Kul-tur till fots:-)

Vill berika mig och er med lite roligare kulturbilder från vår kulturpromenad runt staden:-)

Älskade hibiskus som häck! 

Mycket gul/blått hus på fin gata!! #ambassader




Julrosor får avsluta detta inlägg 😉❤️🌹

Kultur Las Palmas!

Såklart måste vi upptäcka staden och katedralen med museum var ett givet mål! Ljus tändes i sedvanlig ordning för våra kära som inte finns med oss här på jorden längre❤️ #saknadeochälskade






Avslutar med bild på en tavla som vi båda kände var sååååå lik Rolf;-) 

Karnevalen 2015 i Las Palmas!

Eftersom det var den årliga karnevalen i Las Palmas när vi var där så var det givet att vi skulle ut i vimlet och det var fantastiskt! Tydligen så är denna karneval näst bäst i världen efter Rio;-))





Fantastiskt trevligt inslag i vår vecka:-) 

Hotel Santa Catalina, Las Palmas!


Mina blommor till min man, de var helt fantastiska och jag ville verkligen ta hem dem efter en vecka men de fick fortsätta att förgylla hotellets gäster i korridoren❤️

Sängen...

Klädskåpet....

Utsikt från terassen...

Bild på hotellet från terassen på entrén...

Den lilla lilla terassen:-)

Trevlig inramning efter det att vi gjort ett tappert försök till ett gemensamt bad (skratt) 😂

Jubilaren <3

LÖRDAGEN DEN 14 FEBRUARI 2015 så var det "äntligen" dags för min älskade man att fylla 60 år och som han gruvat sig för den dagen - lite lätt ålderskris kan man lugnt säga. Han ville ju inte bli firad på något sätt men jag kände att det kan jag bara inte gå med på för jag vet ju att han innerst inne uppskattar det. Vi hade ju i alla fall bestämt att vi skulle åka bort så resan till Gran Canaria skulle bära av på den aktuella dagen. Jag hade bakom hans rygg ordnat en liten överraskningsfest hemma hos oss kvällen före och det var många förberedelser med mat, tårtor m.m. som jag inte kunde visa honom. Var till sist tvungen att säga att barnen skulle komma och det förstod han ju men han visste ju inte om att Oskar, Lena, Janne, Brita, Mats, Erica, Niclas, Halima, Yameena, Emily, Stoffe, Gunborg och Jan-Axel skulle komma;) Det blev otroligt lyckat och han blev så överraskad och glad. Pajerna smakade förträffligt och så även tårtan. Per blev uppvaktad med aktivitetsarmband, knivar, vinylspelare, skjorta, vin, whisky, PT m.m. och nog syntes det att han var både rörd och lycklig över uppvaktningen. I allt virrvarr så glömde jag nästan helt av mig att ta några kort men några blev det;
Surprise my darling <3
Lilla mamma slog till på sina sedvanliga charmanta små tal till jubilaren som uppskattades:)
En av mina tårtor, mums - jag själv är ju barnsligt förtjust i "barntårtor" vilket jag tror att alla var och speciellt lilla gumman Yameena som är lika söt som socker. Det var ju länge sedan jag träffade henne men fick förmånen att ta hand om henne under kvällen utan att hon var blyg. Trött men nöjd kunde vi så gå isäng för att stiga upp tidigt och hoppa på direktflyget med Norwegian till Las Palmas.
Det kände skönt att komma iväg men det var sannerligen ingen värme när vi kom fram men vilket fint hotell, vi har nog aldrig någonsin bott i ett sådant läckert rum någonsin med en terrass som var typ 100 kvm men tyvärr så var det kallt så in i vassen så terassen användes mycket måttligt. Vädret kan man ju som bekant inte påverka men som tur var så fick vi värma oss med annat. Jag hade ordnat så att det stod fantastiska rosor på rummet och vännerna Lena & Ulf hade lämnat hälsning med Champagne och tapas, nya överraskningar för maken som inte kunde förstå att just HAN kunde bli så uppvaktad. Vi tog oss ut i vimlet för att se lite karneval (fantastiskt) och sedan avnjöt vi en Alla-Hjärtansdags-middag på hotellet <3
Som vanligt så funkar det inte att ladda upp bilderna som jag har på telefonen via i-Cloud så de får ev komma separat, jag får ta de som jag lagt ut på Instagram istället:)
På flyget träffade vi ju också bästa Anna-Stina och hennes man Christer, de skulle vara i Las Palmas två nätter så vi bestämde date dagen efter på Las Canteras för lunch, så trevligt vi hade.
Maken och jag bestämde oss för att promenera och upptäcka staden och dess sevärdheter kommande dagarna och det gjorde vi........
...........men eftersom den kyliga blåsten höll i sig så fattade vi beslutet om att ta bussen ner till Playa del Ingles för att få känna på lite sol och värme. Det är faktiskt helt ofattbart att vädret kan göra ett sådant omslag på bara 5 mil. Där nere gick folk i shorts och linne samt låg vid poolerna och solade i bikini, vi var typ i chock men härligt var det. Vi begav oss i alla ut till Maspalomas-öknen för att få några trevliga bilder och maken ville absolut göra en roligt bild att skicka så med hjälp av min blus och sjal fick vi till lite shejkliknande bilder som vi kanske uppskattade mest själv:) Det kan ju också nämnas att man får göra allt för konsten då blåsten inte var nåderlig ute i öknen så för bildernas skull så hade vi nog med hem några kilo sand både utanför och innanför kläderna;)
Åter till Las Palmas så hade det börjat komma en drös med basketspelare till hotellet och stor uppmärksamhet då det skulle spelas en slutspel i Spaniens "cup of ray" - kungacupen. Vi ville ju absolut gå och se en match men de på hotellet förstod ingenting - deras engelska lämnade mycket att tycka om men handlingskraftig som jag är så pratade jag men en av ledarna för Valencias lag som gladeligen sprang upp på rummet och hämtade biljetter till oss för torsdagens match mellan Barcelona - Valencia. Vi var grymt taggade och roligt var det men ingen av oss begrep egentligen så mycket av reglerna och det fanns ganska mycket att önska på arenan vad gäller faciliteter så det var tur att vi laddat upp innan;)
 

Sista dagen (fredagen) så skulle vi ju checka ut från hotellet på förmiddagen och vårt flyg till Sverige gick ju  inte hem förrän 23.15 så efter lite övertalning av maken så tog vi vår packning och begav oss ner till Playa del Ingles igen med buss. Jag hade pratat med personalen på Red Cow där att om vi kom så skulle vi kunna lämna våra väskor där så sagt och gjort. Härligt väder igen och dagen bjöd på sol, musik och sangria - ett bättre avslut på veckan kunde vi inte haft!
Nåja väl hemkommen så har mannen kommit över sin 60-årskris och det känns gött att vara hemma igen. Hur kul det än kan vara att resa så är det jobbigt och för mig blir det extra kännbart då min hjärna blir helt utslut så jag skulle behöva flera dagar med återhämtning men det går ju inte riktigt då jobbet kallar men tack och lov så är det snart helt och då väntar lugn och ro i stugan.
För dokumentationens skull så måste jag sannerligen nämna vintervädret - jag tror aldrig jag varit med om sämre. Det är plusgrader, regnar och ser förjävligt ut överallt! Vi får tacksamt säga att skotern i alla fall i år varit ute på 3 små turer med oss samt att ungdomarna varit ute på 2.
 
Tack för mig och var nu rädda om varandra!
 
 
 
 
 

Sjukgymnast och stora beslut?

Igår kände jag att min ryggvärk inte kommer att gå över av sig själv så jag kände mig nödd och tvungen att gå till grannen som är sjukgymnast! Som tur var hade han ett återbud imorse kl 9. Inatt sov jag inte bra pga värken i ländryggen och inte undra på då bäckenet var helt justerat!!! Jag fick iaf hjälp för en hundring och med hopp om bättring inom ett och halvt dygn;-) lycka! Tyvärr fick jag ställa in ridningen igen!!!:( hade sedan tid hos gulliga Linda som målade cerisa naglar med shellack så det blev ändå en br dag:-) 
(vilka tjocka fingrar jag har😉)

Jag (vi) kommer också närmare beslutet om en ny familjemedlem! Har pratat med en uppfödare här i Umeå som får valpar om 3 veckor och jag har typ tingat en valp;-))) 

❤️❤️❤️❤️❤️

Bilderna till förra inlägget:)

HUNDVAKT ÅT BOJAN
SKOTERSAFARI
PW
STUGMYS
TOSCAKAKAN
SMÖRGÅSTÅRTAN
 
Trots dessa gosaker så hade jag gått ner ytterligare i morse så nu är jag taggad att fortsätta med 5:2 så idag är det fastedag med Nutrilett - råkade dock köpa fel smak så nu dricker jag chokladmint och det smakar förfärligt!!!!
 
 

Den sista tiden.....

...som 50++ påverkar maken menligt men igår kom hans kamrater (flyers) för att uppvakta honom och de har alla fyllt 60 (utom Danne) vilket gjorde att han nu inte gruvar lika mycket utan fick positiv feedback på att det kommer att gå bra:) Jag hade bakat smörgåstårta och toscakaka som uppskattades av grabbarna! Jag har nu också allvarligt börjat göra slag i saken med mina hundplaner. Igår ringde jag Gluntens kennel som kommer att få borderterriervalpar om 3 veckor. Jag har anmält mitt intresse för en hanhund och hon skulle återkomma till mig när valparna är födda så vi vet hur många det blir! Idag är jag hundvakt hela dagen åt Gunilla Brings springerspaniel Bojan och det är så mysigt att ha hund hos sig här på kontoret. Vi tog en liten promenad på lunchen också:)

I helgen var vi i stugan och fick till en härlig skotertur med Danne och Stickan på lördagen. Ljuvligt vinterväder och vi tog oss också i kragen med en rejäl promenad. På söndagen kom Robert och Jonna ut för att pröva skotern och de blev riktigt taggade:) Nu börjar ombyggnationen av det andra huset och det kommer att bli en riktigt fin avdelning för ungdomarna att husera i när de vill vara där. Emily och Stoffe väljer t.ex. att utnyttja stugan till helgen för sitt Alla-Hjärtandags-firande <3

Jag har fortfarande ont i ryggen så idag tog jag kontakt med sjukgymnasten här bredvid som hade ett återbud i morgonbitti - tack och lov!

Maken frågade också idag om det inte är så att någon annan anmält att de tänkt komma och fira honom men jag sa; tyvärr ingen har hört av sig! Jag har ju ordnat med en liten överraskning åt honom på fredag då La Familia dyker upp!

Ryggskott!!!!!

Efter helgens bravader då vi åkte dubbla lass till återvinningen, snöskottning och mina squats (undrar om det stavas så) så har jag fått tidernas ryggvärk (mindre ryggskott) som strålar ut i benen - ischiasnerven!!! Det är ju inte helt ovanligt för mig men inte mindre jobbigt när det sker. Har nu mitt ryggbälte som är ovärderligt men jag kan inte rida ikväll så jag är lätt deprimerad men jag ska i alla fall vara hundvakt åt Gunilla Brings hund två timmar idag här på jobbet och det känns jättekul:) Idag när jag vägde mig så visade vågen att jag nu gått ner 4,5 kg och det taggar mig än värre att fortsätta - det finns hopp om att min kropp ska återvända till sitt vanliga jag utan tjockmagen som jag verkligen hatar!!!


Netflix!

Jag skulle nog vilja påstå att Netflix är det bästa eller från vissa aspekter det sämsta som hänt vårt liv;) Det är helt magiskt att för denna lilla peng kunna se "allt" som vi bara kan tänka oss och för er som ännu inte kommit in i den här världen kan jag bara beklaga men såklart finns det en baksida med det hela - vi har blivit riktiga tvserie-narkomaner. Jag vill här och nu i alla fall tipsa om de serier som jag kommer ihåg att vi sett och ser;)
 
  • Sons of Anarchy - behöver väl egentligen ingen närmare presentation för någon men den var så beroendeframkallande att jag vet inte vad. Nu har vi bara säsong 7 (den sista säsongen) kvar och jag vet inte hur jag ska kunna se den lagligt............försöker med swefilmer men lyckas inte få fram det och jag vet inte om det är lagligt där heller, måste be någon av våra ungdomar om hjälp!!!!
  • House of Cards med Kevin Spacy - helt grymt bra och det bästa är att han pratar med oss som tittar, kan knappt bärga mig tills det kommer en ny säsong den 8 februari:)
  • Homeland behöver ju knappast någon introduktion och den sista säsongen hoppas jag kommer snart för den missade vi på Svt och inte undra på det då vi är klistrade framför Netflix!
  • Suits - advokatserie som har det mesta och det är otroligt att maken också verkligen gillade den serien, här väntar vi också på nästa säsong som jag inte kan få fram!!!!
  • Crossing Lines - en särskild specialagentgrupp som jobbar brett över Europa, sista avsnittet slutade med en riktig cliffhanger och här verkar det inte ha kommit någon ny säsong än överhuvudtaget
  • The Fall, The Killing, Den som dräper och Bron är riktiga höjdare som vi verkligen kan rekommendera
  • Sherlock Holmes
Just nu ser vi på Elementery och  Person of Interest som håller hög klass!
 
Däremot så har vi (konstigt nog) inte kommit riktigt in i Breaking Bad som är så hyllat men kanske hade vi för höga förväntningar på den serien men vi ska fortsätta att kämpa på med den även om vi nu har ett långt uppehåll. Ibland tar vi ett avsnitt av Dexter men det är också lite "långrandigt".
 
För min egen del så har jag sett Orange is the new black som handlar om livet i ett kvinnofängelse, mycket bra, och jag ser också Glee som är en glädjespridare:)
 
När jag lägger mig brukar jag försöka att se lite program som jag missat på den vanliga tv-tablån på paddan och igårkväll så såg jag två avsnitt av Lyckliga gatan - vilket underbart program!
 
Detta var således lite tv-tips från mig om ni inte har något att titta på d.v.s. - nu ska jag ut och leta lite presenter till alla födelsedagsbarn denna månad:)

Ha en bra dag från mig som snart har rektangulära ögon!

Det ljuva livet:)

Det skulle kunna vara så att man kunde leva det ljuva livet och behålla sin vikt men det går inte utan nu fortsätter vi det sunda livet och var väldigt besvikna först när vi ställde oss på vågen i morse men vid närmare eftertanke så visade det sig att vi båda gått ner några kg (det går inte att räkna vår fastevecka då man går ner mycket men sedan går man ju upp igen:) Som vi har kämpat så tyckte vi väl båda att vi skulle gått ner mer men på 3 veckor så får man nog inte begära mer än att jag gått ner 3,3 kg och Per 4 kg. Om man tänker på det i mjölkpaket så är det ju faktiskt väldigt bra. Jag märker inget på magen men känner att mina bröst blivit mindre och det är ju väldigt positivt! Idag är svältdag och vi lever på Nutrilett, det funkar ju faktiskt väldigt bra! Idag ska jag träffa mor för första gången sedan jul - vi har haft en liten paus som det kanske är bäst att jag inte skriver om men vår relation är något komplicerad så ni som känner mig förstår nog. Nu är pausen över så vi ska ut och handla lite, känns trevligt men nu är det dags att åka på jobbet och göra någon nytta. Ha en underbar dag och äntligen så har vintern kommit till oss, vi fick oss faktiskt en skonertur i helgen också samt att vi var till återvinningen två vändor med möbler från andra huset och lite annat skräp som vi behövde bli av med. Det är verkligen underbart att åka dit, man känner sig så nöjd och det är en fantastisk anläggning. Nu glädjs vi åt att det går mot ljusare tider så tulpaner är ett självklart inslag inomhus. Ha en underbar dag // Maria

RSS 2.0