Stugis <3

Efter underbara dagar på Gotland så flög jag och Vera hem till Umeå. Det gick faktiskt jättebra men det är inget att rekommendera för den som har ont efter besvär och det har jag inte:)
 
Full av energi och beslutsamhet så tog jag tag i vissa saker, bl.a. växthuset och det blev en riktig oas att gå in och trivas i. Jag är ingen trädgårdsmästare och gillar egentligen inte att hålla på med rabatter men tydligen så har detta förändrats! #åldersbetingat.......
 
Midsommarafton 2015
Kan vara den bästa midsommarhelg som varit någonsin. Vi hade underbart väder och Daniel var hemma, Robert och Jonna var också hos oss. Julia kom på midsommardagen och det var bara älskade Emily som saknades och hon fattades oss!
Vi åt en fantastisk lunch ute med traditionsenlig dopp-i-kopp (från Tornedalen), svägerskan Lenas magiskt goda hemgravade lax och övriga obligatoriska tillbehör. Lite njutbarhet i solen medans killarna slet med grus och målning (jag hade kökstjänst så jag var befriad) - Jonna målade också och den lilla magen har börjat ta lite form, oj vad vi alla längtar tills i november <3
Efter lite arbete och vila tog vi en underbar promenad till stranden och klipporna för att sedan gå hem och göra oss lite snyggare och förberedelserna började för femkamp - alla fick vi välja varsin gren och de blev som följer;
Per: Pilkastning
Maria: Kast med golfboll i paraply
Jonna: Kast med boll på burkar
Daniel: 3 minuter
Robert: Egenhändigt skapat minigolfhål som blev avgörande i tävlingen;)
Vera höll koll på oss alla och deltog ivrigt i alla grenarna :)
Således blev det dags för att förbereda middag och på sedvanligt sätt stod männen för grillningen och vi tjejer tog tag i det övriga. De skötte det bra och även vi - middagen avnjöts inomhus p.g.a. myggen och kvällen avslutades med en kubbtävling som Jonna och Robert vann överlägset!
Tack för en underbar helg men i ärlighetens namn ska det sägas att det var skönt när alla åkt hem efter 5 dygn med gäster:) I går tog vi det bara helt piano och slappade i soffan efter lite arbete med gruset (det tar typ aldrig slut)
 
P.S. jag går ju på behandling hos smärtrehab eller vad de heter här i Umeå och först så har det blivit bättre men nu har det blivit sämre igen, jag ska dit idag igen och vet inte riktigt hur detta ska sluta. Det är väldigt svårt att kunna fokusera och göra det man vill då jag är handikappad i höger arm!!!! D.S.
 
Slutligen så väntar roligheter till helgen också. Kära syster Stina kommer upp på lördag och stannar till på tisdag. Det blir underbart. Mor åker hem från Gotland idag och har tänkt stanna kvar med Stina hos oss i stugan också - vi får nog se hur det blir med den saken men på lördagkväll får vi ha trevligt i alla fall och om allt vill sig väl så kommer också bästa kompisarna Lisa och Kajsa ut också!

Long time no see:)

Mycket har hänt och jag kan verkligen inte återge det hela men för er som inte följer mig på instagram så blir det en liten uppdatering med bilder!
 
Den 5 juni tog min älskade systerson Viktor studenten, vi packade in oss i husbilen och drog iväg till Stockholm. Stina hade gjort så fint i sin trädgård och vädret visade sig faktiskt från sin bättre sida. Det är som att komma hem när jag landar hos kära syster och det kändes som en mycket högtidlig dag att få vara med på Viktors student vid det marina läroverket ute på Värmdö. Jag var dagen till ära uppklädd i folkdräkten och vårt lilla bustroll Vera fick hänga med i min nyinköpta flygtransportväska - hon skötte sig exemplariskt!
Efter studenten så var det mottagning hemma i Stina och Mickes härliga trädgård. Det var en underbar buffé och en fantastiskt trevlig kväll. Jag tror att studenten var mycket nöjd med dagen och han hade trevligt med både sina kusiner, släktingar och vänner............här är han tillsammans med en trio av nära mycket trevliga vänner <3
Efter studentfirandet så åkte Per hem med Emily och Julia. Jag hade lovat att följa med mor till Gotland och det var med stor ångest som jag packade ihop mina tillhörigheter och så drog vi till Bromma. Väl incheckade och klara med en nöjd Vera i väskan så började allt kännas bättre och när hyrbilen var bärgad och vi kom fram till vår underbara stuga i Skags så kändes allt helt underbart! Jag, mamma och framför allt Vera hade helt underbara dagar i stugan, omgivningarna och stranden - vi njöt i fulla drag och det kändes faktiskt som att sommaren var i antågande även om havet fortfarande var kallt!
Helt sagolika miljöer och jag kommer numer alltid att återvända till vårt paradis varje år!
Utöver att vi hade det osedvanligt trevligt jag och min mor (det är inte alltid helt självklart) så lärde sig mamma att facebooka vilket hon var/är fantastiskt bra på vilket faktiskt var otippat för mig. Jag ska således inte underskatta min mor:)
Hon är som en modern Selma Lagerlöf:)
<3

RSS 2.0