!



I matrummet på bordet (duk från stranden i Kamala, Thailand) står underbara ljusstakar och kruka som jag älskar och som jag hittat hos Evelina på Creative Lounge i Umeå - hon har så mycket fint, www.creativelounge.se till hemmet.....titta in på websidan:)

Saker är saker och kan ju egentligen inte älskas för de ger ju ingen kärlek tillbaka men jag kan bli så glad över vissa saker här hemma att det är en form av kärlek. Likadant kan det vara med kläder och jag har en förkärlek för väskor:) Det är ett måste att köpa en ny väska när jag åker utomlands och mitt senaste fynd är denna väska som bara stod och väntade på mig i en butik på Malta

      Soffiga myskramar // Blärran


Fars dag.....

Idag är det farsdag och en dag som denna blir saknaden efter pappa Hans större och jag tänder ett ljus framför hans foto...



Pappa dog alldeles för tidigt - bara 47 år men mina minnen av honom och kärleken som han gav kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Det är så mycket som man som vuxen skulle vilja dela med sin far men idag hyllar jag dig pappa på mitt sätt och jag känner att du är med mig........

 Jag älskar Dig!!!!

Idag firar vi Fars Dag och efter mitt eget lite melankoliska firande av pappa så bör det iväg på Bäckbacka där vi skall fira svärfar Rolf och äta en god middag! Hipp Hipp hurra för alla pappor i dag // Mia


Goda vänner

Goda vänner är verkligen livets bästa krydda. I går var vi bjudna på middag hos Danne och Leena ute i Kolmnäsudden. Vi hade en helt fantastisk samvaro och maten var bland det bästa jag ätit i hela mitt liv; förrätt -Kräftsoppa med hembakat kantarellbröd, varmrätt - älgfilé fylld med gorgonzolaost,




 färsk sparris och klyftpotatis (helt sagolikt) och till efterrätt härlig jordgubbssås med vaniljglass. Det var femstjärnigt och dessutom fick man förmånen att se när hela anrättningen tillagades i deras underbara kök:) Som pricken över I:et så hade våra vänner ritat hur vårt nya kök i stugan skall se ut och jag kan inte annat än säga att jag är grymt imponerad. Det kommer att bli öppen planlösning med köksö. Inredningen kommer att gå i svart och ek.........oj vad jag skall laga god mat!


Tack kära vänner och jag skickar också en hälsning till alla mina vänner som betyder så otroligt mycket för mig i livet // Kram



Lördagslunch

Efter en härlig fredagskväll så har vi alla sovit underbart skönt och ingen rörde sig i hemmet förrän kl 10.00. Världens godaste kaffekopp satt som en smäck och Julia är iväg på hip-hop, jag funderar på att dammsuga lite och så blir det lunch när Julia kommer hem. Idag blir det Leos favoriträtt Bullens korv med tillbehör.......he likes bostongurka........

 Mums fillibabba:))

Mysfredag

Efter en vecka med jobb och stress så är det sååååååååå skönt att koppla av och bara komma hem. laga god mat och sedan soffa ihop sig:) Ett stort extra plus är att Julia ville hänga med oss gamlingar ikväll för att se IDOL 2009. Inte helt oväntat så gillar jag verkligen detta program, man behöver inte tänka utan kan bara softa och, förhoppningsvis, njuta av "musiken"........Även om jag är stolt norrländska/västerbottniska så kan jag inte tycka att Rabih ska vara kvar i Idol - ikväll var han ändå bra och även med Michael Jackson-temat men i övrigt - dåligt! Jag saknar Erica och är fruktansvärt förvånad över att Eddie fick stanna kvar men jag gillar honom även om kvällen var " sur"............Sorry

 

 Rabih - du var toppen men inte tillräckligt bra // Idolhälsningar till Erik som är min favorit plus Reza och Ok (alla umebor ) även Tove, hon är underbar......Godnatt och dröm sött:)


Vi älskar ROM (staden)

Både jag och Per älskar verkligen Rom - den staden har allt som tilltalar oss. För precis två år sedan var vi en vecka till Rom och Capri - tänk så otroligt märkligt livet kan vara! Idag sitter jag och tittar ut på ett grått Umeå men letar fram minnena dels i den mentala hårddisken och dels i den fysiska och här bjuds på ett litet axplock!

 Snygga maken på båten ut mot Capri !

Capri är en helt fantastisk ö som är så otroligt vacker. Jag vill så gärna tillbaka bara jag slipper att åka via Neapel för lika fint som Capri är lika fult är Neapel!



Efter ett par underbara dygn på Capri så återvände vi till Rom som vi älskar! Piazza Navona är vår älsklingsplats som är fylld av romantik. Där kunde vi sitta i lugn och ro utomhus i november..........I miss it:)



Att flanera runt i Rom och fönstershoppa är fantastisk men att hitta ett fynd på ett vanlig gatumarknad är än mer fantastisk. Här poserar jag i min nyinköpta kappa i Collosseum ....



Arrivederci !!!!

Kattkärlek

Temat djur lämnar mig inte - jag är och kommer alltid att vara en djurälskare ( så länge djuren är mjuka och gossiga...). Emily har Isaac nu ( vi delar på honom...) och Leo saknar sin kamrat/brorsa. Vår uppfödare Anne ska omplacera sina birmor och en av dem är Nessies pappa och således Isaac och Leos morfar.......Lewis

Alla ser ju hur underbar han är och dessutom är han också ett "levande gosedjur".......jag åker till Skellefteå till veckan för att träffa honom och se om han vill komma hem till sin familj:)) Om man har tre katter lr fyra - vad spelar det för roll och "harta borti harta e harta borti he e nalta" - Således ingenting...........Som jag förstår det så istället för att ha tre katter så får jag isf 2 vilket måste vara mycket bättre:))

Kurriga birmahälsningar och godnatt från Mia och Leo som ser allt jag skriver (han håller med- vill ta hem morfar:))


Hästkärlek

Jag har alltid varit en hästtjej tillsammans med kära syster Stina och bästa vännen Kajsa. Vi startade i unga år på K4 i Umeå. Min häst var Tora, Kajsas hette Terese och Stina hade vildingen Trinity. Så många timmar som vi ägnade på K4 kan inte räknas och på den tiden var det inte tal om att få skjuts till/från Sävar:)) Vi hittade också härliga travhästar i Sävar som vi skötte om och fick rida. Utöver det så var det ridläger på sommaren som gällde; dels Åsele där våra älskade k4-hästar hade sommarbete men även Skelleftehamn och Boden besökte vi - det var underbara tider. En prenumeration på Min Häst var ett måste och då var Mulle ett givet inslag;



Jag har återupptagit ridningen efter mer än 30 år och det är en helt fantastisk upplevelse. Idag stod hoppning på schemat och det är nog så att jag inte hoppat ordentligt sedan Julklappshoppningen på K4 1974 - lika länge sedan som det är så kändes det också men jag hoppade, det var säkert inte vackert, men vilken adrenalinkick:))

Hästar är helt fantastiska djur - så stolta, vackra och tänk att få möjlighet att försöka att styra över dem en liten stund - det är stort!



Jag ska vid ett framtida tillfälle berätta om den stora kärleken till en häst som jag upplevde alldeles nyligen på Malta - en svart Lipizzianarhingst som stal mitt hjärta:)) Hästkramar

Tvillingen .........

Jag är helt övertygad om att astrologin har ett och annat att säga till om när det gäller hur vi är och uppträder även om den största påverkan givetvis är arv, miljö men framför allt oss själva. Min ögonsten Emily är tvilling och ibland blir det så uppenbart; Ena dagen skötare inom psykiatrin och nästa Lady Gaga:)) ...........fast vid närmare eftertanke så kanske det inte alls är några motsatser utan snarare tvärtom......nu måste nog mamsen sova....




Släkten är bäst!

Jag är otroligt familjekär och släkten betyder också otroligt mycket. Tyvärr träffas vi inte så ofta som vi alla vill (både Luttus och Söderbergs) men när så sker är det så fantastiskt mycket kärlek........Sommaren 2007 hade vi en underbar kusinträff med Söderbergarna i urstaden Sandvikens närhet, nämligen Högbo Bruk - ett fantastiskt ställe för gemenskap med rötterna i luften! Kusiner med respektive och kusinbarn tillsammans i en enda härlig lekstuga. Pricken över I:et är att delar av den äldre generationen kommer och är med oss - lyckan är fullständig!

 Kusiner från Umé till Kapstaden - Stort!!

Emily - min älskade bästis & dotter!



Det är med sorg och glädje som ens barn växer upp och flyttar från lilla mamma men sorgen är min egoist att vilja ha allt kvar:) Jag är så stolt och lycklig över att Emily nu har egen bostad (hur mysig som helst), ett jobb som hon älskar och vänner som är "priceless". Tyvärr är det väl så att att hon har det för bra eftersom mammy inte behövs lika mycket som förr men jag är överlycklig över det även om jag saknar Dig hjärtat........i vart fall så hade jag och Emy en underbar eftermiddag då jag och Zigge cyklade över till henne; vi fikade, pratade, sorterade och umgicks med varandra - underbart att kunna slappna av och vara med bästis-Emily som jag älskar över allt!

Snygga bilden är från vårt Gotland sommaren 2007 // Bästiskramar från Mamy

Morgonstund har guld i mun

Jag är kvällsmänniska och därmed inte någon vidare morgonmänniska men nu har jag varit uppe tidigt flera dagar irad och hunnit med en massa saker innan jag ska iväg till jobbet. Det är faktiskt en härlig upplevelse att uppleva morgontimmarnas lugn.......jag ska nog försöka att lägga mig tidigare på kvällarna så att jag fler dagar kommer att vara uppe på morgonen..



Vart har alla dessa härliga bonader tagit vägen?? Jag har ju snart broderat klart min kudde som jag fick av kära syster som terapi för över två år sedan........nästa steg kanske är en bonad och med lite flyt kanske den blir klar om 10 år och då är de nog moderna igen:)) Ha en bra dag - ska jobba lite, promenera till Emily och sedan - ja vem vet!

Älskar, älskar inte........

Det är den stora frågan?????
Idag är svaret så här;

ÄLSKAR

  • Skumbad på morgonen
  • Bokade resa till Malta med goda vänner
  • Planer med goda vänner
  • Städning (helt otippat)
  • Nya gardiner i köket
  • Trevlig samvaro med ungdomar och god husmanskost
  • Promenad med Zigge
  • Gos med Leo
  • Halv 8 hos mig
  • Desperate Housewifes

ÄLSKAR INTE

  • Dålig nattsömn
  • Kallsvettningar och yrsel
  • Datan som krånglar med bilder
  • Dammråttor
  • Regn i luften
  • Handla på Maxi

OK - det blev fler positiva saker än negativa så man får vara nöjd// Hare gott Igelkott (nytt härligt uttryck från min älskade guddotter Sara


Godnattkramisar.......

Efter en hysterisk dag så känner jag lugnet efter att ha njutit av denna underbara musik - allt rinner bara av mig. Jag hoppas att det var fler än mig som såg henne hos Skavlan - vilken livshistoria som hon förvandlat till något helt fantastiskt och som hon delar med oss......

http://www.youtube.com/watch?v=4Eb651s_o1Q&feature=fvst

Imorgon är en annan dag och jag vill passa på att skicka en godnattkram till alla som kikar in på min lilla dagbok som betyder mycket för mig. Hoppas att november visar sig från en bättre sida imorgon ........

          Sov sött och dröm härliga drömmar// Mia Fia


Bit ihop eller bryt ihop?

Idag är det svårt att vara positiv och kärleksfull. Känslorna känns som ett fyrverkeri inom mig men jag vägrar att bryta ihop eller vika ner mig......alternativet blir således att bita ihop:) På jobbet har jag stökat undan allt jobbigt, köpt gardinstänger, satt upp dem plus gardiner och dessutom varit osedvanligt trevligt .... väl hemkommen så kunde jag inte sitta still fast jag försökte att vila, men upp och hoppa nyponsoppa - sätt fart på en lasagne till middag, tvätta, dammtorka, städa kattrummet, stöka omkring i alla skåp som jag kunde hitta:) Va´fan är det i dessa piller som jag nu slutat ta - om det här fortsätter så kommer vi att få ett helt nytt hem:)))



Jag är faktiskt barnsligt förtjust i fyrverkerier ........... Sprakande kramar // Marran

Jag "älskar" bling bling...



Jag har och har alltid haft en viss kärlek till "krafs". Jag har blivit bättre och köper inte allt som glimmar:)) utan nu försöker jag att begränsa mig till julen och då blir det i överflöd!!! I vart fall finns det vissa små saker i mitt hem som verkligen kan förgylla min dag och som jag verkligen "älskar". Den här söta ljuslyktan hittade jag på en liten butik i Brûgge med rosa gnistrande stenar - som det bara stod "Maria" på! Maken köpte bronsstatyer av golfare som kostade en och annan peng men jag blev så glad och är det forftfarande över min rosa lilla lykta som inte kostade mer än 5 Euro! Idag behöver vi verkligen lysa upp tillvaron inomhus för en tristare start på november månad kan man bara inte ha !!!! Rosaskimrande hälsningar till Er alla..............

Lyckopiller ??

Allt sedan jag blev  sjuk (drygt 2 år sedan) så har jag fått piller "för humöret" eller mot min stress som läkarna säger. Jag har från början ifrågasatt detta men har accepterat även detta medikament. Läkarna ville höja dosen och jag satte emot men för ca 1 år sedan så accepterade jag att höja dosen....Inte fan kände jag någon skillnad och helt plötsligt fick jag en ingivelse i helgen - JAG SKA SLUTA MED MINA S.K LYCKOPILLER!!! Oh, så skönt det känns att fatta ett eget beslut. Jag tog drastiskt bort båda tabletterna och inte har jag då känt någon skillnad än på humöret eller stressen men jag kallsvettas och är yr som en karusell men det kommer givetvis att gå över. När jag är glad vill jag vara glad och när jag är ledsen vill jag vara ledsen, så goodbye mina humördämpande små ovänner!!!



P.S. Jag är övertygad om att mina små vita ovänner var till hjälp från början och dämpade den ångest och stress som jag kände över den situation jag hamnat i och jag vet att det finns mängder av människor som blir hjälpta i sin vardag tack vare dessa små piller - det är jag så tacksam för men jag anser att det borde finnas betydligt bättre uppföljning av patienten från utskrivande läkare för att återgå till ett liv utan "Lyckopiller". D.S

Färgsprakande kärlek

Jag har alltid gillat massor av färger och kanske inte alltid de rätta ihop men jag blir glad av fäger i både kläder och konst. Mina favorittavlor hemma är fyllda med färg och som ung kunde jag inte förlika mig med tyska eller något annat språk så jag valde konst och estetisk teckning. Egentligen var jag nog ingen stjärna på att rita eller måla men jag gillade själva skapandet. Vid ett tillfällen på gymnasiet så skulle vi måla ett självporträtt och jag var så less på alla duktiga studiekamrater och min "estetiske" lärare Pelle att jag bara inte orkade bry mig. Så jag målade hej vilt med färger och döm om min förvåning så blev estet-Pelle helt lyrisk över min målning. Kära mor har nog tavlan kvar men jag har inte riktigt förlikt mig vid mitt knallrosa hår och halvgröna ansikte:)) I vart fall så gillar jag verkligen Carolina Gynning och har faktiskt gjort det ända sedan Big Brother som jag givetvis följde slaviskt. Hennes blogg www.gynning.net följer jag faktiskt varje dag och jag vill delge Er två bilder av hennes tavlor som tilltalar mig otroligt mycket och som faktiskt liknar mitt eget verk för ca 30 år sedan!! Dröm färgglada drömmar // Konstnärskan Marran

       

P.S. Jag gillar också hennes bok Ego Girl och kommer så snart jag har fått tomt på nattduksbordet att läsa Ego Women! D.S

 


Kära Julia

Varannan helg är Julia hos sin pappa Börje som är en fantastisk pappa och jag kan inte var mer lyckligt lottad än att just vi skaffade barn tillsammans. Vi har fått de mest fantastiska döttrar tillsammans och vi har, trots skilsmässa, en underbar relation fortfarande. De helger som Julia är hos pappa så blir det lite tomt i mammahjärtat men det är bara för att jag är en så stor egoist:) Varannan söndag är verkligen bästa söndagen för då kommer Julia hem till mamma och jag blir så lycklig när jag hör henne komma i dörren och när jag ser henne är det som att hon varit borta hur länge som helst! Jag är så lycklig att vi av olika skäl valde att ha 6 år mellan våra barn vilket innebär att jag får ha kvar Julia hemma flera år till........Ett av mina stoltaste tillfällen var Kulturnatta 2008 då Julia var mannekäng på stora scenen med kläder från hennes kompis Jasmin (Candyfloss) - kan ett mammahjärta brista? Ja, nästan av stolthet!!


Kärlekens ljus

I helgen har vi tänt ljus för våra älskade som inte längre finns med oss i jordelivet. Det ger faktiskt en stark tröst och känsla av kärlek att tända ett ljus och låta tankar/känslor fokusera genom ljuset till våra älskade. Även om jag inte kunde vara på plats på en grav som står mig kär, pappa är begravd i Sandviken, så fanns han i mina tankar när jag tände ljus överallt i stugan. Mina tankar gick också till de ungdomar som så tragiskt förlorat livet och deras anhöriga. Så här såg det ut hos oss i stugan;



Tekniken funkar inte för mig så ni får vara vänliga och vända datorn eller lägga er ner för att se hur mysigt vi har haft det i helgen......

Förutom att vi haft det mysigt med promenader, broderier, tv, god mat, vin m.m. så har jag fått mig en detox från internet.....vårt internet fungerade inte så jag har inte kunnat vara i kontakt med "omvärlden" på flera dagar. Hade lätt abstinens på torsdag när jag insåg problemet men jag uppmanade Julia att sköta min farm på FB och meddela mina vänner att jag inte kunde förmedla mig under helgen - helt absurda åtgärder!!!!!  men jag har lätt att fastna i olika saker så nu var det väldigt väldigt bra att jag fick känna på detta teknikberoende och få ett avbrott i detta. Maken var väldigt nöjd eftersom jag nu spenderade mycket mer tid med honom - han är lätt svartsjuk på min laptop:))) I vart fall är jag nu tillbaka - utvilad som bara den, så håll i hatten!!!! Kramisar Mia Fia


RSS 2.0