Älskade pappa

Jag har hamnat i nostalgiträsket eftersom jag grävt fram mina gamla fotoalbum och jag kan inte se mig mätt på alla bilder som förvandlas till fantastiska minnen....

Jag hittade den här alldeles underbara bilden på pappa Hans tillsammans med mig och Stina, mamma har nog sytt kläderna men det är så mycket värme i bilden att mitt hjärta svämmar över!

Till Dig pappi uppe i himmelen ♥


Vänner

.............så sant så sant ♥

Thailand:)

Svägerskan Lena ringde och ville att jag skulle titta om jag hittade några bilder på Daniel och Robert tillsammans för en kalender till Rolf i julklapp och oj vad jag längtar tills vi ska åka dit den 6 januari, jag blir alldeles sjuk när jag går igenom bilderna från 2010 och tittar ut på mörkret här. Vi hade två härliga veckor där men det var inte mycket egen tid bara för oss men jag är så glad över att Julia fick följa med och uppleva det, jag vill att Emily ska komma iväg också -synd att hon inte var med oss:(



Här var vi samlade vid Big Buddha där vi nu köpt och signerat en marmorplatta för renoveringen;) STORT!



Här är en bild som jag älskar och jag är verkligen barnsligt förtjust i elefanterna;)) Den här var ju sötare än allting annat - jag kunde knappt slita mig.....:)

OVER AND OUT.......nu ska jag iväg med Katarina på Lottas för en öl och sedan ska vi på kundkväll med tingsrätten hos fina Evelina på Creative Lounge, spana gärna in hennes webshop: www.creativelounge.se - det finns så mycket fint där som kan passa för en egen julklapp eller till någon som Du tycker om;)


Sävar!

Det har startats en sida på facebook som heter; Du vet att Du är från Sävar om..... Det finns ju samma om Umeå men det här är ju såååååååå mycket bättre:)

Jag kan inte läsa mig mätt på alla roliga inlägg och bilder som folk lägger in så idag var jag ner i förrådet och hämtade upp mina gamla fotoalbum så nu kan jag inte göra annat än att sitta och bläddra i dem och har lagt ut några trevliga bilder;)

Här ska jag föreviga Er med vårt klassfoto från 9:an 1979 - vi verkade då inte vara några muntergörkar men vi hade en trevlig klass (vad jag kommer ihåg:)).


Jag ställde klockan på 04.00 för maken skulle iväg till Stockholm på förhandling i Migrationsdomstolen och jag har sovit som en kratta för jag var så fruktansvärt rädd att vi skulle försova oss så idag känner jag mig tröttare än någonsin och nu skall jag hämta honom strax före 16.00 och sedan ska vi bege oss till Rex där det Ernst & Young har en tillställning om Entrepreneur of The Year, jag måste hinna hem och byta om lite så att man matchar maken;))

Ha en underbar tisdag mina vänner och så ses vi snart igen!!

Första advent!

Idag hade vi faktiskt en väldigt trevlig middag med mamma och en mysig advent trots att vintern inte kommit;-)


Hannes igen!

Här tar han emot priset!


Hannes:-)

Tänk att fantastiska underbara Hannes har fått Stefan Holm-stipendiet om 10.000 kronor:-) jag är egentligen inte förvånad men märkvärdigt stolt över att. Få vara faster:-))


Säger bara en sak idag!

KRAMIZAR ♥

Efterrätt <3

img_5578 (MMS)

Efterrätt <3


Livskvalit'e:-)

Efter det att maken haft en osedvanligt intensiv dag så tyckte jag att han var värd en trerätters middag på restaurang Victoria:-) underbart så glad man kan bli av mat;-)


Ljuva livet...

......eller la dolce vita;-) trots superstressad dag så kunde jag ha förmånen att njuta ..,, det går inte att stressa eller ta med sig jobbet in på stallet utan då måste man koncentrera sig p sin fyrbente vän:-) dey var extra kul att ha med vännen Eva som fick Alita men de var ett fint par :-)


Kreativitet

Jag har alltid älskat att pyssla men Emily har en kreativ ådra som vida överstiger min! Detta förfestspel har hon gjort till sin kompis Anna, det är fullständigt enastående, snyggt, roligt och fullt av klurigheter! Jag får väl ändå sträcka på mig lite för hon måste ju ha fått det från mig;-))


Positivt

Jag lät ju lite deppig i mitt förra inlägg men jag kan nu meddela att det gått över:-) gick till fina Emily och vi satte igång att städa hos henne och det var så kul och det blev så fint! Varför städar man inte alltid tillsammans med någon? Det blir ju så mycket roligare och så går det dubbelt så fort:-) Emily hann få lite julfint också och nu har hon och isak lånat Börjes bil och gett sig ut på turné, jag är så glad för dem! I vart fall så var jag full av energi när jag kom hem så jag började julpynta, strök gardiner, gjorde supergoda pannbiffar, bäddade rent i sängen och nu njuter jag av Greys Anatomi - livet är trots allt ganska underbart:-)


Underbart....



Önskar att jag kunde säga att allt är underbart men så är det inte så det gäller att hitta de underbara sakerna i livet;) Det inte så att något egentligen är dåligt men jag känner mig bara lite låg och har inte riktigt den där energin som jag brukar ha.......Det underbara i livet just nu är att i morse när jag vägde mig så hade ännu ett kilo försvunnit och det ounderbara idag var att min älskade katt Leo valde att kissa i min säng i morse!!!! Jag är helt övertygad om att han protesterade mot att Nessie och Isaac nu är hos oss, jag har för mig att han gjorde samma sak i Julias säng förra gången som de kom till oss :(( så jag fick snabbt fram tvättmedel och rev upp alla sängkläder för storrengöring och när jag kommer hem får jag ta tag i "skiten"....

Ja, nu kommer jag inte på någon fler underbar sak och det är absolut inte likt mig (jag kan inte dra upp barn och familj igen för det vet ni ju att jag tycker är underbart;)) .........så jag avslutar mitt inlägg och önskar i alla fall Er där ute en ....

......dag med varandra ♥

Jag tror faktiskt att jag går hem NU för jag måste ju göra mer nytta hemma än vad jag gör här:) Kommer mig helt enkelt inte för att göra något men nu kom jag på att jag ska gå förbi Emily på vägen hem, hon ska ju iväg i eftermiddag med Isak till Stockholm - Tallin - Stockholm och hon ville ha lite hjälp med julpyntning innan hon åker - gu, vilken bra idé då kanske jag kan få lite julinspiration själv;)



Kärlek

img_3005 (MMS)

Kärlek


Kärlek!

Sitter och slötittar på tv:n och ser tidernas bästa julklapp ever, fotobok från vår resa till Kreta i augusti 2010:-) mina döttrar är livets bästa gåva och min kärlek har inga gränser när det gäller dem! Här är en bild på oss tre och jag hoppas verkligen att vi kommer iväg på ännu en resa under 2012! I Love you more than My Life


SMS-inlägg

img_2004 (MMS)


Per & söner:-)

img_7273 (MMS)

Per & söner:-)


Lasse Brandeby

Idag stod det att läsa att Lasse Brandeby lämnat oss, vilken förlust! Underbart härlig karaktär som Kurt Olsson men även som sig själv i tex Lets Dance! Så sorgligt för Sverige men givetvis mest för hans anhöriga:( var rädda om varandra <3


Zigge och Leo!

Det tar musten av djuren att va ute i naturen så det är slagna hjältar:-)


Zlatan!

Jag är fast i hans bok, vilken kille, vilken prestation och vilken resa han gjort:-) låna boken av mig om du vill fp del av lite nutidshistoria för han är redan en levande legend :-) söndagar är mysiga, jag var faktiskt på iksu för första gången på 2 veckor och körde ett hårt Indoorwalking-pass med skönaste tandläkaren Christina lind:-) middagen idag blev panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås, mums:-)


SMS-inlägg

img_8249 (MMS)


Kreativt och vackert! Lindade en ljussling...

img_4781 (MMS)

Kreativt och vackert! Lindade en ljusslinga runt ett arneringsjärn som stod och skräpade, det blev så vackert :-) ha en härlig lördag, här blir det inbakad oxfilé m kronärtskocka och gorgonzola, mums!! Sedan glögg och pepparkakor till Så mycke bättre, en perfekt lördag ute i Härligheten!! P&K


Ljusfestival i norrmjöle :-)

img_6981 (MMS)

Ljusfestival i norrmjöle :-)


Kunde inte låta bli att köpa den när jag v...

img_7950 (MMS)

Kunde inte låta bli att köpa den när jag var på Willys och handlade mat:-) jag får väl erkänna att jag nog är lite småkär i Zlatan och den här boken ville jag ha i min ägo!! Nu har vi landat i paradis Puttgränd och det är verkligen såååå mysigt att komma hit! Det är inte bara jag och maken som tycket det utan zigge och Leo är klart nöjda! Maken är ute på promenad i mörkret, jag känner ingen tjurigare:-), och jag ska ny gå och möta honom på en kortare tur!! Fredagsmys står på agendan! Kärlek <3


Till mina underbara läsare!



Jag vet hur många Ni är och det är jättekul för mig men det behövs egentligen inga kommentarer eftersom det här är min "dagbok" och den är ju egentligen bara för mig själv:) fast jag blir ju jätteglad när jag ser att det är en kommentar och det står några gulliga ord till mig! Konstigt dock att jag fått ett par kommentarer på engelska från någon som jag absolut inte vet vem det är - hur kan de förstå min blogg??

Nu är det i alla fall äntligen fredag och jag känner mig smal & glad:) även om vågen inte visar detsamma - jag tror att den har fastnat för mig för att djävlas med mig....

Hi hi:) eller kanske det är min klocka......eller allt mitt guld:)

Jag känner mig piggare trots lite halsont men det ska nog ge med sig det också. Mamsen ringde tidigt i morse då min moster hade ringt henne kl 06.00 och meddelat att min kusins fru har cancer och som det får uppfattas så var det tydligen inte alls någe bra med henne:( Jag håller alla tummar och hoppas nu att det inte är så allvarligt som det verkade samt att man har en bra behandling åt henne. Hon är ung och har fem barn så det känns så tragiskt.

Maken jobbar och står i medans jag sitter här och plitar på ett inlägg, ödets lotter äro verkligen olika men jag klagar inte heller. Nu ska jag dra iväg härifrån - mina arbetsplikter får vänta till på måndag! Jag måste handla mat till oss och Julia samt gå på bolaget för i helgen ska vi få oss ett riktigt gott glas vin och det ska bli så härligt!
Jag måste också på Rusta och göra det årliga inköpet av julutebelysningar - oavsett pris så verkar det som att de bara håller en säsong :(

Om vi skyndar oss ut så hinner vi nog med våran timmes promenad innan det mörknar men annar får jag ta på mig pannlampan och så tar vi våra fina reflexvästar på - det är nödvändigt att ha ute i skogen!

Ha nu en underbar fredag och vi får se om jag får igång internet ute i stugan för då kan det nog hända att det kommer några inlägg även under helgen!

 MIA FIA :)

Sötnöt

Kan inte låta bli att lägga ut ännu en bild på den söta lilla hunden Boo som är med på Facebook :-)


Ny text ?

Jag ville förändra utseendet på bloggen lite och har nu mixat lite med nytt typsnitt, jag gillar det men är det kanske lite svårläst?? Problemet är väl att jag kanske inte kan ändra tillbaka:) Skulle också vilja ändra bakgrundsfärg m.m. men jag tror att jag måste få hit älskade Julia för att klara detta!

Tandutdragningen har faktiskt gått bra, jag har ont i käken men den här gången så har jag inte ont i hela kroppen och det känns skönt. Tyvärr så har jag ont i halsen och känner mig lite "svag" rent allmänt - hoppas på stärkande vila i helgen så att man är fit-for-fight för IKSU igen nästa vecka!

Nu ska vi se om maken har tänkt åka till Luleå idag och om jag kanske är snäll mot honom och följer med:) Vi försov oss i morse så det blev en abrubt uppvaknande:(( Ingen bra start på dagen!

LOVE 2 U ALL ♥

Både bra och dålig dag !!

Inatt har mina gullfior sett maratonbio (11 timmar) eftersom den senaste Twilight-filmen släpptes idag och då såg de de tre första och sedan var det premiär för den 4:e...:) Kul grej och jag är så glad att de gör något tillsammans med varandra för det är så viktigt med systerkärlek ♥ Egentliglen borde jag ha hakat på eftersom jag är övertygad om att jag skulle gilla filmerna - jag måste nog göra det nästa år, för det är tydligen en film kvar:)) Vilken kul idé - jag blir nog äldst i salongen men det gör inget!!!



I vart fall så kunde jag inte somna i natt, låg bara och vred mig, Julia kom hem halv 3 från bion och jag hade ställt klockan på 7 men jag var typ vaken stup i kvarten....varför?? Jo, idag var det dags för ännu ett besök på tandläkarhögskolan och nu skulle nästa tand dras (kindtanden uppe) som inte får vara kvar i min mun:( Med tanke på hur dåligt jag mådde förra veckan då jag drog tanden där nere så var jag så himla orolig men jag kände mig ändå tvungen att fara och göra bort "skiten" så nu sitter jag här och min "dåliga" tand är borta.......

och jag känner mig tom och öm i munnen:( men eftersom jag har världens gulligaste tandläkare Tara så vet jag att detta var det bästa för att jag ska få behålla resten av mina tänder men jag oroar mig nu för att jag ska få värk i kroppen igen!!!!

Det braiga är att Emily ska komma hem idag på middag och hon ska träna lite matte med lillasyster, jag ville hjälpa henne med tvätten också men vi fick inte tag på någon tvättid så jag får ta med mig det till stugan eller boka in en annan dag så det är klart för henne innan hon åker på sin roadtrip:) Jag ska göra min specialgryta med fläskfilé som hon gillar:) Det ska bli kul och mysigt så det var tur för mig annars hade det här bara blivit en dålig dag men nu blir den bra också!!!

 Om inte Zigge vore så "tjurig" så skulle det kunna se ut så här hemma hos oss också men nu får jag vara stand-in:)  

♥ ÄLSKA VARANDRA och om Du inte har någon att älska så ÄLSKA DIG SJÄLV ♥


Kärleken mellan hund och människa...

.......är en mycket speciell kärlek och den här bilden talar sitt tydliga språk! Nu ska jag ta min gullehund zigge och gå hem. När han var yngre så älskade han alla nästan lika mycket men ju äldre han blir så blir kärleken till matte större och större och den är ömsesidig ♥




Planeringstisdag....

Jag har bokfört lite och sitter nu och planerar in jobbresor för maken, han ska till Stockholm för förhandling i Migrationsdomstolen, behöver åka till Göteborg och Luleål för klientbesök och det ska jag få ihop nu i november med allt annat som är inbokat! Vi får se hur det går och maken vill ju att jag ska följa med och det är ju gulligt av honom men jag vet inte om jag "ids" och så känns det onödigt dyrt att flänga runt bara för en eller två dagar, vi får se hur det blir med den saken - jag planerar vidare....

 och drömmer mig bort.......................

till LONDON som står närmast på tur;)
Nu har vi kommit överens om vilken musikal som vi ska gå och se och det blir den här:



Det är dyrt men nu har jag fått så goda omdömen från många så nu är det bestämt;) och det kommer att bli grymt roligt så på lördagen den 10 december kl 19.30 är vi på plats - Julia!!

Innan vi åker till London så ska Per på kurs i Stockholm med Tomas Bodström och Clas Borgström, jag ska då försöka att passa på att träffa mina gamla vänner Mona och Monica men så vill vi ju också åka ut till syster yster med familj för samvaro men det ska nog finnas tid för allt;)

GullFian Emily och Isak ska ut på en liten semestertripp och då får vi ta hand om alla kissarna, vi saknar Isaac så mycket:) Emily och Isak ska iaf först va med famlijen Karlsson och sedan åker de över till Tallin för en liten kryssning, därefter mer Stockholm och sedan hem! Jag är så glad för att mitt älskade barn har ett så bra liv och hon har planer för studier och jag vet att hon kommer att klara allt hon föresätters sig med bravur!!



Nu är det dags för lunch men jag är besviken på vågen som inte rört sig nedåt någonting på en hel vecka, jag står helt still fast jag promenerat och tränat minst 1 timme varje dag och jag äter inga mackor, inge godis, ingen ost, inge juice eller något som är onyttigt!!!!! Mitt mål 70 kg känns avlägset men jag ska inte ge upp utan hålla i med träning och sund livshållning:) Denna gång ska jag inte ge upp!!!!!

 KRAM TILL ER ♥ och tänk på mig när Du äter en gosak:)

Måndag!

Så trevligt det var igår men då vi avslutade kvällen med Brita och Mats på Bishop så kände vi oss lite seg imorse men då inget stod på agendan så tog vi en välförtjänt sovmorgon:-) på kontoret rensade vi och fick mycke gjort! Vår nya rutin är också att planera och handla mat för hela veckan, sagt och gjort! Tänkte städa men det kändes alldeles för jobbigt en måndag så det blev långpromenad med maken och jag sprang de sista 600 metrarna:-)) bravo till mig själv!! Taco till middag och jordgubbste med en skorpa till kvällsvard, inte så dum måndag så jag behöver ingen returadress idag;-) godnatt världen <3


Familjen Nyberg :-)

I samband med dagens firande så togs ett litet familjeporträtt:-)


Sötaste svärfar Rolf <3


Fars Dag <3

Idag är det farsdag och mina tankar går till älskade pappa Hans som tyvärr inte finns här med oss men jag känner att han är med mig i hjärtat! Vi firar idag svärfar Rolf med smörgåstårta och det blir trevligt sim vanligt, bild kommer lite senare:-) grattis till alla pappor idag!!


Gullego gillar också att va med till stuga...

img_9323 (MMS)

Gullego gillar också att va med till stugan :-)


Makeoverbild nr 2! Vilken förändring vi gj...

img_9881 (MMS)

Makeoverbild nr 2! Vilken förändring vi gjort och bara genom att återvinna det vi redan hade, så nöjd:-)


Makeover i relaxen/baren!

img_5084 (MMS)

Makeover i relaxen/baren!


2011-11-12

img_4218 (MMS)

2011-11-12


Hål nr 11 är fortfarande öppet:-) otroligt!

img_8328 (MMS)

Hål nr 11 är fortfarande öppet:-) otroligt!


Kabe travel master!!! Vi har återigen lagt...

img_1795 (MMS)

Kabe travel master!!! Vi har återigen lagt ut vår älskade husbil till försäljning men idag då jag fotade inredningen för en spekulant så ångrar jag mig igen!!!! Det är ju så mysigt:-))


Mitt nya rekord och dessutom mot älskade s...

img_9752 (MMS)

Mitt nya rekord och dessutom mot älskade syster yster:-)


och äntligen så var det dags att umgås med...

img_0880 (MMS)

och äntligen så var det dags att umgås med vännerna Christel och Peter som vi bokat sedan länge:-) vi hade en supertrevlig kväll på invito som avslutades på lottas!


Jag får leva efter detta eftersom jag bara...

img_9676 (MMS)

Jag får leva efter detta eftersom jag bara struntade (glömde bort) i att städa denna vecka:-)  ska också meddela att jag snabbt tillfrisknade under veckan, härligt!!


SJUK!!!!

Inte nog med att jag drog ut en tand igår och hade värk hela kvällen så vaknade jag kl 02.00 av att jag frös, hade ont i halsen och kroppen:( gick upp och hällde i mig KanJang, tog en dubbel alvedon men det var värre när jag vaknade.....

Maken gick till rätten och jag låg kvar i sängen och tyckte synd om mig själv, såg två avsnitt av Beuty and the Geek och det gjorde mig lite piggare så jag pallrade mig iväg till jobbet!!! Den finska SISUN sitter i mig och här har jag nu gjort det jag ska och känner mig svag i kroppen! Ett litet inlägg gör jag medans jag sitter och väntar i telefonen på Telias Support (vi får inte igång några tv-kanaler i sovrummet och det gör mig oerhört frustrerade!!) hur kan det vara så oerhört lång väntetid - det är orimligt!!!! När jag fått kontakt så åker jag via affären (jag måste) direkt hem och kryper ner under däcket igen:))

 KRYA PÅ MIG SJÄLV OCH JAG HOPPAS ATT NÅGON AV MINA SAMBOSAR PASSAR UPP MIG SÅ HÄR!!!!

Jag måste bli frisk till i morgon för då kommer min bokföringstjej och ska göra momsen och oktober! Jag har faktiskt tänkt att överta bokföringen själv igen eftersom jag känner att jag har tid med det även om det är tråkigt så tjänar vi ju faktiskt pengar på det:)

♥MARRAN♥

Måndag!!!!

Ja så har jag haft en riktigt riktigt dålig start på veckan, tandutdragning!!!


Hade förträngt att jag skulle till tandläkaren Tara idag för att dra ut en av de tänder som vi tydligen inte kan rädda utan de förstör för de andra:( Jag mår så dåligt över att gå dit men jag måste ju så det är bara att ta sig i kragen och parvla sig upp för de 6 trapporna och få bedövning i mängder och nu är tanden borta!!! Jag sitter här och tycker synd om mig själv med stora tussar för hålet för att stoppa blödningen, jag väntar på att smärtan ska komma och då blir det ännu mer synd om mig .....:(((

Men det var ju en ledsen tand så det var väl lika bra att han fick gå så att de andra mår bättre:)

Det finns faktiskt en sak som var mycket positiv denna morgon som jag nästan glömde att berätta och dokumentera (det är ju egentligen det som jag gör med min blogg, dokumenterar mitt liv) och det är att det var vägning och mätning imorse, följande resultat;
Maria: 74 kg och 98 cm vilket innebär att jag gått ner 6 kg och minskat 10 cm på det tjockaste ställer på magen!!!! Tjohoooooo, nu är det roligt igen!!!
Per har ungefär samma resultat fast han har gått ner 1 kg mer än mig:(

Ja, jag drack vin i helgen och det var jättegott (Per avstod för han har bestämt sig att antingen ska han väga 80 kg eller också ska november månad också gå....ja,ja vi är alla olika) och det verkar ju inte ha påverkat vikten men det blev inte några mängder utan bara lite trevligt till maten dels hos Brita  och Mats i fredags, i stugen och så bjöd ju mamma på det goda Zinfandelvinet som jag köpt till henne igår:)) Oj så trevligt jag har haft det!!!

Jag är faktiskt övertygad om att Pers idé om att promenera en timme varje dag i raskt tempo ger bäst resultat men det är ju så förbenat tråkigt men jag hänger nog med honom ikväll för jag tror inte att min grop i munnen tycker om att jag hoppar på IKSU:)

Igår började jag se en serie som mina underbara flickor lagt in på min lilla hårddisk och det var;



I´ll just love it:) Det är en realityserie där riktiga nördiga killar möter riktiga snyggingar och så ska de lära av varandra, tävla och varje vecka åker ett par hem.....Min man tror inte att jag är riktigt klok ibland men vem bryr sig - nu längtar jag hem att få se ännu ett avsnitt:))


Dagens fynd! Vi åkte in på Obs och handlad...

img_0393 (MMS)

Dagens fynd! Vi åkte in på Obs och handlade målarfärg och mat. På hemvägen så kom jag på att jag glömt köpa ljus så det blev ett stopp  på Expo där jag hittade dessa underbara eldfasta små hjärtformar  till för - och efterrätter:-) maken hittade brödskärbrädan med tillhörande kniv!


LJUS <3

Det underbara med hösten är att tända ljus, det sprider en så underbar stämning i både hus och själ! Det här är en bild på min egna ljusbricka, fyra underbara vita gilleljus - det kan inte bli bättre:-) ikväll ser vi fram emot ett nytt avsnitt av "så mycke bättre"! Vi pysslar och njuter i norrmjöle:-) krama varandra <3


SMS-inlägg

img_9420 (MMS)


SMS-inlägg

img_8871 (MMS)


Allhelgonaafton igen! Rolf njöt och hade s...

img_9481 (MMS)

Allhelgonaafton igen! Rolf njöt och hade så trevligt, en glädje att dela:-)


Allhelgonaafton! Tack till Brita och Mats ...

img_6496 (MMS)

Allhelgonaafton! Tack till Brita och Mats som bjöd in till gemenskap denna kväll och så fick vi förmånen att träffa och umgås med de nyförlovade <3 Halima & Niclas <3, fantastiska ungdomar!


Min man:-))

img_4618 (MMS)

Min man:-))


Allhelgonafint på Louises grav i röbäck! D...

img_9732 (MMS)

Allhelgonafint på Louises grav i röbäck! Det var verkligen stämningsfullt överallt.


Maken intervjuas av TV ang mordet!

img_1185 (MMS)

Maken intervjuas av TV ang mordet!


Nya ordspråk:)

Fick ett roligt mail av min vän Kina som jag måste delge Er alla inför helgen:)

Nya tider kräver nya ordspråk.


************

Den man ligger med får bädda.


************

Den som tar, han har.


************

Det man inte minns, har inte hänt.


************

Det man inte vet, har man ingen aning om.


************

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.


************

Förtala är silver, förtiga är guld.


************

Gammal kärlek kostar alltid.


************

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.


************

Liten stuga kallas ofta stort dass.


************

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.


************

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.


************

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.


************

Den som gräver en grop åt andra får 188:50 i timmen.


************

Den som spar han har men inte roligt.



************

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.


************

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.


************

Dåliga flickor är inte det sämsta.


************

Framtiden var bättre förr.


************

Först till skrivarkön får först skriva ut.


************

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.


************

Ju fler kockar desto större fackförening.


************

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.


************

Livet är hårt, men orättvist.


************

Man lever bara en gång och många inte ens det.


************

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.


************

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.


************

Älska din nästa, men var diskret.


************

Även den starke får ta i när han skiter.


************

Även i de lugnaste vatten drunknar man.


Lycka :-)

Skjutsade mamma ut på affärer idag för lite storhandling och när vi kom hem till henne så sa hon att hon hade en present till mig....och döm om min förvåning och glädje så fick jag detta fat som jag älskat i hela mitt liv och verkligen längtat efter:-) jag är så lycklig, ska nu bara få upp den på väggen på en riktigt fin plats! Tusen tack mamma, nu gjorde du mig riktigt glad <3


Middag!

Vi har himla tur i vår familj;-) alla gillar blodpudding och bacon! Det är gott, nyttigt, billigt och snabblagat = världens bästa vardagsmat! Dessutom hade jag fått fantastiska lingon av vännen Eva Gotthardsson som jag kokat underbar lingonsylt av, mums!


Halloween:)

Måste återkomma helt kort med en helt fantastisk bild på en Halloween-utstyrsel:)



Fatta vilket jobb men coolt var det allt!
Nu är det spikat - vi åker till Brita imorgon på middag tillsammans med deras familj och Rolf, det blir supertrevligt och så äter vi middag med mamsen på lördag, antingen hemma hos henne eller också tar vi henne med ut till Norrmjöle för vi tänkte passa på att vara där i helgen och fortsätta med röjningen av rum och förråd! 

TJABADABBADOOOOOO:))

All Helgona-helgen!

Jag är inte så mycket för särskilda högtider och nu står dubbelhelgen (som mamma kallar det) inför helgen och hon vill att vi ska umgås. Pers syster Brita ringde och hon hade planerat för att Rolf skulle få komma hem till dem på Allhelgonaafton och bjöd även oss. Det är så omtänksamt och jag får lite dåligt samvete över att inte jag planerar in samvaro med de som finns kvar i livet en sådan här helg men nu tänker jag i alla fall särskilt på pappa och har idag skickat ett kort till min faster med ett bidrag från oss till ljus på graven. Såna här gånger känns det ledsamt att han är begravd i Sandviken och det blir långt mellan gångerna som jag kan besöka graven men jag var där i somras och satte en fin bukett och ett vackert hjärta med en fin text! Han delar graven med de bästa och jag vet att älskade farmor Helga tar väl hand om honom, farfar och lille Ingemar som hon alltid gjort♥


Här kommer bilden på vår grav igen! Jag fick ett meddelande från en kusin till mig att ev så kan det finnas en sjukdom i vår släkt som heter Hemakromatos och när jag läste om den så är jag helt övertygad om att pappa hade den, för det är ju mycket mycket märkligt att han dog av levercirros endast 47 år gammal, t.o.m. hans läkare hade ansett det och mamma medger nu också att så mycket drack han inte att det borde ha gått den här vägen. Här kommer lite info till mig själv om sjukdomen;

Hemokromatos

Hemokromatos är en blodsjukdom som kan vara svår att upptäcka eftersom symtomen lätt misstolkas. Hos obehandlade individer kan sjukdomen leda till ökad risk för flera olika följdsjukdomar.Ärftlig hemokromatos är en sjukdom som innebär att järn upplagras i kroppen och ger skador på framförallt lever, men även bukspottkörtel, leder och hjärta till exempel. Symtom kan vara ledbesvär, onormal trötthet och gråaktig hudpigmentering.

Behandling mot denna sjukdom innebär att man kontinuerligt avlägsnar järnet från kroppen genom så kallad ”blodtappning”. Sjukdomen påträffas hos fler män än kvinnor, vilket delvis beror på att kvinnor automatiskt förlorar blod varje månad. Ju tidigare sjukdomen upptäcks desto bättre, helst innan individen har fått några symtom alls.

Bland européer är så kallad typ 1 hemokromatos den vanligaste typen av sjukdomen och beror främst på två kopior av en viss riskvariant (C282Y). Även en kopia av C282Y i kombination med H63D kan ge en mild form av järnupplagring. Ett fåtal av patienterna med hemokromatos saknar dock de två riskvarianter som testas här.

.................................................................................................................................................................

 
Ett Ljus för alla som finns på andra sidan men som lever kvar i våra ♥

Nu är ju Allhelgona så mycket mer än att tända ljus för de döda, det är ju värsta partyhelgen för ungdomar och lek med bus och godis för de små eller var det förra helgen som man gjorde det?? Jag har ingen aning men jag avslutar mitt inlägg om detta med en ganska talande bild; 



Igår var jag på IKSU och testade Aqua Zumba för första gången, det var väldigt väldigt kul och jag känner av det idag men vågen vägrar att röra sig nedåt och det gör mig besviken men det är som Per säger att jag får inte ge upp utan jag måste fortsätta att kämpa, så jag åker på Zumba ikväll och skakar lite höfter:)) Ska först ta ut mamsen på en tur till Ica Maxi....

Ville hjälpa min älskade Emy med lite fönsterputsning innan vintern och hon var egentligen ledig idag men nu så tog hon på sig att arbeta igen så vi får se om det blir tid över imorgon för lite städhjälp! Det går ju så fort om man hjälps åt! Tänkte ett tag att jag skulle ta mormor till hjälp och att vi två skulle åka till Emys lägenhet och överraska henne med en storstädning men kom sedan på att det inte var någon bra idé för det kan bli lite tokigt när mormodern är med, ni som känner henne förstår;))


Facebook

Ibland är det kul med FB men det har blivit så konstigt nu med den här nya varianten så ibland fattar jag ingenting och man kan inte läsa allas nya statusppdateringar m.m. Sedan delar folk med sig av bilder och länkar till höger och vänster och det är en massa frågegrejer, spotify m.m. Jag kan tydligen välja vad jag vill se men har inte orkat bry mig riktigt i det ännu.......Jag har dock en gammal klasskompis som nu bor i Piteå och hon delar med sig av massor med söta bilder och nu får ni en av mig;)



Som jag berättade igår så åker vi till Thailand för att hälsa på Daniel och de har verkligen kämpat nu med att bygga om, utöka verksamheten m.m. så det ska bli fantastiskt spännande att se hur allt blivit nu och jag kan iaf ge Er en bild av hur den lilla Grabbarna Grus-lokalen ser ut nu, visst är det snyggt?


Det är en fantastiskt skillnad mot tidigare så fräscht och snyggt.
De har nu också övertagit lokalen bredvid som är större och det ska bli oerhört spännande att se vad de gjort med den...

Det som är riktigt bra med Facebook är att de vänner och delar av familjen som inte är nära kan man hålla kontakt med och få uppdatering om deras liv på ett smidigt och snabbt sätt!

Idag har jag inhandlat sporrar (var med Eva på utrustningsrunda för ridning) och det är faktiskt så att jag aldrig har ridit med sporrar men nu ska jag testa det om det är så att jag rider någon häst som är lite lat/trög så får vi se om det blir någon skillnad;)

Jag skulle leta reda på en bild på en Puss och då hittade jag den här otroligt läckra väskan, måste kanske inhandlas till våren om jag inte hittar någon (vilket verkar osannolikt) i Thailand:)) Ha en härlig onsdag och för Er som har möjlighet då det är Lill-lördag; ta ett glas vin och njut - jag sparar mig ett tag till och väntar på att vågen ska ge lite mera positiva resultat!

XOXO // Marran


Kaffe Machiato...

....vad gör jag för fel :((( I fredags så var vi på Media Markt och maken skulle titta på en TV (och så klart blev det en ny TV till sovrummet:)) men jag hamnade hos Jacke (kompis till Daniel) som demonstreade kaffemaskiner och bjöd mig på en Kaffe Machiato - oj, så gott det var! Jag har länge funderat på att köpa en kaffemaskin på jobbet eftersom det skulle förenkla så oerhört mycket när jag ofta är ensam och sugen på en kopp. Tänkt och gjort så köpte jag denna lilla smidiga kaffemaskin....

Liten och elegant....och superenkel enligt Jacke, jag kollade inte ens hur han gjorde utan tänkte att det här klarar ju jag lätt som en plätt men jag har ännu inte fått till en riktigt god Kaffe Machiato och nu undrar jag verkligen vad jag gör för fel???? Jag vill ha en sådan här fin och god kopp...

men det går inte..jag är sur:(((

Jag följde med maken på  hans långpromenad runt Teg igår och det gick faktiskt bra men ikväll är det ridning som gäller och det ska bli kul...♥ Min vän Eva vill också börja rida så vi ska ut någon dag och handla lite ridkläder och sedan ska vi ta ett drop-in-pass på torsdagar så att hon får känna sig för men jag tror att hon kommer att bli biten igen;)

Nu är det november och vintern står för dörren, lite ruggigt känns det allt men om två månader så åker vi till Thailand:)) hihi....det ska bli så underbart och Daniel längtar efter att visa oss allt nytt som har hänt både på Grabbarna Grus och White Room och jag längtar efter att vi faktiskt ska ha en semester på tu man hand - det var faktiskt riktigt riktigt länge sedan:)

 Här ska vi bo och njuta av livet ♥

Ha nu en härlig tisdag käraste vänner och hitta på något att se fram emot, det behöver ju inte vara Thailand utan det kan ju faktiskt vara så enkelt som ett möte med en god vän (måste faktiskt boka in det också)....eller en riktigt god middag! Idag blir det pannbiff med lök som jag gjorde iordning i söndags så det är bara att värma och äta med god aptit:)

   ♥♥♥ MARIA MARUZKA♥♥♥

RSS 2.0