forts DAG 6 - min dag:)

Efter det att jag jobbat undan det viktigaste på jobbet så åkte jag hem och tömde all pant som vi sparat i en sopsäck, åkte upp till Minerva och hämtade Julia, därefter gick turen till ÖK där vi hämtade upp mormor med pant, vidare gick turen till Börje där vi hämtade mer pant och så till Emily där vi snodde hennes pant....puhhhh:( Sedan åkte vi till sjukhuset och hämtade upp Emily. Så gick turen till ICA Maxi istället för Coop - det var närmare så och jag som inte skulle handla så mycket var den som handlade mest (5 kassar) men nu behöver jag nog inte handla på ett tag och det känns skönt! Eftersom man blir helt slut efter en sådan anspänning som ICA Maxi innebär så blev det pyttipanna till middag men det är underskattat ..... och när maken kom hem sent från rätten så gräddstuvade jag hans och han var mycket nöjd:)

Nu vilar jag mig en liten stund i fåtöljen eftersom jag glömde köpa snus så måste jag ge mig ut igen men Zigge vill också ha en promenad så det går bra:) Därefter väntar disken ....... när ska jag få min diskmaskin ikopplad, måste ta tag i detta för det kommer aldrig att bli gjort om inte jag gör slag i saken eftersom det alltid är jag som diskar så bryr sig ju ingen annan!!!!

Kl 19.30 är det heligt för då är det halv 8 hos mig som jag alltid försöker att se, jag gillar verkligen det programmet och sedan är det lätt hänt att man blir sittande framför tv:n eftersom man inte orkar att resa på sig!

Min dag kommer nog att sluta med att jag tar en kvällspromenad med Zigge vid 23-tiden för att sedan gå isäng:)
Hoppas att Ni har haft en trevlig dag......nu orkar jag faktiskt inte berätta mer för Er idag:)))


DAG 6 - Min dag:)

Vaknade med en fruktansvärd träningsvärk....var på ett Body Pump-pass med bästa döttrarna och det var ingen lek men uppenbarligen så tog det där det skulle:)) Jag hade stora svårigheter att knäppa BH:n och att ta sig nerför och uppför trapporna var ett "mörker" men Emily skickade ett sms och tyckte nog att vi skall pröva på detta igen och jag är beredd att hålla med!

Tog bilen till jobbet eftersom jag och mor skall på Coop Forum och storhandla, Emily ville följa med så jag skall hämta upp henne efter det att hon slutat jobba. Fick också ett sms av Julia med besket att all pant måste pantas idag!!! De samlar till en skolresa så jag har uppdraget att fixa även detta eller hon kanske hinner sluta så att även hon kan följa med - det blir värsta familjeutflykten till Ersboda!

Här på jobbet har jag inte hunnit med så mycket annat än att boka alla resor klart till Robert som åker till Thailand på måndag! Så kul för honom :)

Väntar på att maken skall komma från rätten så att vi får äta lite välförtjänst lunch och sedan måste jag nog ta tag i lite högar här på skrivbordet .... jag återkommer med ytterligare information om hur min dag har varit ikväll:)

DAG 5 - Vad är KÄRLEK??

Vilken helt omöjlig fråga att svara på - det är allt! Det största och mest fantastiska men samtidigt det mest smärtsamma! Det finns den stora kärleken till människor men också kärlek till djur, saker m.m. - allt från det stora till det lilla men svaret på frågan är för mig; Stöst av allt är kärleken .....

 

Jag har döpt min blogg till att jag bloggar om kärlek så detta vore ju mitt favoritämne men så svårt att på kommando kunna skriva vad jag tycker. Jag är en person som älskar och försöker att se kärlek i det mesta men visst är det svårt och visst gör det ont men om man aldrig älskat så kan man aldrig känna, vare sig lycka eller sorg!

 



Kärlek är det bästa men också det värsta, så enkelt ibland men så svårt .... vi människor gör det också svårare än vad det är och det blir svårare ju äldre man blir. Det är fruktansvärt enkelt att älska sina barn och ännu enklare att älska djur;)



Vad vore livet utan kärlek - ingenting!!!
Jag vill ändå börja som jag slutade att jag kan inte leva utan kärlek och som alla förstått så är min största och absoluta kärlek tillängnad till mina barn, Emily och Julia, allt annat är fattigare men för den delen inte att förakta. Jag älskar min man, mina syskon, min mamma, mina syskonbarn, min bonusfamilj, mina djur, mina vänner, mitt hem och sist men inte minst mig själv:)))) men ju mer man älskar ju mer har man att förlora men jag tänker inte så men vet att så är det.....när man älskar blottar man sitt hjärta och om man blir sviken så tar det hårt men det gäller att älska sig själv så att man kan gå vidare med kärlek ...


Så slutar jag dagens inlägg som skulle ha kunnat bli hur långt som helst men nu får det vara nog med denna dagens forum;)) Glöm ej att älska varandra och tala om det till varandra!!! Största av allt är kärleken och det är egentligen det enda vi behöver ha med oss i livet, allt annat är oväsentligt egentligen!!!

ÄLSKA DIG SJÄLV OCH GE TILL DE DU ÄLSKAR // Kram till Er som finns här för mig och som betyder allt för mig // Mia Fia


Hittade en bild i makens telefon från Malt...

img_2152 (MMS)

Hittade en bild i makens telefon från Malta i november:-) osminkad men på väg till party i en av mina favoritutstyrslar;-) ha en underbar lördag, jag tittar på det bästa från "stjärnorna på slottet" - Stormare var bäst!!! Kram


Julen 2010 i norrmjöle, vackert och vintrigt!

img_7460 (MMS)

Julen 2010 i norrmjöle, vackert och vintrigt!


Dagens middag:-) mums!!!

img_2639 (MMS)

Dagens middag:-) mums!!!


DAG 4, Vad åt jag idag?

Jag har ännu inte ätit middag men jag skriver ändå detta inlägg då jag vet vad jag skall äta:)
Frukosten bestod som vanligt av minst två muggar kaffe med mjölk och tyvärr lika många cigaretter, jag vet att det inte är bra men vad skall jag göra......Jag gillar det tyvärr:) efter den fantastiska frukosten så åkte jag och maken in till stan och till Bäckbacka där uppdraget var att försöka att tömma Rolfs lägenhet och det gick ju ändå otroligt bra även om det var betydligt mer saker än vad man tror (vi måste fortsätta i morgon också men då är det inte så mycket). Min svägerskor hade tänkt på att man behöver lite mat så det fanns revbensspjäll, sallader, bröd, korv och ost - mycket gott som behövdes för att energin skulle finnas kvar!!! Nu är vi åter i Norrmjöle och dagens meny ser ut som följer;
Förrätt: Inget ( eller rättare sagt ostkrokar för maken och sega råttor för mig:))
Varmrätt: Smördegsinbakad pressad potastis med västerbottensost, oxfile och en sås på Stiltonost - kan bara inte misslyckas!
Efterrätt: Pannacotta med vit choklad och hallon ovanpå
Kvällsvickning: Kex med god ost och blåbärs- och vitchokladsmarmelad inhandlad efter varma rekommendationer från Duo
Om det blir ett estetiskt upplägg på någo av rätterna så kommer jag att skicka en bild - annars låter jag bli!!
Om jag inte kommer isäng i normal tid så kommer jag att göra iordning en dipp med gräddfil och tacosås som jag tar Pringels chips och dippar i;)) Banta får man göra en annan dag!!!!
Hoppas ni alla där ute också har ätit en fantastisk middag denna sista lördagen i januari - nu går vi mot ljusare tider;) Lovely
Marran
K
KRAM :) Marran
P.S. Superspeciell kram till älskade Emily .D.S:

DAG 3 - Mina föräldrar

Min pappa: Per Hans Yngve Söderberg, född 1930 och död 1977
 
Pappa var från Sandviken och mamma från Soukolojärvi i Tornedalen. De möttes i Göteborg och arbetstillfällena tog de till Västerbotten, Umeå och sedermera Sävar där vi växte upp. Pappa var ingengör och var inte så mycket hemma.  Pappa hade sina problem men han var den snällaste man kunde tänka sig och jag älskade honom djupt. Tyvärr lämnade han oss när jag var 13 år, ett hårt slag och inte var det lätta för min mor att handskas med mig som tonåring efter detta men det har ju ändå gått bra.

Min mamma: Anna Greta Gunborg Söderberg (född Luttu)

Mamma har arbetat som laboratorieassistent och ensam skött om oss tre barn, villa i Sävar och allt som hör till utan att ha någon släkt i närheten. Hon har gjort ett fantastiskt arbete och är i dag en glad pensionär med mycket energi och engagemang i det mesta:) Mamma och jag har skilda uppfattningar om mycket men det bottnar i kärlek!

Ha en underbar fredag och skänk en tanke till Dina föräldrar som är anledningen till att just Du finns till <3


DAG 2 - Min första kärlek <3



Det är svårt att säga vem som var min första kärlek eftersom det är ett så stort ord och så stora känslor! Det fanns pojkar som jag var förälskade i men när jag var 16 så träffade jag Kent (Kea Hea) i Sävar, han var 5 år äldre än mig och jag har nog aldrig varit så kär i någon som i han och det var egentligen inte en positiv kärlek för det var mer en dyrkan. Vi flyttade ihop och var tillsammans i 4 år. Hans svartsjuka gjorde att jag lämnade alla mina vänner åt sidan för att endast vara med honom och det håller inte i längden, jag fick betala ett högt pris för detta förhållande och det var att jag tappade mig själv men stark som jag är i grunden så tog jag mig ur detta förhållande och gick vidare i livet:)

Den andra stora kärleken i mitt liv är givetvis Börje som är pappa till mina finaste flickor, bättre val för detta ändamål hade jag inte kunnat ha eftersom då hade de inte blivit så underbara som de är!

Min man är ju givetvis min första riktiga kärlek eftersom han fått mig till altaret:) och då vi träffades på riktigt så var min känsla; Det är det här jag har väntat på i hela mitt liv! Saken är väl också den att det finns ingen som man kan bli så arg på som den man  älskar och så är det också men vi har det underbart tillsammans!

Således får dagens inlägg avslutas med vår bröllopsbild:)

P.S. Min första kärlek som inte rör människor var definitivt min älskade hund Adam (en blueroanfärgad engelsk cockerspaniel) som jag fick när jag gick i 9:an och han fanns alltid till för mig i alla lägen, som jag gråtit i hans päls - han har en stor plats i mitt hjärta:) D.S.

Ny giv:)

För att peppa upp mig själv så skall jag pröva en sak som Julia gör på sin blogg :)
Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Mina rädslor
Dag 26 – En första
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Jag skall således försöka detta i en månad så att ni får en väldigt djup och fin inblick i mig:)
Jag börjar i morgon, för då hoppas jag att det har lugnat ner sig på jobbet - det är helt fantastiskt att vi har så mycket att göra med tanke på att, jag citerar min man: Det är en enmansteater:)

Den här veckan har varit "sjuk", i måndags så åkte maken kl 06.30 till SKellefteå och kom hem 23.00 från en förhandling - det är nog typ rekord! igår och idag så har vi jobbat undan all post som har kommit men det krävde sin man/kvinna att göra detta och de dagar som maken inte är i rätten så har vi dessutom massor av besök! Just nu känns det också som att julledigheten har fått människor att må så mycket sämre och det har skapat tvister som bara går att lösa hos oss!!!!

Medans jag skriver så inser jag att det är inte lönt att börja imorgon - jag börjar NU:)

DAG 1: OM MIG:)

Ni som följer denna blogg känner ju givetvis mig och vet allt om mig men mitt motto är verkligen att jag tänker inte bli gammal och vara bitter, vill verkligen göra det jag vill nu och inte sitta och ångra mig. Jag är i mina bästa år men inte i min bästa vikt och jobbar verkligen för att ta tag i den saken men det är inte så lätt när man samtidigt tycker att man är värd att unna sig lite gott i livet:)



Här är en bild från Thailand 2009 på det perfekta stället och jag som njuter i fulla drag; liggande i hängmattan med en god bok, poolen bredvid och havet som ligger ett stenkast ifrån - just i den stunden kunde inte livet vara bättre och det är underbart att resa med maken men inget i livet är bättre och mer kärt för mig än mina underbaraste döttrar Emily och Julia <3 

De är mitt liv och deras känslor är mina känslor så när de mår bra så lever livet och vice versa! Jag kommer nu att ta några bilder från den bästa julklappen "ever"  - gullflickorna gjorde en fotobok åt mig från vår underbara resa till Kreta i höstas och det var tydligen så att jag önskat mig en sådan (men det hade jag ju turligt nog glömt:))

Detta var det hela om mig, inte så komplicerat;) försöker faktiskt att vara positiv och sprida energi till andra - det negativa kan väl vara att jag inte riktigt så ofta tänker på mig själv men det går absolut ingen nöd på mig och jag gör oftast det jag vill i alla fall!!

Kram till Er alla och håll till godo med bilderna som kommer på mina finaste !





Dagens tidiga förrätt : västerbottenspaj m...

img_4269 (MMS)

Dagens tidiga förrätt : västerbottenspaj med löjromssås, underbart gott!!


Skottade fram husbilen som fått en gardin ...

img_2064 (MMS)

Skottade fram husbilen som fått en gardin av istappar:-) det känns avlägset att vi skall ut på tur!! Nu mys inomhus, håller på att uppdatera maken med Solsidan;-)


När vintern är som vackrast!

img_8394 (MMS)

När vintern är som vackrast!


Vid havet!

img_6324 (MMS)

Vid havet!


En fullständigt bedårande vinterdag i norr...

img_4288 (MMS)

En fullständigt bedårande vinterdag i norrmjöle ! Det är så vackert och härligt att t.o.m jag längtar efter att åka skidor;-) gnistrande vinterkramar till er alla <3


Idag var det otroligt vackert ute;-) rådhu...

img_6579 (MMS)

Idag var det otroligt vackert ute;-) rådhusesplanden mitt på dagen!! Fredagsmyyyys!


Dagens sensationsmiddag!! Jag är verkligen...

img_9675 (MMS)

Dagens sensationsmiddag!! Jag är verkligen inget fan av fisk men idag hade jag bestämt rödspätta, maken fick uppdraget medans jag städade! Behöver jag säga att båda delarna blev femstjärnigt:D imorgon äntligen fredag-superdupernice;-) vi drar nog till stugan! Godnatt <3


Dagens aktivitet! Kärleksmums för Julias m...

img_9842 (MMS)

Dagens aktivitet! Kärleksmums för Julias mage;-)


Planksteken blev mycket lyckad:-)

img_7756 (MMS)

Planksteken blev mycket lyckad:-)


Min allra käraste syster med maken Micke :...

img_2518 (MMS)

Min allra käraste syster med maken Micke :-) de var på plats i skandinavium då Sverige utklassade Slovakien i handbolls-VM, jag är grymt avundsjuk:-) vilken stämning det måste ha varit där! Käraste bror och syskonbarnen var också på plats, fick en härlig videoinspelning av Jeppe ;-) det var superkul! Idag så har Julia beställt plankstek till henne och Olle - vi levererar, bild kommer! Vinterkramar


Motion:)

I tisdags så började ridningen igen på SURF, jag var typ nervös hela dagen för det var så länge sedan som jag red men jag tog mig själv i kragen och åkte dit! På schemat stod att jag skulle rida Sarkof, han är en superfin, snäll och duktig häst så jag blev glad. Jag hade tur och fick göra iordning honom innan lektionen och det är så mysigt att vara inne i boxen och borsta och mysa lite med hästen innan ridningen. Väl uppe i sadeln började kampen.....jag var typ helt slut efter 15 minuter - detta håller inte men jag kämpade på och bestämde mig att nu måste muskler och kondition förbättras för jag var som en kokt pasta i hela underkroppen efter ridlektionens slut men det var kul som rackarns så nu ska jag inte banga ur någon fler gång utan vara där varje tisdag!!!!!



OBS! Detta är inte Sarkof utan O´Boy :)

Så kom onsdagen och då hade jag redan lovat att gå på promenad med Carina och trots en enorm träningsvärk i benen så gick vi på en härlig promenad samtidigt som vi fick prata om en massa trevliga och mindre trevliga saker som vi behöver dryfta med varandra:)

Eftersom käraste Emily också har pratat i att börja träna så tog jag tag i saken tillsammans med Julia, som redan har guldkort på IKSU, och så bokade vi in Aqua (vattengympa) till idag kl 16.00. Tur vi hade Julia som visade oss hur allt går till uppe på IKSU men väl där kändes det fantastiskt och oj så jobbigt men kul det var:) Det kommer absolut att bli fler gånger och blir det som vi planerat så kör vi Aqua power på onsdag kl 19.



Nu känner jag mig väldigt väldigt nöjd med mig själv och ska slappa i soffan tills jag kan krypa ner i sängen:)

KRAM TILL ER ALLA:)
Min vän har en jättefin blogg om inredning som jag vill tipsa om
http://vivekaiblackhornet.blogspot.com/

Idag snöade det verkligen lapphandskar! Nu...

img_3683 (MMS)

Idag snöade det verkligen lapphandskar! Nu har vi flyttat in till stan igen och det känns skönt:-) äntligen rutiner och otdning&reda! nu ska jag och maken gå på kvarterskrogen och käka en pizza, imorgon börjar det sunda livet=))


Nu har jag städat bort julen, fast jag int...

img_1851 (MMS)

Nu har jag städat bort julen, fast jag inte vill;-) det blev tomt men fräscht!! Nybäddat i sängen!! Ha en mysig lördag// kram


Jag bakar maränger med hackade hasselnötte...

img_7227 (MMS)

Jag bakar maränger med hackade hasselnötter & mörk choklad till let's dance;-) jag har absolut varit ledig för länge;-)))


Idag blev det Biff Rydberg till middag! Fa...

img_8122 (MMS)

Idag blev det Biff Rydberg till middag! Fantastiskt gott och lätt att laga! Nu djupt ner i fåtöljen med filt på och skidskytte :-) väntar på let's dance även om maken protesterar !! Ha en mysfredag alla vänner! Kram


Jag vill inte plocka bort julen:( trivs me...

img_3965 (MMS)

Jag vill inte plocka bort julen:( trivs med mina granar och tomtar :-)


Pannacotta med toblerone och hallon/blåbär...

img_7234 (MMS)

Pannacotta med toblerone och hallon/blåbär på passar perfekt som avslutning på kvällen;-)


Trettondagsafton:)

Oj, så skönt med ännu en helg att vila ut på innan allt drar igång igen! Vi är fortfarande ute i stugan och det är underbart:) Katterna och Zigge trivs och vi med! Vi hade faktiskt tänkt (eller Per iaf) åka bort den här helgen men jag är så glad att vi bara stannade hemma - det är inte så att man måste åka på en resa för att koppla av utan man skall hitta sin ro hemma och här ute kan man verkligen det! i går var vi inne i stan hela dagen och passade på att jobba undan det mesta på kontoret - så skönt och idag var vi också in en snabbis då maken fick lite jobb igen! jag har fått nya avsnitt av Glee så nu är helgen räddad:) Ni som inte sett denna serie - GÖR DET! Man blir verkligen så glad av den och musiken är underbar.....
Det är fortfarande skitkallt ute och vi myser inomhus men snart är man så utvilad att om det är varmare i morgon så kommer jag att ta fram skidorna, packa en fikaväska och tvinga maken och Zigge ut på en skidtur på isen;)) det kommer att bli ett spännande projekt!
Nu håller jag på att göra iordning tomatssås och skall göra en pizzadeg- vi ska äta hemmagjord pizza, jag är så less på kött att jag avlider så nu får det bli så eftersom det är jag som bestämmer i köket idag!
HA EN MYSIG TRETTONDAGSAFTON ♥

Gott slut och önskan om ett nytt spännande...

img_9457 (MMS)

Gott slut och önskan om ett nytt spännande 2011!! Detta år ska tydligen vara förändringarnas år och det låter spännande;-) kram


RSS 2.0