Ännu en bild på rivningen!!

img_2288 (MMS)

Ännu en bild på rivningen!!


Tidsdokument

Nu rivs funkishuset på rådhusesplanden där bl.a. Thornbergs modehus låg för att ge plats åt höghus!! Bra eller dåligt, det är frågan???


Lördagsmys:-)

Blommor är ett underbart inslag på en fredag och speciellt här ute i norrmjöle:-) och till det så fick vi lite hallon & blåbär som fredagsgodis....idag är det lördag och ett underbart höstväder!! Per sorterar garaget och jag har putsat alla fönster, bäddat rent i sängen och nu ska jag städa färdigt så att vi ikväll kan avnjuta Så mycke bättre- oj så trevligt det kommer att bli:-)

Idag har jag också mina tankar hos Emily och Julia som gör högskoleprovet, jag är så stolt över dem att jag nästan spricker:D. Julia gör det mest för en kul grej men givetvis också för att skapa sig förutsättningar för studier och nu är ju högskoleprovet mer inriktat på matte så det kommer nog att gå jättebra för henne! Jag håller mina tummar lite med för Emily som verkligen upplever att hon behöver ett någorlunda bra resultat för att söka in på socionomutbilningen och hon var så nervös och orolig över all matte igår! Hon har förutsättningarna men då hennes liv var kaotiskt under gymnasiet så fick bl.a. matten stryka på foten men bara hon tar det lugnt så ska det gå bra:-) älskade barn - jag tror på dig!!


Zigge:-)

Ibland svämmar mitt hjärta nästan över av kärlek till Zigge. Han är alltid glad och snäll men ibland är han mer än underbar! Vi åkte till BilDahl idag för att vi upplevde att det var något fel på bilen, givetvis fick vi vänta och blev ganska less men Zigge han bara la sig på golvet, viftade lite på svansen och var så förtjusande söt och förnöjsam så jag blev alldeles varm i hjärtat! Får han bara följa med så är han nöjd:-) nu är vi i stugan och njuter(förutom att nordantenn som varit här lyckats koppla från vår tv)! Leo är också med och han trivs som fisken i vattnet:-) vi har nu provisoriskt fått igång tv:n så nu är allt frid & fröjd!!! Njut av helgen nu:D


Mys <3

Fördelen med nya Facebook är att så många delar på bilder och det är så många fantastiska bilder, videor mm som nu finns tillgängliga! Denna bild är ju bara helt bedårande så därför måste den få plats här i min lilla livsdagbok:-)

Jag fick fantastiskt mycke gjort på jobbet idag och dessutom så hjälpte jag mamsen att åka och handla, skjutsa Emily på jobbet som håller på att jobba ihjäl sig och nu sitter jag i soffan och kommer inte upp;-) det blir ingen träning idag men jag borde köra dammsugaren ett varv, vi får se!!


Min man: Advokaten:)



Det har ju varit ett stort mediauppbåd kring aktuellt mål och aftonbladet frågade om det inte fanns någon bild på advokaten men inte hittade jag någon då jag sökte på nätet men nu då jag sätter in artiklarna i den pärm som jag har åt maken så hittar jag den här bilden på Folkbladet, ganska bra tycker iaf jag så nu sätter jag in den här och om någon sedan efterfrågar en bild så vet jag var jag har den, bra va:))

Tjingeling:)


Övertränad????

Jag for på Zumba igår och körde hårt men jag var helt slut när jag kom hem:( vaknade i morse med världens värk i hela kroppen samt under fötterna, jag tror nog att jag ska vila från träningen idag.....det kan ju faktiskt bli för mycket av det goda och min kropp är ju inte direkt van vid att ta ut sig:))))


Igår avslutade maken sin mordrättegång och han var nöjd, jag är mycket stolt över honom! När han avslutat ett stort jobbigt mål så brukar vi ju fira lite extra men så blev det inte denna gång och det gick ju bra det också. Han åkte till Luleå själv idag, jag orkade inte följa med för jag kände att jag gör mer nytta här på jobbet fast jag har ju inte börjat jobba än utan sitter och bloggar...:)

Idag är också dagen D då man måste betala räkningarna och det är aldrig ett roligt göra men det ska bli roligt att se om det blir mer pengar kvar den här månaden då inga pengar gått åt till cigaretter och alkohol:) det måste ju märkas tycker jag!

Jag kom på att min blogg ska handla om kärlek men det är mer av en dagbok om mitt liv och jag får väl påminna mig om att jag älskar livet så alltså blir det om kärlek iaf:) Fattar ni?

Hittade denna underbart vackra bild som jag avslutar detta lite korta inlägg med:

 LOVE U ALL ♥

Röksugen....

Jag har  nu inte rökt på 22 dagar och det har gått förhållandevis bra men visst jag har mina djupa svacker och just nu är jag så röksugen att jag bara döööööööööör.......försöker att tänka positiva tankar men jag längtar verkligen efter en cig och att dra ett djupt halsbloss - visst låter det sjukt men oohhh så härligt det skulle vara...



Nu måste jag ta tag i mitt psyke och tänka på alla fördelar med att inte röka och visst suget går över snabbt - det har faktiskt redan gjort det medans jag sitter här och skriver;)) så tokigt det kan vá....

Igår var jag på SURF och fick rida RYZA



Hon är mysig men visar upp sig som sur i boxen men det är inget att bry sig om för hon gör inget. Camilla tyckte att vi var lite "lata" på lektionen och bara hade det mysigt och det stämmer nog;) Nu verkar det som att SURF klarar den ekonomiska krisen men det är fortfarande mycket som behöver göras för oss medlemmar för att det ska gå runt i framtiden!

Ikväll blir det;
 och även imorgonkväll tror jag om jag inte ska vara social och följa med maken till Luleå;) vi får se hur snäll jag är!!

Ha en riktigt bra onsdag och har vi tur blir det underbart höstväder till helgen och då drar vi till stugan!!

KRAMBJÖRNSKRAMAR ♥

En riktig stjärna!

Har fått tillbaka en riktigt god vän som varit "borta" ett tag och det är så underbart:) vad vore livet utan riktiga vänner - tomt och tråkigt!

 

Dessutom är det så att min älskade vän Marith har en riktig stjärna till dotter - NOVA - och inte nog med att hon har detta fantastiska namn så är hon nog den sötaste lilla tös man skådat. Hon älskar rosa och gulliga saker så nu har jag äntligen någon som jag kan köpa till när jag hittar sånt som jag älskar att små flickor ska ha, mina har ju tyvärr blivit allt för stora för rosa och glitter;))



Nu har jag pratat bort en timme med min vän så nu måste jag nog ta tag i mitt arbete som blir lidande både av telefonsamtal, blogg, facebock m.m.......:)

Slutligen så lite uppdatering om min träning, igår var det inget pass på IKSU som passade min tid men då tog jag resulut och åkte dit och gick en timme på gåbandet i rask takt samtidigt som jag såg Jamie Oliver och Halv 8 hos mig - ett bra sätt att träna på men tyvärr så visade vågen ett kilo mer idag än i går och det var lika för maken, hur kan det vara möjligt????

Ikväll är det tisdag och det innebär SURF och ridning, tjohooooo:)

Fick just ett mail av bästa Marith på den hund som hon ska köpa från Skåna och såklart så delger jag Er även denna. Han heter visst Cazper och är en långhårig schäfer.... (inte min typ av hundras för jag är för lat för en brukshund men såååå fin..:)



Ha nu en underbar tisdag och var rädda om varandra men framför allt dig själv ♥

Ett visdomsord för nattens tankar!


LITE MERA :)

Jag försöker att byta typsnitt på bloggen och måste kolla om det fungerar så jag passar på att dela med mig av två jättefina bilder som jag hittat genom en vän på Facebook:

NR 1:


På tal om katt så får jag väl uppdatera världen om Leo som nu är ensam hos oss eftersom Emily har fått tillbaka Nessie och Isaac! Han är ju så kelsjuk men så sur när man kommer hem från jobbet då han varit ensam hela dagen så egentligen får man ingenting gjort och vid 22-tiden på kvällen börjar han att uppmana mig att jag ska gå och lägga mig! När jag till slut går till sängs så kommer han som ett spjut och beordrar mig att ligga på ett speciellt sätt med armen så att han får sin särskilda plats:) Det är mycket noga och det är bara för mig att lyda:)

Bild nr 2:
 

Detta uttryck är mycket sant och jag har faktiskt lärt mig sedan jag blev sjuk att inte oroa mig så mycket för framtiden för det skapar så otroligt mycket stress utan bara att tänka just för stunden/dagen så får det andra komma som det kommer!!!

Nu måste jag verkligen jobba ......


Måndagmorgon - text!

Jag fattar ingenting.....har försökt att göra ett inlägg och lägga till en bild men det är som att man har gjort om formatet i blogg.se så att det inte fungerar!!! Nu har ju bilden kommit in och då saknas bara texten så jag börjar väl om igen!!! Vi hade vägning och mätning i morse och jag har som sagt gått ner dryga 5 kg och Per dryga 4 kg men han har också minskat med 8 cm i midjan medan jag bara minskat 4 cm, lite orättvist kan tyckas men jag är iaf supernöjd med resultatet på vägen och dessutom så har jag inte rökt på 3 veckor! Ulf var förbi i morse och gav mig ett nytt talesätt; MAN MÅSTE FASTA FÖR ATT FESTA:D - den snor jag och instämmer med till fullo! Nu ska jag leta rättsfall till maken som påbörjar rättegången med mordet på Teg i morgon! Puss & Kram

Måndagmorgon!


Muffins med nutellafrosting!

Så här blev Julias resultat, snyggt och säkert supergott men inget för oss!!


Sköna söndag !

Pigg och rask hoppade jag upp ur sängen, frukost och på med de nya träningskläderna för att åka på iksu! Jag körde ett 40 min hårt indoorwalking-pass och sedan gick jag 20 min på gåbandet:-) att jag var så inspirerad berodde på att jag vägde mig i morse : 74,9 kg vilket innebär att jag gått ner 5 kg på 3 veckor!!!!! Bravo Maria :-))) maken håller samma tempo!!

Väl hemma så började Julia baka muffins men jag tog en keso till mellanmål, karaktär! Bilden kommer separat!!

Maken gick och såg fotboll: UFC gick upp i superettan, grattis!

Det blev en härlig kasslergratäng till middag och nu ska jag iväg på medlemsmöte på SURF för att höra hur det går med ekonomin!

HA EN MYSIG SÖNDAG <3


Lördagsgodis igen!

Eftersom vi är sunda och nyttiga så har jag just slängt ihop denna härliga fruktsallad :D
Jag kommer att toppa min skål med russin och njuta till filmen.....jag tror att vi börjar med thrillern:-) ha nu en underbar lördagkväll all fina 


Lördagsgodis 

Efter en härlig promenad så gick jag på Hemmakväll där jag hyrde tre filmer som jag får ha i en vecka och det blev:
1. Hur många lingon finns i skogen?
2. Pirates of the caribbean
3. The Lincoln Lawyer

Undrar vilken film det blir ikväll?? Maken säger att jag får välja

Dessutom så köpte jag första säsongen av denna box som är på bild, den ska tydligen vara sjukt bra:-))


Oj så roligt 

Jag upptäcker att det går att lägga in små roliga ikoner (eller är det så att jag bara kan se dem via min iphone??) jag testar nu och håller tummarna för att det syns även för er


Höst-zigge !!!! Jag hann inte skriva klart...

img_8563 (MMS)

Höst-zigge !!!! Jag hann inte skriva klart förra inlägget men jag tror ni fattar andemeningen;-) liiiite dyrare, liiiite bättre, ja vi får väl se!! Höstpromenad med zigge, nu iväg till OBS för att handla! Det blir nog en långpromenad idag och imorgon kl 10 blir det indoor walking i den nya outfiten, kommer att gå som en dans:-) ha en underbar lördag, för oss blir det den tredje vita helgen och det gå ba bulla:-)) KRAM


Lyx-shopping:-) för ett tag sedan fick jag...

img_7603 (MMS)

Lyx-shopping:-) för ett tag sedan fick jag ett presentkort på 1000 kronor på KICK:s och Per fick ett på 1000 kronor på Gregers!!! Idag var en perfekt dag för shopping på stan, vi började med nya träningskläder åt mig på Stadium och vilken tur det var för där träffade jag älskade vännen Kajsa <3! sedan blev det kostyminköp åt maken, supersnyggt:-) därefter blev det dessa inköp åt mig, vi ska nu se vilka mirakel denna kräm (800    


Sol ute - sol inne:)

Sitter på jobbet och solen skiner faktiskt utanför fönstret, så underbart men det har allt varit lite ruggigt höstväder nu några dagar och det känns kymigt att mörkret är på väg med stora steg men det är mysigt inomhus då man får anledning att tända ljus!



För att uppdatera Er om mitt nya liv så går det faktiskt väldigt väldigt bra, jag har upptäckt att jag tycker om att vara på IKSU och jag längtar verkligen till att åka dit, jag är faktiskt där nästan varje dag och det jag gillar är zumba, indoor walking och jag har även varit på yoga och igår var jag faktiskt där och gick powerwalk på ett gåband i en timme medans jag tittade på TV, väldigt fiffigt:) Jag tycker inte att jag gått ner så mycket i vikt men 3,5 kg på drygt 2 veckor är ju inte så dåligt och jag märkte faktiskt på mina favoritbyxor idag att de sitter mycket bekvämare än för en månad sedan så det måste ju ha hänt något!

Det är då det här med rökningen, det gick så bra de första två veckorna men nu har det varit riktigt kämpigt några dagar men jag håller emot - JAG SKA INTE RÖKA!!!!!! men det känns tråkigt och lite deppigt men jag tror att om jag klarar denna vecka också så kommer det att gå lättare igen. Jag har hört någonstans att det är den 3:e dagen, 3:e veckan och 3:e månaden som är jobbigast, varför vet jag inte men det verkar iaf stämma på mig!!

Så här ska det bli, GLAD & FRI:)

Jag lovade ju att berätta lite överraskningar som händer och som vi har att se fram emot men jag börjar med en som är riktigt roligt för oss iaf eller kanske mest för fina Julia: Hon är ju vårt vittne på att vi nu under två månader stenhårt ska gå in för att inte röka, träna, ingen alkohol och hitta en sundare livsstil. Som löfte för att hon håller koll på oss och själv också tränar så skulle vi ta med henne till London och nu är det bokat. Per ska på utbildning i Stockholm och då passar vi på att åka till London över helgen den andra advent, vi ska bo på typ Oxford street så det blir perfekt och så vill hon se ALLT, vi måste nog göra upp ett schema med top 10 - måsten annars kommer vi aldrig att hinna men musikal är också givet och Julia vill se Lejonkungen men jag röstar nog för Thriller, vi får försöka att komma överens;)) Så mysigt det ska bli.....



Nu ska jag faktiskt lämna mitt arbete (jag har otroligt nog inte så mycket att göra:)) och fara hem för jag har tvättstuga och håller på att hjälpa finaste Emily med hennes vittvätt! Hon har så mycket att göra på jobbet och med alla åtaganden privat så jag är så glad när jag kan få hjälpa henne med något!!!

Jag slutar med en liten fin bild och kloka ord från Nalle Puh!

♥KRAMISAR♥


Vi sponsrar inte bara Tegs hockey utan ock...

img_8691 (MMS)

Vi sponsrar inte bara Tegs hockey utan också SURF som verkligen behöver varje krona:-))


SARKOF <3 var till stallet idag och såg på...

img_1705 (MMS)

SARKOF <3 var till stallet idag och såg på löshoppning! Passade på att ge gulleprinsen några morötter:-) han är 20 år och såååå fin!!!


Wordfeud ......jag är helt fast:-) förlora...

img_8058 (MMS)

Wordfeud ......jag är helt fast:-) förlorar kontinuerligt mot Emily och Isak men har hittat andra motspelare som jag är jämnare med och kolla in vilket bra ord jag fick in och vilka härliga poäng:-)) synd att det inte var mot ungdomarna!!!! Det är ett underbart nöje som hjälper mig mot röksuget och dessutom motionerar hjärnan!! Natti natti


Träningsvärk....

Jag har kört hårt med träningen och det har känts väldigt bra men igår morse tog jag nog ut mig för mycket på Indoorwalkingen, hon som körde passet - tandläkare Christina Lindh - var helt fantastiskt inspirerande och jag tog i allt vad jag kunde (som jag svettades;)))....men idag kan jag knappt röra ryggen så idag blir det till att vila....



Så ikväll ska jag åka till SURF - där det är teorivecka - och ikväll är det löshoppning av ridskolehästarna och det kommer att bli jättekul att se:)


Det här är ju inte en häst från SURF men ändå så söt;)

I övrigt så har jag faktiskt inte gjort något idag men nu måste jag visst skriva en räkning så jag återkommer imorgon med mina nyheter som kanske jag kan berätta:)

KRAMIZ

Idag började vi dagen igen med en timmes p...

img_4975 (MMS)

Idag började vi dagen igen med en timmes promenad:-) åkte till k-rauta igen och köpte färg och självhäftande plast!! Våra köksskåp var tidigare omålad masonit men nu är de så här fina:-)) oj så duktiga vi är!!! Man hinner mycket när man inte röker och dricker ....och fastar men nu är snart fastan slut men det sunda livet består:-) skön söndag på er alla <3


Idag startade vi dagen kl 09.00 med en tim...

img_3505 (MMS)

Idag startade vi dagen kl 09.00 med en timmes promenad, städning, fönsterputs, k-rauta, V75, borrning, stugan, installation av dvd, mer städning, 30 min promenad och nu färskpressad juice och morden i midsomer:-)) länge sedan man hade en sådan lördag men oj så bra vi mår!! Kram


Det NYA LIVET (favorit i repris)....

Efter denna sommar och höst fanns det ingen återvändo, jag måste radikalt ta tag i min kropp!!! Utöver min kropp så har jag fattat ett oerhört viktigt beslut och det är att jag måste sluta röka. Min tandläkare på Paradontologienheten på Tandläkarhögskolan har motiverat mig för annars är det stor risk att jag tapapr mina tänder och är det något som fick mig motiverad så var det detta! Jag tog således klivet in på Tobaksavvänjningsenheten på sjukhuset och sa; Hej jag heter Maria och jag är nikotinist!!!! Det kändes skönt men farligt att säga dessa ord och då var ju steget taget och jag var inne i rullarna. Vi gjorde upp en plan och jag skulle sluta snusa under trippen till Malta och lägga av med cigaretterna måndagen den 3 oktober.

Sagt och gjort; snuset tog slut och det gick ändå bra att "bara" röka de sista dagarna på Malta. På flyget hem fick jag en Onico med Gingseng i av den gode Lars och det hjälpte. Rökte som en galning och måndagmorgonen kom och jag hade kastat alla cigaretter och hade ingen snus. Jag hade ju förberett mig med nikotinhjälpmedel men jag ska ärligt säga att måndagen gick bra. Det var betydligt värre under tisdagen men som tur var så skulle jag ju till stallet och det hjälpte mig en hel del.


Utöver detta spektakel så har både jag och maken (med Julia som vittne) lovat att börja träna och gå ned i vikt vilket innebär kort på IKSU Sport och jag har nu inhandlat kortet och igår var jag och Julia på Yoga, det var en lagom start!

Inte nog med detta så har vi börjat fasta (vitaminfastekuren) och det är typ detox! Det är faktiskt bättre för mig att fasta nu då jag slutar röka/snusa för då blir man så fokuserad på allt annat att man glömmer bort nikotinet. Nu är det andra dagen vi fastar och den fjärde dagen som jag är tobaksfri. Är jag duktig eller ??? Ja så in i helvete men nu ska jag visa att jag har den finska SISUN i blodet!!!

Nu slutar jag med min uppdatering och ska försöka att ge er lite mer information oftare. Avslutar dagens inlägg med världens sötaste hund som finns med på Facebook och han heter Boo:) Håll till godo mina vänner!



Nu ska jag ta en kopp örtte och gå hem:)
Maria Maruzka ♥

Uppdatering!

Nu var det väldigt väldigt länge sedan jag skrev och jag vet inte ens om jag klarar av att uppdatera Er om mitt hektiska liv men jag gör en snabbis;)

I början av september så åkte vi till Budapest och hade en fantastisk helg med goda kollegor till maken, det var ett stort party som innehöll allt och dessutom så fick vi förmånen att gå på fotboll även om det slutade tråkigt. I fotbollens tema ska jag ge Er några bilder....

 Vi var kanske för övertaggade:)

Budapest är en otroligt vacker stad och parlamentet är ett av de vackraste husen med 365 torn....

 Bilden tog jag i samband med båttur på Donau, fantastiskt trevligt....

Det som också Budapest är känt för är sina underbara bad och vi fick även tid till att besöka detta underbara bad med allt som det innebar.........



Efter Budapest så jobbade vi på i drygt tre veckor och sedan så har vi hunnit med att vara en förlängd weekend på Malta! Det känns som att komma hem då vi åker till Malta och nu var det ju faktiskt femte gången på två år så det är inte undra på att det känns som hemma. Här kommer några bilder från helgen som var....


Per startade givetvis besöket på Malta med att gå och klippa sig hos "sin" frisör där och det är fantastiskt hur duktiga de är och kostnaden är 5 euro:)))



Med goda vänner har man aldrig tråkigt. Vi hade en härlig seglats och nu skulle båten städas:)

 Vy från hotellet Westin Dragonare på kvällen, det är nog bland det bästa hotell jag bott på någonsin och de är så trevliga där också:)


Humle och Dumle fick en överraskning till efterrätt som passade de perfekt och kul hade de:)



Bucket Coldwell som spelat i Bad Company och är en fantastisk gitarrist som tillsammans med Andy från Malta och Brian från Ö-vik körde världens ös på Muddy Water. Jag pallade inte och gick hem men maken stannade kvar och förbrödade sig med rockartisterna till tidigt på morgonen:)))

Ja, det går inte att återge det man varit med om men detta var en snabb uppdatering och jag avslutar med att visa en underbar bild tagen från flygplanet då vi flög över Alperna!

 
Det kommer mera information alldeles strax:)) Kramisar - och nu ska jag försöka att skärpa mig med bloggandet för nu har jag TID!!! Marran

RSS 2.0