Trevlig helg..

...som snart är slut! Vi slutför våra projekt här ute i Norrmjöle och imorgon flyttar vi hem till stan. Nu ska vi bara komma ut och njuta på helgerna! Jag har väl berättat om mina försäljninfsfynd på blocket som resulterat i ett inköp av en underbar ullmatta som är ett glädjesprudlande konstverk! 
Älskade lilla Tuva kom också förbi med den finaste mest kreativa ljuslyktan ever ❤️ Den lilla flickan är helt enastående! 
Vi pratade också med Daniel som var på grillfest med vänner och bl.a. Baren-Håkan eller färjan-håkan som jag också pratade med och vi skickade en hälsning till honom på instagram - lite kul😊


Lite sot på näsan efter rensning av alla hängrännor:-) 

Ville bju på en video men vet inte hur jag lägger upp den så nu blir det natti natti ❤️ 





17 september ❤️

Idag för 20 år sedan gifte sig allra käraste syster Stina med den bästa man och svåger som man kan tänka sig. Micke är inte bara min svåger utan även min "bror". Det var ett fantastiskt bröllop även om det var lite smolk i bägaren att vi lämnade lilla Julia hos bästa vännerna/grannarna Erik & Ulrika eftersom hon blev så sjuk på Putte & Lindas bröllop 3 månader tidigare så vågade jag/vi inte ta chansen att ta med henne❤️
Av en slump så gifte sig jag och Per faktiskt exakt samma datum om än 11 år senare så vi har samma bröllopsdag❤️ Inget riktigt firande idag utan vi kör en god middag imorgon istället. Det är ju inte så noga på 9-årsdagen;-))
Onsdagar är ju dessutom min heliga hästdag och jag fick idag njuta tillsammans med fina E-vitamin🐎

P.S. Avslutar också med att nämna att jag är på G på Blocket! I fredags sålde jag en chopper, igår DT:n och idag två fåtöljer: vinst 4500kr som kommer att gå till en fin yllematta här i stugan. D.S

Vi är rädda....

....och det ska vi nog alla vara när nu 13% av de som röstat väljer att stänga vårt land från frihet, solidaritet, jämställdhet och framför allt medmänsklighet!!! Jag kan inte i  denna stund säga hur besviken jag är men är stolt över att Umeå kan stå rakryggad!! Nu måste vi sova för det är en dag i morgon också och hur ska Sverige regeras- tur att man inte har det ansvaret på sina axlar! 



Gården och spaandet:-)

Glömde lägga ut bilderna från gården i mitten av september och som är så vacker samt en bild på oss i badet, det är helt underbart! 



Svårt att få en bra bild men ljuvligt är det så jag bjuder på den ändå;-) jag håller också på med rensning i vårt stora förråd så i fredags satte jag ut Roberts chopper eller vad det är och sålde den inom en timme så imorgon ska jag lägga ut Pers DT och hoppas på samma flyt! Heja alla som röstat och det lutar åt ett ev maktskifte vilket ideologiskt ligger mig närmast men jag kan tyvärr inte rösta för Löfven som stadsminister - sorry! 

Underbara höstdagar!

Vilket strålande väder, jag vill inte flytta hem till stan än trots att jag haft Sävar Städservice i lägenheten som gjort ett strålande jobb! Bugar fortsatt att kämpa på med soppor och smoothies men i fredags med det underbara vädret och då Per avslutat en hård förhandling så valde vi att fira med lite vin....man är ju inte sämre än att man kan ändra sig;-))
Uteplatsen med belysning på hela baksidan har tagit form och Eltjänst har gjort ett lysande jobb! 


Vi har målat lillstugan, tre varv vitt och det var en kamp mot tidernas torraste virke men glada var vi i alla fall😃
Idag tog jag också ut lilla mor på utflykt i svampskogen där vi hittade lite Karl-Johan och smörsopp men det var stunden i naturen som var höjdpunkten 🍂🍄
Avslutar inlägget med mycket kloka ord som jag hittade på Facebook - nu väntar spännande valvaka och jag avslöjar mina val: riksdagen - centern, kommunen - FI och landstinget kryssade jag Isac för moderaterna...snacka om blandning men det kändes rätt för mig denna gång 💚💖💙


Mer utemöbler!

Vi kunde inte låta bli att fynda denna fina grupp på Griba nu då det var 50 % men nu får det vara nog med sittgrupper!! Nästa fråga är hur vi ska förvara allt i vinter????


Nyttiga veckan!

Så har vi dragit igång nyttiga veckan med smoothies och soppor - nej, vi ger aldrig upp;-) jag har dock blivit förkyld på kuppen men det kan ju bero på att jag utsatte kroppen för en chock när jag så hastigt avslutade mitt frosseri! I måndags tog vi oss också ut i skogen för lingonplockning i det sagolika höstvädret men jag fick syn på svamp, några kantareller men ett par riktigt fina exemplar av Karl-johan, så jag klev in i svampradarn men hittade tyvärr inga fler! Kommer dock att göra fler turer under veckan men idag står ridning på schemat! 

I veckan har vi hittills ätit följande:
MÅNDAG: energismoothie m spenat, avocado, banan, äppeljuice och linfrön. Proteindrink och köttfärssoppa
TISDAG: blåbärssmoothie och räksoppa
ONSDAG: fruktsmoothie, energismoothie och efter ridningen blir det potatis- och purjolökssoppa!

Jag vill poängtera att alla soppor är hemmagjorda från grunden! 



Bye bye :-) 

Nutid, helgen:)

Det var en snabb uppdatering som jag gjort men jag får säkert anledning att återkomma till vad som hänt men nu känns det som att jag måste börja om i nutid annars blir det ingen blogg.
 
I helgen hade vi vår årliga golftävling och vi gynnades med ett härligt väder och över 90 deltagare, helt fantastiskt. Det var en stor glädje att det i år var två kvinnor och en ungdom som vann klasserna och som det kanske syns så var det glada vinnare. Grattis Mona, Andreas och Sonja igen!
 
Som jag tidigare berättat så håller jag på med all form av syltning och saftning så varför skulle jag inte i år plocka in äpplen och göra äppelmos, fantastiskt gott!

Vi var tvungen att ringa efter BJurbäcks bygg igen eftersom det trängde in vatten inomhus från öppenspisen så bästa Alexander kom och fixade det, det var inget större problem utan det var någon plåt som saknades. Däremot så uppmärksammade han mig på att det var väldigt väldigt mycket råttskit på taket och jag fick ju typ panik och ringde Anticimex som vänligt kom på direkten. Det visade sig att det var inte råttskit utan fladdermöss så jag kan upplysa er om att om det är skit i högar (typ pyramider) då är det fladdermöss:) När väl Alexander var hos oss så bad vi om hjälp med att få till vårt vindskydd på altanen och det satte han igång med på stubinen, idag blir han klar och det blev helt fantastiskt fint. Bild kommer lite senare på det för det verkar jag ha missat att ta kort på! I vart fall så tarvar vår nya uteplats på baksidan nya utemöbler och som vi har varit runt och tittat men antingen har det inte fallit oss i smaken eller också har det varit på tok för dyrt. Vi hittade i alla fall det vi ville ha på Bauhaus i Sundsvall men det såldes givetvis inte via webbshopen så igår tog vi bilen ner till Sundsvall och hyrde ett släp där. Vi köpte dels detta bord men också ett mindre kafébord i samma stil med två stolar. Supernöjda är vi:)
 
 
När vi så hade släpet så packade vi det fullt i morse och åkte på Återvinningen och som jag älskar att den finns. Det är helt fantastiskt välordnat och vi blev av med både gamla möbler, batterier, metall, plast m.m. och vi höll ju också på att få med oss lilla Isaac vilket hade varit lite jobbigt:)
 
Ha en underbar tisdag och så hoppas vi att jag hör av mig snart igen.
 

Bildfyrverkeri!


Lite av mina blommor plus hallon som jag njuter av i vår trädgård. Jag vet ärligt inte vad som har hänt med mig i år men det måste bero på att jag klivit över 50-årsstrecket. Jag älskar att vara i trädgården och plantera blommor samt plocka bär, sylta och safta - detta är något som jag ALDRIG tidigare varit särskilt intresserad av men nu är det en helt fantastisk njutning för mig och gott blir det ju:)

 
I år blev det tyvärr bara en veckas tur med husbilen och då valde vi att åka till Piteå havsbad för det var samtidigt Nolia där i år. Vi hade siktet på att hitta ett spabad vilket vi också gjorde men vi bestämde oss för att köpa det av KG på Kakelhuset i Umeå istället. Spabadet är levererat och på torsdag kommer det äntligen en elektriker som skall installera det åt oss så förhoppningsvis kan vi få ett härligt bad på fredagkväll:)
Vi har också varit ute på lite jobb runt om i Sverige och en anhalt var Växjö där vi träffade två helt underbara systrar som vi aldrig tidigare sett men som nu känns som en del av vårt liv. Vi besöker ju allt som ofta kyrkor när vi är ute och reser för att tända ljus för de nära och kära som inte finns med oss. Jag tror aldrig att vi varken förr eller senare kommer att få tända ett ljus i en så vacker krona som fanns i Växjö domkyrka!
 
Det bästa är att förena nytta med nöje så vi passade på att åka till Kosta dels för att köpa priser till vår golftävling men också för att få lite tid att diskutera saker om jobbet och slutligen för att njuta också. Kosta Boda Art hotell är något som jag önskar att alla fick uppleva. Det är så fantastiskt vackert och jag njöt av varje sekund både i Spaet, restaurangen och vårt hotellrum:)
Avslutar med en bild på våra söta små katter Leo och Isaac. det är så fantastiskt roligt att de nu älskar att vara med varandra igen efter att ha varit ifrån varann hela vintern. De är de allra sötaste bröderna och även om jag inte är så pigg på att de fångar möss så är det ju faktiskt min uppfattning att en död mus är en bra mus:)
 

Sommaren 2014

Den här sommaren kommer väl att gå till historien som den varmaste på över hundra år. Det har varit en fantastisk sommar vad gäller vädret och vi har i övrigt också haft det underbart trots dödsfall och begravningar. Vi bor fortfarande ute i Norrmjöle och det är underbart. Jag har inte uppdaterat bloggen för det finns egentligen inte så mycket att berätta om. Istället har jag varit flitig på Instagram där man tydligt kan se hur vår sommar har varit. Jag skall återigen försöka att skärpa mig med lite mer inlägg under hösten. Jag inleder väl med en mycket sorgsam och tråkig nyhet och det är att min kära farbror Lennart somnade in den 28 augusti - han klarade inte att knäcka cancern. Det kommer att bli begravning den 3 oktober i Stockholm och jag ska nu planera så att vi kan åka dit den helgen och samtidigt avnjuta vår julklapp från barnen på Yasiragi. Jag lägger inte ut någon bild nu utan ska försöka att fixa med det lite senare. Nu ville jag bara ge av mig ett litet livstecken denna brittsommardag:) Kram alla fina som tittar in hos mig!

RSS 2.0