Nyårsafton.....

är sista dagen på året och det ställs sjukt stora förväntningar på alla. Vad skall man göra? vad skall man äta? Vad skall man ha på sig ? m.m.
Det känns som att om man inte har alla svaren så är man inte populär eller så har man inte koll på läget!!! För mig är det OK men jag känner med alla som kanske inte har alla svar och känner att det är jobbigt en kväll som denna.......hur många sitter inte ensam och kanske inte har en susning om vad man skall äta eller vem man skall vara med - kläder är då helt överskattat! Jag tycker att nyårsfirandet blir för jobbigt efter allt umänge under julen och för första gången så är vi hemma helt själv!!! Julia skulle iväg på en fest och hennes underbara kompisar kom förbi här innan - så skönt att vara hemma som förälder och skicka iväg dem! Vår kväll har i vart fall sett ut som följer:

Vi startar med Champange (tack Lena I) och skagenröra tillsammans med Sound of Music:

 Så mysigt och avkopplande samtidigt som tjejerna gör sig iordning- gullgummor:)

När sedan ungdomarna gett sig av så gör maken iordning gratinerad hummer som serveras med det vita vinet som är över från stuvningen;

 Vi tar en paus och tittar på Grevinnan och Betjänten, klassiker:)

Lite paus i ätandet men så gör vi slag i saken och maken gör en under trattkantarellsås (tack Linda för dina underbara kantareller) och tillsammans med hängmöraad oxfile och bakad potatis så blir det femstjärnigt:)

Som avslutning så slår vi till med pannacotta - fullständigt underbart:)

...............och så har vi suttit och sett TV - låter sjukt men underbart trevligt. Nu tar vi på oss vinterkläderna och går in på stan för att lyssna på nyårstalet och se årets :

 GOTT SLUT MINA VÄNNER // Nya tag på 2010 -
 Maria som nu går mot 40++++ (men jag är glad ändå)


Nyårsafton!!

 Gott Nytt År!

Jag vill bara passa på att önska alla en riktigt trevlig nyårsafton. Vi kommer att ha en lugn och mysig nyårsafton. Jag skall försöka att inte ge allt förmånga nyårslöften som jag sedan inte kan hålla. Jag funderar på att det enda löfte som jag skall ge är; Att få ordning på min kroppsformation så att jag kan ha bikini till nästa resa:-) Vi får se. Jag återkommer kanske eventuellt under kvällen med lite uppdateringar!

Som jag skrev igår så är min förhoppning för 2010 att vi skall vara rädda om varandra och brygga broar av kärlek och det står jag fast vid! Kram till Er alla // Maria


Nästsista dagen......

på år 2009!!! Det är således 10 år sedan hysterin med milleniumskiftet och således typ lika länge som jag och maken varit tillsammans:) Dessa 10 år har både gått fort och långsamt; det känns som att det hänt så ofattbart mycket under dessa 10 år att det egentligen känns som minst dubbelt. Vi har bott i hus på Teg, startat upp egen advokatbyrå, sjukdomar, glädje, resor men framför allt så har våra ungdomar blivit STORA - hur gick det egentligen till?? Till Milleniumskiftet var det förberedelser som aldrig förr och här kommer en bild på en bro som man belyste till den aktuella dagen för 10 år sedan (vackert):


Jag väljer den här bilden för broar är ett stort ord och jag hoppas att vi under 2010 kan bygga broar tillsammans över problem som uppstår, mellan människor och framför allt broar av kärlek :-) Det är min förhoppning för de nästa 10 åren för " Störst av allt är Kärleken" och den klarar vi oss inte utan! Mitt mål är att så många som möjligt skall bygga broar av kärlek under 2010 - stort!!!



Det stora är att ge sitt hjärta till någon som kanske inte är beredd på att ta emot det och sitt hjärta behöver inte innebära kärlek i ordets bemärkelse utan det kan vara vänskap eller relationer överhuvudtaget! Jag önskar av hela mitt hjärta att vi är bryr oss mer om varandra under nästa år både stort som smått!!

  The Sky is the Limit // Love Mia


Summering av julen

Det är förskräckligt att det skall vara 80 mil till käraste bror med familj men när vi väl var framme dagen före julafton så var det en underbar känsla. Vi kände oss så varmt välkomna i Forshaga att man blir rörd och kusinerna är lika underbart glada att möta varandra som aldrig förr fastän de nu spänner i åldrarna från 10 - 22 år - deras känsla för varandra är så genuin! Snö var det i mängder även i Värmland så gänget gick ut och gjorde världens härligaste snögubbe som fick namnet Charlie!

Charlie var lika go och glad som övriga gänget och han hade en given plats i trädgården så att han kunde vara med oss!

Julafton firades även med Lindas mysiga syster Sandra med familj och Stig-Olof. Jag fick förmånen att även i år vara tomte och det var särskilt kul eftersom Sandras lilla Olle (4 år) verkligen trodde på tomten - så härligt att se tindrande barnögon och pur glädje inför tomten och klapparna! Bror Putte fick ett meddelande på Facebook om tomten som stämmer så väl in på mig; Först är man rädd för tomten, sedan tror man på tomten och till slut så är man tomten:))

Ingen jul utan massor med mat, godis och dryck så efter juldagarna krävdes lite fysisk aktivitet vilket för mig innebar löparskidor med kära Linda och syster Stina. Putte vallade och fixade utrustningen - sedan bar det ut i spåret och vi tog en runda på 5 km. Jag har inte åkt så långt sedan i mitten av 70-talet men sablars vad jag kände mig nöjd och jag får medge att det gjorde gott i både kropp och själ:

 Bildbevis på systrarna i spåret!

Ungdomarna var ju inte sämre och efter ett stort sjå med utrustning m.m. så kom hela gänget iväg till Dömlebacken där slalom stod på schemat. Alla var jättenöjda men en liten incident hände dock - käraste Emily fick en smäll av liften och kom hem med en bula över ögat:)

 Kusiner av världsklass!

Jag känner mig så grymt tacksam över att ha den familj som jag har! Jag älskar Er alla av hela mitt hjärta och nu har vi tur eftersom svåger Micke fyller 50 år i februari så ses vi ju väldigt snart igen!

Här i Umeå är det massor av snö och riktigt riktigt kallt ute men det är vackert! Idag står det lite jobb på schemat så  nu ska jag och maken ta oss en tur på jobbet, jag ska iväg och lämna nya blodprover och sedan ska vi iväg till svägerska Brita för att välkomna Erica och Nickes hemkomst till Umeå - det kommer att bli så mysigt!

God fortsättning! Jultomten från Sävar.......

 


Back in business:)

Efter en underbar julledighet på typ 6 dagar i Forshaga så är vi tillbaka i Umeå och hemma! Ett av mina bästa talestätt är verkligen: " Borta bra men hemma bäst " - jag älskar verkligen att komma hem även om det innebär en massa uppackning, tvätt, städning, handling m.m. men mitt hem är min borg och det är verkligen typ; "Where ever I lay my hat - thats my home " men det innebär att jag måste vara runt mina saker:)) Jag älskar att vara med min familj och jag älskar faktiskt vinter..........

men - herregud, har jag blivit bönhörd:) Det snöar ju som aldrig förr och här i Västerbotten är det ju som i barndomens dagar.........underbart jobbigt!

Klockan är slagen för att gå isäng efter en lång dag.......men jag vill bara säga att nu är jag tillbaka:)

KRAM
 till min älskade familj och mina vänner // Mia Fia Blärran Söderberg Nyberg

Julledighet!

Nu är snart jobbet avklarat för att kunna vara ledig några dagar och det känns fantastiskt härligt. Jag har sluppit allt julstök och alla julklappar är avklarad- dessutom är jag för en gångs skull nöjd med mina inköp:) Det kanske blir så att bloggen blir lite lidande och även facebook då jag tänker att nu ska vi umgås med varandra och inte ägna tid åt datorer m.m men vi får se om jag klarar av att lämna tekniken därhän.............I vart fall så önskar jag alla en riktigt GOD JUL med tid för att umgås med varandra och koppla av inför 2010!

Granen står så grön och grann i stugan......trallalla.....

en stor kram med massor av kärlek// Fridfulla julhälsningar

Maria Julfreaket Söderberg

Käraste

En härlig bild från i somras på kära maken och hans härliga svåger (likheten är slående:)) och käraste systra mi. Snart ses vi igen och det ska bli så mysigt. Det är trist att vi bor långt ifrån varandra men när vi ses så umgås vi verkligen och har de bästa stunder av alla!

I år har vi förmånen att gästa käraste bror och Linda i Forshaga där även snön har fått fäste och skidåkning står på schemat - det kommer att bli en syn för gudarna men kul ska vi ha:)

Nu är det nedräkning - på onsdag åker vi och som vi längtar!
Idag står promenad på schemat och ett försök att gå in i någon affär nere på stan för att försöka fixa de sista julklapparna! Ska inte köpa så mycket men när jag ser julklappshögen här hemma så undrar jag verkligen hur vi skall rymmas men lilla Zigge får dela baksätet med tjejerna vilket han kommer att tycka är urmysigt!

Söndagshälsningar // Julförväntningarna är på topp..............Tomtemor:)

Bebisar

Jag är barnsligt förtjust i våra katt bebisar som nu faktiskt är över 2 år men det är som att de är en del av oss - de har alltid funnits hos oss (vilket de också har:)). Jag hittade en bild här på julias dator när isac och leo var pyttesmå och de var så underbara då vilket de också är idag - fattar inte att vi inte tog mer bilder men men...............

De är sötast i världen! Lite konstigt är det att jag är så otroligt förälskad i våra katter - jag känner att andra människor inte alls är lika berörda av mitt ämne men det får väl vara - det är tur att vi i familjen är lika engagerade i våra små-bebisar:))

Jag avslutar kvällen med ett foto som Julia gjort om i svart-vitt och som är från vår öppenspis i stugan och jag tycker själv att det är himla snyggt:))

Godnatt alla kompisar // Maria från Bahia

Julias dator

Julia har nu fått sin mac e-book från skolan så nu är inte henes "andra" bärbara dator lika eftertraktad så då passar jag på att använda den eftersom den är såååååååå mycket bättre än vår!!! Ungdomarna skall ha det bästa :) i vart fall så upptäcker jag att hon har en massa fina foton som jag inte kan låta bli att delge er. Hon har ju "givetvis" en digital systemkamera och då kan man skapa en sådan här fin bild av en enkel ros som hon fick av mamma::


Nu har jag varit ensam en hel dag och en hel kväll och oj så mysigt jag har haft det men nu längtar jag verkligen efter mina nära och kära; maken borde komma hem snart:) och jag hittar en bild på de underbara kusinerna som snart kommer att ses (bilden är från i somras på vårt årliga möte på Gröna Lund!)
See you soon// Moster Faster mia

Lyx

Igår så var det ruskigt kallt igen men det känns friskt och härligt att få känna vinter - det är ju därför vi bor här i Norrland:) Vi åkte ut till stugan (Julia ville ha lite egen tid här hemma) för att kolla att allt var OK där samt att tvätta den sista tvätten. Det var ett underbart vackert vinterväder ute vid havet så jag beslutade direkt att gå ner och ta lite bilder men där ser jag ett svanpar som är fast i isen - de skrek och tog sig inte framåt i issörjan:(( Det var en riktigt olustig upplevelse -
jag gillar inte fåglar men det gjorde ont i hjärtat men de tog sig fria till slut:)) I vart fall är Norrmjöle det vackraste jag vet just nu och det är underbart med havet, kylan och den evinnerliga tystnaden!

Idag har jag också en fullständigt underbar dag. Maken for på sin 35:e julfest med Flyers redan kl 11.00 och Julia åkte till sin pappa. Kvar blev jag med djuren och tänk att få rå om sig själv en hel dag/kväll utan några egentliga förpliktelser. Såna här dagar växer inte på träd:) Jag och Zigge tog en promenad ner på stan men vi vände ganska snabbt för att därefter komma hem och inte egentligen göra någonting. Jag har ätit rester:) Sett två avsnitt av Greys Anatomy och bara suttit här i tystnaden med tända ljus - kan det bli bättre??? att vara med sig själv är nog ändå den lyx som inte går att köpa för pengar!!

Jag har ju en kompis bredvid mig i soffan och det är Leo - mysgubben som inte viker från ens sida!

och sist men inte minst Zigge som är min kompatant i alla lägen!!!!

Ha en mysig lördagkväll så här dagarna före julafton // Allenahälsningar till Er alla - Maria Magdalena !

Vinterkyla

 Nu är det dags att leta upp långkalsonger, yllevantar och en riktigt skön mössa. Det drar från dörrar och fönster här i lägenheten och termometern visar på i vart fall 15 grader minus - burrrrrr! Jag klagar inte för det är vackert med vinter men det gäller bara att hitta de rätta kläderna! Det blir värre ikväll då vi ska ta ut Kalle och hans tjej på middag för att därefter gå på julshow på Droskan - jag undrar vilka finkläder som håller måttet idag???

Kyliga vinterkramar till Er alla // Mia


Julklappar



Idag har jag äntligen kommit till skott när det gäller mina inköp av juklappar men det krävde en genomtänkt lista för att det skulle fungera:) Om man planerar och skriver ner vad man skall göra så går allt som en dans.........nu skall jag bara kolla så att tjejerna har fått lika många klappar:))  Hemma har jag paketerat klapparna i oigenkännliga paket och skall slå in allt i vackert papper. På Twilfit jag allt inslaget i världens vackraste paket och dessutom var det supertrevlig personal - det var det också på Bik Bok men hon hade bara julpresentförpackningar! Det är kul att handla när det är serviceinriktad personal.........nu har jag och Julia sett Paradise Hotel och så är det dags för kudden! Imorgon skall jag till veterinären med ......
........han mår inte riktigt bra men vi får hoppas att det inte är något allvarligt!!! Håll tummarna <3

 

Julklappskramar från Jultomten:)


Öppen Gemenskap

Idag är det riktig vinter och kyligt ute. Mysigt men för vissa är det kanske mindre roligt med den nya kylan. Jag och Julia går med Zigge ner på stan och på Vasaplan (där många utstötta samlas) står Öppen Gemenskap med sin bil, har startat en stor grill och håller på att grilla korv. Jag stannar och pratar en stund - vilka underbara människor och vilket härligt initiativ att bjuda på grillad korv och kaffe. Både jag och Julia blev erbjuden korv och kaffe men då vi nyligt ätit frukost så avstod vi! Dessa mäniskor förgyllde min morgon:)

www.oppengemenskap.se

 Njut av en härlig vinterdag/ Maria

Gemenskap

ordspråket "ensam är stark" kan slänga sig i väggen. Det är genom varandra som vi får vår styrka och att få förmånen att vara med sina vuxna barn en kväll gör att man växer som människa. Ikväll har jag, emily och julia gemensamt slagit in våra paket, lyssnat på julmysikt och druckit julmust. Så underbart härligt och berikande för själen:)) Det är så härligt att få möjligheten att ibland få vara med sig själv men att få vara med dem du älskar är livet!!!

Tillsammans blir vi så mycket mer och får styrka av varandra fastän det ibland är mörka moln på himlen!! Den som vet förstår vad jag menar! Nu är det verkligen dags att gå till sängs och jag ger alla mina vänner en riktigt stor björnkram;

Björnkramar // mamma björn

Äntligen......

.......så har vintern kommit. Tänk så vi har väntat:) Det är första dagen som jag känner julkänsla och så märkligt att den känslan satt i snöflingor......

 Idag går jag med lätta steg till jobbet och sedan blir det  julklappsinköp med Julia och lussebak med Emily - nu börjar julen att närma sig med stormsteg och vintern har även kommit till Värmland dit vi ska till jul. Ut i det vackra vintervädret - zigge kommer att bli överlycklig:)

Snöängeln Maria

Svenska hjältar

Jag älskar att bli berörd och ibland blir det så uppenbart:) Just nu sänds Galan Svenska hjältar på tv4. Redan vid första inslaget grät jag som en krokodil - var tvungen att gå och städa toaletten annars hade jag väl sett ut som en svamp imorgon på jobbet:) Återgick till programmet efter 45 minuter och började genast gråta igen!!! Tänk så självklara saker som kan beröra - att vi bryr oss om varandra och ifrågsätter saker som händer i vår närhet. Vi kan inte gå efter devisen " Sköt dig själv och skit i andra " som jag ibland har trott att vi gått en framtid till men efter det här programmet så inser jag att det kanske är tvärtom - vi börjar att bry oss om varandra och vågar ta ställning mot det onda!!! Jag är så glad att jag gråter..........

Krama om varandra och älska din nästa såsom dig själv:))

 Här är priset till alla som vågar bry sig............och en jättefin

 

JULKLAPP:
 som jag lägger under en finfin .....julgran:))



I will be back - nu måste jag gråta lite till för programmet är inte slut!!!



Hemsida

Vår hemsida är under all kritik, den fungerar inte och det är felaktiga uppgifter på den. Det skulle vara så enkelt att ändra själv men inte tusan funkar det för mig och inte kunde vår förra data-snubbe fixa det heller men idag så kommer det en ny stjärna och skall fixa till texten, bilderna och ev färgsättningen:)

 Den känns lite trist och jag hoppas verkligen att han kommer att ta helt fantastiska bilder på mig - jag vill vara smal, snygg och ung på den nya bilden, undrar om det går att ordna:)))

Ha en bra måndag // Marran


Tredje Advent

Jag är en person som älskar julen men på något konstigt märkligt vis så har julstämningen avtagit med åren. Jag pyntar som aldrig förr och försöker verkligen att få den rätta känslan men någonstans så är det nåt som fattas. Jag undrar om det inte har att göra med att barnen har blivit äldre. Det känns som att julen är till för barn och för oss äldre ska det vara lugn och ro men den verkar aldrig infinna sig......... Jag ordnade adventsstaken förra helgen och vi har eldat till oss en fin stege men idag har jag glömt bort att tända det tredje ljuset så vi får jobba på det i veckan - här kommer iaf en fin advensstake:


Hela vår familj längtar så mycket efter att få åka till Putte och LInda med familj i Forshaga -det skall bli så underbart att komma bort och få njuta av härlig julstämning. Jag vet att nästa år, då vi har julen, så kommer jag att sprida julstämning till oss alla men det är skönt att slippa allt stök i år// Trevlig 3:e advent

Bamsekramar // Maria

Helgmys-/jobb

Här är en bild på vår tjusiga husbil som vi nu tittat till ute i stugan. Det känns synd och skam att den mest bara står men visst är den fin? Vi har återigen pratat om att sälja den till våren och köpa en mindre variant eftersom vi numer är mycket mer i stugan och trivs så bra där. Vi får väl se - det kanske förändras till våren igen:)

I vart fall så har vi varit ett dygn i stugan och tvättat (det går inte att tvätta i vår lägenhets tvättstuga!!!) upp all tvätt som samlat på sig under en tid men det var också en mysig stund att vara där ute och titta ut mot havet som skänker ett sådant lugn!

Idag så är det Lucia - herregud vart tog tiden vägen??? Jag har inte hunnit baka lussebullar och inte blev det någon luciauppvaktning i morse heller så jag får förära mig själv och mina läsare med en mysig bild!! Nu blir det glögg, pepperkakor med ädelost och fikonmarmelad!

 En lucia som går att äta !!!

När vi nu landar hemma så har vår nya lilla katt protesterat genom att göra några av sina behov i vår säng......BLÄÄÄÄ!!!

man vi älskar honom ändå:)) Ha en mysig lucia...........Maria


Miranda-nallar

Jag älskar det som glittar och som är gulligt:) Miranda-nallar är bland det sötaste jag vet och tack & lov så har jag två tjejer som jag har överöst med nallar m.m. men nu så är de så stora så att de har ledsnat (nästan) på alla mina dylika inköp. När jag nu var på Kanarieöarna så frågade jag om de ville ha något och deras gemensamma svar var - inget glittrigt!!!! Jag fattar ingenting????? I vart fall så när jag söker bilder på google så hamnar jag ofta i teman som återkommer med Mirandanallar så nu får ni Er årliga dos!!!
¨
Så gullig nalle och med en blomma som varje kvinna vill ha av sin man:)

 

Två nallar och ett hjärta - delad glädje är dubbel glädje:)

Nalle med stjärnan - kan det bli bättre:)

Fullständig kärlek..........så skönt!!

 En riktig vän är det finaste som finns:)

 

 Änglar finns dem? Ja, i nallar:)

Älskar - älskar inte? det är frågan men nallar älskar man alltid för de är helt underbara..............men det kan maken också vara om han lägger manken till:))

Liten bild men det är en väldigt väldigt söt sovnalle och snart så kanske sängen väntar på mig också men min nalle är inte lika söt men ganska gossig när han vill:))

 

     KISS and GOODNIGHT// Nallekramar M


Hatkärlek

Efter en lång dag på jobbet med datatrassel så ska man handla, laga mat m.m. och då man äntligen ska sätta sig ner i soffan för att se ett bra program så tar maken total kontroll över fjärrkontrollen och flippar runt som en galning!!!! Kl 21.00 börjar Criminal Minds och det är ett jäkligt bra program som jag vill se och som han också gillar men just då är han inne i Snooker (biljard) och måste se några "frames" så att man missar början på Criminal minds - jag blir så sur för det är ju början som är viktigt!!!!! Jag är arg som ett bi och stirrar på dåren som en idiot och han bara skrattar åt mig:))))) Jag kan tyvärr inte var arg länge så nu har det gått över. Julia har sällskap och skrattar på sitt rum, ljusen brinner och egentligen så har jag det underbart ..........

........så en liten liten nalle får plats i mitt hjärta:)) Jag Hatar att vara arg och Älskar att vara Glad men ibland så är det skönt att få små vansinnesutbrott:))

KRAMBJÖRNS-hälsningar till Er alla // Marran


Hatkärlek

Efter en lång dag på jobbet med datatrassel så ska man handla, laga mat m.m. och då man äntligen ska sätta sig ner i soffan för att se ett bra program så tar maken total kontroll över fjärrkontrollen och flippar runt som en galning!!!! Kl 21.00 börjar Criminal Minds och det är ett jäkligt bra program som jag vill se och som han också gillar men just då är han inne i Snooker (biljard) och måste se några "frames" så att man missar början på Criminal minds - jag blir så sur för det är ju början som är viktigt!!!!! Jag är arg som ett bi och stirrar på dåren som en idiot och han bara skrattar åt mig:))))) Jag kan tyvärr inte var arg länge så nu har det gått över. Julia har sällskap och skrattar på sitt rum, ljusen brinner och egentligen så har jag det underbart ..........

........så en liten liten nalle får plats i mitt hjärta:)) Jag Hatar att vara arg och Älskar att vara Glad men ibland så är det skönt att få små vansinnesutbrott:))

KRAMBJÖRNS-hälsningar till Er alla // Marran


Glitter

Ok - jag skulle inte skriva mer om Gran Canaria men jag har tre bilder som jag vill lämna över till eftervärlden (eller kanske till mig själv) och det är bilder från tre kristallkronor som fanns på de tre "lyxhotell" som vi stannade till vid (för en drink) i Meloneras:)

 nr 1   nr 2  nr 3

Det har varit "omodernt" med kristall men nu känns det som att det är PÅ igen och iof bryr jag mig inte om det men jag gillar verkligen saker som glittrar och att få komma in i en hotellobby el bar som har en enorm kristallkrona skänker mig glädje och faktiskt lite ro:) Jag gillade nr 1 bäst........vilken är Er favorit??

Nu är det dags för sängen efter en arbetsam dag på jobbet men jag avslutar men en gullig bild som jag hittade på ett café i Las Palmas........

  Relax my friends and sleep well/ XO


Kanaris del 2

Eftersom Per var på utbildning och jag var hänvisad till mig själv så fick jag verkligen tid på mig att fundera över hur jag trivs i mitt eget sällskap:) Vissa stunder var det toppen men andra stunder så hade jag verkligen långtråkigt och blev sjukt rastlös.........

..........men så fanns ett Spa på hotellet där jag kunde mysa när molnen kom och dessutom få skön behandling - Hot Stone-massage är verkligen något att rekommendera för en "stressad" människa som jag:)

   PUERTO DE MOGAN - underbart ställe...
....som tur var hade maken ledig dag och då tog vi en taxi till Arguinigin och därefter båt till Puerto de Mogan som verkligen är ett guldkorn på denna lilla ö. Vi har varit där två gånger tidigare och här är verkligen gudagott att vara:) Så pittoreskt och mysigt att all "stress" bara rinner av en. Vi åt en fantastisk pizza på en italiensk restaurang som vi besökte för ca 6 år sedan och det var samma känsla nu:) Härligt!



Jag "älskar" allt som har med julpynt att göra så det var med vånda jag lämnade Sverige för kanske inte få uppleva någon julkänsla men det är klart att halva Norden är ju på Kanarieöarna så julbelysning m.m. fanns överallt men jag gillade verkligen belysningen i palmerna i Meloneras som var ett toppenställe - kan också varmt rekommenderas!

Over and out - vad gäller Gran Canaria, nu skall jag återgå till att skriva om Livet:))  Feliz Navid - Los Marias:)


Gran Canaria dec-09 del 1

Just hemkommen från en veckas vistelse på Gran Canaria ska jag delge er några bilder. Det var underbart att lämna vårt mörka blöta november mot ljus, sol och värme:)

 Vårt hotell Sunprime Atlantic View i Playa de Ingles var toppen, nyrenoverat, modernt, god mat och helt barnfritt:))

 Stackars make var tvungen att gå på konferens varje dag men varje kväll belönade jag honom med vår favoritdrink - Marqurita=)) en njutbar drink som passar bäst i varma länder men den är en konst att göra!

 En semester utan shopping är ingen semester (mitt eget motto) och shoppingen skall alltid innebära en ny handväska. Detta var veckans handväska och jag gillar den, lagomt stor och färgglad - passar in i Sveriges novembermörker.....

Återkommer med del 2 vid ett senare tillfälle för nu måste jag koncentrera mig på Hell´s Kitchen där upplösningen närmar sig // XOXO


Härlig dag........

Idag åkte jag till Täfteå och till Britt på Frisyrhallen - så roligt det var att träffa henne igen. Det var alldeles för länge sedan och som vi pratade och uppdaterade varandra om "allt" som hänt :)) Jag är faktiskt fascinerad att Britt hade tid att fokusera på klippningen men det gjorde hon och jag blev supernöjd - det är inte någon större skillnad (jag är fortfarande blondin) men det ser så otroligt mycket fräschare ut:



Tack Britt:) Efter att jag haft ett par härliga timmar så tog jag en tur runt Täfteå och kollade upp att allt var som vanligt men herregud det hade kommit upp en mängd hus och cykelbanor, skolan var typ utbyggd men det kändes ändå som att den härliga Täft-känslan var kvar, mysigt!

Tillbaka på jobbet så var det dags att ta tag i IT-uppdateringen, det var full aktivitet och jag försökte att hänga med i alla nya moderniteter som vi nu har fått - det kommer nog att ta ett antal veckor till innan jag är med i svängarna (Per får vi nog vänta tills 2010 med:))! Åkte och hämtade gulliga Emily på jobbet, handlade och hem till stökiga hemmet men med ny energi från det fräscha håret så tog jag tag i vedermödorna även här hemma och nu är allt som det ska. Nya mysiga filtar bidrog till att soffan blev dubbelt så skönt - nu väntar lite facebookande och sedan isäng!

Imorgon kommer uppdatering om resan till Kanaris -för nu är bilderna här på datorn. Avslutar med en bild på vår lilla buse som alltid hoppar in i alla skåp, lådor, garderober etc så fort en dörr är öppen;

 Kramisar till Er alla och Nattinatti// Mia

Ny frisyr:)

Idag bär det äntligen iväg till en frisör och jag skall åka till Täfteå där Britt har sin salong. Det var massor av år sedan jag var hos henne och det kommer att bli så trevligt att få prata bort ett par timmar samtidigt som hon "gör om mig"........nja - det blir nog svårt:) Jag kommer med största sannolikhet att se ganska likadan ut men utan frissiga hårtoppar och mindre synliga gråa hår!!

Därefter så MÅSTE jag ta tag i kontoret. Under veckan som jag varit borta har våra nya datorer, skärmar m.m. kommit så det är fullt med kartonger och en jäkla oreda men nu så ska vi nog bli uppdaterade till 2000-talets kontor får vi hoppas:)

 Ha en underbar dag - trots det fortsatta dåliga vädret .............. Maria

Borta bra men hemma bäst!

Jag älskar att resa men jag älskar verkligen att vara hemma och ibland blir ekvationen för svår. Vi har haft en härlig vecka på Gran Canaria; vädret var toppen, maten god, trevligt sällskap och mysiga utflykter...... och jag passade på att ta spabehandlingar när Per var på kurs:))) Ibland är en advokatfrus liv verkligen toppen!!!!! Imorgon då jag fått iordning på min iphone ska jag lägga upp bilder från vår tripp......



Det värsta med charter är dock de ofattbart trista restiderna - vi steg upp 03.30 inatt och kom hem till Ume´ kl 15.00. Tog mig en promenad i ett regnigt mörker för att handla upp kylskåpet sedan så bjöd vi våra underbara ungdomar på Pannbiff m lök och potatis - gott, gott, gott-i-gottgott:)

Nu softar jag och Jullan i soffan - snart kryper jag isängs där maken och Elvis redan ligger och sussar:)) godnatt mina vänner - nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen// Mia Fia







RSS 2.0