Värmerekord!!

Det har inte varit så här varmt på 153 år:-) det är mellan 25-30 grader och det är maj månad -fullständigt osannolikt men ljuvligt! Vi är i husbilen på gården och har det bra trots vattenskadan!


<3 EMILY <3

För 26 år sedan föddes Emily - min första dotter och min skatt i livet! Jag är så oerhört stolt över henne och hon är den mest fantastiska ömsinta person som jag känner. Jag älskar dig mer än livet självt <3

Ridning!

Idag fick jag och Eva det glädjande beskedet att vi får plats på Hippo till hösten med superbra tid som passar perfekt: onsdagar kl 17.15 - oj så kul det kommer att bli!


Norrmjöle

I fredags fick vi möjlighet att åka ut till Norrmjöle och stöka på lite samt fixa lite i trädgården! Då vädret var så härligt gick vi till klubbhuset och åt en lättare middag som var sisådär, men det var en mysig kväll! På lördagen var vi på 60-årsfest hos Karins Per på Grubbe med lika makalöst väder, trevligt värre;-)


Sötaste paret❤


Mors morsdag❤

Mor blev som vanligt också mest uppvaktad av Emily - hon är nog bäst i världen på att uppvakta och fixa presenter❤


Morsdag ❤

I detta underbara väder som vi har nu passade vi på att äta ute på Café Göteborgs fantastiska uteservering - jättemysigt med lilla mor, älskade döttrar och Petter!


Dagen D igen;-)

Idag så börjar vi med att pröva 5:2 dieten......skratta inte!!! Allt måste prövas för snart är det akutläge om det ska bli någon sol på magen i år;-) denna diet innebär att man 2 dagar i veckan (ej två dagar i följd) äter 500 kalorier och de andra dagarna som vanligt! Idag blev det då kaffe utan mjölk till frukost, nutrilett och örtthe till lunch, sallad med skinka & lättost samt ett ägg till middag och the till kvällen! I morgon ska det bli gott med frukost;-) eftersom jag var lite hungrig gick jag på en timmes Powerwalk och stannade även av i Vänortsparken där det var gympa, jättekul men "bensinen" tog slut så jag masade mig hem men jag är jävligt nöjd med mig själv idag!!!


Mitt ❤

Lämnade gulligaste jobbigaste Leo ensam en natt då vi for till Kalix och nu vet han inte till sig hur nära och jobbig han ska va för sin matte;-) idag har jag och mamma varit hos bästa Emily och påbörjat hennes packning inför flytten till Sundsvall (don't talk about it) och vi kom igång bra! I morgon ska jag hämta Isaac och låna honom tills även han flyttar:((


På hästryggen!

Äntligen så kom jag och Eva oss iväg till Hippo på provridning eftersom vi vill börja rida till hösten! Det var 22 grader varmt i tisdags och vi red ute i en vindstilla paddock;-) efter 5 minuter var det som Sahara i munnen och efter en kvart var jag helt slut men underbart<3 var det, vilken känsla och Magic skötte sig alldeles utmärkt!! Nu kör vi!


Efterrätten!

Om man väl ska Lyxa till det en måndag så är det ju lika bra att göra det ordentligt;-) gudomligt god!!

Efter den middagen var det bara att gå och lägga sig, snacka om paltkoma!!!


Snabbvisit till Kalix :-)

Förhör och snabb körning, som belöning fick vi oss gomaten!! Ganska härligt på en måndag:-)


VM-guld till Sverige...

....i söndags!!!! Vilken härlig känsla!! Idrott väcker verkligen oerhörda känslor, både på gott & ont men nu var det bara ren skär glädje!!


Stereo Divine!


Kulturnatta:-)

Älskade fina Julia spelade med sitt härliga band Stereo Divine på kulturnatta i Umeå så jag går givetvis dit och de var så bra:-) Julia sjöng också två låtar, imponerande!

Mycket stolt mamma!


Höns

På vägen är tydligen en vanlig företeelse i sörböle där min kära svägerska Lena bor som följde mig till stugan och hjälpte mig att tömma skåp och garderober! Lena: du är underbar, tack ❤


A7

Jag blev så glad över blommorna att jag tom följde med maken ut och provkörde en riktig BIL;-) kul som bara den....men farligt för mitt körkort;-)


Idag..

....var jag trött, sov dåligt och lyssnade på Värvet mitt i natten - galet men nödvändigt för att skingra tankarna och dessutom så jäkla bra:-) ville inte gå upp och gå till jobbet men till slut så tog jag mig i kragen och blev så glad när denna bukett stod på mitt bord! Underbart och det förgyllde min dag;-)


Jag hade fel!!:)

Det är idag som Zigge skulle fyllt 12 år - jag är snurrig men nu blir det en bild på både fina Zigge och hans bror Casper (som också för ett kort tag sedan hamnade i hundhimlen). Kortet är från deras 1 eller 2-åriga födelsedag som firades på Bölevägen med leverpastej-pannkakor:)

Stugan!

Ja, det känns som ett helvete!vi kan nog glömma att vara där under sommaren för tydligen har vatten trängt upp 40 cm i väggarna så det måste rivas!! Men hade vi inte åkt ut så hade förmodligen hela stugan varit tvungen att rivas! Känns tungt men det är inget vi kan göra åt det men då en granne kom förbi och hon var en skugga av sitt forna jag pga tjocktarmscancer så blir det väldigt futtigt med en vattenskada!!! Vad är väl det mot för livet, oj så tungt det var att träffa henne men jag håller alla tummar! Nu har också Emily och Stoffe köpt lägenhet i Sundsvall så min lilla flicka (26 år) ska flytta - är glad för hennes skull men det kommer att kännas för lilla mamma! Over and out for this time! Nu laddar vi för en ny vecka med nya möjligheter, vill verkligen inte veta av några nya problem!!


Zigge ❤

Idag skulle älskade Zigge fyllt 12 år men nu tänker jag att han springer fritt i hundhimlen men jag tror att han saknar mig också❤❤❤


Vindelforsen!

Det var mycket vackert med Vindelälvens forsar in på knuten! Hotell Forsens mat kan dock inte rekommenderas:( vi frös första natten, 4 grader ute och 14 grader inne (fick inte till värmen men lärde oss dag 2!!


Vindeln!

Vi åkte ända till vindeln;-) trevligt men..vi kommer nog tillbaka för det var trevlig miljö och väldigt fina servicehus men det var som att vi inte riktigt hörde hemma där;-) det tog inte lång stund så visste alla där att Per var advokat (vi fick ett nytt ärende men ändå)!


Interiör!


Premiärtur!

Måste prova nya bilen så efter en intensiv fredag drog vi iväg:-))


Allt står i vatten!


Ut med alla möbler!


Snabb och effektiv hjälp!


Vattenskada i stugan:(


Älskade hund <3

Min gulliga hund för flera år sedan. Det är tomt men det går bättre! nu är det långhelg och till helgen ska vi ut på en premiärtur med husbilen, det ska bli grymt skönt! Kram

Zigge!

Sedan vi kom hem från New York så har zigge inte varit sig själv. Mamma hade märkt att de två sista dagarna så hade hans bakben blivit så svaga att han ramlat flera gånger. Jag tänkte att det var hans ländrygg som blivit sämre men märkte att han för varje dag blev sämre och sämre, han drack oerhört mycket vatten och var loj. Jag fick bära honom upp för trappan eftersom han inte klarade av att gå. Jag märkte två nya stora knölar så det fanns inget alternativ än att ringa till en veterinär. Ville inte ringa till Röbäck där jag brukar gå för jag litar inte riktigt på dem utan fick kontakt med Distrikstveterinärerna i Vännäs och fick då en akuttid i fredags. Hon sa redan på telefonen att hon inte trodde att det skulle gå vägen för honom men lovade att titta på honom. Hans aptit var inte som den brukade men vi köpte pizza kvällen före eftersom det är hans favoriträtt och det åt han med god aptit. På fredagen så var det en oerhört sorgsen dag då jag visste i mitt hjärta att jag inte skulle få ta med honom hem efter besöket hos veterinären, vi var ute i NOrrmjöle så att han fick gå lös och strosa på. Jag ringde till Julia så att hon kunde följa med oss. Det var som att han visste att nu är livets resa slut men han var inte orolig utan så lugn. Veterinären var fantastisk och efter att hon undersökt honom kunde hon konstatera att de nya knölarna var cancer och att de också spridit sig till lymfkörtlarna så det fanns inget att göra. Hon gav honom lugnande och så fick han ligga i min famn medans Julia klappade och strök honom. Vi grät och det var så jobbigt men samtidigt en så fin stund att få vara med honom i hans sista stund. Han led ingenting och jag tror att han kände tacksamhet och att han var älskad in i det sista. Det gick så fort och det var så svårt att se honom ligga där alldeles stilla på det kala golvet men det var ändå skönt att vi var där tillsammans med honom. Jag är tacksam för allt som han gett mig och vår familj för det var verkligen så att han var den bästa hund man någonsin kunnat tänka sig. Han gav så mycket kärlek till alla som han träffade, var så snäll, glad och tålmodig. Han kommer att ha en stor plats i mångas hjärtan. Väl hemma så plockade jag ihop hans grejer och gick till Maria som har adopterade hundar från Irland, det gladde henne och hennes hundar så då gjorde han något gott in i det sista också. Det är så tomt och jag har en klump i magen av oro men det kommer att gå över. Det är som att en del av min kropp och själ försvunnit men kärleken har växt. Igår var vi i alla fall ute på en krogrunda till Zigges minne och det var trevligt men jag känner mig så tom och utslut att jag inte orkade riktigt ända fram utan gick hem medans gubben stannade ute med några han kände. Jag har nu öppnat upp min nya MacBook Pro som kommer att bli en ny "leksak" men jag har ännu inga bilder på den så jag kan inte bidra med någon bild på min älskling men det kommer ett bildspel då jag åter är på jobbet.

Vi var igår och hämtade vår nya husbil och idag ska vi ut och pyssla lite med den, det är bra att ha lite saker att göra så att tanken inte hela tiden stannar vid min sorg.

Ha en skön söndag!
KRAM

Mina djur!

Leo vill krypa in i mig;-) han vet inte till sig hur han ska hålla koll, följa mig och hamna riktigt riktigt nära....söt men lite jobbig då jag också behöver ägna stor tid till Sigge som också saknat mig! Han har fått två nya knölar och är faktiskt sämre i bakbenen - jag måste ringa veterinären i morgon (orolig men han har inte ont!)


Valborg!

Så står våren vid dörren även här i Umeå och det känns ljuvligt! Åkte ut till Norrmjöle och kollade så att hantverkarna kommit igång med badrummet och tack, det hade dem men vi kommer att vara utan vårt andningshål flera veckor till så nu måste vi ta hem vår nya husbil;-)) så skönt att vara hemma igen, jag njuter! Vi var bara hemma igår på Valborg, åt gott och jag njuter av min häftiga citrusväxt som piggar upp köksfönstret!

Idag är det härligt väder, promenad och shopping på ÖB då jag behövde galgar och klädgarderober till förrådet för nu ska vinterkläderna bort!!!


Madison Squere Garden!

Tänk att vi fick biljetter och var på matchen mellan New York Rangers och New Jersey Devils!!! Dyrt men sååååå värt! Jag var i mitt esse och tröjan med Lundqvist bidrog till min eufori;-)


Central Park!

Det är verkligen magiskt med denna enormt vackra park full av liv mitt i stan! Så ljuvligt att gå där och upptäcka nya vägar hela tiden! Vädret blev ju underbart under vår resa så under en av promenaderna i Central Park gjorde vi som många andra och la oss ner och bara njöt;-)


Times' Squere!

Vilken puls;-)


Manhattan = skyskrapor

Det är svårt att inte få ont i nacken när man är i denna stad, fascinerande höga vackra "hus" som dessutom gör sig väldigt bra i fint väder;-)


Dakota Building

Här mördades John Lennon och det är alldeles nära vårt hotell!


RSS 2.0