Dagen till ära fick jag den här boken som ...

img_2650 (MMS)

Dagen till ära fick jag den här boken som jag önskat mig av finaste Emily !! Grattis till alla Marior idag:-) fast i dag tänker jag på bästa Brolle som åker Vasaloppet öppet spår 9 mil idag, han är en kämpe:-) jag är grymt imponerad!! Solen skiner, det droppar från taket, livet är härligt!!!


Våren är på väg;-) mina Malta tulpaner bör...

img_3343 (MMS)

Våren är på väg;-) mina Malta tulpaner börjar blomma!!! Vilken lycka <3


Nu måste vi sova;-) är superstolt över Lin...

img_4809 (MMS)

Nu måste vi sova;-) är superstolt över Linda som åkt tjejvasan idag !


Linda Söderberg (startnr: 13076) går i mål...

Linda Söderberg (startnr: 13076) går i mål på tiden 03:30:04 kl. 16:15:04. Placering: 3694. Vasaloppet och IBM tackar för ditt intresse. På återseende.


Linda Söderberg (startnr: 13076) har vid t...

Linda Söderberg (startnr: 13076) har vid tiden 16:11:08 ca 600 meter kvar till målgång!


13076 Linda Söderberg passerade Eldris kl....

13076 Linda Söderberg passerade Eldris kl. 15:13:04. Placering 3524. Förväntas i Mora 16:15.


Linda Söderberg (startnr: 13076) startade ...

Linda Söderberg (startnr: 13076) startade kl. 12:45:00 sin färd mot Mora. 13076 Linda Söderberg passerade Oxberg kl. 12:58:14. Placering 1680. Förväntas i Hökberg 14:09 och i Mora 16:38. 13076 Linda Söderberg passerade Hökberg kl. 14:00:01. Placering 3129. Förväntas i Eldris 15:10 och i Mora 16:11.


Ny duk och tulpaner förgyller en torsdag:-)

img_5265 (MMS)

Ny duk och tulpaner förgyller en torsdag:-)


En fullständigt magnifik förrätt som serve...

img_1597 (MMS)

En fullständigt magnifik förrätt som serverades på restaurang Viktoria igårkväll:-) i övrigt var allt annat också en kulinarisk smaksensation! Liiiiite bättre, Liiiiite godare men Liiiiite dyrare!!!


En vanlig dag:)

Tiden rusar fram och ibland känns det som att livet bara springer ifrån en - man hinner inte stanna upp och njuta utan man är hela tiden i framtiden. Igår hade jag ändå en härlig eftermiddag, gick hem i tid och var ute på en härlig promenad med Zigge i vintersolen - han trivs faktiskt bra nu i sin täckjacka:) När jag kom hem så rensade jag frysen och hittade lövbiff som jag tinade och gjorde en härlig lövbiffsgryta av - maken gillade den inte eftersom den innehöll curry och vitlök men man kan inte alltid passa in alla. Efter maten så satte jag och Julia igång ett muffinsbak och det gick så fantastiskt bra ända tills vi hällde smeten i formarna - formarna vek sig av smeten och de flesta muffinsarna flöt ut på plåten!!!!! Vi räddade i alla fall sex stycken chokladmuffins som vi dekorerade med frosting, hjärtan och silverkulor som vi kunde bjuda Emily på som kom till oss på besök efter sitt jobb, MYSIGT:)



Vintern håller i sig men idag är det så där magiskt vackert på träden så jag hoppas att Julia tog med sig kameran till skolan så att vi kan få lite vackra vinterbilder - hon tar verkligen helt fantastiska kort!

Maken avslutar en jobbig förhandling idag så vi kanske ska fira genom att gå ut och äta på något trevligt ställe:)

Jag har varit dålig på att blogga men det är tiden som rusar så jag tycks inte hinna!

Ska försöka att återuppta min lista och jag får väl börja om till veckan!
Ha en härlig onsdag och var rädda om varandra!

Kramizar i massor <3

Förberedelserna är klara för morgondagen d...

img_7057 (MMS)

Förberedelserna är klara för morgondagen då Julia blir "vuxen" och jag blir utan "barn", jätteroligt men samtidigt jobbigt...(för mig) kram alla fina!


Efterätt på den stora dagen!!!

img_8574 (MMS)

Efterätt på den stora dagen!!!


Idag är det inte vilken dag som helst utan...

img_6145 (MMS)

Idag är det inte vilken dag som helst utan maken fyller dessutom år!!! Middag tills hans ära - fiskgratäng:-) förvånande gott!!


Kram till alla :-)

Kram till alla :-)


Orkidé :-) jag har inte gröna fingrar men ...

img_7799 (MMS)

Orkidé :-) jag har inte gröna fingrar men på kontoret har jag en orkidé som är helt fantastisk, den blommar hela tiden och växer så det knakar!! Om sanningen ska fram så gör jag ingenting, mamma ger den 1 dl vatten en gång i veckan då ho städar!! Jag återgår snart till dag 13:-) kramen vänner


Vintern håller i sig:-)

img_7225 (MMS)

Vintern håller i sig:-)


Dag 12 - min handväska:-) ovanligt lite .....

img_2763 (MMS)

Dag 12 - min handväska:-) ovanligt lite ... Ha en underbar söndag! Nu kommer mamma på besök och vi bjuder på smörgåstårta !


Min älskade brorsdotter sara och jag skriv...

img_5021 (MMS)

Min älskade brorsdotter sara och jag skriver brev till varandra:-) kan man få ett finare brev???


DAG 11 - Mina syskon:)

Jag har tidigare skrivit om mina syskon och har försökt att lägga upp dessa inlägg igen men jag vet inte riktigt om tekniken är med mig men om du vill läsa om Stina och Putte igen så finns de i arkivet under oktober månad 2009:) Ha en underbar lördag.....nu ska vi ut på en promenad, ta en öl på Bishop och sedan se Melodifestivalen:)

DAG 10 - Vad har jag på mig idag?

Jag kommer inte riktigt ihåg vad det exakt stod om idag men det var iaf om vad jag hade på mig idag:) så vad är då svaret på detta???

Meningen var ju att vi skulle på begravning så då hade jag faktiskt kunnat berätta om fina kläder men nu blev det inte så p.g.a. att maken är sjuk (förkyld och det finns ju inget värre för en man!!!) och då var det ju inte lönt att börja styra upp garderoben utan jag tog på mig mina joggingbyxor och en tröja för att påbörja städning av lägenheten. Jag behövde ju inte åka till jobbet idag eftersom jag jobbat undan så mycket i veckan men för säkerhets skull så åkte jag snabbt dit och kollade av posten och faxen!

Per är ju sjuk och han är faktiskt det!! men när de ringde från Lycksele om en häktning (grova brott) så kunde han inte låta bli utan samlade ihop sig själv för att göra sitt jobb. Han kravlade sig ur morgonrocken och på med kostymen:)

Jag har fortfarande på mig mina joggingbyxor och njuter av att slasa runt i detta. Har faktiskt varit en mycket hektisk dag på telefonen och jag har dessutom varit runt på tusen ärenden, hämtat Nessie och Isaac hos Emily eftersom hon åkt med människan Isak till Sundsvall för en trevlig helg. Har också hunnit med en fika hos mamma så det känns mycket bra.

Julia hjärtat har fått någon konstig allergisk reaktion så hon är svullen på läppen och har utslag och klåda på kroppen, hoppas nu att det går över snart så att hon får en trevlig fredag!

Till mat ska jag bjuda henne på lövbiff, pommes och persiljesmör:) det är en klassiker i vår familj så det kommer att bli toppen men sedan blir det soffan för hela slanten;-)

Jag ville blogga men jag förstod att det var svårt att lämna kommentarer på min förra bloggsida - jag behöver ju ingen bekrätelse:))) Mitt älskade teknikbarn hjälpte mig att starta upp en blogg på www.blogg.se. Hon skall premieras så här kommer en bild på henne då mammahjärtat slog dubbelslag då hon gick modevisning på Rådhustorget i Umeå på Kulturnatta!! Jag föringar inte Emily på något sätt - Du är också bäst och vi hade en underbar dag tillsammans. Mina döttrar är mitt LIV - sorry Per............

Jag avslutar med en bild på Julia då hon gick mannekäng på Kulturnatta:))

Ha underbart med FREDAGSMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS:-)
(Krambjörnarna - de sötaste) Mia Fia:)

Dag 9 - Min Tro

Min tro är att jag tror på livet och på mig själv!

Min mamma är uppvuxen i Tornedalen och med en mycket kristen tro medans min pappa nog inte var uppväxt på det sättet. Jag anser inte att mina föräldrar på något sätt har uppfostrat oss med någon form av tro men då pappa dog tror jag att mammas halmstrå för att klara av allt ensam var att vända tillbaka till sin barndomstro och då blev hon på nytt religiös, hon prövade sina vägar och har nog funnit sin ro och tro i den svenska kyrkan men jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag är troende! När jag är i kyrkan så känner jag en närhet men i vardagen så finns liksom inte Gud med mig - jag vill inte verka högmodig men jag har inte den där riktiga närheten och när jag behöver hjälp så är det inte Jesus eller Gud som jag vänder mig till utan jag förlitar mig på mig själv!


Jag avslutar igen med att säga att jag tror och hoppas på; LIVET och KÄRLEKEN - det får räcka för mig;) men jag vågar inte utesluta tron på himmelriket och i morgon ska jag följa maken på begravning (hans moster) och då kommer jag nog att känna ödmjukhet inför det stora igen.... den som lever får se:)

Godnatt och sov så gott mina vänner;) Kram Marran

DAG 8 - ett ögonblick:)

Stanna upp ett ögonblick och fundera över livet, lättare sagt än gjort i dessa stressade tider:) Min första tanke med dagens tema föll sig naturligt på en psalm som jag verkligen tycker om, så stanna upp ett ögonblick och sjung......



Njut av varje ögonblick av din dag - jag skall försöka att göra detsamma. Mina tankar är hos stackars stackars Emily som drabbats av vinterkräksjukan och jag vågar inte göra annat än att kasta in lite saker och dryck till henne genom dörren! Inget kan vara värre än att drabbas av detta men som tur är går det fort över så hon är på bättringsvägen!

Nu ska jag avsluta min arbetsinsats för dagen och gå hem för att tillbereda pannbiff med potatis, det ska bli ett magiskt ögonblick vid middagstid!!


Dag 7 - min bästa vän:)

Jag valde Zigge för det är faktiskt så att "Människans bästa vän är hunden" och det stämmer i viss mån att de är trogna och finns alltid där, de är fantastiska lyssnare men pratar ju inte så mycket tillbaka;))

Jag har många helt fantastiska vänner så jag varken kan eller vill välja ut någon som är min bästa vän men det viktiga med att bli äldre är att de vänner man har runt om sig är de sanna och kommer att finnas livet ut! När man var ung var iaf jag så angelägen om att bli älskad av alla (eller i vart fall de flesta) så jag vände kappan efter vinden för att anpassa mig till allas synpunkter och önskemål! Det var ett högt pris att betala i tonåren då jag fick betala priset av mig själv men med åren så har jag sorterat bort de som egentligen inte fanns för mig utan som jag bara var angelägen att de skulle tycka om mig. Bättre med några bra vänner än tusen bekanta!!!!

Jag känner mig RIK eftersom jag har vänner som bryr sig om mig och vice versa, det är vänner som funnits sedan 1970 och som kommit in i mitt liv senare men de är mig alla så kär även om det är en sorg att vi inte träffas eller pratas vid lika mycket som man skulle önska men det spelar egentligen ingen roll eftersom jag vet att vi tänker på varandra och när livet passar in så kommer vi att dela varandras liv och tid så mycket som vi önskar och behöver!


Dag 7 - min bästa vän! Kan inte välja någo...

img_1599 (MMS)

Dag 7 - min bästa vän! Kan inte välja någon annan;-)


RSS 2.0