Largo Iseo!

Pga jobbsamtal styrde vi om vår resa hit och efter några misslyckade försök på campingar så fick vi napp på den västra sidan av sjön! Underbart vacker och erbjöd ett av de bästa bad jag haft;-) utsikten från campingen var ju inte dålig den heller;-) det enda negativa var den väldigt kuperade campingen men gubben och bilen är ett starkt par! Grannar med svenska cyklister - tokar;-)


Tunnlar!

Vi har kört många mil och i Italien är det många tunnlar och vägavgifter men vad gör det när vi har det så härligt med våra kompisar Krambjörnarna❤❤


Bye bye;-)

Det kommer nog att dröja innan vi kommer åter,för mycke turister och bara commercial i tankarna men det är en fin stad:-)


Venedig!

Hur kan man åka in till en gigantisk storstad i 30 graders värme???? Obegripligt men vi ville dit igen;-) det var hett och massor med folk men vid ett svalt vattenhål träffade vi på detta underbara par från Portland i Oregon ( Wayne and Kathy )


Ljuvligt men varmt:-)

Varken vill eller kan klaga på värmen men jag döööööööör av värmeslag;-)


Hej Sverige!

Vi landar i ett oerhört varmt Venedig tisdagen den 16 juli där vi bokat camping i 5 nätter;-)


Österrike!

Nu då vi är hemma på snabbvisit passar jag på att uppdatera med lite bilder och börjar där jag slutade;-) älskar campinglivet ❤


Korrigering!

Måste direkt korrigera mig själv - jag menar inte att det skall vara spänning med en glad gubbe utan lite tvärtom!!!!!! Sorry!

Spänning:)

Vi har lämnat Venedig och begav oss vidare mot Gardasjön men just då ringde telefonen och det blev ändrade planer så vi styrde kosan mot nästa sjö Largo Isoe där vi efter några misslyckade försök på campingar ringde till en camping på västra sidan av sjön där vi fick en plats men fick bara stanna en natt;) Vi åkte i alla fall dit, campingen var liten och kuperad men jättemysig och fantastisk personal, våra grannar var också svenska cyklister så vi hade en trevlig eftermiddag och jag fick ett underbart bad i sjön. Vi åt en härlig middag på campingen och sov en härlig natt i bilen då det inte var alltför varmt:) I dag styrde vi kosan mot Linate-flygplatsen för att kolla flyg till Stockholm/Umeå men det gick inte så vi drog vidare till Malpensa där det går ett flyg hem kl 9 kväll så vi bokade detta för att vara på den säkra sidan! Nu fick vi samtalet så vi flyger hem i kväll och fixar lite jobbgrejer! Husbilen vilar på långtidsparkeringen så den går det ingen nöd på och vi får ett lite avbrott i semestrandet men det gör ingenting! Puss och kram alla ute i världen, var rädda om varandra!

Venezia❤

I tisdags var vi så på plats på vår förbokade camping Al Boschetto, jättetrevligt men Gud så varmt;-) direkt till stranden där vi nu varit i tre dagar! Idag blir det en tur in till Venedig!


Hortensia!


Österrike:-)

Det är så oerhört vackert här och maken tog en sagolik bild från vårt middagsbord idag här i Österrike, sanslöst fint;-)


Krambjörnarna var med!


Berlin:-)

Vi stannade två nätter på en camping nära Berlin och gjorde stan på en dag med sightseeing-buss, kämpigt men väldigt intressant!


Emily:-)

Min lilla älskade dotter har blivit stor och nu kommit in på Kriminologprogrammet, så häftigt;-) nya GW? Hon vet inte om det är det hon vill gå eller bli men friskt vågat hälften vunnet:-) jag är imponerad iaf! Vi är i Berlin och har idag sett allt - hoppat på och hoppat av en sightseeing-buss hela dagen, helt slut.... Nu längtar vi efter campinglivet igen;-) i morgon drar vi mot nya mål, får se när nästa stopp blir och när wifi erbjuds;-) både jag och maken gjorde iaf fynd på Desiguals, älskar kläderna och har nu en klänning för party framöver - behöver dock en kroppsbody eller flera kilos viktnedgång;-) Auf Wiedersehn...på återseende

P.S. Väldigt intressant stad, särskilt muren och skillnaden mellan öst och väst! D.S.


Tyskland:-)

Fortfarande en bild från Krakow am See men vi har idag förflyttat oss till Berlin (ca 20 mil) på en camping som har direkt förbindelse in till stan med buss, dcc campingplatz Berlin Gatow:-) inte så vacker men väldigt bra! Jag lyckades med konststycket att spilla ut ett helt glas vin (mitt första) så att det blev en cirkus, jag blev helt förstörd så vi tig en Powerwalk någon km till Lidl där jag kunde köpa Vanish, Per hittade en frisör och jag lite shopping (shorts, klänning, byxor och en supersöt t-shirt)....snabb promenad hemåt och Vanish ordnade biffen - rödvinet är ett minne blott!!! I morgon blir det en heldag i Berlin;-)


Krakow am See!

Efter bunkring på Calles (otroligt billigt och Inge folk) drar vi typ mot hittad campingplats ca 5 mil söder om Rostock, där vi kunde stå utanför campingen på en Ställplats med el för 12 euro och så fick vi använda alla fasciliteter på campingen;-) fantastiskt läge vid en underbar liten sjö med ett rikt fågelliv, dock lite sura svanar när krambjörnarna ville vara med på bild;-)


Fiskmås in action:-)


Gedser - Rostock

Underbart väder på färjan över till Tyskland - maken får nu agera modell;-)


Färjan!

Nu är vi i Danmark och har övernattat på ett bra rastställe. Vi ska nu ta färjan över till Rostock och bunkra där;-) skönt väder. Nu börjar äventyret;-)


Fikadags;-)

Vi övernattade hastigt söder om Gävle och som det regnade, startade bilen 06.55 igen och det har regnat hela dagen! Nu har vi passerat Vättern och närmar oss med raska steg (hjul) Helsingborg (19 mil kvar) och då kände vi alla att det var dags för en kanelbulle, oj så gott och det satt som en smäck med ett glas mjölk:-)

Kramas ofta med varandra, det är mysigt ❤


Regnbågen var magisk!


Krambjörnarna ❤

Nu har resan börjat och vi har nu passerat Sundsvall;-) jag vill presentera vårt ressällskap som är från Tyskland och som följt oss i flera år, de har alltid ett gott humör och piggar upp när man känner sig trött och låg;-) krambjörnarna kommer nog att få vara modell på flera bilder från vår resa!! Kraaaaaaam❤


Long time no see....:) SEMESTER <3

Ibland är det bara så att tiden inte räcker till att skriva på bloggen och så kanske det också är så att det inte finns så mycket intressant att skriva om - whatever:) Nu känner jag i alla fall att jag gjort färdigt allt jag ska på jobbet, städat hemma, packat husbilen och har nu en stund över innan gubben kommer hem från sin sista förhandling och då slår det mig att jag måste skriva om vår semester som äntligen ska bli av!!!! 
 
Vi åker nu i rask fart genom Sverige eftersom den enda färja som jag kunde boka till Tyskland går på torsdag förmiddag kl 11.00 så det blir inga trevliga stopp hos älsklingar, vänner eller släkt nu på nerresan. Vi tänker försöka att ta oss mot Stockholm ikväll och så i morgonbitti startar vi tidigt så att vi förhoppningsvis kan hinna över färjan mellan Helsingborg och Helsingör i morgonkväll så att vi är i Danmark och helst nere vid Gedser där färjan går till Rostock. I Rostock ska vi bunkra lite tillbehör från Calles (ni som vet vad det är förstår vad vi ska handla:)) sedan ska vi stanna på ett litet ställe som heter Krakow am Zee (tror jag) men i vart fall så har jag reserverat två nätter på en stadsnära camping i Berlin så att vi får en heldag där - jag har aldrig varit där så det ska bli riktigt roligt. Sedan rullar vi vidare och målet är att komma till Venedig (eller en bit utanför där det är sandstränder och havsbad) där jag bokat en campingplats i 5 nätter så att vi får ett härligt stopp med sol & bad samt en dag i Venedig. Hoppas nu på klarblå himmel och sol!!!!
 
Därefter har vi inte bokat något utan då får det bli lite spontant men vår ambition är att ta oss till Garda-sjön eller Como-sjön för att sedan åka genom Schweiz och hamna i Frankrike. I en husbilstidning såg jag ett reportage om att åka vinvägen genom Alsace och det verkade vara helt fantastiska små byar så jag har en plan på att  åka till www.ot-eguisheim.fr som ser makalöst charmigt ut:) Vi får se hur allt går och som avslutning ska vi ta Moseldalen och Cochem så att jag får köpa min korkskruv i olivträd - det är en lång historia om varför jag aldrig fått med mig en sådan trots att vi varit där 2 eller 3 gånger men nu ska det bli av! 
 
Vi har nu faktiskt drygt 4 veckors semester men vi får väl se om vi är ute i Europa så länge - det skulle vara mysigt att ta det lungt genom Sverige också för att kunna hälsa på nära och kära. Jag har ju dels min egen 50-årsfest att tänka på och planera samt att vi helgen före ska till Sävar på 50-årsfest...kul:) 
 
Ska kolla om det inte går att skica MMS till bloggen som det gjorde förut för då är det så mycket lättare att uppdatera med lite roliga bilder men jag får väl utgå ifrån att moderna campingar har WI-FI så att jag kan hålla mig uppdaterad med omvärlden även om maken nog skulle vilja att jag blev avprogrammerad från telefon, iPad, data m.m. och umgås med honom i stället;) 
 
Nu hoppas jag att Ni alla får en underbar sommar och att vi ses snart igen! 
 
LOVE TO U ALL och om ni har chansen så spelar min dotter Julia och hennes fina väner med sitt band Stereo Divine både på Vännäsdagarna och Sommaren i City - de är grymt duktiga:) 
 
P.S. Med stugan går det framåt men det är lååååååååångt kvar så det känns lite deppigt men vi har nu hyrt Stöcke Bygdegård till festen så det känns skönt. D.S. 
 

RSS 2.0