Tankar och funderingar!

Kollade lite bakåt i min blogg igår och inser att jag i början skrev mycket mer om vem jag är och hur jag mår samt vad som betyder något i livet. Nu känns det mest som att bloggen är en uppdatering med bilder om vad jag gör och det är också meningen men min ambition är att den här bloggen ska bli ett livsdokument för mig själv men givetvis också för mina barn och min familj, om de har något intresse:) Det är också jättekul att det finns andra personer/vänner som är intresserad av vad jag håller på med. Det är dock svårt att vara fullt ärlig här då allt är offentligt så jag kan ju egentligen inte skriva om någon annan än mig själv vilket begränsar vad jag kan skriva om eftersom andra människors beteenden påverkar mig i min vardag. Jag ska dock göra en liten snabbuppdatering av mig själv i dagsläget: 
  • Jag mår faktiskt riktigt bra psykiskt, det var faktiskt länge sedan jag hade någon riktig ångestattack och det gör mig lycklig.
  • Jag kan bara ta ansvar över mitt eget liv och leva det på det bästa sätt jag kan både mot mig själv och min omgivning.
  • Jag oroar mig inte längre för småsaker och upplever inte heller att jag stressar på samma intensiva sätt som jag gjorde tidigare.
  • Jag känner mig stark inombords och trivs med mig själv själsligt
  • Jag lever i nuet och tar lite dagen som den kommer
  • Jag tycker inte om min kropp - den har övergivit mig
  • Jag är trött i kroppen och det beror på mina överviktskilon
  • Jag har fortfarande en dålig karaktär som jag måste jobba med
Det negativa i min situation är vikten och det massiva fettlager som spänner över min mage:) Ni kanske inte tycker att jag ser så överviktig ut (eller också gör ni det - vad vet jag!?) men midjemåttet ökar konstant och nu gör jag åter ett nytt försök på IKSU - idag börjar jag och min ridkompis Eva att köra en månads hårdträning i kombination med ridningen och min fettultraljudsbehandling! För att detta ska funka så måste jag ju givetvis också ändra mina kostvanor - måste igen sluta med ostmackor och apelsinjuice!!!! Hur kan man vara beroende av ost och apelsinjuice?? Jag vet inte men så är det i alla fall för mig!
 
Nu ska jag jobba klart så jag vill passa på att önska alla en härlig vecka - solen skiner ute så det finns förutsättningar för att få en ljuvlig dag!
 
#solenergi

BFF <3

Igår slog vi till jag och min bästis:) Kajsa min vapendragare genom livet kom till stan och vi hade en intensiv afterwork på 6 timmar och ingen kan nog räkna till hur många ord som sades men allt som vi sa hade högsta väsentliga värde för oss! Det går inte med ord att beskriva vad vår vänskap betyder för mig - det är verkligen ett livselixir som jag mår så bra på att det kommer att fylla mig med energi flera veckor framöver. Idag så är det ett underbart väder så vi packade ihop oss ganska snabbt och drog till stugan för lite rekreation:) Vädret var underbart och jag har suttit ute i solen och lyssnat på Hannah och Amandas härliga podcast! Underbara kisse njöt också av att vara ute men tycker fortfarande att det är alldeles för läskigt med snön! Nu väntar skidskytte och slapp i soffan! Ledig lördag är den underbaraste dagen <3 Puss alla fina och var rädda om varandra, speciellt dina älskade vänner! 
P.S. Maken körde också vår skoter in under carporten;) D.S.

Mc Julia

Älskade lilla gumman har fått jobb på Mc Donalds, det kanske inte låter som något att hoppa högt över men det är det faktiskt. Det är oerhört svårt att få ett jobb idag som ungdom och tänk att det var över 300 sökanden!! Nu ska hon jobba där och göra särskild prövning för att läsa upp några betyg där hon hade VG till MVG så att hon kan möjliggöra sin dröm att bli läkare:)

I övrigt så hade jag förmånen att få Denver på ridningen igen och han är underbar både i spiltan och i ridhuset
Jag och Eva har också fattat beslut om att köra en intensivmånad på IKSU - nu måste det hända något! Trots min ultraljudsbehandling så verkar det som att jag fortsätter att gå upp i vikt istället för att gå ner i vikt - hur kan detta vara möjligt????

Ha en bra torsdag alla fina.
KRAM // Marran
 
Denver

(tidigare Amadeus)

Född 1995
Härstamning Mozart, Fleur - Lester
Uppfödare Bodil Paulsson
Inköpt Juni 2004

Denver är en bussig häst som fungerar jättebra i verksamheten och som alltid gör sitt bästa på lektionerna. Han är en social kille som gärna står och pysslar med sin spiltgranne och han tar även gärna emot besök från tvåbenta.

Denver är ännu inte fullt musklad och orkar inte alltid med att göra allt det hans ryttare ber honom om, men han blir bättre och bättre för varje dag. Han tycker om att hoppa och hoppar hellre lite för högt över hindren än att riskera att råka nudda någon bom.

När Denver kom till oss hade han uteslutande varit körhäst. Men efter en olycka så tycker han inte längre om att bli körd och trivs därför mycket bra som lektionshäst hos oss.


Mig äger ingen!

Jag läste boken av Åsa Linderborg för ett antal år sedan och det var en av de bästa böckerna jag läst, tog mig hårt! Vet att filmen kommit men har inte riktigt känt att jag orkar se den men idag så tipsade Robert om den att jag kunde se den på Swefilm.com (jag tror att det var så sidan hette) och då fanns inget annat val än att se den trots att jag visste att det skulle bli jobbigt. Den kan inte leva upp till boken men jag tycker att Persbrant fångat en av de bästa karaktärer han gjort - kanske karaktären ligger honom nära;) I vart fall så är det ett tidsavtryck från min absoluta tid och det finns så mycket i filmen/boken som river upp gamla minnen, sår och kärlek hos mig att det blir smärtsamt men samtidigt så kommer en saknad upp som är så stor att hjärtat svämmar över. Ja, nu har jag gråtit så att det kommer väl att bli svårt att sminka till sig i morgonbitti;) Jag vill i alla fall meddela samtliga: Har ni inte sett den - så se den!!!!!
Natti natti <3

Stugliv:)

Under veckan har det varit jobb som vanligt och jag har fortsatt med min sprängning av fettcellerna, det går väl sisådär men jag ska följa linan ut och återkomma med resultatet när jag är färdig. Det hände också en sak genom jobbet som gjorde mig oerhört besviken och jag kan inte riktigt köpa att man kan gå hur långt som helst för att få bekräftelse. Jag lämnar detta nu och tänker inte låta den dåliga energin ta åt mig utan vi fortsätter med positivt tänkande och jag säger bara KARMA <3 
 
Eftersom Robert tagit upp fina Jonna till Umeå så blev vi typ beordrade att lämna lägenheten och bo ute i stugan. Det var ju inget konstigt med det utan skönt att få vara här i fyra nätter. Vi har haft det jättemysigt och jag har varit så huslig att jag fattar inte vad som hänt. Jag städar, tvättar, gjort köttbullar, bakat och insett att detta kommer att bli min framtid; åka runt till alla våra barn och hjälpa dem med allehanda hushållssysslor:) Sämre kan man ju ha det i livet! Det är väl inte riktigt aktuellt än men känns som en inte helt orimlig framtidsverksamhet! 
 
I vart fall så njuter vi och inte minst vår kissemisse som älskar att vara här - nu då vi inte fick någon vinter så kan han springa ut och in som han vill - det är mysigt att se. Vi gick nyss ner till havet och oj vad jag saknade Zigge för han blev som en valp på nytt direkt när vi kom ner på Klössand - måste skaffa hund snart igen;) 
 
 
 
Nu kommer snart Robert och Jonna på middag och det blir hemmagjorda köttbullar, stuvade makaroner med en apelsin-/chokladsockerkaka till efterrätt:) En natt till och sedan blir det jobb igen. Vi skulle verkligen kunna flytta ut hit men jag tror att vi väntar något år till - vi har det ändå så bekvämt med att bo inne i stan och så nära till jobbet. 
 
Måste väl också rapportera om vår skoter som nu står på gräsmattan och skrattar till oss. Tänk att jag i flera år velat att vi skulle köpa skoter för att kunna köra ut på havet och ha mysiga vårvinterstunder. Nu då vi gjorde slag i saken så lyser vinter helt med sin avsaknad men den kommer väl åter nästa år får vi hoppas. 
Ha en underbar söndag och så kämpar vi en vecka till innan det blir helg igen. Jag och min kompis Eva ska ha "styrelsemöte" om en träningsmånad på onsdag och det känns som att detta är nödvändigt för att komma igång. Jag promenerade i tre dagar och känner nu kraftigt av en hälsporre - motion verkar inte vara min grej;) 
 
KRAMAR från en mycket nöjd medelålders människa! 

Inneboende:)

Efter Istanbul så var ju jag givetvis helt slut i huvudet men som vanligt är det bara att bita ihop, det är inte lönt att bryta ihop:) Kämpade ihop en vecka med nytt bokföringsprogram m.m. Robert blev misshandlad i Thailand på sin födelsedag så han kom hem förra onsdagen och vi har nu fått förmånen att ha honom hos oss eftersom det är renoveringar på EHV men jag hoppas också att han bor hos oss för att han vill det:) Det är mysigt att han honom hos
oss men vi är ju vana vid att vara själv så det är klart att en 25-åring påverkar vårt liv, helt plötsligt så blir lägenheten lite liten:) men älskade gulle Robert Nyberg - om du läser detta så är det inte något som stör utan det är med största glädje som du är välkommen att bo så länge du vill! I vart fall så var det en annorlunda söndag förra helgen då Per älskar att sitta framför tv:n och se sport på tv. Nicke ringde och kom upp med underbaraste Yamennaah, fantastiskt liten tjej- underbart att få vara barnvakt! Killarna snackade och sedan kom mamma Halima och hennes lilla syster, så mysigt men min make blev helt slut - så det blev middag ute på Shanghai:) 
 
Oj, så mysigt att få rå om en liten:) Lugn vecka i övrig och då Robert fick besök av finaste Jonna så flyttade vi ut till stugan -- mysigt som bara den! 
 
Vi har ätit en fantastisk plankstek, maken njuter framför tv:n och jag framför datorn:)
 
Puss på er - life is good <3 
 
 
 
 

Fortsättning Istanbul #gunborg80

Japp, då fortsätter jag min uppdatering och avslut på den trevliga helgen i Istanbul. Vi hade planerat att ta med mamma till ett Turkiskt bad - Hamam - och vi hittade det efter att ha besökt Sultanmosken, trots att det var väldigt väl gömt. Det var en fantastisk upplevelse och vi fick lånta badkläder som inte riktigt passade mig och min mors barm:) Det såg inte klokt ut men kul och dessutom så trodde de att jag och Putte var gifta så vi fick dela på en hytt:) Först gick vi in i ett varmt varmt rum där vi fick svettas ut och öppna porerna. Sedan kom männen som skulle behandla oss två och två. Jag blev så glad när jag frågade Sara om vem hon ville va med och hon valde mig, gullfian! Vi fick skrubb, massage och inskummning - otroligt skönt och allt avslutades med att de tvättade håret. Fantastiskt så turkiskt bad kommer jag absolut att göra om och det bästa av allt var ju att lilla mamma var jättenöjd! 
Snyggt gäng efter torkningen, alla jättenöjda och glada:)
Vi fortsatte att promenera genom den livliga bazaren och jag hittade till min glädje samma hårklämmor som Emiy köpte åt mig i Thailand!
Mamma med sina fantastiska barnbarn, det var verkligen en glädje att se så mån de var om henne och så fina de var mot varandra - jag älskar er alla <3 Vi hade ju lovat att inte gå så mycket idag men det blev ändå långa promenader så det var skönt att vila ut på en bänk innan spårvagnen kom - vi råkade dock prata så mycket på spårvagnen att vi  åkte för långt och fick åka tillbaka en sväng och vända men det var bara lite kul! 
Lite uttråkade och trötta så hittar jag på en ny variant på selfie - vad tycks? Sara tyckte i alla fall att den var kul:) 
Väl hemma så behövde mor få vila en liten stund i kungasängen innan vi skulle ut på födelsedagsmiddag. Vi visste inte varit vi skulle gå för receptionen hade så konstiga förslag så vi beslutade att ta spårvagnen igen ner till Sultamnet och hitta en restaurang där! 
 
Mammi vilar sig i form i födelsedagsklänningen och så ger vi oss iväg. Vi hittar till sist en trevlig restaurang som har både turkiskt och internationell mat. Jag beställer drinkar och mamma får en specialare med tomtebloss och allt. 
Lite suddigt men det verkar bero på att fotografen hade fokuserat på Sara;) Vi äter fantastiskt gott och avslutar med en chokladfondant som var enastående - mamma får tomtebloss i den också och restaurangen spelar Happy Birthday och alla sjunger och gratulerar. Verkligen en toppenmiddag! 
Smaskens med en köttbit som levde upp till älskade Julias smak! 
Vi promenerar hemåt och på vägen så råkar Emily ut för ett litet barn som tiggare som vill ha CASH men försöker också att lägga rabarber på hennes snusdosa!! 
Det var en toppenavslutning på helgen och mammas 80-årsdag kunde inte ha blivit bättre:) 
Trött men lycklig. Väl hemma på hotellet så stoppar vi mor i säng och avslutar kvällen på tjejernas rum med underbara samtal. 
Måndagmorgon så sätter Putte och mamma igång och samtalar. Jag är så himla trött att jag inte kan förmå min hjärna att formulera en enda mening. Jag tycker att jag mår bra och har kommit långt med mina kognitiva problem men i sådana här situationer då det varit massor av intryck, människor och ansvar så tar min kraft helt slut och hjärnan slutar typ att fungera. Känner mig tvungen att ställa in resan och besöket hos käraste syster Stina eftersom jag känner att jag inte pallar. Tråkigt men det gick inte att göra annat! Vi packar ihop, äter frukost och får skjuts från hotellet till flyget, perfekt ordnat! 
Avslutar med den bästa selfien under veckan på mormor och fina Emy <3 
 
Tusen tack för en fantastiskt helg! 
 

Gunborg 80 - del 3 Istanbul!

Hipp hipp hurra - söndagen den 3 mars 2013 - för lilla mamma som blir 80 år! Vi firar med champange (Love) som mamma köpt på taxfreen - den var underbart god, kanske lite för god för den gick åt i ett huj. Vi firade med sång och mamma läste sitt tal som hon skrivit om sitt 80-åriga liv. Helt fantastiskt - inte ett öga var torrt. Hon är fantastisk på detta och nu ska vi samla ihop alla tal som hon skrivit för att göra en familjebok som barnen får bära med sig som ett arv om vår familj. Vi uppvaktade också med lite presenter och Emily hade köpt en bok med fotografier på nakna män som uppskattades av oss alla - så underbart vilken humor och kärlek att ge sin mormor denna! Bäst:) 
 
Frukost och sedan startade vi dagen D med promenad till spårvagnen! 
 
Dagen hade vi planerat med att åka till Sultanmoskén men vi hittade inget riktigt bra färdsätt dit så vi klev av i Sultamnet och promenerade genom en ny bazargata där vi träffade på mannen som mamma köpt väskan av - han kände igen henne och det var också en härlig upplevelse för henne. Måste lägga in en passus om att när hon köpte väskan så presenterade mannen en plånbok i samma märke så att hennes väska skulle bli komplett men mamma som var van att få presenter trodde att hon fick plånboken och mannen blev helt paff - som vi skrattade men det blev inget köp. återkommer inom kort med mer uppdatering då jag nu fick bästa besöket av yameena1
 
 

Vi sov alla kungligt - trots att jag sov i extrasängen;) Uppstigning tidigt för att avnjuta frukosten som bestod av massor av frukt och grönsaker som passade mamma perfekt. Hon var så imponerad och nöjd. Idag skulle vi ner till turistdelen Sultamnet där Blå Moskén och Hagia Sophia ligger så vi började med att klä oss ganska ordentligt då vädret inte riktigt var vårlikt men humöret var soligt och glatt:) 
Vi promerade och turades om med att hålla mamma om armen då det var branta och kullriga gator som var fyllda med kristallkronor och lampor i varje hörn. Vi kom i vart fall ner till en spårvagn som vi kunde ta över Gyllene Hornet ner till Blå Moskén. 
Slänger in en bild på mamma som väntar i lobbyn på tjejerna innan vi startar vår stadspromenad. 
Väl framme vid Sultamnet så tar vi en härlig selfie - det blev många selfies under helgen;)
Nu laddade vi för att gå in i den Blå Mosken men då jag sedan tidigare varit där var jag inte så pigg på att ställa mig i kön och Julia höll mig gärna sällskap utanför. Övriga gänget ställde sig i kö och fick slöjor på sig och det finns en underbar bild på gänget men den har Emily på sin kamera så jag får återkomma med fler bilder då jag fått del av övriga ressällskapets dokumentation. 
Här står de bästa samlade utanför och mamma som är intresserad av historia och religion njöt i fulla drag. Efter besöket i moskén så hade jag och Julia hittat en liten bazar med keramik i stora lass. Det blev lite shopping och då mannen i butiken förstod att mamma fyllde år så fick hon extra presenter av honom i form av tre jättesöta skålar. Medans jag shoppade så var det en kille som verkligen ville ha min fina Emy så vi hastade därifrån. Tanken var att gå in i Hagia Sophia men kön var enorm och vi började bli hungriga så vi bestämde oss för att först ta en lunch. Hittade en jättemysig restaurang Maxim där vi fick supergod lunch i form av bl.a. kycklingsoppa med makalöst gott bröd, vin och toalettbesök i en mattbutik:) Människorna är oerhört vänliga och framför allt mot mamma så hon känner sig verkligen hedrad och omtyckt! 
Mamma hänger med bra i promenader och samspråk men hennes ögon behövde lite behandling emellanåt och öronen tålde inte riktigt böneutropen från Minareterna men det var bara lite kul:) 
Efter lunchen bestämde vi oss för att strunta i Hagia Sophia för att eventuellt ta det på söndagen men vi tog en promenad till Topkapi-palatset för att promenera runt i trädgården där vi hittade ett blommande körsbärsträd och en fantastiskt uppsluppen, nyfiken och glad skolklass! 
 
 
Grand Bazar är stängt på söndagar så begav vi oss dit. Oj, vilken stämning och vilken shopping. Jag orkade inte riktigt tänka på shopping, det blir lite för jobbigt för min hjärna med allt tänkande, planeringar m.m. så shoppingen överlämnade jag åt de andra även om jag givetvis inte gick helt tomhänt ut från en liten affär som vi besökte på vägen dit där vi blev bjudna på äppelte och mamma fick nya presenter:) Mamma hittade i alla fall både tröja och väska som Emily hjälpte henne att pruta ner till ett kanonpris - så nöjda! 
 
Det fanns verkligen allt där och det var helt otroliga priser - ångrar mig nu att jag inte köpte något men jag har ju redan allt jag behöver;) Julia och Sara köpte beats-hörlurar för 90 kr, de kostar väl 2.000 kr hemma och de var supernöjda med ljudet också! Mamma spekulserade också på en duk och hade med sig sin underbara följeslagare Emily som tog bäst hand om lilla mormor under hela dagen! Tack finaste! 
Efter timmar på Grand Bazar var alla verkligen helt trötta och kände att vi måste bege oss hemåt. Vi började på att gå för att kunna hitta en taxi men de var det ont om så vi knallade på med lilla mor som verkligen var trött. Till slut så hamnade vi på en större gata men de taxibilarna som jag stoppade hade ingen aning om vart vårt hotell var så de bara körde därifrån. Till slut kom det en vänlig man som förstod vart vi skulle och hjälpte oss att prata med taxichaufförerna så att vi tog oss hem - otroligt billigt att åka taxi också! 
Glömde min selfie vid en av de otaliga lampaffärerna - jag älskar dessa lampor men vart i hela fridens dagar skulle jag ha en??? 
 
Väl hemma så tog vi ett snabbt glas vin och snabbvila för att sedan hitta ett ställa att äta middag på vid hotellet. Gick till Galata Tower men då det var lördagkväll så var det inte lätt att hitta ett bord för 6 personer men till slut hittade vi ett ställe som Putte valde, vi var lite skeptiska men OK. Tyvärr så levde det inte upp till något. Putte och mamma tog en sallad som enligt uppgift var totalt smaklös, Emilys kyckling var kanske OK men min, Sara och Julias 6 platters var ett skämt:)))) Tur att vi hade sett ett Pizza-hut på vägen så vi köpte med oss två pizzor som brudarna smaskade i sig på rummet. Jag och Putte hade härligt umgänge med dem medans vi lagt lilla mamma till sängs efter en lång och händelserik dag! 
Emily bjöd på Kapten Morgan med cola - supergott:) 
Vi planerade också aktiviteter för födelsedagen som gick av stapeln på söndagen och då ska hon firas ordentligt med turkiska aktiviteter! 
#mycketbra
 
 
 
 
 
 
 

Mamma 80 år - Istanbul!

Så var det dags att fira lillla mamma som fyller 80 år. Hon vill inte vara hemma så vi beslutade sedan länge att åka på en resa men frågan var vart vi skull åka? Jag kände att en veckas charter blir lite för länge så vi enades om att hitta en storstad och valet föll på Istanbul. Syster Stina hade sportlov och skulle till Alperna med sin familj så det blev så att jag, Emily, Julia, Putte och Sara var ressällskap. Jag hittade en fantastiskt resa via nätet med flyg och hotell för strax under 3.000 kr per person. I torsdags den 27 februari så packade vi bilen och åkte ner till Emily i Sundsvall där vi sov över för att åka vidare till Stockholm Arlanda tidigt fredag morgon. På Arlanda så möter vi upp Putte och Sara. Vi får imponerande ressällskap på planet så vi blev alla lite starstrucked:) 
#alexanderbard #selfie
Vi åkte med Turkish Airlanes som var toppen. Tjejerna hittade genast en  multifjärrkontroll med egen skärm så att de kunde spela och lyssna på musik och film. Jag och Brolle underhöll mor med samtal och god mat, dryck som hon var djupt imponerad över att det var gratis;)
Väl framme i Istanbul så hade jag fixat med pick-up-service genom hotellet. Det kändes härligt att vara framme och stämningen var verkligen på topp. Alla blev typ chockade av glädje över hotellet. Det var verkligen som att kliva in i tusen-och-en-natt, så guldigt och mysigt - rummen var rena rama drömmen:) De härliga kusinerna fick dela ett rum och mysa ihop med varandra. Jag hade arrangerat med hotellet om blommor och bubbel (det var dock cider och dyrt som snus men det berodde på att hotellet inte själv serverade alkohol så personalen hade själv varit ute och köpt en flaska) Mycket bra!! 
Brolle ligger kungligt och njuter:) 
Mamma var så nöjd och tacksam - hon kände sig verkligen uppskattad och njöt i fulla drag av härlig morgonrock, blommor och lite bubbel! 
Värdigt en orientalisk drottning <3 
Vi gjorde oss lite i ordning och gick ut runt hotellet som låg intill Galata Tower där vi ganska snart hittade en mysig restaurang. De flesta åt filé med potatis, ris och sås - vi drack både vin och öl. Uppsluppen stämning som blev ännu bättre av priset, det kostade inte ens 100 kr/pp. Mycket bra:) 
Första kvällen startade fantastiskt bra och det är så härligt att umgås med famijen. Mamma är också en helt annan person när hon inte är på hemmaplan, hon är den ödmjukaste och gulligaste lilla gumma man kan tänka sig och litar helt på mig. 
Det är också så underbart att resa och umgås med mina fantastiska döttrar och jag tror att Putte känner samma sak att få egen tid med underbara Sara. Dessutom är det så härligt att se dessa tre tjejer tillsammans som är så tajta och mysiga ihop. Utöver detta så är det härligt att få egen tid med min lillebror också. JAG ÄLSKAR ER ALLA SÅ INNERLIGT att mitt hjärta svämmar över nu då jag skriver det här inlägget <3
 
Efter en promenad hem till hotellet på kullerstensgatorna var vi mycket nöjd. Vi la mammi i säng och så avslutade  jag och Putte kvällen med mysiga samtal på tjejernas rum! 
 
 

RSS 2.0