Emily ❤ Stoffe

Måste bara lägga upp några bilder på bloggen på Emily och Stoffe som de tog i Turkiet då de var på en riktig foto-shout! Bilderna utstrålar glädje och kärlek och det gör lilla mamman alldeles varm i hjärtat.


Det nya livet;-)

Så har vi fortsatt vårt nya liv med nyttig mat i tisdags och en timmas promenad, onsdag så körde vi fasta igen och åt då Allevos pulverdrycker 2 gånger och resterna av köttfärssoppan! Min fys blev ridning och gubben gick en timme - känns oerhört bra och när jag vägde mig i morse så visade vågen 1,5 kg mindre😃. Idag så har vi ätit frukost och jag bjöd mor och julia på lunch på Norrlandsoperan där jag försåg mig med hälften grönsaker (bra Maria)! Till middag så gjorde jag biffstroganoff med sallad och sedan tog vi en timmes promenad om 6,8 km, nu blir det en härlig fruktsallad:-)

Vi känner oss mycket nöjda med vår start men nu gäller det att hålla i det och inte falla in i gamla dåliga vanor!!!

Igår kom jag också på hur jag överför filmer/serier från datorn till min lilla hårddisk som jag sedan fick igång tv:n så vi avnjöt 2 avsnitt av Homeland i sängen....mysigt❤ favorit i repris ikväll!!
Bild på våra utmanare i kampen om Beach dec 2013/Thailand :-)


Mer Berlin!


Berlin!

Muren och Checkpoint Charlie, mäktigt!


Krambjörnarna ❤

Våra kärleksnallar är köpta i Tyskland (Knullwald:) för 8 år sedan och i år tyckte de att det var väldigt mysigt! Här kommer ett litet axplock från deras äventyr - de gillade nog Berlin bäst:-)


5:2

Det har varit en fantastisk semester men det har satt tjocka spår i min 50-åriga kropp och nu känns det som att vi måste köra oss själva in i kaklet:) Jag behöver gå ner 10 kg och maken 8-9 kg - hur ska vi då göra? Motion och ändrade matvanor är ju givet men vis av tidigare erfarenhet så går det så där att hålla ut med det men nu då gubben också bestämt sig för att vara med på ett race under september, oktober och november så att vi inte skämmer ut oss på stranden med ungdomarna till jul så gör vi ett gemensamt försök med 5:2. Kokade en grönsaks- och köttfärssoppa igår som per portion innehöll ca 300 kcal och därefter fick vi en smoothie och en kopp the med en skorpa:) Det gick förvånansvärt bra och så gick vi en powerwalk runt teg - väldigt svettigt men som vi båda sa; SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA och just nu ligger vi lite risigt till:)

Igår kom Emily och Stoffe hem från Turkiet - de hade haft det jättetrevligt, så mysigt för dem och vilka fantastiska bilder de tagit med en riktig fotograf:) Jag är så lycklig för att de funnit varandra och har det så mysigt ihop. De sov över hos oss men i eftermiddag ska de åka hem och då tar de med sig Nessie och Isaac - det blir lite tomt men skönt med lite mindre katthår:) Nu ska vi ut till stugan med lite grejer och Per ska spela tisdagsgolf - jag får ta en promenad för mig själv och min iphone!

Ha en mysig tisdag och njut av den sista sommarstrålarna som skiner från solen!

Bifogar bild från hur jag ser mig själv på festen med glädje och älskade systers fina mössa på!

FEMTIO ÅR:)

Ja, så har jag fyllt 50 och det gick ju riktigt riktigt bra - känner mig inte en dag äldre utan det är ju bara en siffra som skulle firas med stor fest! Jag var riktigt stressad veckan innan festen men försökte att planera allt så att jag inte skulle ha allt kvar på slutet och allt såg ut som att det gick hur bra som helst, jag kände mig lugn men så skulle jag och Per åka på Ica Gourmet och hämta buffen som jag beställt - vad händer.....jo, det finns ingen buffé utan de har gjort 55 stycken plasttallrikar med lock där det fanns en gourmettallrik - jag blev helt förstörd men vad fan skulle vi göra - det var bara att för stunden gilla läget!!! Festen blev i alla fall mycket mycket lyckad och jag är så rörd och stolt över att vara omgiven av såna underbara vänner och familj <3
 
Snabbt inlägg igen - jag återkommer efter helgen!
Puss & Kram
 

Lite kul:)

 
När vi satt i loungen på Malpensa så lekte vi lite med datorn och det här bled de roligaste resultaten  - håll till godo och le:) Bilder från semestern kommer så snart jag vet hur jag ska få dem till min fina lilla dator - idag har jag faktiskt lyckats koppla in mailen! Bra där och ha en härlig dag i morgon:) 
 

Back at home:)

Nu är vi äntligen hemma igen och det har inte varit möjliga att göra några blogginlägg då det varit urusel internetuppkoppling överallt och värdelöst med WiFi:( vi fick göra ett avbrott i semestrandet och flög hem till Sverige från Milano och vidare till Umeå, blev en natt hemma med jobb och mysig middag med Julia, Petter och Daniel. Vi flög tillbaka och fortsatte vårt semestrande mot Frankrike men vi gjorde ett stopp i Schweiz där vi hittade av en pärla - Lago Maggiore, det var underbart så vi stannade där i tre nätter, jättemysigt och fantastiskt väder (kanske lite i det varmaste laget...:) Sedan styrde vi kosan mot Frankrike och Alsace-området till en liten by som heter Eguisheim som jag läst om i en husbilstidningen. Det var verkligen en liten sagoby och det häftiga där var alla storkar - I am in love with the Storks:) matade faktiskt en stork med ost på campingen dit den kom och tiggde mat, så jävla tufft! 
 
Vi hade sedan tänkt åka till Cochem i Moseldalen men då det blev en konstig väg från autostradan så hittade jag på att vi skulle åka till Rhendalen och där hittade vi en annan liten mysig by - Bacharach som bjöd på mysig miljö, bergsklättring (nästan) upp till en borg men det var dock lite av en sovstad:) 
 
Efter detta stopp så började vår längtan till Sverige att bli stark så vi körde ett ordentligt pass och tog oss upp till startpunkten, Krakow am See nära Rostock där vi övernattade med dusch och härlig sömn i ett betydligt svalare klimat;) Njutbart i min ålder! 
 
Åkte till Calles och handlade upp oss ordentligt till min fest och så över till Danmark och bron över till Malmö - det är häftigt och så skulle vi hitta ett ställe att sova på men det fanns inte så vi drog till Ystad där vi till slut sent på kvällen hittade en ställplats vid hamnen och fick oss ett gott mål mat på hamnkrogen,  därifrån åkte vi mot Kåseberga eftersom jag ville hitta keramik där som jag köpt för 9 år sedan och visst var den underbara kvinnan kvar och keramiken var den samma så jag handlade mig fina presenter, sjukt nöjd:) 
 
Vidare mot Simrishamn där vi hittade en härlig camping vid havet, Sverige visar också upp sitt bästa väder och vi hade en underbar dag på stranden men med en betydligt sämre middag på strandkrogen Tårtan - huvva! 
 
Vi beslutar att åka till glasriket och Kosta för att köpa en servis till mig från byrån och får plats på campingen där som är jättefin men superlite folk, går och rekar på glasbruket inför inköpen dagen efter och gör ett besök i glasbaren som är otroligt häftig..........dagen efter gör vi våra inköp snabbt, det blir både servis till mig (Rörstrands Mon Amie), priser till golftävligen och ljuslyktor till vårt nya badrum, vi är mycket belåtna med dagen! 
 
Hade först tänkt att åka till Dalarna men känner oss sugna på att komma hem men gör ändå ett stopp i Gränna på en jättefin camping där så vi beslutar att stanna två nätter för att hinna med en heldag på Visingsö, fantastiskt sommarväder och Visingsö gjorde oss båda otroligt nöjda, vilken liten pärla mitt i Vättern, så fint, lungt och mysigt - en mycket bra dag! 

Vi tog en långkörare och åkte därefter direkt till Sundsvall där vi stannade av hos bästa Emily och Stoffe, gjorde min gryta och så sov vi över där, väntade på att Emily skulle sluta dagen efter och så åkte hon med oss hem i husbilen tillsammans med Nessie och Isaac som vi nu skall vara barnvakter åt;) 
 
Väl på väg mot Umeå så ringer grannen i Norrmjöle om att något larm har gått på Mercerdesen som står avställd under carporten, mot Norrmjöle - vi kan inget göra för vi kommer inte in i bilen, batteriet är slut -  maken blir "tokigt less" och vi åker in till Umeå, letar reservnyckeln utan resultat och måste åka ut till Norrmjölie igen, bäddar in bilen i filtar, täcken och dynor och sover igen i husbilen;( dagen efter får vi hjälp av Assistanskåren så problemet äntligen kan lösas;) Hem och duscha, jobba och så hem för att packa upp - skönt att äntligen få sova i sin säng. 
 
Lördagen innebar 50-årskalas i Sävar då Lisas Peder fyllde 50 år - så sjukt roligt att vi kom hem först kl 04.00 på söndagmorgonen vilket innebar att söndagen verkligen var en riktig vilodag.....puh så var det måndag igen och jag håller på att planera som tusan för min fest på lördag men det kommer nog att bli riktigt riktigt roligt om jag bara får till bordsplaceringen;) 
 
Nu har jag gjort en snabb uppdatering och ska  nu gå och lägga mig med ett avsnitt av Homeland som jag lyckats få till min dator! Kram till Er alla och ett litet P.S. idag har jag återigen börjat med 2:5 metoden - det gick ju inte något vidare sist men skam den som ger sig;) D.S. 

RSS 2.0