Helgens aktiviteter!

Mycket händelserik helg som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva och det är inte riktigt som att jag kan skriva om det här eftersom det då kan uppfattas felaktigt men vi fick information om att en person gjort ett aktivt val att välja en ny inriktning på sitt liv. Min livsfilosofi är att jag inte dömer någon vare sig för deras val av sexualitet, kön, religion, ras eller något annat utan jag försöker att ha ett öppet sinne och respektera alla för den person de är. Jag försöker alltid att göra en egen bedömning av min uppfattning om en person och jag tycker om och respekterar den här personen varför jag accepterar denna förändring i den här personens liv men jag måste erkänna att jag har svårt för att förstå. Detta kan ju bero på att jag är okunnig varför jag inte säger mer om detta. Jag tror på LIVET och KÄRLEKEN vilket gör mig stark i mig själv <3
 
 
Nu ska jag då berätta om min egna fruktansvärt pinsamma fadäs som hände i fredags! Julia och henns fantastiska band Stereo Divine är ju utagna i en livetävling som heter Live-karusellen och deras första spelning i den här tävlingen vari fredags kl 22.00 på Hamnmagasinet. Jag vet ju givetvis att det är drogfritt där men jag har varit där tidigare på helgdagar då jag kanske tagit ett glas vin innan! Nu planerade vi att äta middag sent och bara dricka vin till maten - vi delade på en flaska vin och sedan gick vi. När vi kommer fram till Hamnis så hade de blåskontroll och nolltolerans. Alla fick blåsa och jag förstod ju att det här inte skulle gå vägen - vilket det inte heller gjorde, jag blåste rött! Det är nog det mest pinsamma jag varit med om på länge - det var ju en himla tur att ingen såg mig och han som stod i dörren var väldigt förstående och min egen dotter skrattade åt mig:) Nästa spelning är fredagen den 21 februari och då kommer jag att köra BIL dit:)
 
Foto: Stefan Lindström, Umeå och bilden är från Sommaren i City
 
På lördagen så var vi bjudna till Brita och Mats på Spansk Afton - mycket trevligt även om jag måste erkänna att jag har svårt för Paella men å andra sidan blir väl ingen förvånad över det:) Lite trött var man allt på söndagen men det var bara att bita ihop eftersom det blev lite jobb för maken och så var vi bjudna på middag hos lilla Mor. Julia och Petter följde med så vi hade en mycket trevlig stund även där.
 
Så var den helgen slut och så var det måndag med fasta och jag gick på ett konsultationsbesök på Nefertiti om fettreducering med ultraljud. Jag kommer att testa det - även fast det är dyrt men jag återkommer med resultat och mer information efter det att jag varit där nästa torsdag!
 
Jag känner mig lycklig med min tillvaro, trots fettdepån på magen;)
KRAM <3 och vem vill inte ha ett sådant här startkit???
 
 

Känslig tisdag!

Jag skrev nog fel i förra inlägget....det är ju Tisdag och inget annat!!! Känner mig känslomässigt rörd denna dag, har inte bara haft mina döttrar i tanken utan så många andra som står mig nära, PMS???maybe:-) har ägnat dagen åt lite pappersrensning på kontoret som fortsatte här hemma samtidigt som jag håller på att förbereda crepes tills dess att maken kommer hem typ vid 7-tiden men det är OK för han hjälper en vän till mig som varit i en synnerligen destruktiv relation! Hittade dock denna bild på mina flickor som var omslag till förra årets fotokalender! Ha en härlig tisdagkväll❤️


Måndagens reflektioner:)

Mina döttrar = Mitt liv <3
Tänker tillbaka på vår underbara semester och saknar verkligen att umgås varje dag med mina finaste i livet. Emily kom hem nu i helgen och det är så fantastiskt att vara med henne om än en liten stund (hon har ju så många kompisar som hon också måste träffa:) och jag vet inte till mig hur väl jag vill henne, gör allt jag kan för att hon ska känna sig älskad och att jag alltid finns till hands. Samma sak gäller för lillgumman Julia som jag nu varit hos och försökt att hjälpa också med det jag kan! Jag vet att de uppskattar allt jag gör men det känns som att jag aldrig kan göra nog eftersom min kärlek är gränslös och så min vilja att hjälpa dem med allt jag kan. Jag vet att jag förmodligen skämmer bort dem för mycket och sopar deras väg men det är ett brott jag gärna begår. Jag gör inte detta för att få bekräftelse själv utan för glädjen att kunna ge - det är väl dock möjligt att jag har ett dåligt samvete inom mig att jag varit otillräcklig ibland och som jag försöker att döva!
 
Nyårsbilden på mina fina tillsammans med mig och deras härliga pojkvänner <3
Nya livet:)
Efter helgens friluftsliv och oerhört god mat så är vi åter inne i en ny vecka som startade upp med 5:2 fastan. Således fastade vi igår och men startade dagen med en smoothie, Nutrilett till lunch och köttsoppa till middag - helt OK och jag passade på att baka lite havrebullar med pumpafrön, blev riktigt riktigt bra - det var underbart till frukost i morse:) Maken var tvungen att stiga upp tidigt för att åka till Lycksele så jag fick mig en skön promenad till jobbet - idag var det bara 6 grader kallt, härligt och uppfriskande. Det känns så skönt att bryta gamla dåliga vanor och komma igång med ett sunt liv. Jag har idag hittat mitt presentkort på Nefertiti som jag fick av mina härliga Hallströms-vänner och när jag tittade in på deras hemsida upptäckte jag att de har fettreducering med laser, ringde genast dit och bokade en tid för konsultation på måndag. Återkommer med besked om detta passar mig och hur det kommer att fungera, låter i alla fall oerhört spännande! Behöver verkligen lite extra hjälp på traven så att jag kommer igång. Om det passar och jag ska göra det så kommer jag också att köpa ett nytt IKSU-kort på tre månader - det är nog enda vägen för mig att komma igång med träningen!
 
Puss och Kram till Er alla fina <3
Avslutar med våra gruppbilder från Tiger Kingdom i Thailand - kan vara det häftigaste jag gjort!
 

Min frisyr!

Jag ser Stjärnorna på Slottet och gillar verkligen Maria Lundqvist stil, vill ha hennes frisyr!!! Gillar också verkligen programmet och speciellt Leif Andr'e! 



Lördag -13,5 grader!

Påklädda ordentligt och varm choklad i termosen (spetsad med lite konjak) så var vi beredd att spendera ännu en dag i skidspåret! Grymt kul att se både Hellner och Kalla in action;-) efter 4 timmar var vi åter stelfrusna men nöjda och gick hem till värmen:-) i morgon kör vi igen!! Fick idag också besked om att moster Ebba har fått en hjärnblödning och ligger på sjukhus, jobbigt för mamma då de står varandra nära ❤️


SM-veckan!

Det är fortfarande skitkallt ute men SM i skidor på Gammlia och vi gillar båda såna aktiviteter så på med de vinterkläder vi hade här hemma och så promenad dit....jättekul men kallt så in i vassen igår så vi fick avbryta herrarnas stafett för att köra ut till stugan och hämta påfyllning av vinterkläder till damstafetten!!


Fastan är slut!!!!

7 dagars fasta och 10 dagars detox är över för den här gången, är sjukt stolt och 3,5 kg lättare! Nu är det bara att jobba på resten:-) startade dock med att baka ett mycket nyttigt bröd - Leilas Filmjölkslimpa! Gott och väldigt mycke fibrer, smoothies är också en del av mitt/vårt nya liv:-) 



Fastekuren:)

Det går fantastiskt bra och vi mår enastående bra. Den här gången så har vi inte köpt fastepaket utan vi har gjort våra egna drycker med råsaftscentrifugen och mixern. Det blir ju inte billigare men ohhhh så mycket godare och jag hittar nya recept varje dag. Idag till lunchen så har vi ätit en dryck av morötter, selleri, apelsin och äpple - fantastiskt gott och supernyttigt! Till frukost så drack vi äppeljuice med banan, avokado, hallon och linfrön. Dessemellan så dricker vi 1,5 liter vatten som är blandat med något detoxmedel och massor av örtte:) Det ska bli väldigt spännande att ställa sig på vågen i morgonbitti. Om jag inte har gått ner några kilon så måste jag ta till drastiska åtgärder såsom body-sculping eller liknande;) Ha en skön söndag och nu hejar vi på de svenska herrarna i andra åket!!!

Äventyrsgolf i Bangtau:)

Alla var vi sugna på revansch från i påskas så vi tog en tur till äventyrsgolfen som är jättetrevlig. Tjejerna stannade hemma då de inte kände sig riktigt piggelina i magen men stoffe och Petter hängde på och så var det Daniel, Ankan, Robert och Jonna. Per tog givetvis en match med sina killar och Ankan - vi andra körde ett eget team som hade mycket god stämning i laget:) Jättetrevligt och inte helt otippat så vann Daniel men Stoffe kom som otippad 2:a och jag blev faktiskt 4:a - en skräll och en knäck för självkänslan var nog att Robban blev sist och slagen av Kyyyyrk fick han höra flera dagar efteråt:) 
 
 
Supertrevlig kväll och jag, Per, Stoffe och Petter avslutade kvällen på Mamma Mia med god mat och där träffade vi på Anders och Annika från Yttertavle  som vi tog en middag med även dagen efteråt tillsammans med Herman, Ida och Julia & Petter:) 
 
 

Elefantridning och Big Buddah:)

En av de bästa utflykterna var att få rida och träffa elefanter igen - de är helt fantastiska djur och de är så kloka och fina <3 
Jag tog mod till mig och klev av den lilla soffan för att få rida på elefanten på riktigt och jag skall säga att det är inte lätt men så roligt:) 
Efter ritten fick vi mata några elefanter med bananer och vara med dem, så snälla ögon och så otroligt vad stark de är i snabeln och så kloka att man blir lätt förälskad:)
 
Efter elefanterna så åkte vi upp till Big Buddah som ännu inte var klart men de hade kommit betydligt längre med renoveringen än då vi var där för 4 år sedan. Det är stämning att vara där och vi fick nu en ny välsignelse av en munk och nya armband som vi inte skall ta av oss utan de ramlar av när det är läge för det. Det märkliga var att kvinnorna skulle ha sitt band på vänster arm och männen på höger??? Jag gillar verkligen tanken med buddismens budskap. Det fanns också buddor för varje dag och jag bifogar en bild på tisdagsbuddan;)
 
 
Efter Big Buddah så tog vi oss vidare till templet i Chalong men det stängde tyvärr precis när vi kom men vi hann ändå se lite av det hela:) 
 
Jag träffade en fin liten katt:)
 
Kvällen avslutades med nattmarknaden i Phuket Town - där finns allt och jag tror att de flesta (förutom Stoffe och Per) uppskattade att gå runt och florera kring allehanda fynd:) En riktigt riktigt toppendag i paradiset! 
 
 
 
 
 
 

Första vinterdagen!

Idag den 11 januari kom snön och kylan hit till Norrland! Det är den första vinterdagen och premiär för dunjackan, jag tror inte att jag kan komma ihåg att vintern någonsin varit så sen!!:-)


Bangla road!

Efter middag med ungdomarna gick jag och Per till GG på Bangla för att se hur läget var? Var förbi på White Room också och de gör ett fantastiskt jobb! Det är imponerande vad de byggt upp här i Patong och Robert & Jonna passar in och vi är så stolta över de alla! 

Sedvanligt crazy på Bangla som verkligen är en cirkusgata av stort mått men man får ta seden dit man kommer! 


Båtturen på juldagen!



Båtturen avslutades med en kokosnöt på stranden! 

Härlig tur med de bästa:-) 

Julbilder!


Julfina för julafton:-)
Behandlingar på stranden för att göra sig julfina:-) 


Julmiddagen på Karlssons:-) Stoffe är lite sur för att rödbetssalladen inte levde upp till förväntningarna;-)) 

Julen 2013

Julafton startades med en tur på stranden, svårt att hitta den rätta julstämningen men det gör inget. Jag har pyntat i huset med en lite julgran, julduk, julljus och skumtomtar - känns märkvärdigt härligt:) Jag skriver på min dator och försöker att hitta bilderna från Thailand men det går inte !!!!! Måste träffa Julia så att hon visar mig hur jag gör detta:))) I vart fall så hade vi en härlig dag på stranden. Det fanns vissa vid sidan om vårt sällskap som också skulle varit med på julbordet på Karlssons och som jag hade bokat bord åt men det passade tydligen inte det sällskapet eftersom de misstänkte att jag bokat bord på en "horgata" - jag blev helt förbluffad och chockad över hur människor kan uttrycka sig och kände mig verkligen kränkt över detta uttalande men det var väl lika bra att de inte följde med. Efter stranden med fiskspa för Emily och Petter så återgick vi till huset och gjorde oss i ordning för att åka in till Patong och julbordet hos Karlssons. Det var ett bra svenskt julbord - och vi åt oss mätta och belåtna. Jag och Lena tog en liten promenad och träffade Daniel på Wine-Collection, mysigt och ungdomarna åkte hem tillsammans med tuk-tuken:)
 
På juldagen hade jag och Lena bokat longtailbåtar som skulle ta oss ut på vattnet så vi packade ihop oss och var vid båtarna kl 10.00. Jättemysigt att vara ute på havet och vi började med att besöka Rock Island där det blev snorkling - det blev en snabb snorkling för mig för det kom så många fiskar mot mig;)! Nästa stopp blev Banana-beach där vi intog lite lunch i form av ham- and cheesetoast samt pommes - lunch som passar vår familj:) Familjen annorlunda hittade givetvis färska humrar, stora räkor och fiskar som de såg till att bli grillade till lunchen!!! Det var nog säkert gott men passade inte oss;) På kvällen så hade vi bestämt att åka in till Patong och äta tacobuffe på Green Mango med Daniel, Robert och Jonna - sagt och gjort men Stoffe var inte riktigt pigg i magen så han blev hemma men vi andra njöt av trevigt sällskap och god mat! 
 
Bilder på detta kommer således i närsta inlägg från telefonen:) 
Mycket annorlunda jul och vi saknade givetvis våra kära som var i Sälen men detta kändes ändå som helt rätt beslut! GOD JUL i efterskott alla från ett underbart Thailand! 
 

Hälsoveckor!

Om man lever gott och frossar i det mesta så måste man till slut se sanningen i vitögat;-) och min sanning stod på vågen!! Nu har vi påbörjat "fastan" och det går jättebra, vi har haft huvudvärk och jag är grymt trött på kvällen medans maken är pigg:-) vi kör både fastedryckee och detoxdryck men så blandar vi in smoothies som är lite mer mättande och det funkar bra! Har köpt mixer även hem så nu testar jag massa olika recept men här är två varianter: 

Energismoothie: spenat, banan, avokado, linfrö och färsk äppeljuice! 
Färskpressad apelsinjuice, banan, hallon, avokado och linfrö! Mums

Nu är vi i stugan och kylan har kommit samt lite snö, mysigt att vara inomhus med en brasa, god bok och yllefilt! Somnade kl 10 igårkväll så nu har jag varit vaken sedan 06.00 - har väl aldrig tidigare hänt en lördagmorgon! Nya vanor-bra vanor;-) kramis ❤️


Ridning och fasta:-)

Måste göra ett avbrott i Thailandsrapporteringen och informera om dagens stora händelser;-) jag och Per har nu påbörjat vår fasta och jag kom på att jag skulle köpa en mixer och göra lite egna drycker - inte en dag för sent!!! Sagt och gjort, hur perfekt som helst och jag gjorde en otippat god energismoothie på spenat, avokado, banan och äppeljuice innan jag for på ridningen, satt som en smäck!! Det var underbart att börja rida igen och idag fick jag pröva på e-vitamin - supermysigt häst:-) oj så kul det är men jag tog helt slut, tidig kväll ikväll  ❤️Zzzzzzz

Mat & shopping!

Vi åt ute i Kamala några gånger och det blev Salt & peppar den första gången! Jag slog till på stuvade makaroner och korv medans Petter valde den lite mer exotiska barracudan;-) efter trevlig middag så tog Big Pappa med oss på shopping, mycket underhållande och finfina grejer hittade vi alla;-) 


Kamala Beach

Underbara strand som erbjuder sol, bad och fantastisk avkoppling för kropp & själ! Semester när det är som bäst och att dessutom få spendera den tillsammans med de som betyder mest i hela världen ❤️ 

I Thailand måste man också pröva på massage och allehanda andra behandlingar, det är ju typ gratis ( 1 timmes massage kostar ca 60 kr)! Jag och Emily slog till och gick på riktig massage för 100 kr och det var ljuvligt även om det var lite märkligt med massage av brösten och jag låg hela tiden och tänkte på att det måste kännas som att baka bröd när hon masserade min mulliga kropp;-) 



Thailand dag #1

Landar tidig morgon i ett underbart klimat i ljuvliga Thailand, skjuts till huset i Kamala (Trend)! Vilar oss i form och intar stranden, fixar oss och åker in till Patong för lite shopping, mat på Ricos, träff med Daniel, Robert och Jonna, drink på GG och hem till sängen för att ladda för nya upplevelser:-)


Flygresan:-)


På väg till Thailand så har vi lite olika aktiviteter men vi är alla taggade till tänderna;-)
Vi försöker alla att fördriva tiden på bästa sätt! 

Det ska bli den bästa semestern för oss alla EVER ❤️
Det är lite tufft att åka charterstol men vi är ett tufft gäng:-) 

Landar i en underbar soluppgång! Oj så trevligt vi ska ha det! #lyckligmamma

Thailand!

Måste börja året med att lova att jag ska bli bättre på att blogga men med alla sociala medier som jag är delaktig i så är det inte riktigt som att man har tid och det känns lite överkurs att även blogga men detta är ju min dagbok för framtiden så jag vill verkligen göra en dokumentation om mitt liv som består av mer än korta statusuppdateringar och bilder! 
 
Min ambition för att ta familjen till Thailand var att vi skulle hitta en ny plattform att stå på och att vi skulle komma närmare varandra och det lyckades!!! Jag är så nöjd så detta var den bästa 50-årspresent som jag kunde få av min man och jag är evigt tacksam <3 Vi har haft det helt underbart tillsammans och det kommer defintivt att bli fler resor och sammankomster tillsammans!
 
Vi lämnade Sverige regnigt och grått fredagen den 19 december och humöret var på topp! Checkade in oss på det trånga charterplanet från Stockholm till Phuket, det är dock alltid lättare att sitta trångt och länge när sol och värme väntar på oss i främmande land. Vi landade på morgonen den 20 december och fick skjuts till vårt hus i Kamala där området mer såg ut som en byggarbetsplats än ett lyxigt boende. Det skall dock sägas att på några dagar så hade arbetarna lyckats få till det mycket bra. Huset var stort och perfekt för vårt ändamål - kan inte fatta att jag inte tagit några bilder från det men de finns i mitt huvud:) Vi vilade oss lite i form och tog oss ner till den underbara stranden i Kamala för några timmars sol och bad!  Svårt att komma ihåg vad vi gjorde vilka dagar så jag måste lägga upp en plan för mitt skrivande men vi har åkt longtail-båt, besökt Big Buddah, ridit på elefanter, åkt gocart, klappat tigrar, haft en underbar samvaro och jag älskar Er alla som varit med oss! Jag återkommer med en bättre redovisning och avslutar detta inlägg med två bilder som jag verkar kunna få upp på den här datorn;) 
 
Nu då vi åter är hemma så har jag och maken bestämt oss för att vi måste ta ett krafttag på 2014 med fasta för att komma igång med våra kroppar och att 2014 kan bli ett år i hälsans tecken. Vi kör igång med fasta och idag är det nedtrappning så vi håller oss till grönsaker men inget kaffe utan bara the så nu väntar en blomkålsgratäng i ungen som vi ska smaska på. Jag ställde mig på vågen i morse och det var inga roliga siffror som kom upp. Måste ju vara ärlig någonstans och jag är det väl här - den stod på 84,5 kg (fullständigt ofattbart) så nu är det hårda tag som gäller för Maria Söderberg Nyberg!!!! Kram 
 
 

RSS 2.0