Nya intryck av nya människor............

Äntligen så fick jag min inspiration och glädje just när jag minst anade det! Satte mig i köket för att äta min köttfärspaj med sallad och kom på att jag skulle se något på tv4 play (har just upptäckt att man kan se hur många program som helst när man vill!!!) och letade men hittade inget som jag egentligen ville se men då slog det mig att jag kan ju kanske se ett avsnitt av "En annan del av Köping"



Vilket fullständigt underbart program!!! Jag känner mig faktiskt helt dum i huvudet som aldrig tidigar har sett detta. Vilka härliga människor, vilka känslor och så fullständigt genomnaturligt. Avsnittet som jag såg handlade bl.a. om att Linda ville prata ut med Mats för att komma vidare i förhållandet och jag håller med Linda - bara man pratar med varandra så blir allt bättre (fast man måste prata med varandra och inte förbi varandra):






Det kanske inte blir precis som man har tänkt sig men det blir så otroligt mycket bättre. Tänk att jag fick min inspiration så snabbt och så oväntat! Jag är så glad - nu skall jag leta upp ännu ett avsnitt som jag kan se - det här kommer jag aldrig mer att missa:) Först måste jag kanske gå ut en tur i vinterkylan med Zigge som suktar efter min uppmärksamhet men sedan så...........eller då kanske det blir halv 8 hos mig - ett program som jag totalt gillar; relationer, människor och mat:)

Prata mera - med varandra:)


Insnöad:)

Nu kan man känna sig både fysiskt och psykiskt insnöad:-) Vilket herrans snöväder som det kom över oss igår och idag fortsätter snön att trilla ner och riktigt riktigt kallt är det ute. Det är vackert att sitta inne men som hundägare som har nöden ingen lag utan vi måste ut på promenader!! Ibland känner man sig också riktigt psykiskt insnöad - rutinerna är desamma i princip varje dag och samma tankar går runt och mal i min hjärna. Det känns som att det kanske är dags att det händer något nytt som bryter mot den vardagliga rutinen. I och för sig så bröt jag ju faktiskt mot den vanliga rutinen när jag stannade hemma i tisdags och städade (jag hade redan hunnit glömma detta) men det kanske behövs något mer?? Jag ska fundera på om jag kan utveckla mig själv i något avseende eller om jag kan inspireras av något som gör att jag viker av från min norm - det här tål att tänka på!

 När jag nu sökte en bild som skulle beskriva mina tankar så hittade jag denna underbara bild (nedan) som någon genialisk kvinna skapat - sååååååååå kul och ibland så sant:) Stackars stackars män som har så mycket sex i hjärnan, hi hi..



Idag har jag varit synnerligen effektiv på jobbet och grannbyråns advokat hjälpte till att lätta mitt hjärta i ett ärende där jag mått så dåligt!!!

Nu väntar jag på Gulle-Julle som ska komma hit på kontoret och skriva ut lite skolmaterial. Jag fattar faktiskt inte en sak: Varför ska det vara så himla stor skillnad på om man har en mac eller PC och varför kan inte dessa maskiner synkronisera med varandra? Det ställer till med problem men som sagt problem är till för att lösas så jag ska nog hitta på en lösning även på detta problem!

   XO XO // Snögumman :)


Dubbelarbete!

Jag har ju mina begränsningar men jag låter mig inte så ofta styras av dem men i morse var jag helt SLUT - det kändes som att jag hade havregrynsgröt i huvudet och min kropp lyder mig inte så jag tog ett kraftfullt beslut: Jag ska inte gå på jobbet idag!!! Jag ska städa!! Tack var den nya moderna tekniken så kan jag sköta telefon, mail och annat via min telefon så jag kan både jobba och vara hemma och rehabilitera mig med städning!! Jag har inte kommit så långt än men jag har äntligen burit ner julsakerna i källlaren, bytt duk i vardagsrummet, fyllt på diskvatten och nu tar jag en paus:) Ikväll har jag ridning på schemat och det känns underbart då kan man släppa alla tankar och bara koncentrera sig på att jag och hästen är ETT. Undrar vilken häst jag får idag??

Oj vilken liten kram det blev idag men det kommer kanske en större vad dagen lider!! Nu åter till skurhinken:)

Jag är rik!!!!



Jag känner mig så otroligt rik för jag har så många omkring mig som jag älskar och som jag vet tycker om mig. Käraste svägerskan Brita fyller 50 år i morgon men hade Öppet Hus i lördags - så trevligt och idag noterade jag att en gammal vän (Lena Högdahl) fyllde 50 år och jag tog mig en tur till hemorten Sävar. Så fantastiskt härligt att återuppleva en gammal vänskap som legat lite på sidan ett bra tag men då man har en gedigen bakgrund tillsammans så kommer vänskapen direkt tillbaka. Fullständigt underbart att på nytt få träffa Lena och Pauls barn igen och deras släktingar som jag delat ett "halvt liv " med.
Jag kände mig så glad och lyckligt så jag passade på att åka förbi mina gamla underbara vänner i Täfteå också - Erik & Ulrika blev minst sagt förvånade när gamla grannen helt plötsligt står i groventrén. Vi försökte att uppdatera varandra snabbt och intensivt - ingen av oss är särskilt tystlåtna:)) Vi beslutade dock att absolut ses snart igen! Vilken underbar dag - jag är glad & lycklig:)

Jag återkommer med mer uppdateringar snarast möjligt men nu är jag helt slut av allt socialt engagemang så jag måste vila hos Julia till Paradise Hotell innan sänghalmen väntar!! Love U All // XOXO - Marran

Livets ljusa sida!

Julen är bortstökad, förkylningen är på bättringsvägen, familjen mår bra och jag känner verkligen att Livet går mot ljusare tider. Nu är det mycket härligt som man har framför sig och jag tycker redan att det känns ljusare på morgonden då jag drar upp rullgardinen kl 07.00!

Nu har åter en vecka gått och det är fredag igen. Brita fyller 50 vilket är fullständigt ofattbart - hon är som konserverad sedan 10 år tillbaka! I morgon lördag har hon Öppet hus och det kommer garanterat att bli en härligt uppsluppen tillställning. Vi i släkten har våra planer men jag vågar nog inte berätta om det här ifall hon skulle gå in och läsa vad jag skrivit:))

Sitter på kontoret och väntar på gubben som måste ta hand om buset i stan men sedan ska vi ut och käka lite eftersom Julia skulle bjuda Olle på pizza hemma så såg hon helst att vi kom hem lite senare:))

Ha en underbar helg på Er alla och så får vi se om jag får lite skrivlust så kikar jag in här med några nya inlägg!!


Dagens tankar!

Idag hände det igen - en dödsolycka i trafiken och nu var det här utanför Umeå. En personbil som av okänd anledning hamnade på fel sida av vägen och frontalkrockade men en lastbil. Jag vet inte om jag vågar skriva mina tankar omkring det här men tyvärr så är det ofta som det händer att en personbil av okänd anledning hamnar på fel sida av vägen just då det kommer en lastbil/långtradare!!! Ni får tänka själv vad jag tänker - vågar inte skriva det rakt ut men det kanske är uppenbart och det är så sorgligt. Givetvis är det väl inte alltid så men sannolikheten verkar trolig!



Jag har även andra tankar idag och det är min förkylning! Jag är inte ofta sjuk (nästan aldrig) och jag har ju nästan aldrig tidigare motionerat. Kan det vara så att dessa två saker hör ihop?? Jag började motionera och min kropp reagerade som en trotsig treåring med att ge mig en förkylning? Jag bara undrar för det verkar ju märkligt med dessa två sammanträffanden:) Jag mår bättre idag, har ingen feber men det kliar fortfarande i näsan och i halsen och kroppen känns seg & tung! Det ser således ut att vara på bättringsvägen men jag får väl fundera på om jag vågar mig på motion igen!!!

Jag vilar på saken men nu ska jag hämta gubben för vi ska ut och köpa 50-årspresent till kära svägerskan Brita som har sin stundande 50-årsdag!!! 50 år - det låter förfärligt gammal men de flesta av mina nära som jag har runt om mig är ju i den åldern och de verkar ju att ta det förvånansvärt bra och ser riktigt pigga ut. Ja, ja - jag har ju några år kvar att komma i form på:)

See you later - alligator:))

Skam den som ger sig......


JAG ÄR SJUK!!!!!!!!!!!! Det känns förjäkligt men vad ska man göra - det är bara att bita ihop. Det blir inte bättre för att man gräver ner sig i sängen - Jo, egentligen tror jag det men jag har inte tid!! Idag var det en jävulsk dag på jobbet men det gick ändå på något sätt! Äntligen hemma så var det underbart att det fanns rester i kylskåpet som lätt gick att tillreda för oss:)

Jag funderar faktiskt över hur det kommer sig att våra kära husdjur inte smittas av våra bakterier och inte vi av deras?? För den delen så undrar jag om en hund/katt kan bli sjuk/förkyld - jag har aldrig hört talas om det eller varit med om det - det skulle se ganska lustigt ut:

Hi hi:)

 

NU blir det färskpressade citrusfrukter och en dos med Alvedon - sedan sängen med halv 8 hos mig (under täcket!!))

Nysiga kramar // Hostisen MIa


Positiva tankar

Nu gäller det att tänka positiva tankar när min kropp har övergivit mig och överlämnat sig i bassiluskernas händer:) Jag mår skit -nyser, hostar, kallsvettas och känner mig alldeles svag.............influensan??? Bara det nu inte är svinisen - jag glömde ju att vaccinera mig!!


Nu bär det av hemåt och jag tror att jag måste ha en tekopp full av kärlek för att klara av det här:)

Krya på mig - hälsningar!!

Livets härligheter och jävligheter

Jag har varit tyst i helgen och det beror på att jag vilat från datan - vi har varit i stugan - skönt men jobbigt! Det har lätt blivit ett beroende att hela tiden vara uppdaterad med allt som händer på nyheter, bloggar, facebook och sin egen blogg..........känns lite jobbigt men skönt att bestämma sig för en datafri helg:) Mysigt som vanligt i stugan och på lördagen hade vi våra kära vänner Danne och Leena över på middag, vilken trevlig kväll men så kom då söndagen med sitt trista besked; lite lätt bakis och influensaliknande symptom som har smugit sig på mig. Jag mår inte bra........:((( Usch det sitter i halsen, näsan och hela kroppen känns helt obekant.........dricker Enchinagard och hoppas kunna mota Olle i grinden!!

Om jag blir sängliggande imorgon så vill jag ha det gott och mysigt som käraste nallen:)

LIVET är härligt när man älskar och är älskad. Förjävligt när man känner tvärtom och vissa dagar kan det verkligen vara så men det gäller att hitta lösningar för att återgå till det härliga livet..........ingen blir lycklig över att sura och vara "snåla" mot varandra med känslor. Prestige är totalt överskattat!!!!!

Jag vill fånga dagen och dess innehåll. Tack Lena som läser min blogg och kommer med uppmuntrande kommentarer - dessa bokstäver önskar jag dig och mig själv på väggen;

Jag tycker inte om mig sjäv när jag är sur, bitchig och tråkig men vi har alla våra trista dagar men jag vägrar att gå och lägga mig som en surtant så nu avslutar jag kvällen med en riktig kärleksnalle com gör varje människa glad. Jag skall ta en alvedon och gå till sängs. Förhoppningsvis vaknar jag med en frisk kropp och en glad själ:)

Kärleksfulla kramer från ynki pynki mi:)


Lycklig

Faktum är att jag mår bra av att pressa mig själv till lite smärta:( vilket jag tror att vi alla gör, men såna som jag vet inte riktigt om det förrän man utsätter sig för det :) Problemet är att jag vill men jag har så extremt lång startsträcka.......tanke och handling när det gäller motion har för alltid varit ett problem. Jag vill jättemycket men jag blir extremt lat/bekväm när det kommer till att utföra själva grejen! Men trägen vinner - det går att lära gamla hundar sitta:))) Jag kämpar på............

vilket ger sig uttryck i Morran men ont skall förgås med ont:) Jag vägrar att må dåligt utan själva JAG är att må bra och att sträva efter lycka varje dag!!!

 Carpe Diem / Mia Fia

P.S. Jag kanske kan berätta en god nyhet imorgon..................D.S.


Motion ./. Vila

Jag är en väldigt aktiv person men jag är inte känd för att motionera utan jag håller igång med andra saker och det är ju också bra men uppenbarligen så har min aktivitet även inneburit mycket vila för min kropp eftersom varken jag eller kläderna känner igen den:) Jag är nu fast besluten att börja motionera och ridningen igår har verkligen gett sig till känna i min kropp och även om jag har ont som bara den så är det en underbar känsla med träningsvärken.......trodde väl aldrig att jag skulle kunna säga detta men det känns som att denna vilande kropp som min själ befinner sig i går att förändra och bara efter tre dagar tänker jag hoppfulla tankar!

Jag kämpar faktiskt med att räta ut mina armar och att fara å handla var en bedrift eftersom jag skulle bära hem matkassarna själv men ont skall förgås med ytterligare ont så nu ska bara maten få vila lite sedan skall jag och Zigge ut på en långpromenad till Strömpilen i raskt tempo. Faktum är att jag redan längtar och låten som väntar i iphonen är Halo med Beyonce så det kommer att bli en bra start!!!!!

När jag kommer hem så kanske att jag skall försöka mig på lite stretching för det skall ju vara bra för musklerna och om jag även försöker att öva upp min vighet på gamla dar så kanske jag kan göra så här i framtiden:))


Det är inte omöjligt (Joooooooo men kanske halvvägs) - but you never know!!!

Efter all motion är det faktiskt väldigt väldigt skönt med VILA och det skall inte förringas för jag tror att ingen mår bra av att kontinuerligt motionera utan man behöver balans, som med allt i livet och det är faktiskt en fröjd att ligga en stund på spikmattan innan man sjunker ner i de mjuka kuddarna med det sköna duntäcket på......jag längtar redan:)

 Sammantaget: Vila ./. Motion = viktigt i var mans/kvinnas liv

Paradise hotel

OK - det kommer ett till inlägg för jag måste erkänna en sak: Jag ser på Paradise Hotel!!!!! Jag började se för att hänga med Julia lite men snabbt blev jag fast i "skiten" och nu är det sjukt spännande......det går inte att förstå men det är faktist så. Det drar ihop sig till upplösningen så nu är det spännande. Min älskade brorsson Hannes är också fast och här måste jag få delge en bild av honom som "Cimon" och vår gulliga gulliga Zigge!

 Så söta att man inte kan få nog - Love U!!!

Så nu ska jag duscha bort hästlukten och planera lite grönsaker/frukt till Paradise......... Katching:-)

P.S. Egentligen tycker jag att Paradise Hotel är ett jäkla skitprogram men jag har sjukt lätt för att fastna i sådana där program så därför är jag fast den här säsongen - jag ska nog aldrig mer se ett sådant där skitprogram .... :) ...men man vet aldrig när det gäller mig !!!! D.S.


Ridning

Imorse så var jag trött som bara den men idag var jag tvungen att börja kl 08.00 så det var bara att traska iväg men jag fick i mig kaffe och Actimel (jag har gått på reklamen :-)) innan jag gick hemifrån. Till lunch blev det Nutrilett och det kändes helt OK. Promenad hemåt och till middag blev det idag pyttipanna, ägg och rödbetor. Faktum är att det var så sjukt längesedan att vi alla tre tyckte att det var en toppenmiddag..........så var det då dags för årets uppstart med hästarna!



Men inte såna här små gulliga utan riktigt stora hästar. Jag har bytt grupp på SURF sedan förra terminen för det var för svårt för mig - jag kände mig sämst och det var inge kul så då gruvade jag bara för att fara dit men nu har jag hamnat i en ny grupp och på tisdagar som passar mycket bättre men jag var ändå nervös .......... När jag väl kom ut till stallet kändes det jättebra igen  - jag gick med spänning och kollade vilken häst jag skulle få och det blev NIX. Jag har ridit honom en gång tidigare och han var en duktig pojke:) Ut i ridhuset så var det koner uppställda och vi satte igång. Det var superkul, superjobbigt och lite svårt men jag ska träna lite teoretiskt på alla termer, skänklar m.m. för att få hästen att göra som jag vill och typ så här tränade vi ....

........i samlad snabb skritt och i samlad trav. Sedan när hästarna blev för slöa -eller rättare sagt vi ryttare så körde hon i gång oss i full galopp varv på varv och det är en så underbart härlig känsla:)) Mina ben bar mig knappt när jag steg av hästen men så nöjd jag var och nu känns det så kul igen!!!

Kram till Er alla och njut av varandra och om inte annat så av Dig själv:)
 Ryttarinnan Maria S tackar för sig idag// KRAM :)

Saknar ni mig???

Jag har inte haft kontroll på tekniken så jag har inte kunnat komma in på min blogg:(( Emellertid så har jag faktiskt lite att stå i och eftersom jag vill skriva om positiva saker här så hör inte dessa saker egentligen hemma här men OK jag gör ett undantag!!

Efter många sötebrödsdagar så måste det bli en förändring och jag har sedan nyår gjort mig mentalt förberedd och startskottet skulle då gå av i går vilket så också skedde men söndagen inleddes med att kontrollera hur illa ställt det var med min kropp eller om det är så att alla mina kläder faktiskt krympt i tvätten:)) -högst otroligt! Faktum var att vägning och mätning av min kropp fick mig att bli "deprimerad"........ja faktiskt lite iaf:) men det var inte läge att gråta över detta utan bara att anteckna ner fakta i min nya Rosa Bok som skall dokumentera förändringen..........jag ska inte delge Er mina siffror men vikten var 78,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!! OK - Jag är lång men som en klasskompis under högstadiet sa; Mia - du är lönnfet!!!! - ja det är nog ff rätta ordet!

I vart fall så är min plan att äta nyttigt och ofta, byt ut vissa måltider mot Nutrilett - om jag inte hittar något nyttigt att äta, inga smörgåsar, ingen ost, inga juicer etc men framför allt så SKA jag motionera varje dag och nu har jag två kvällar tagit med mig Zigge, min iphone (med bra musik) och gett mig ut på riktigt effektiva promenader och ikväll är det ridning så det är en bra början!

 Ovanstående är således numera min egen Lag och den skall följas till punkt och pricka!!! Därmed basta....

Gossiga kramar från mig till Dig - nu går vi mot ljusare tider:)


Stjärnorna på slottet

Idag var det ett underbart väder ute och dagen ägnades åt långpromenad i det vackra vädret. Till och med katterna var ute men snön var något väldigt främmande och kallt så utevistelsen blev inte långvarit.........men kul:)

Till middag så gjorde vi blomkåls-och broccoligratäng med bacon och ostsås - det var så himmelskt gott tillsammans med nybakade baguetter!

Kl 20.00 var det dags för ännu ett avsnitt av Stjärnorna på Slottet. Jag har verkligen gillat varje säsong och inte trott att jag skulle upptäcka nya stjärnor. Förra säsongen var jag verkligen "kär" i Peter Stormare och nu har det varit intressant att se vem Björn Ranelid var och Siwan var ju käck som väntat men idag så var det Meg Westergren:

Vad visste jag om henne?? Egentligen ingenting- jo en pigg och glad skådespelerska men att hon var Inga Tidblads dotter och att hon varit gift med Tore Wretman samt att hennes dotter dött alldeles för ung - NEJ, jag hade inte en aning men så fantastisk människa och så härligt att bli överraskad under en timme i TV. Jag är helt begistrad och lycklig över att ha fått dessa insikter och att få dela en timme med denna fantastiska människa:) Stjärnorna på Slottet är verkligen ett jättetrevligt program och med förväntan så får vi väl se om Kjell Bergqvist och Tommy Körberg kan leva upp till dagens program (skulle inte tro det men vem vet???) ........nu väntar en härlig film men jag kan nästan inte sjå mig till nästa lördag:)

  Stjärnkikaren // Marran


Sikta mot stjärnorna

.........nej vi ska nog vara väldigt nöjda med att komma hälften:) Jag skrev i morse om Michael Jackson och om Elvis. Ikväll sändes en tvåtimmars konsert om Elvis på kanal 8. Jag såg den inte utan ägnade kvällen åt Lets Dance men svågern Mats ringde och berättade att det var Elvis på TV så jag fick möjlighet att se de två sista låtarna av honom. Jag vidhåller min inställning från imorse och vilken sorg att se Elvis med en sådan utstrålning, charm, energi, musikalitet m.m. och sedan veta att några år senare var han i ett totalt förfall och sedan lämnade jorderiket. Vilket förlust........för alla men framför allt för honom själv och hans anhöriga. Svågern talade då om dagens stärnfall som kan liknas med Tiger Woods som tydligen haft liknande uppväxt som Michael Jackson och vi talar om barnen som de lämnar efter sig!!! Så sorgligt .......... och här sitter vi ibland och är jäkligt missnöjda med allt........skämmes:)

Jag har det så jäkla bra och även de mina runt om mig - stackars människor som siktar mot stjärnorna för inte är det bättre där utan snarare tvärtom, kanske väldigt ensamt!!




Jag känner mig lite motsägelsefull eftersom jag tycker att man ska ha höga mål för sig själv (sky is the limit)!!!! Filosofin är att når man inte dit så kanske man når halvvägs och det kan vara gott och väl men det är viktigt att veta att innan man börjar klättra på stegen så skall man veta att man står stadigt på jorden i sig själv! Hitta stjärnorna först i ditt hjärta innan du börjar din väg mot skyarna:))

Stjärnlika hjärtkramar från mig// Maria

King of pop

Igårkväll visades en konsert som hölls för och med Michael Jackson 2001. Det var en mängd artister som uppträdde och så även stjärnan själv. Jag älskar verkligen hans musik men blev faktiskt så illa berörd över att se hur han såg ut redan för 9 år sedan. Han såg verkligen helt onaturlig ut och det var som att han hela tiden försökte dölja sin näsa och mun med handen då han sjöng. Tänk vilket sorgligt liv med en sådan enorm talang. Jag vill minnas honom som på den här bilden och inte som han såg ut den senare delen av sitt liv innan han dog!


Tänk att hela tiden söka det perfekta utseendet och skapa ett monster av sig själv för att man aldrig är nöjd. Det är inte lätt att vara nöjd med sin egen spegelbild men jag tror inte att man mår bättre av att försöka med olika metoder att skapa något som inte är naturligt. Självklart anser jag att vissa plastikoperationer är nödvändigt då det finns människor som är skapta med defekter som inte bara stör dig själv utan även andra men det måste finnas någon måtta med allting.

Nästa kung i musiken som för alltid kommer att vara levande är Elvis. Tänk vilken otrolig utstrålning, röst och utseende men han förstörde sitt liv med droger!!



I vårt samhälla har verkligen utseendefixeringen och sökandet efter lycka escalerat och man tror att lösningen är att skapa sig en yttre skönhet genom bantning, skönhetsoperationer m.m. eller att hänge sig till droger för att fly från verkligheten. Vi ser i vårt jobb hur mycket drogerna har ökat bland ungdomar och att det är så tragiskt att se och det värsta är att de ser inte problematiken i det hela utan hela inställningen är så positiv och att vi i vår generation inte förstår! Jag hoppas verkligen att vi gemensamt kan hjälpa nästa generation till att hitta självkänslan att ta avstånd från utseendefixering och droger!

En liten morgonreflektion från stughörnan!

King of pop

Igårkväll visades en konsert som hölls för och med Michael Jackson 2001. Det var en mängd artister som uppträdde och så även stjärnan själv. Jag älskar verkligen hans musik men blev faktiskt så illa berörd över att se hur han såg ut redan för 9 år sedan. Han såg verkligen helt onaturlig ut och det var som att han hela tiden försökte dölja sin näsa och mun med handen då han sjöng. Tänk vilket sorgligt liv med en sådan enorm talang. Jag vill minnas honom som på den här bilden och inte som han såg ut den senare delen av sitt liv innan han dog!


Tänk att hela tiden söka det perfekta utseendet och skapa ett monster av sig själv för att man aldrig är nöjd. Det är inte lätt att vara nöjd med sin egen spegelbild men jag tror inte att man mår bättre av att försöka med olika metoder att skapa något som inte är naturligt. Självklart anser jag att vissa plastikoperationer är nödvändigt då det finns människor som är skapta med defekter som inte bara stör dig själv utan även andra men det måste finnas någon måtta med allting.

Nästa kung i musiken som för alltid kommer att vara levande är Elvis. Tänk vilken otrolig utstrålning, röst och utseende men han förstörde sitt liv med droger!!



I vårt samhälla har verkligen utseendefixeringen och sökandet efter lycka escalerat och man tror att lösningen är att skapa sig en yttre skönhet genom bantning, skönhetsoperationer m.m. eller att hänge sig till droger för att fly från verkligheten. Vi ser i vårt jobb hur mycket drogerna har ökat bland ungdomar och att det är så tragiskt att se och det värsta är att de ser inte problematiken i det hela utan hela inställningen är så positiv och att vi i vår generation inte förstår! Jag hoppas verkligen att vi gemensamt kan hjälpa nästa generation till att hitta självkänslan att ta avstånd från utseendefixering och droger!

En liten morgonreflektion från stughörnan!

Valmöjlighet

Jag lever efter devisen att livet är fullt av möjligheter och inte problem. Jag har som mål att inte bli gammal och bitter. Därför försöker jag varje dag att tänka positivt och dela med mig av det som är bra och inte det som är dåligt. Var och lyssnade på Kay Pollack och han gav mig ännu fler råd! Vi har alla ett val varje dag att välja att vara "lycklig" och inte irritera oss så mycket på andra människor. Det är många som tänker: "om det inte vore för alla idioter runtomkring mig så skulle livet vara bra" men problemet är att vi kan inte ändra på andra människor utan vi kan bara ändra på oss själv och hur vi skall hantera sakerna/människorna som stör oss! Därför har vi varje dag en möjlighet att välja om vi vill se problemen eller om vi vill se möjligheterna. Det är ju givetvis helt omöjligt att göra så varje dag - jag tror också att det är nödvändigt att få bli riktigt arg och att ha rätten att få vara sur som en ättika. Jag vet att jag ibland kan vara som en riktig bitch:)) men om man försöker att tänka positivt så blir det lite lättare för en själv att leva!!

Att känna Lycka kan ju vara allt från att få vakna och må bra till att uppleva en euforisk kärlek till en annan människa. Det kan vara att få klä på sig varma kläder och gå ner till ett fruset hav som är så stillsamt, kraftfullt och vackert att det nästan gör ont i själen!! Lycka är olika för varje dag och varje person men vi är alla värda att få känna oss lyckliga och älskade!

GRUPPKRAM till Er från Mig!


Underbara älskade

Idag var det kallt som bara den men ändå samtidigt så härligt friskt:)) Det var skönt att våga sig ut och ta en promenad, skotta lite och att sedan gå in i stugvärmen- oj så skönt det var med värme.  Nu har vi eldat som bara den så nu vågar man inte sticka ut näsan...........inte ens Zigge vill gå ut :) På eftermiddagen så ringde Julia som nu helt plötsligt ville komma ut till oss och oj vad glad jag blev.....det är underbart att en ungdom vill komma och vá mé gammfolké:)

Kram till min stora flicka som vill vá mé mig:))

 

Nu är det stora rubriker om  kylan som är på väg men vi har väl inte glömt bort att det brukar vara kallt i Sverige - vi bor ju i Norden där folkl tror att det går isbjörnar på gatan.....det gör det inte men det finns också en underbar tjusning med kyla och frost för allt blir så otroligt vackert - speciellt med solen som skiner! Formationerna på is och kyla kanske inte är lika med denna bild men tjusigt värre kan Herr Frost skapa och inget kan göras vackrare än naturens skapare!

 

 Vädrets makter kan vi inte styra över och inte heller kärlekens men det är också det som är tjusningen med allt! Vi som människor är allt som ofta brickor i ett spel som vi inte vet utgången av!!!

Jag älskar i vart fall framför allt mina döttrar, min man och hans barn, min familj men jag älskar också vinter med dess vidunderliga kraft och skönthet! När våren kommer så kommer jag säkerligen att skriva att jag älskar våren, likaså med sommar och höst varför det kan sammanfattas som att jag älskar årstiderna var och en för sig! Hur trist vore det egentligen om det alltid vore sommar och om allt vore likadant jämt??? 

ISBJÖRNSKRAMAR TILL ER ALLA // 
 


Myspys

Igår åkte vi ut till stugan och hujedamej så kallt det var med med riktigt sköna sockar och yllekofta på samt en riktig brasa och mängder av ljus så infann sig värmen i kropp och själ.....här är gudagott att vara.



Varmt och skönt inomhus och en mysig samvaro med maken, katterna och Zigge gör livet otroligt skönt att leva. Har sovit som en liten stock i natt och så har även Isaac och Leo gjort. Zigge har sovit med oss i sängen som han alltid gör här:)) Kolla in hur mysigt två kattbrorsor kan ha här ute och jag visste när vi köpte fårskinnsfåtöljerna att det skulle bli en favorit för alla i huset:



Det är otroligt vackert ute i dag men tydligen så var det -26 grader ute men bara -20 i solen (oj så skönt) men vi skall inte klaga för i Hemavan var det tydligen kallast i landet - 38 grader. Jag tänker på alla som är där för att åka skidor men nu är det så kallt att liftarna är stängda så de får väl göra som vi - sitta inne i stugvärmen och mysa! Nu måste vi dock ut och skotta fram soptunnan och åka till Sörmjöle för att köpa nya proppar - det gick några stycken igår och det var nog för att allt gick på högtryck i kylan samtidigt som jag körde både tvättmaskin och torktumlare.........inte bra men det skall nog gå att åtgärda. Jag får väl tvätta i lite lugnare tempo!!

 Huvva - här såg det kallt och obebott ut men denna bild är tagen häromdagen då vi var ut för att skotta - nu är det upplyst och mysigt även på utsidan!

Ha en härlig dag inomhus eller klä er ordentligt för en härlig utomhusvistelse// Fröken Frost

Trettondagsafton

Idag är det en helgdag som egentligen är som värsta julklappen! Den kommer helt apropå och ingen vet varför man firar den! Många tror att det är nu som julsakerna skall bort  men så är det inte:) Vi ska faktiskt vänta till den 13 januari med att plocka bort julen även om man är sugen redan nu! Jag vet inte varför man firar men det går att få information på Wikipedia; 

Trettondagsafton

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök

Trettondagsafton har flera betydelser:

 
OK - detta gjorde ju ingen klokare men kolla upp det om du vill - här en bild från Shakespeares filmatisering;

 Jag är iaf tacksam över att det finns en helgdag mitt i allt som ingen vet varför men den kommer som en skänk från ovan när man tycker att man varit ledig väldigt länge:)) Vi samlade i vart fall ihop tvätten hemma och jag hade också hämtat Emilys tvätt för att få en ledighet med tvätt och friluftsliv ute i stugan. Djuren är med och mysigt värre är det här men kallt så in i snöjven:) Men med brasa, levande ljus och yllekofta så är det underbart:))

Vi har idag också bokat resan till Daniel i Thailand och det bär av den 27 februari tillsammans med Robert. Det känns xtra angeläget att åka nu då han är egen företagare och har ett stort ansvar så vi vet att vi är efterlängtade och faktiskt kommer vi nu att bo i Patong för att vara nära honom! Det känns härligt att vi snart är där och kan stötta och vara med honom.

Återigen får mammahjärtat en uns av dåligt samvete - men jag och flickorna skall åka till London för att ha en härlig gemenskap som jag vet att vi kommer att ha:))


Love U All // Mamma, hustru, plastmamman och katt-/hundmatten Mia

 Gullebarn som tomtar - Sleep tight:)


Förlovning

Idag för 7 år sedan slog jag och Per slag i saken och förlovade oss! Vi åt en underbar middag på restaurang Greta som tyvärr inte finns längre. Jag kommer ihåg att det var den godaste middag jag ätit varken förr eller senare! Samtidigt som jag tycker att det känns som igår så känns det också som väldigt länge sedan. Det känns som att jag varit tillsammans med Per i hela mitt liv men det har jag ju inte:))


Kärlek är något helt fantastiskt och att känna det mellan man och kvinna är unikt för varje par. Mina döttrars kärlek kan aldrig någonsin jämföras eftersom den är evig, fullständig och fullständigt oslagbar i alla avseenden men denna dagen handlar det inte om dem utan om den man som jag valt att leva med och som jag älskar! Det är underbart att dela livet med någon som man känner sig hel med men det är faktiskt så att livet/kärleken inte alltid är en dans på rosor och det ska man också bejaka för att kunna lära och gå vidare tillsammans mot ett långt liv tillsammans!

Mannen i mitt liv är han i mitten och mannen nr 2 är han till höger som är min högt älskade lillebror och snyggingen till vänster är min älskade dotter Julia ( alla fotades tillsammans under julhelgen för att skickas till en gemensam vän till dessa tre skönheter )!

Får alltid fruktansvärt dåligt samvete i mitt mammahjärta när jag höjer någon av mina käraste döttrar så för att inte förringa min lika högt älskade dotter så kommer hon också här på en bild!

 



Oj, nu glömde jag bort att den här dagen handlade om Per och vår förlovning:))) Han tittar just nu på Miss Marple och är inte så intresserad av att tala om kärlek så här får han en kärleksnalle av mig.........Puss på Dig älskling (som att han skulle läsa min blogg - näääääää:)))

 Kärlekshälsningar till Alla mina kära och nära // Kärleksmarran


Nedräkning

 Nu vill alla plocka bort julen men jag är inte riktigt beredd än:) Vill behålla allt som lyser så länge som möjligt eftersom det ger mig en sådan under myskänsla och nu kommer jag att behålla allt lysande fram tills dess att det är tvunget att tas bort - alltså 20:a Knut vilket inte är förrän den 13 januari - eller hur?? Den här fina belysta kulan har jag i vardagsrumsfönstret och den är sååååå fin........vill njuta några dagar till men kanske att jag tar bort en tomte eller två innan dess........

 men visst är han fin ? en av mina alla tomtegubbar. Flickorna mina tycker att jag absolut inte får skaffa en tomte till men vad fick jag i julklapp....jo en alldeles förtjusande glittrig tomte av mina hjärtegull:)

Hej Då mina tomtar - tills vi ses igen! Tomtemor.....

P.S. Ikväll tog jag mig faktiskt förmånen att ta ett  långt skönt bubbelbad med ett glas vin och en god bok - otroligt avkopplande om man inte hade haft två katter som satt och tittade på mig och undrade: Är hon riktigt klok??? Lite störande men ändå så otroligt härligt............Godnatt!

SNÖ

Här kommer en härlig vinterbild från vår parkering på bilar som inte kommer att se livet på ett bra tag och nu kommer bild på våra cyklar som vi får vänta med att skotta fram:

Bilderna hör till mitt tidigare inlägg om att vi inte skall gnälla på snön för rätt var det är så kommer regn och mörker igen och då är vi inte heller nöjda. Vi kan inte ha strålande sol året om - och om vi hade det så kan jag lova att vi inte skulle vara nöjda då heller!!!!

Optimistkonsulten Maria har talat:))

Älskade djur......

Våra husdjur är våra bästa vänner, de är tacksamma och positiva varje dag. Det finns verkligen inte ett ont ord att säga om dem och de ger så mycket tillbaka. Jag älskar verkligen våra fyrbenta vänner;

LEO - han är sååååååå söt och är den som ska vara med överallt (Vart ska sleven va om inte mitt i grytan). Han är nyfiken, glad och ett underbart sällskap! Älskar att ligga i Julias säng och sitta på hennes fönsterbräda och titta ut för att se vad som händer - han missar inget:)

ISAAC - det levande gossedjuret! Han är alltid tillgänglig för att gossa och på natten så är han ett givet inslag i sängen dit han kommer och riktigt gossar in sig bredvid en och då kräver han att man skall mysa med honom:) Han är en riktig livsnjutare men som ibland tittar under lugg och ser så betänksam ut! Han är vår underbara katt som vi delar med Emily!

ZIGGE - sist men inte minst! Han är den snällaste och mest trogna hund som man kan tänka sig. Han är alltid glad, snäll och så otroligt angelägen om att vara vid min sida! Dit jag går så går också han och det värsta han vet är att jag lämnar honom ensam hemma, vilket jag sällan gör och det bästa i livet är att följa med matte och åka bil:))

Jag älskar djur och har alltid gjort så men jag har också en otroligt barnslig passion vilket är gossedjur! Det är en "sorg" för mig att flickorna nu är så stora att jag inte längre kan köpa några men det kommer väl nya tillfällen i framtiden. Som tur är så gillar fortfarande tjejerna att ha framme några av sina djur som jag köpt men inga har slängts utan de finns sparade i fina lådor. En stor favorit för Julia var Simba som följde henne överallt och han finns fortfarande med oss (han är köpt i New York) och han trivs så bra med oss:



Vi behöver kärlek och djuren är en ständig källa till det // Gossedjurshälsningar

Snö, snö och ännu mera snö!!

Man får bita sig i tungan så att man inte säger något negativt om snö - vi gjorde ju inget annat i november än gnällde på att vädret var i olag och att vi inte fick någon snö!!! Nu har vi fått så vi tiger och det är inte heller bra - när ska vi människor bli nöjda??? Det ligger förmodligen i vår natur att inte vara nöjda utan allt kan hela tiden bli bättre och jag tror att det är mer ett nordiskt problem än något annat. Jantelagen och herr Luther sitter och gör oss missnöjda och missunsamma så att vi inte vågar glädjas i nuet men en sak vet jag och det är att djur gör oss lyckliga!

Jag kan inte ladda upp de bilder som jag vill men jag återkommer med detta när tekniken vill mig väl - nu vill steken som jag har på spisen att jag skall komma:)))

Anna Maria Söderberg Nyberg will be back soon!!!


Godnatt...

Efter en härlig dag , som kändes som en vardag, så har jag lutat min kropp mot soffan och njutit av dels Stjärnorna på Slottet som andra delen av Olycksfågeln! Maken och jag har verkligen olika smak när det gäller tv men som tur är så har vi fler än en tv:)) Björn Ranelid, som jag hade väldigt förutfattade meningar om, kan vara en person som överraskar - jag måste skaffa mig en egen uppfattning om honom. Skall absolut läsa något av honom -behöver bara ett tips om vad????? Nu har John Blund tagit grepp om lägenheten och endast bloggaren är vaken..........men nu så ska jag vika ner mig och fortsätta med min bok - Camilla Ceder (kommer inte riktigt igång men skam den som ger sig!!)

Sov Gott käraste...........Maria

Städning

Som jag tidigare redovisade så var det dags för städning och nu är det gjort! Jag förberedde mig väl mentalt innan jag satte igång och började med plockandet (det är det värsta) och det var ju kläder, tvätt, väskor m.m. kvar från julresan till Värmland men jag kände mig glad i hågen:

och flög runt i lägenheten med dammtrasa, dammsugare och skurhink - det gick som en dans och skam den som ger sig. Lägenheten skiner som aldrig förr - t.o.m. maken noterade att det syns att jag städat!!! Jag vet att han har dåligt samvete för att han inte hjälper till (jag har ju tidigare berättat att vi lever på 1800-talet när det gäller jämlikhet) men han säger att han inte "mår bra på städning"!!!! Vem f.....n gör det och nu känner jag mig så här:

 Hi, hi men jag njuter av ett fint hem. Nu ska jag iväg och hämta Emily som jobbat idag, sedan iväg på Rimi för att handla och sedan får tammef..n maken laga middag och då skall jag sitta ner i soffan med ett glas rött vin och tända ljus!!

Städhälsningar från en skurhink:)) Maria


Vardagstankar....

I vårt trapphus har jag pyntat ett fönster med blommor, glitter och några tomtar för att pigga upp lite grann! Först försvann en liten tomte och inatt har de två andra småtomtarna försvunnit!!!! Hoppas verkligen att de som tagit de små tomtarna har glädje av dem så här efter jul och att de sparar tomtarna till nästa jul så att de inte hamnat i soporna eller ute i någon av våra gigantiska snödrivor!!

 Vi har vinter och snö som aldrig förr. Det är vackert och jag längtar efter att få ge mig ut i en riktigt härlig vinteraktivitet - jag har ännu inte riktigt kommit på vad det skall vara men kanske att det blir en skidtur om vi kommer oss iväg ut till stugan!

Nu då festerna är över så ska jag ta tag i ett riktigt vardagsbestyr - STÄDNING! Det lockar inte särskilt men det är ett måste, katterna har haft race överallt så det ligger små vita tussar lite här och där och de har även lyckats att locka fram varandra dammråtta från sängar och skåp!!!

Nu tar jag fram hinken och startar.........ha en härlig lördag // städerskan


Idag är första dagen på resten av mitt liv........

Ja, det är ju sant och är det inte denna dag man skall fundera över hur 2010 ska bli?? Jo men den här dagen (nyårsdagen) varje år är den dagen då det är legitimt att slappa vilket man då passar på att göra. Inte tusan håller man på att fundera över livets realiteter eller vilka mål man ska för året nääääääääää man slappar och slappar.........jag sov länge, tog en promenad med Zigge och återgick till att lägga mig i ryggläge och se den romantiska komedin "Smekmånad" - gud så härligt att inte ha ett uns dåligt samvete för att man har en slöardag:)) Jag fick dessutom lipa en skvätt på slutet vilket gjorde filmen fullkomlig!!!! Väntar på att Julia ska bli hungrig så att vi äntligen kan gå och köpa en pizza - idag behöver man inte ens laga mat.......det är fullständigt lysande. Dessutom snöar det ute som bara den så inte ens hunden vill vara ute och man kan skjuta upp sina motionsplaner till en annan dag! Nyårsdagen  är verkligen årets bästa dag:))) Men det det vore ju förfärligt trist om alla dagar var som denna - tur att det bara är en enda dag per år!

 Så här upplyst och fint var det inatt vid Rådhuset i Umeå då det hölls tal och därefter tog fyrverkeriet fart som fick konkurrera med ett aldrig sinande snöande men det var mysigt! Tro det eller ej så äntrade jag och maken kön till Harrys och efter många om och men så kom vi in. Jag i värsta finstassen kombinerat med raggsockar och vinterkängor! Det passade perfekt!!!

I morgon är en annan dag och då kommer nya insikter och insatser för att förverkliga 2010 som det bästa året!
KRAM TILL ER ALLA och hoppas att ni också passar på att SLAPPA ordentligt idag för det dröjer ett år till nästa gång:-)

 KRAMBJÖRNSKRAMAR - vi bygger broar med kramar 2010!!!!!!!!!!!


RSS 2.0