TV-tittandet!

Vi har ju köpt en riktig smart-TV och även skaffat Netflix. Jag kan tycka att vi redan tidigare tittade mycket på TV men nu är det nästintill sjukt och inte nog med att vi har alla serier att se (just nu följer vi Dexter, Breaking Bad och The Killing - Suits har vi redan sett!)  så kom ju OS mitt emellan och det är väl tur att vi har det lungt på jobbet så vi har kunnat se fantastiskt mycket OS och kul har det varit eftersom vi båda är engagerade i nästan all sport som visas. När det nu är så mycket TV så behöver man ju lite gott tilltugg - eller hur? jag har ju samtidigt som vi köpte TV:n gjort ett fynd och köpt en köksassistent för 295 kronor på MM - det var ett demoex som saknade en del delar - helt perfekt för mitt ändamål! 
När det så var dags för hockey så plockade jag fram Rangers tröja nr 30 som jag köpte när vi såg hockey i NY samt fotbollspottan - riktig uppladdning:) Jag råkade också se att VK ville ha selfies så i ett spontant ögonblick skickade jag in den och med lite tur så kanske jag vinner några biobiljetter!!! Min man tror ibland att jag är helt från vettet och det kanske jag är ibland men jag försöker verkligen att njuta och ha så kul som jag bara kan i de flesta stunderna. Det är ju så mycket tråkigt som händer i alla fall mellan varven så det är bäst att passa på när man känner att andan faller på! 
Vi har ju också vårt lilla gossedjur Leo som ÄLSKAR att vi ser så mycket på TV och han har nu hittat den skönaste platsen där han verkligen slappnar av. Han sover verkligen på bilden - gullegubben <3
Djur är verkligen en stor del av mitt liv. Jag skulle aldrig kunna vara helt utan djur och jag tror faktiskt inte att jag varit det sedan jag fick min första guppy då jag var väldigt liten. Jag och syrran hade våra önskelistor fyllda med allehanda djur som vi på något mirakulöst sätt fick mamma att köpa åt oss. Häst stog länge överst men så blev det aldrig utan vi fick nöja oss med ridskola och ridläger vilket räcker långt:) 
Det är en fröjd att åka på Hippologum varje onsdag och umgås med de underbara hästerna där och få glömma allt i två timmar och bara hänge sig i hästens gångarter och skötsel. Det ger mig så mycket mer än motionen och är en riktig värdehöjare för mitt välmående! 
 
I fredags så hade Julia och hennes band Stereo Divine spelning på Sandagården och som jag tidigare berättat så tog jag inga risker denna gång utan körde bilen dit. Mammsen och Börje följde också med. De är verkligen duktiga tjejerna och vi var grymt imponerade av spelningen. De gör alla låtar själv, koreografin och deras engagemang är grymt - TACK Stereo Divine, Ni rockar fett! 
 
OK, nu har jag uppdaterat mig så att den här dagboken inte faller helt i glömska. 

Ni kanske är lite intresserade över min fettreducering. Jag har minskat midjemåttet med 3 cm men Johanna som gör detta på mig tycker att det ser betydligt mer ut men jag vet inte det jag. Jag har i alla fall gjort två behandlingar och i morgonbitti ska jag göra den tredje. Det är ju först efter fem behandlingar som jag verkligen kan säga om detta var värt det eller om jag gått på en "blåsning" - jag återkommer med facit om ett par veckor till. 
 
På fredag så åker jag, Julia, Emily, Putte och Sara med mamma Gunborg till Istanbul för att fira hennes 80-årsdag. Det kommer att bli jättekul men jag undrar hur det kommer att gå för lilla mamma - det märks verkligen ibland att hon börjar på att bli gammal. Idag fick jag åka till henne och reda upp alla hennes telefonabonnemang som hon tackat ja till och sagt upp fel....det borde faktiskt finnas en åldergräns där säljare för olika telefonoperatörer inte får ringa och pracka på äldre människor olika val som de inte förstår! Jag satt i telefon över en timme för att bringa ordning i allt detta men i slutändan så fick jag till det så att hon kommer att tjäna minst 100 kronor per månad och hon var strålande glad :) 
 
Nu väntar sängen - jag är dödligt trött då varken jag eller maken sov särskild mycket i natt p.g.a. nattliga samtal! Nu är allt lugnare så det kommer att bli ljuvligt att sluta ögonen // Godnatt till er alla fina som finner intresse av att dela mina vardagliga händelser i Livet <3

Februari - födelsedagsmånaden!

Under februari så fyller verkligen många runt omkring mig år :) På alla hjärtans dag den 14 februari så fyller älskade maken år och han fick en storslagen frukost (om jag får säga det själv:)). Han fick också en fin bok av Sune Jonsson där hans farfar är med på bild! Vi firade dagen ute i stugan och det var jättemysigt. Det tråkiga med att maken fyller år på alla hjärtans dag är ju så klart att jag inte själv blir uppvaktad men å andra sidan så kan jag väl villigt erkänna att det är tur också för han skulle aldrig uppvakta på alla hjärtans dag och då skulle det  kanske bli pinsamt!! 
 
Vi tog också en liten tur in till stan eftersom det dök upp lite härligt jobb och helt plötsligt så var vägen in till stan fylld med renar - vad i hela fridens dagar gör de här nere hos oss??? 
De är mycket underliga och enligt min uppfattning väldigt korkade men det kanske är tvärtom så att de är smartare än vad man tror. Jag ser de i alla fall som Norrlands kameler;) 
Det kom också lite mysig snö - det har det ju verkligen varit ont om denna vinter. Jag tror aldrig att jag varit med om en sådan konstig vinter med så lite snö och kyla. Det passar ju verkligen toppen då vi gått och köpt oss en alldeles ny skoter!!! Den står nu fint parkerad på gården med kapell över sig. Det kommer nog inte att bli några riktiga skoterturer i år men vi får ju utgå från att vintern kommer att komma åter till oss i Norrland så att vi kommande år får många turer ut på isen med härligt friluftsliv! 
Mitt lilla syrenträd blev i alla fall oerhört vackert med lite tunga snöflingor på:)
 
Pers fina syster Lena och svåger Janne kom också förbi och uppvaktade med en väldigt härlig tavla. Jag bara älskar den - även om texten inte mer berör maken än mig. Jag måste komma ihåg vad sidan hette som hon köpt den ifrån. Mycket fräsig - Tack Lena, den pryder platsen perfekt! Vi åt också en sagolik middag - likt nyårsafton - med gratinerad hummer till förrätt och oxfile med råstekt potatis, mumsfilibabba! 
Så gick helgen och det var dags för älskade gullegumman Julia att fylla år. Det är ju något oerhört märkligt att min lilla flicka fyller 21 år och jag är så oerhört stolt över henne. Eftersom hennes fina pojkvän Petter fyller år dagen efter så firade vi de båda med att äta på Eurasia. Jag och Emily (presentproffsen) var ute och shoppade perfekta presenter till de båda. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans - Ni är bäst <3 
 
Utöver dessa firanden så fyller ju bästa svågern Micke år, Pers fina syster Karin och många fler så GRATTIS allihopa. 
 
Eftersom jag inte bloggat på ett tag så blev det här en lite rask uppdatering men jag ska göra en till i ett annat inlägg alldeles strax! KRAM 
 
 

Kulturhuvudstadsårets invigning med mina bilder:)

 Prinsessan Estelle stal showen och hon var omåttligt söt. Vi hade första parkett då vi hängde oss ut genom kontorsfönstret när de invigde "utställningen här på Rådhusesplanaden" - jag gillar kungahuset och speciellt Viktoria, Daniel och Estelle. Viktoria hade också ett jättebra tal på invigningen!
På lördagen tog vi med oss Julia och gick för att beskåda Guitar-Museum som nu finns i Vasaskolans gamla hus tillsammans med restaurang och 4Sounds musikaffär. Per har gått gymnasiet med bröderna Ådén som är skapare av detta vilket är helt fantastiskt:)
Invigningen för 20 miljoner verkar alla ha lite negativa synpunkter på och jag måste säga "Mycket väsen för ingenting". Jag trodde nog som många andra att det skulle vara ett mycket mer spektakulärt ljus av eld m.m. men de sista 10 minuterna var mäktiga att se men då var mina fötter avdomnade av kyla så den känslan övertog allt annat:)

Efter invigningen tog vi en promenad genom Rådhusesplanaden och beskådade de vackra isskulpturerna som verkligen var fantastiska samt lyssnade på vår granne Sonja som höll ett tal under rubriken "Lyssna på mig".
Slutligen så gick vi förbi Lars och tackade för hans underhållande samtal:)
Jag tycker nog att vi tog till vara på allt som Umeå har visat denna helg så vi känner oss nöjda men längtar ut till stugan för en lugn och skön helg tillsammans! Vi funderar på att köpa skoter men får återkomma om det blir verklighet, nu känns det lite tokigt med detta väder men jag tror att vi skulle gilla det och det skulle vara kul med ett vinterintresse då skidåkning inte lyckas locka oss:)

Kram igen alla fina <3
 

Ny vecka!

Ja så var den här innehållsrika helg över och invigningen är avklarad så idag med plusgrader och lite regn i luften ser Umeå inte lika vitt och vackert ut men det stämmer kanske överens om hur man själv känner sig efter en helg i festens tecken:) Nog vart man frusen av att stå och se invigningen och jag känner en begynnande influensa krypa in på skinnet. Hoppas att jag klarar mig men det blir nog att åka hem tidigt och kurera sig! Jag ska se om jag kan publicera bildcollagen som jag gjort av våra intryck från helgen men det mest minnesvärda för oss var i alla fall att samtala med Lars som valde att bo i en stor iskub hela helgen, vilken kille! Ha nu en alldeles sagolik vecka och så ska jag rapportera om hur det går med fettreduceringen som jag ska göra på torsdagkväll:) Innan dess har jag ju också den underbara ridningen som väntar!

Kulturhuvudstadsåret #umea2014

Det är faktiskt otroligt häftigt och både jag och Per har haft synpunkter på detta projekt men vi tänkte att vi måste i alla fall se spektaklet;) Gick på Gammlia på för invigningen av Sune Jonssons dokumentärutställning och sedan ner på stan! Så häftigt! Lite bilder: 
 
Det måste sägas att en av de häftigaste sakerna är mannen som bor i två dygn i en iskub som vi pratade med:) 
 
Pers farfar är alltid med i Sune Jonssons bilder och Pers pappa finns också med men den stora glädjen inträffade när jag hittade en bild även på Pers farmor Hildegard:) Mycket häftigt! 
 
Vi är så kulturella att vi dööööööööööör:)  
 

RSS 2.0