Det regnar och är ett riktigt skitväder me...

img_0017 (MMS)

Det regnar och är ett riktigt skitväder men renlevnadsmänniskor sim vi nu är så vaknade vi pigga och fräscha! Vad ska vi hitta på? Jo, vi tar en skogspromenad och letar lingon ! Sagt och gjort, här är bildbeviset:) vi hittade ett par liter lingon så nu ska jag koka lite sylt efter morotsjuicelunchen:) he gå ba fint=))


Kvällsdrycken - sagolikt god :-) nu blir d...

img_0016 (MMS)

Kvällsdrycken - sagolikt god :-) nu blir det tv under en skön filt med massor av ljus! Örtte innan sovdags så är ännu en dag till ända! Stoltast <3


5 dl varm grönsaksbuljong! Det är faktiskt...

img_0014 (MMS)

5 dl varm grönsaksbuljong! Det är faktiskt det man längtar efter hela dagen:) idag har det varit tungt, jag har längtat efter ALLT!!! Men jag höll mig sysselsatt med städning, tvserie, tvättning och vedstapling så nu har snart hela dagen gått och då har vi gjort hälften :-) jippiiiii men jag är sjukt nöjd över mig själv!!!!!


Fredagsmys :((( i helvete heller!

Ja, då var det fredag och inte känns det något särskilt alls - ok jag ska inte gå på jobbet på ett par dagar men annars så kommer det att bli en "väldigt kul" helg:) Jag klagar inte men det känns lite konstigt att vi idag ska åka ut till stugan och jag behöver inte handla någonting alls !!! Inget vin, inget godis, ingen god mat - NADA!!! jag packar våra drycker och örttéet så var det klart! Enkelt men trist....fast jag är fast besluten att fullfölja detta mission och blev sjukt inspirerad av våra vänner som också gjort detta, de har gått ner i vikt och är pigga som mörtar:) Snart är vi fit och i form för höstens alla bravader, jag längtar! Måste pigga upp mig och ni andra med en bild som jag bara älskar!

Här var vi faktiskt ganska smärta och fina och det var en av de underbaraste resorna som vi varit på!!!!

Mitt mål är att jag skall känna mig bekväm och nöjd med min kropp så att jag på våra resor kan ha en bikini och kläder som jag trivs i istället för tältliknande saker för att döja min calzone!

Nu avslutar jag jobbet med en kopp örtté och så ska jag iväg och hyra lite bra filmer som jag och maken kan ligga i sängen och mysa och se på! Det kanske blir lite fredagsmys i alla fall ♥ jag har ju också min underbara present från mina bästisdöttrar; en dvd med usb-port samt tre usb-minnen laddade med serier, filmer m.m. så det kommer inte att gå någon nöd på mig i helgen!


KRAMIZAR TILL ER ALLA
och skänk mig en tanke när ni tar ett glas gott rött vin ikväll!

Då är vi igång på riktigt!

Igår åt vi ju sallad som en liten trevlig nedtrappning inför fastan:) Det var jättegott och brödet var helt underbart men inte blir man riktigt mätt på sallad....nä jag vill att maten skall vara varm! Bara tanken på att jag skulle sluta röka och börja fasta gjorde att jag blev rastlös igår så jag satte igång och städade! Jag förstår nu att det här kommer att bli helt perfekt timing eftersom vi ska flytta. Jag kommer att ha hunnit gå igenom alla garderober och skåp för att inte bli tokig!!!! En manisk städtant finns uppenbarligen under mitt skinn:))

Stämmer på pricken !!!

 

Sov underbart i natt och när jag vaknade i morse så kände jag en entusiasm för att inte röka och börja med fastan. Gjorde iordning örtte direkt (inte så dåligt som jag trodde) och innan vi åkte till jobbet så tog vi plommondryck (inte så god men helt ok). Jag packade ihop det vi behövde för att klara dagen på jobbet och så for vi....till jobbet, fick trevligt besök av Olof som vi bjöd på kaffe men så satte vi igång och jobbade undan med pauser för nya koppar med örtte. Så var det lunch och dags för grönsaksdryck (den var vedervärdig) men till efterrätt så var det fruktdryck som var god och så en kopp te:)

Jag hade anmält mig till en extra ridlektion idag så jag hastade iväg till SURF, fick rida Wendy, och hade en mycket trevlig timme där. Konstigt var det att jag var jättehungrig när jag åkte dit och röksugen men så efter lektionen kändes allt toppen. Nu är jag hemma och har kokat grönsaksbuljong som faktiskt är underbart god:)) Väntar på att maken ska komma hem och Julia som ska få blodpudding idag ! Första dagen har gått helt otroligt bra så jag känner mig mycket nöjd!!

 

 Kram till alla små björnar ute i skogen från Trollmor:)


En härlig sallad med valnötsbröd och gott ...

img_0007 (MMS)

En härlig sallad med valnötsbröd och gott bubbelvatten:) mumsfilibaba!


Mitt nya liv:-) ja detta är vad som rymdes...

img_0006 (MMS)

Mitt nya liv:-) ja detta är vad som rymdes i paketet och som jag och maken skall dela på! Det ser inte mycket ut för världen men oj så gott det ska bli;D Idag är det nedtrappning med sallad:)


Det närmar sig....

Nu har jag laddat mentalt för den första hårda etappen! Jag vägde mig i morse och jag väger 76,5 kg - det var faktiskt mindre än jag trodde:) I januari vägde jag tydligen 79 kilo så det har inte gått utför under sommaren utan jag har faktiskt gått ner några kilo, helt otroligt, men min vikt är iaf under all kritik och jag mår verkligen dåligt över mig själv. Jag vill och ska gå ner till 70 kilo innan Grekland och mitt mål är 67 kilo!!

Imorgon börjar således helvetet: Jag och Per ska börja med en detoxkur vilket innebär att vi skall fasta i typ 5 dagar och sedan börjar det med en matsedel som jag dragit ut på nätet - jag får återkomma med besked om vad allt detta innebär. Idag ska jag gå på hälsokostaffären och köpa ett fastepaket som vi skall börja med imorgon. Jag skall dessutom sluta röka !!!!!!! Ingen alkohol !!!! och under fastetiden är det inget kaffe heller !!!! men allt detta skall gå trots att jag inte har någon karaktär och jag har inget tålamod men nu skall jag för första gången i mitt liv visa att jag KAN!!!! Ni får uppdateringar varje dag:))

Jag vill inte vara en TJOCKIS!


UTAN NU SKA DET BLI EN BABE AV MIG :))

YES:) Ha en bra dag // Kram mot ett smalare och sundare liv♥

Kärleksbloggen är ett minne blott:)

Jag har ju lovat att skriva om kärlek i alla formen men jag tror att jag kommer att få ett stort problem nu framöver!!! Jag har nått smärtgränsen när det gäller hur min kropp ser ut.....här skall till förändringar och ont måste med ont förgås, det finns ingen återvändo!! Problemet är att jag inte är särskilt tjurig och uthållig men nu jäklar ska det ske och om jag nu blottar mig här på bloggen så kan ju ni som läser min blogg kontrollera att jag sköter mig:)) Ganska bra idé (undrar just nu om jag är riktigt klok....) eller hur? Jag ska nog iaf försöka att tänka positivt och det som kan hålla mig uppe är att jag den 30 september åker med mina underbaraste flickor till Kreta och då vill jag ju inte se ut som ett svullo utan de ska kunna vara stolta över mig!!!!

Jag återkommer till Er alla med besked i morgon. Startskottet har gott för mitt nya sunda liv och jag lovar att berätta mer i morgon om hur allt kommer att gå till och vad det är jag skall göra:)

Kram och var rädd om varandra:))

Hösten står för dörren!

Nu står hösten vid dörren och vill in, skolorna började idag och jag är faktiskt uppriktigt glad åt att det nu äntligen kommer igång med rutiner igen. Det är ljuvligt med sommar och sol men allt har sin tid och nu känner jag mig ganska less på att allt är så slappt och det är typ "lördag hela veckan" ....

......det går inte att ha så mysigt året om för då kan man ju aldrig uppskatta den:))

Jag känner mig iaf fullt inspirerad till att nu starta hösten med nya friska tag. Jag har min ridning på tisdagar men har pratat med både Emily och Christel om yoga eller pilates. Jag tror t.o.m. att jag ska gå och anmäla mig på Formtoppen för att börja träna ...... skratta inte men man vet aldrig med mig - jag börjar säkert men frågan är om jag håller ut????? Idag börjar också sunda vanor med mat och dryck så att både jag och maken kan komma i badkläder till första veckan i oktober då han skall ut och segla med sina kompisar och jag ska med mina underbara döttrar till Grekland!!! Tjohoooooooo - så kul det ska bli men då vill man ju vara fräsch....

Nu måste jag återgå till arbetet och kämpa mig igenom mina travar med jobb så att jag kan få det fint på jobbet också... snart kommer maken på lunch och jag tror att jag skall bjuda honom på lite kokta ägg och skinka.

Ha en underbar måndag !!
KRAM ♥

Sommar och sol gör varje männska glad:) ja...

img_0738 (MMS)

Sommar och sol gör varje männska glad:) jag köpte frön till tagetes på Kanarieöarna och det såg inte lovande ut i våras men nu kommer det att bli världens mest perfekta tagetesbuske som även fjärilar och humlor älskar:)) älskar färgerna och givetvis faktumet att jag lyckats driva upp en planta på egen hand, det är STORT!!! See you tomorrow:)) XOXO lr puss & kram från blomstertanten


Dagens måltid: en klassiker!! Idag var det...

img_0740 (MMS)

Dagens måltid: en klassiker!! Idag var det ett fullständigt sagolikt väder, sommaren är tydligen inte slut än:)) vi är ute i stugan och jag är förkyld, inte kul men det är bara att bita ihop, man är ju kvinna och inte man!!! Idag har jag och maken målat, sopat, tagit bort igräs, städat mm och haft gäster av sörbölesläktingarna så det blev sen middag men vad gör väl det när vi åt makens godaste köttfärssås, färsk pasta, parmesan och ett gott vin- ingenting :-) lev livet  och var dig själv!! Marran <3


Jag är ingen egentlig friluftsmänniska men...

img_0687 (MMS)

Jag är ingen egentlig friluftsmänniska men är någon, som nu min kära svägerska Linda, tar ut mig i skogen så njuter jag verkligen:) vi fick oxå med oss älskade Emily på turen! Det var inte så många kantareller som vi hittade men desto gladare blev vi för de vi såg! Väl hemma i huset så blev det fantastiska våfflor med glass , mums :D  Emily tog ett bad i underbara badkaret med lejontassar och de andra åkte till ranchen i Dömle medan jag å Linda njöt av solen! Kusinbild på studsmattan:)


Finlunch:)))) efter en lätt sovmorgon så p...

img_0682 (MMS)

Finlunch:)))) efter en lätt sovmorgon så packade vi ihop vårt pick och pack för en avslutande tur i city med shopping! Tjejerna visste precis vart de skulle och gjorde riktigt bra köp! Jag begav mig till thailändska ambassaden och hämtade ut Daniels pass & visum! Vi sammanstrålade på mc Donalds för en lunch!! Sedan styrde Putte med bil oss till Forshaga, jag underlättade färden med billleken för ungdomarn och vips var vi här i Forshaga där Linda väntade med god middag!! Min familj är underbar:) kram från mamma, syster, faster, moster Mia <3


Thank you familjen Karlsson och Stockholm ...

img_0678 (MMS)

Thank you familjen Karlsson och Stockholm för denna sommar:) efter en underbar dag p havet så fick vi en fantastisk middag som bl.a. Bestod av grillad entrecote al'a Micke Karlsson som hade införskaffat kolgrillens RR, ni ser ju själv hur proffsigt det ser ut:) kvällen avslutades med smoores i loungen ute i trädgården ( mariekex, grillad marshmallows och choklad ) MUMS:). Tack käraste syster och svåger för underbara dagar// Mia


Vi stannade av för lunch på ett underbart ...

img_0671 (MMS)

Vi stannade av för lunch på ett underbart ställe! Kusinerna hittade en perfekt klippa medans jag och Stina fixade korv m bröd som smakade ljuvligt:) till efterrätt blev det kaffe, bulle och päronkonjak!


Segeltur med Karlssons skuta igår! Vi hade...

img_0661 (MMS)

Segeltur med Karlssons skuta igår! Vi hade en helt fantastisk dag igår ute i Stockholm skärgård. Vädret var perfekt såsom sällskapet:-) här njuter Putte och han fick jobba på båten också, jag såg mest till att jag inte var ivägen ;)


Ännu en vinst!!!!

img_0649 (MMS)

Ännu en vinst!!!!


Vinst på chokladhjulet, Emily drog vinsten...

img_0646 (MMS)

Vinst på chokladhjulet, Emily drog vinsten, allt i enlighet med horoskopet :)


Lunch på blå porten, mysigt!!

img_0643 (MMS)

Lunch på blå porten, mysigt!!


Syskonen iakttar den fascinerande utställn...

img_0641 (MMS)

Syskonen iakttar den fascinerande utställningen!!


Bin Laden....på liljevalls...av Sten!

img_0638 (MMS)

Bin Laden....på liljevalls...av Sten!


Kusinlunch=)

img_0637 (MMS)

Kusinlunch=)


Insane- helt galet!! Sedan bjöd vi ungdoma...

img_0633 (MMS)

Insane- helt galet!! Sedan bjöd vi ungdomarna på lunch och vi syskon gick på liljevalls konstmuseum där det var utställningen Eljest:)) fantastiskt....det kommer några bilder....marran


Årets gröna Lund race är igång, vi hängde ...

img_0630 (MMS)

Årets gröna Lund race är igång, vi hängde på låset:) det är första året som alla kusiner kan åka ALLT!!!! Vädret startade lite dåligt men det hindrar inte gänget, de startade med extreme:)


Här står vi och väntar när gänget åker Ins...

img_0632 (MMS)

Här står vi och väntar när gänget åker Insane:)


Sommartiden är så kort:)

Även om vi inte har haft någon riktig sommarsemester så verkar det som att tiden är ännu kortare på sommaren - jag hinner inte med min blogg:)) eller också beror det på att jag inte sitter framför datorn hela dagarna och det är väl egentligen semester!! Det är lätt att gå in på facebook på mobilen och göra korta uppdateringar samt att lägga upp bilder men att skriva i bloggen känns så "fattigt" via mobilen så det har helt enkelt inte blivit några längre inlägg...sorry:) och det blir egentligen inte bättre nu;-) men nu ska jag iväg imorgon med mina älskade döttrar - vi ska flyga till syster Stina med sin underbara familj och där sluter bäste bror upp med barn (tyvärr måste Linda jobba men vi ser henne igen då vi åker vidare mot Forshaga). Det är en helt fantastisk tradition som vi har i vår familj; Varje jul träffas vi och alternerar då vart tredje år med Umeå, Stockholm, Forshaga (i år är det vår tur! ) och varje sommar så träffas vi i Stockholm för att gå på Gröna Lund (vi bröt traditionen ett år och var på Liseberg men det var inte riktigt samma sak:( ) - vi har hållit på dessa traditioner så länge barnen (kusinerna) kan minnas och det är en fullständigt enastående gemenskap. Kusinerna är 7 stycken och spänner mellan åldrarna 11 - 23 år men de är helt magiska tillsammans ♥ ..... vi syskon har också en fantastisk symbios och tur som tokar har vi haft som hittat partners som trivs så bra ihop också - Vi är lyckligt lottade:)



Detta är det dynamiska älskade kusingänget från i julas då det stod slalom på schemat i Värmland, nu väntar den årliga sommarkusinbilden som snart kommer att synas i cyberrymden:)

Det känns tufft att lämna mina djur i makens vård men han har hjälp av Daniel så jag utgår från att de får den allra bästa vården (han skulle inte våga något annat....). Jag har nu jobbat som en tok idag och ska jobba på förmiddagen i morgon, städat här hemma, packat och nu tar jag mig ett glas vin, skriver ett inlägg och sedan är det bums i kojs för att landa i Stockholm kring 16.00 imorgon. Jag åker med brolle Putte till Forshaga på fredag och maken sluter upp där efter helgen - han spelar KM i golf hela helgen:) sedan är vi åter i Umeå / Norrmjöle på onsdagkväll för lite mer ledighet (förhoppningsvis.... men man vet aldrig med vårt jobb!!!!)

HA EN UNDERBAR VECKA - jag bloggar nog lite från mobilen så att ni inte tror att jag glömt Er och slutar med en av mina underbara Miranda-nallar // Marran




RSS 2.0