Livet leker...hi.hi

Det var väl att ta i men det känns nästan så:) Jag känner mig piggare idag och har fått gjort 1000 saker på jobbet vilket känns stimulerande. Solen skiner och vi ska åka till Malta på onsdag för att vara borta i 10 dagar!!! Det känns ju faktiskt helt overkligt men det är sant....(jag vet vi reser mycket)......och det känns fantastiskt att vi skall vara på en segelbåt, segla över till Sicilien  - jag tror det inte förrän jag har sett det!!!!

Nu börjar ju faktiskt den här veckan på att ta slut och imorgon ska jag ut med härligaste arbetsgänget - gamla Hallströmmarna - för att ha en trevlig kväll tillsammans!



Här är faktiskt en bild på Solan och Babsan då vi träffades här på mitt kontor förra året! Som ni ser så har vi det alltid kul ihop. Imorgon ska vi ta en fördrink hos Katarina och titta på lite gamla foton men sedan ska vi faktiskt ut på stan och äta på något trevligt ställe:)

På fredag är det valborg och då bär det av till stugan - det känns så mysigt att få åka dig och pyssla till lite och ladda batterierna för arbetsdagarna som kommer till veckan! Söndag bär det faktiskt av till Kalix - ja, det är sant! Per har förhandling där på måndagmorgon så jag hänger med så hinner vi prata med varandra lite mer....och så är det underbart att se den norrländska naturen och har man tur så blir det nog lite Kalix-löjrom:)

Ja, ja - ha det nu så underbart denna onsdag - nu ska jag och Zigge ta cykeln hem för att se om vi kan tillverka någon middag till den övriga familjen!!

Marran:)))

Ove A lindqvist "made our day" i lördags p...

img_0420 (MMS)

Ove A lindqvist "made our day" i lördags på V75 :) det är alltid lika trevligt att besöka umeåker en gång per år! Speciellt kul är det när man går plus i kassan!! Jag är trött som en tok idag så det blir tidig sänggång ikväll. Hoppas kunna sprida lite kärlek imorgon <3 kram


Live Well...Laught Often... Love Much..! S...

img_0415 (MMS)

Live Well...Laught Often... Love Much..! Så fina ord står det på den här underbara skylten som kära svägerskan Brita bar hem från USA till mig för att jag passat Mio! Den är helt fantastisk och så speciell:) i Love it


Bless our home with Love and Laughter........

img_0414 (MMS)

Bless our home with Love and Laughter..... Jag hittade den här underbara skylten på Hjärtero och det stod MIN på den:) den ska få en fin plats här ute i norrmjöle ...... Det passar så bra!


En bild säger mer än 1000 ord:)

Julia har inhandlat ett nytt objektiv till sin Kamera och det visade sig vara ett lyckat köp just för porträtt- och djurbilder! Dessa två bilder var de två första hon tog med det nya objektivet och oj så fina mina älsklingar blev:)

Zigge - min käre gamle vän:) Han är den snällaste och finaste hunden som finns (enligt mitt tycke) och se så söt han blev:

 
Han ser kanske lite fundersam ut men det får man göra i hans ålder!!!!

Nu kommer en bild på busfröet Leo:)

 Hans ögonfärg är helt fenomenal - och det sa också domaren!!

Nu har jag lekt klart här på jobbet med blogg och facebook så nu väntar jag på maken som är ute i Vindeln på polisförhör. Sedan åker vi i raketfart ut till Norrmjöle igen för att njuta av eftermiddagen. Imorgon är det trav som gäller på Umeåker för då är det V75 och det vill man inte missa för allt smör i småland. På kvällen ska vi till Karina S som fyller 50 år och hon har bjudit in sina vänner till en liten fest:) Det kommer också att bli jätteskoj!

Hoppas att Ni får en trevlig helg med mycket mys, sol och kärlek:)
Jag köpte igår en fantastiskt fin skylt på Hjärtero som jag skall fota och visa Er alla // KRAMIZAR Maria

Matplatsen i stugan............. är också ...

img_0413 (MMS)

Matplatsen i stugan............. är också städad och iordningställd, nu väntar bara gäster och det ska nog ske bara vi får lite tid över! Nu går nästan all energi åt till jobbet och vila dessemellan :) men samtidigt så vet vi att så här är vårt jobb just den här årstiden! Pelle och zigge sover! Jag och Leo njuter i soffan en liten stund till:) XOXO


Köket i "stugan"...............städat och ...

img_0412 (MMS)

Köket i "stugan"...............städat och så otroligt fint & mysigt:) det är starka kontraster mot för köket hemma i lägenheten, typ från Koja till Slott!! Sov gott och tänk att imorgon är det fredag igen!!


Kattutställning

Jag måste återkomma till kattutställningen som vi var på i söndags och förmedla de bilder som Julia tog. Jag tycker själv att vi fick det ganska fint i buren men det är ju väldigt speciella förhållanden;-)



Våra sötisar är ju van att springa runt så vi trodde nog att de skulle bli rastlösa men icket sa nicket - de låg som fastlimmade i sina sängar!



Jag fick allt tvinga Leo ur buren och på bordet där han skulle bedömas blev han som en smygande panter och försökte med alla knep att ta sig därifrån smygande:) Han fick iaf väldigt fina omdömen (även Isak) så det var ändå värt att ställa upp en dag! Vi får se om vi gör ett till försök nästa år!

Här kommer en bild på vår domare som nu tittar på Isaac:)



Som ni ser så ser han lite avståndstagande ut!!!!

Solen skiner ute och det är härligt! Igår skurade jag balkongen och gjorde fint där så nu längtar jag hem för att få sätta mig en liten stund på Ballan och njuta av våren!

Ha en bra dag mina vänner // Kram Mia

Utställning......gääääsp:).  Leo fick ett ...

img_0408 (MMS)

Utställning......gääääsp:).  Leo fick ett cert på utställningen och en jättefin rosett:) både han och isaac fick jättefina omdömen men det var en lång dag.....och de blev så mjuka och snygga efter badet!!! Kattkramar från kattmarran


Fredagsglädje:)

Jag vaknade faktiskt med ett leende - oj så härligt att få njuta av något så glädjefyllt som igårkväll! Av ren glädje så klädde jag upp mig idag också! Svärfar fyller år idag 86 - så jag firar honom med en bild:

  GRATTIS ROFFE!!!

Per är i rätten hela dagen men nu så efter lunch så skall jag hem och byta om till stugkläder och handla med oss det vi kan behöva för att klara oss över helgen i Norrmjöle. Det ska bli sjukt trevligt att få pyssla till lite och sova för första gången i vår nya säng:) Förhoppningsvis får vi också upp tv:n på väggen så att vi kan njuta fullt ut. Jag ska åka hem imorgon då jag ska till Emily för vi skall bada och fixa våra underbara fyrfota killar inför kattutställningen på söndag. Vi ska också sy ett burskynke i vinrött och guld som våra guldklimpar skall bo i under utställningen. Spännande:)



Hare gott och njut av fredagens samtliga förehavanden:) Maria Maruzka

Modeoraklet från Sävar:-))

img_0398 (MMS)

Modeoraklet från Sävar:-))


Modeoraklet från Sävar:))

Ikväll har jag som jag tidigare skrivit varit och sett After Dark på Idun -vilken SHOW:-) Det var det bästa jag sett här i stan och jag kunde faktiskt inte få nog.........glädjen var fullständig efter 2 timmars underhållning av de bästa! I vart fall så klädde jag upp mig innan jag skulle gå och har skickat ett foto via telefonen som jag nu skall förklara, jag börjar nerifrån och upp:
Skor: Scorette (jag tror att det stavas så) i Stockholm
Kjol och kofta: Axelssons  i Stockholm
Top: Eefa af Umeå
Linne: HH i Hörnefors
Kappa: Marknad i Rom
Väska: La grota i Playa Ingles
Sjal: Marknad i Patong, Thailand
Smycken: Snö of Sweden och OXXO
Glasögon: Bvlgari
Bilden är inte den bästa men oj vad jag kände mig internationell och snygg:) Det roliga var att jag hela tiden gick och tänkte på att så här kan jag gå varje dag men jag känner mig så j.......kla uppstyrd, trivs bäst i det enkla och vardagliga men det är roligt att piffa till sig ibland!
I vart fall så är mitt inlägg ett "måste" om man läser många bloggar så handlar det så mycket om dagens outfit och varifrån kläder m.m. kommer ifrån så här är mitt bidrag (det är möjligtvis det första och det sista:))))
Återigen - om Ni får möjlighet: gå och se After Dark - det var en Glädjehöjare:)
GODNATT & SOV SÅ GOTT:) jag kommer att nynna hela natten på La Dolce vita och vakna med ett smile ♥

Rolig kväll !

I morse var jag trött igen som en sömngångare men det är tur att jag kokar kaffe på ren rutin så det klarar jag av utan att ens öppna ögonen:) Fick i vart fall liv i mig själv och tog en promenad till jobbet med Zigge. Stökade undan det som behövdes där och gick sedan hem tidigt för att ladda för kvällen! Jag fick häromdagen en förfrågan från min goda vän Kina om jag ville hänga med på After Dark för de hade en biljett över - först var min spontana känsla; Nä, det blir jobbigt (jag har blivit så konstig....) men sedan tog jag mitt förnuft till fånga och sa: JA, jag hänger med:) Oj, vad glad jag är idag för att jag bestämde mig för att gå! Det kommer att bli så trevligt, roligt och fantastiskt att bryta av den vardagliga lunken med att klä upp sig lite, gå ut och käka före och sedan sätta sig ned på Idun och bli underhållen av flärd, musik och glamour ♥
Glittriga kramar till er från mig:)

Kvällsfilosofi....

Jag har alltid haft problem med mina matvanor och mattider:) Jag kan t.ex nästan aldrig äta frukost.........äter väldigt lite till lunch men till middag äter jag givetvis ordentligt och så är jag jättesugen på något på kvällen !!! Helt fel och inte undra på att man går upp i vikt!!! I mina yngre år så kom ju inga extrakilon men nu med åldern så gör det så. Jag har dock ett jättebra tips på supergott tilltugg på kvällen om man bara får tag på goda tomater:)) Klyfta eller skiva tomaterna och strö rikligt med flingsalt på - MUMS FILIBABBA:)
P.S. Snygg bild som Julia tagit med sin braiga kamera. D.S.
I övrigt så har dagen innehållit arbete och härlig sol utomhus vilket är underbart men vi får inte glömma bort att stanna upp och njuta av dagen och varandra som den fantastiska gamla slagdängan anger:
"Man ska leva för varandra och ta vara på det livet ger........." Det är så lätt att bara stressa fram i livet och hela tiden tänka framåt på vad som skall komma härnäst så vi glömmer bort varandra och att ta vara på det vi har!!
Prata med varandra och inte förbi varandra, livet blir så mycket trevligare och det sker inte lika många missförstånd då som vi klarar oss utan!!
I morgon har jag en mycket trevlig kväll att se framemot - jag ska följa med några vänner och se på After Dark - det kommer att bli en kväll med mycket glädje och skratt, får återkomma men en recension.
ÄLSKA VARANDRA och glöm inte LIVETS STORA GÅTA; älska, glömma och förlåta ♥ Maria

Trött............

......som en tok är jag nu. Ligger redan under täcket i sovrummet och ser tv. Det är alltid jobbigt för mig då jag har hjälp med bokföringen - de dagarna blir jag helt slut i huvudet:) Gjorde snabbmiddag med sallad och åt den liggande i sängen............inte likt mig :)

Inga nya roliga ideer dyker upp i mitt huvud så det blir bara att säga GODNATT och nya tag imorgon ♥

KRAMEN ............... tröttis-Mia

Vårkänslor!

Fick ett sms från en av mina trognaste läsare (kära svägerskan Lena) om att Leja var på bild i tidningen och så här söt är hon :



Innan Leja fick sitt nya hem hos Lena och Janne ute i Sörböle hade hon en tragisk barndom. Min kära Emily räddade henne från en hemsk situation och tog hem henne på tåget under jackan utan vår vetskap men vem kunde motstå lilla Misse (som vi kallade henne). Hon var så ynklig, sjuk och bara 4-5 veckor så alla hjärtan smälte men med förnuftet i behåll så kunde jag inte se att vi skulle behålla henne utan jag var av uppfattningen att vi skulle köpa en raskatt till Emily som vi kunde ha inomhus! Som en skänk från ovan kom så Janne hem till oss för att titta på lilla Misse och det blev kärlek vid första ögonkasten. Lena var ju inte heller svår att övertala så Misse fick sig ett nytt namn och ett underbart liv ute i Sörböle. Nu har hon dessutom gått och blivit fotomodell i tidningen - vilken klassresa:))

Spira vidare med våren för nu ska här lagas middag - en ganska enkel sådan (korv i någon form och fantasi) - och sedan skall däcken bytas till sommarskrud !!

KRAM PÅ ER // Marran


Hopp om livet!

Jag måste skynda mig att lägga in ett nytt inlägg - står inte ut med att se bilden på hundbajset :( Igår var det ett underbart väder och veckan börjar likadant - det spritter i kroppen och  nu vill man ut i solen, lyssna på vårfåglarna och njuta av takdropp:)



Ikväll ska vi också byta vinterdäck till sommardäck och det är vårkänslor:)

Nu ringer Emily så jag måste gå - vi ska ut och köpa tyg till burskynke för på söndag har vi en stor dag med utsättning för våra guldklimpar Isaac och Leo. Det är väldigt viktigt att de har det fint i sin bur:))))

Ha en fortsatt bra måndag!!
 Kattmamman:)

Synpunkter........

Jag har ju vikt min blogg till att skriva positiva saker och om kärlek men jag måste bara få avreagera mig om några saker:

1. Hundbajs. Jag är hundägare och har varit det i nästan hela mitt liv. Just nu har jag även två hundar då jag är hundvakt och nu tinar snön bort och vad ligger kvar - jo hundbajs överallt!!! Det är omöjligt för t.o.m. zigge att undvika att kliva i det och hur kul är det när man kommer in!!! Jag har duschat honom två gånger idag och även tagit upp annan gammal hundskit för att slippa det runt min runda. Det värsta av allt är att det är vi ALLA hundägare som kommer att få ta skit i media för att det ligger skit överallt - jag vill höja min röst för att man inte ska dra alla hundägare över en kam............(ok. Maken är värdelös men han får stå för det själv)..........jag tar ALLTID upp och tycker att det är en självklarhet!!!!



2. Städning: Detta återkommande tråkiga tema. Jag får hänvisa till ovanstående punkt - när man har två hundar i vårväder så är det inte lätt att hålla det snyggt hemma:( jag har nog egentligen 3 hundar hemma (zigge, mio och dammsugaren) som hela tiden måste rastas:) och maken är helt frågande till denna syssla - han fällde t.o.m kommentaren idag; - jag tror att du tycker att det är roligt att städa !!! Jag har hört detta förut av män men jag har aldrig hört en enda kvinna som tyckt att det är roligt att städa.........men det är trevligt att ha det fint runt om sig♥

3. Facebook: Jag är verkligen "fast" i facebook, tycker att det är ett underbart sätt att få information om vad ens vänner håller på med och få uppdatera sig själv i sin omgivning utan att behöva ringa men vad faaaaaaaaaaaaan är all den jäkla skit som spris via presenter m.m. som gör att man får virus m.m. om man får en present från en vän så vill man ju gärna skicka en tillbaka och så visar det sig att det är Virus..........jag blir tokig:)))

SLUT PÅ NEGATIVITET!!!

Vi vill bara ut till stugan varje dag för att fixa - idag var vi på Media Markt och köpte ny tv, kaffebryggare och råsaftspress - allt i rostfritt/svart, det måste ju matcha nu:) Det är så overkligt fint där ute så man vet inte riktigt vart man skall börja men det känns helt fantastiskt, längtar till helgen så att vi kan fara ut och städa, bädda, diska m.m. för att få iordning allt.

Maken och jag är ensam och det har varit en underbar lördag (förutom städningen) och vi var så lata att vi köpte en pizza och åt den i soffan framför tv:n och tur som en tok har jag för maken gillar faktiskt Körslaget - det är ett glädjeberikande program och gospel är underbart!!!



Nu sitter vi lugnt och myser i soffan - Djävulen bär prada är på men jag väntar på att se reprisen på Skavlan som tydligen var superbra igår!

Sov gott käraste vänner - imorgon kl 13.05 kommer Brita och Mats från USA och vi är på plats på Alvik med deras ögonsten Mio :) KRAMIZAR

Köket!!!!!   Det är så fint ute i norrmjöl...

img_0385 (MMS)

Köket!!!!!   Det är så fint ute i norrmjöle att man blir lyrisk:) nu vill vi bara vara ledig och börja städa å fixa till! Ha en skön lördag// kram


Matta 399 kr på rusta. Väska på stadium, s...

img_0382 (MMS)

Matta 399 kr på rusta. Väska på stadium, samma pris!!!! Båda sakerna blev Julia glad över och det är huvudsaken. Fint blev det, tycker vi i alla fall! Snart är det helg igen;) fyndaren Maria


Nya köksgardiner!!             Jag blir ve...

img_0381 (MMS)

Nya köksgardiner!!             Jag blir verkligen glad när jag hittar något som jag gillar och dessutom till ett jättebra pris, vem gör inte det!!!??? Har letat nya köksgardiner i flera månader i Stockholm och överallt i Umeå, ingen lycka! Så åkte jag på rusta idag och där var dem för 99 kronor!!!! Dessutom fick jag med mig en matta till Julia som jag skickar bild på separat! Dagen blev verkligen lyckad. Imorgon ska vi hämta vår nya säng och installera i norrmjöle:) spännande. Nu håller vi på skellefteå i hockey!!!!! Kram


Längtan:)



Jag längtar tillbaka till Thailand - vad är det för väder som vi har här???? Man får ju en depression för mindre!! Vi har haft en lång skön ledig helg men nu är det dags att börja på att jobba igen men jag har ingen inspiration för att göra något så nu började jag på att sortera i mina bilder från Thailand och då kommer en underbar längtan dit igen. Jag älskar ju djur och blev helt förälskad i denna söta lilla babyelefant som jag och Julia fick möjlighet att gosa med en liten stund - visst är den gullig??



En av de stora minnena för oss var också då vi var och "hälsade" på Big Buddah. Den skulle restaureras och man använder då marmorplattor till detta. Vi fick då "sponsra" detta och då skrev vi våra namn på baksidan på en platta så nästa gång kan vi känna oss delaktiga i Buddas nya stil:)



Jag avslutar detta inlägg med en bild på "paret" :) Det här var på Phuket Fantasea där vi fick möjlighet att uppleva både det ena och det andra tillsammans med Julia - killarna var inte sugna på att följa med!! Det var ett jippo utan dess like men ett väldigt trevligt sådant...........

Ni förstår att jag har svårt för att koncentrera mig på  jobbet utan jag vill hellre drömma mig bort till varmare länder med glädje och solsken:) Nåja - det gäller inte så nu är det bäst att jag tar tag i pappershögarna ;-)

Sawadee Kaa // Solstrålen Maria

Dagen häst: DETAL... Det är alltid lite pi...

img_0368 (MMS)

Dagen häst: DETAL... Det är alltid lite pirrigt på tisdagar då jag ska iväg och rida! Jag är dels nervös över vilken häst jag blir tilldelad och vad vi skall göra!! Men än så länge har allt gått bra:) idag stod Dental på listan och jag hade inte ridit honom förut men han var jättemysig:) själva lektionen var superjobbig men kul och läraktig! Julia följde med som supporter! Nu är det vila.......gnägg


En god bok är som en fantastisk vän!!! Ja...

img_0362 (MMS)

En god bok är som en fantastisk vän!!! Jag hade tänkt ägna dagen åt att läsa Mons Kallentofts Midvinterblod men jag kommer inte igång:) läste häromdagen denna bok och är fortfarande så tagen av den att ingen bok vill sig riktigt! Jag kände så starkt och blev så berörd att inget annat kan mäta sig just nu! Du som vill läsa och beröras av en stark relation läs Alex Schulmans bok! Jag har fastnat i filmtemat idag liggande i soffan under en filt, faktiskt en lämplig sysselsättning denna dag:) just nu är jag inne i Pearl Harbour och får fälla en liten tår nu och då! Längtar till halv 8 då mitt favoritprogram börjar;-) kram från filten <3 Marran


Glad påsk ....... Nu är den snart slut!!! ...

img_0366 (MMS)

Glad påsk ....... Nu är den snart slut!!! Vi hade en underbar kväll igår ute hos Danne och Leena och fick skjuts hem med en jättetrevlig taxichaufför:) idag har vi Rolf och mamma här på middag och vi har bjudit på en klassisk stek. Sedan började de sedvanliga diskussionerna om kyrkan mm och jag var så nöjd med att få stå ute i köket å diska:) den här stassen som jag har på mig köpte jag i Stockholm och trivs så bra i den!!!! Snart är påsken slut och alla förpliktelser med den! Trevlig påskdag till er alla // kram


Påskafton!

Ja så var det påskafton och det känns faktiskt helt OK - inga förpliktelser utan vi skall ut till Danne och Leena i Sörmjöle för en trevlig kväll i goda vänners lag. Vi har ett litet problem och det är hur vi skall göra med hundarna men jag har ändå nu kommit på en lösning. Vi tar bilen ut dit och så får hundarna vara i bilen och sedan tar vi en taxi hem ikväll. Imorgon får vi lösa problemet med att få hem bilen.......jag vågar nämligen inte lämna Mio hemma och att Julia ska gå ut med honom när hon kommer hem (han är inte riktigt att lita på!!). Jag och maken har också varit i väg på Ica Maxi och handlat allt vi behöver för vår middag här hemma imorgonkväll med mamsen, svärfar, barnen och kanske Karin. Vi har för avsikt att skippa påskmaten och ladda för en riktig söndagmiddag med kalvstek - det passar oss perfekt! Nu ska jag till att göra mig iordning för vår avfärd - vi tänkte också ta en avstickare till stugan och kolla in köket:

Nu väntar våra underbara snickare Danne och Kåre bara på att bänkskivorna ska komma från Holland så att de kan få göra klart och vi kan börja på att vara där, jag längtar som en toka:)

HA EN TREVLIG PÅSKAFTON I GODA VÄNNERS LAG!!

Anna Maria Söderberg Nyberg!


Trevlig kväll! Har det jättemysigt hemma i...

img_0365 (MMS)

Trevlig kväll! Har det jättemysigt hemma i ett välstädat hem och mätt å belåten efter en planksten tillsammans med maken och Julia :) långfredagen behöver inte vara så tråkig!!! Nu är det "så ska det låta" som bådar gott! Påskpussar i massor <3


Långfredag

Nu har vi då långfredagen framför oss och nu då man äntligen är ledig så vaknar både jag och maken kl 07.00 och Mio vill gå ut - så på med kläderna och ut med hundarna, usch vilket trist väder! Vad ska man hitta på idag då? Hur trist det än kan låta så tror jag att jag skall städa litegrann - om man har tur så kanske man kan locka maken och dottern att hjälpa till lite!!!


Till lunch så planerar vi att ta oss en liten laxmacka samt sill och potatis - det kan bli en trevlig belöning för att man är en duktig påskstäderska:)

Annars har vi inget på agendan idag och det känns skönt. Maken berättade just att han som barn på långfredagen inte fick göra någonting (hans pappa är ju präst!) - då skulle man vara alldeles lugn och stilla. Jag kommer också ihåg att långfredagen var en mycket tråkig dag då ingenting hände! Nu får man se till att det händer lite roliga saker idag så att vi piggar upp den här dagen:)

Ha en lång-rolig-fredag// KRAM

Påskkärring:)

Jag som alla andra gick ju påskkäring till påsken men jag kan inte komma ihåg att jag gjorde det så ofta i Sävar utan vi var nog som vanligt borta på även påsklovet men jag har mina bästa minnen från Lingbo där bästa faster Inga och Rune hade stuga. Jag vet att jag flera påsklov var där och Runes dotter Annika och jag gick påskkärring bland stugorna och en gång gick vi ända till Lingbo. Det var långt och vi fick massor med pengar och godis. Det jag minns är att vi skulle envisas med att sjunga den klassiska påsksången om Gullefjun och inte kunde vi den så bra så nu har jag i alla fall uppdaterat mig med versen här:)

Det var en kyckling som hette gullefjun
Han skulle ge sig ut på promenad
Och solen lyste och gräset lockade
Och hela välden var så hjärtans glad
Det fanns ett hål uti hönsgårdsnät
Där genom trippade med lätta fjät
Den lilla gullefjun med mjuka silkesdun
Och alla hönsen sa ka-ka ka-ka

Jag kommer också ihåg att bästa vännen Kajsa minsann kunde denna låt som ett rinnande vatten:)

Det är också så att jag egentligen inte gillar påsken - jag har egentligen inte förstått varför men när jag läste Alex Schulmans helt underbara bok " Skynda att älska " om sin relation till sin far så dök en mängd barndomsminnen upp som jag förträngt (jag kunde faktiskt inte sluta gråta när jag läst boken från pärm till pärm) .........och faktum är att pappa blev sjuk påskhelgen 1977 för att sedan lämna jordelivet den 7 maj och jag slås av att det kanske påverkat mig så starkt att jag undermedvetet förknippar påsken med sorg!! 

 Gullig påsk till alla // Kycklingmamman


1 April och Skärtorsdag

Nu har man blivit tillräckligt gammal för att glömma bort att det är 1 april och att det skall skämtas:) Jag brukar faktiskt försöka att köra lite aprilskämt men iår har det helt fallit bort. Så när jag väl kom på jobbet och skulle läsa tidningen så gick jag på aprilskämtet i VK - "han som hade fått fyra barn nu efter en svensexa för nio månader sedan" :))))) Jag läste och var helt förvånad - gick till Kalle för att berätta om detta otroliga fenomen och medans Kalle läser tidningen så upptäcker jag att barnen har samma tröja och då går det upp ett ljus för mig!!!!

Mina bästa aprilskämt som jag kommer ihåg kommer här:

NR 1 (utan diskussion): För ca 25 år sedan var käraste syster Stina i New Orleans USA och hon ringde hem till oss i Sävar och skulle förmedla den stora nyheten - att hon skulle gifta sig!!!! Jag och mamma var helt ifrån oss och fattade absolut ingenting och så började hon tokskratta och ropade april, april - vi var så lurade att det fanns inte:)

NR 2: Jag vet inte hur gammal Emily var men hon var inte så gammal då hon hittade på det luriga att tejpa alla knivar plus osthyvlar och tro att vi var förvånade när vi skulle använda dessa verktyg - Bra gjort av den luriga lillla jäntan:)

NR 3: Förra året var jag i Thailand och vaknade mitt inatten av att Emily hade skickat ett sms där jag bara hann läsa början som löd typ; Mamma jag tror att jag är med barn och vet inte vad jag skall göra - jag kastade mig på telefonen och ringde henne för att lugna henne att det här löser vi på bästa sätt men hon skrattade bara och sa att jag skulle ha läst hela sms:et för längst ned stod det att det var ett aprilskämt:)

Det finns nog massor av fler skämt som jag har gått på men det var dessa som jag kom på just för stunden!

Jag har inte hunnit blogga nu på några dagar för det har varit mycket och så även idag men det blev en mycket lyckad dag som jag ägnat till stor del att vara med Emily och även mormor:) Vi har tvättat, städat, handlat, lagat mat, spelat spel och pratat om aprilskämt, påsken m.m. och nu sitter jag äntligen ned och tar det lite lugnt med lilla Leo som vill ha min uppmärksamhet:)

Vi är hundvakt åt Mio då Mats och Brita åkt till USA och det går bra men han är lite speciell den lilla hunden!!

  GLAD PÅSK :) Påskkärringen


RSS 2.0