1:à advent 2010!! -18 grader, iväg till tä...

img_0321 (MMS)

1:à advent 2010!! -18 grader, iväg till täfteböle för att hämta släpvagn hos bussiga Barbro, till Emily där Stickan var på plats!! Vi började med att bära ner de stora sakerna som vi bar in i vårt förråd, Börje kom också efter att ha varit på en kul mc-fest igår:-) tillbaka till emilys lägenhet och nu lastade vi släpet fullt med resterande bohag ! Jag och Per körde släpet till vårt garage där det får vila tills på tisdag då emy får nycklarna till sin nya lägenhet! Maken for på hockey och x-et hem för vila, jag och tjejerna grovstädade ur lägenheten men när jag kommer ut till bilen så är det någon blådåre som kört på vår bil och inte gett sig till känna!!! Hur kan man göra så??? Vi åkte iaf till mormor som bjöd på en underbar adventsmiddag - oj så trevligt och gott det var, nu soffläge:-) i morgon måndag igen!! Trevlig advent!


Årets julpyntsinköp:-) underbar<3

img_0313 (MMS)

Årets julpyntsinköp:-) underbar<3


Sötaste bröderna har kul i katträdet! De u...

img_0309 (MMS)

Sötaste bröderna har kul i katträdet! De underbara och snart 3 år gamla:-)


Hjärtero är en underbar affär! Kikade in i...

img_0306 (MMS)

Hjärtero är en underbar affär! Kikade in idag och fann en underbar blomma i form av ett hjärta med kruka där det står; Veni Vidi Vici = jag kom, jag såg, jag segrade! Klockrent!!!!


Vi är faktiskt löjligt förtjusta i varandr...

img_0307 (MMS)

Vi är faktiskt löjligt förtjusta i varandra fortfarande:-) det är över 5 år sedan vi gifte oss och visst är det så att vi blir irriterade på varandra men kärleken är faktiskt större än allt ! Puss älskling <3


Jag förbereder mig för första advent! Tyvä...

img_0308 (MMS)

Jag förbereder mig för första advent! Tyvärr infinner sig inte min vanliga julpyntarglädje men jag kämpar på:-) så här blev hyllan i hallen!


SMS-inlägg

img_0305 (MMS)


Underbara djur visar kärlek:)





"Vänskap handlar inte om vem du har känt längst.
Det handlar om dem som kom och aldrig lämnat din sida”


Djur är kärlek!

Att ha djur i ett hem är kärlek♥ De ger så oerhört mycket tillbaka och nu har vi förmånen att för en liten tid ha alla tre katterna hos oss och de har så kul med varandra att det är en fröjd att iakta dem. Zigge är väl måttligt glad men han har ju sin lilla hörna att krypa in i och så får han ju lite andrum när vi går till jobbet!

 Zigge min fina trogna vän som aldrig skulle göra en fluga förnär eller jag har faktiskt funderat vad han skulle göra om någon skulle göra mig illa! Då tror jag nog att han skulle göra vad han kunde för att hjälpa mig:)

Söta Leo är busen i djurfamiljen. Han hittar alltid på något lite hyss och ska vara överallt och kolla:) Nu har han drivit Julia till vansinne eftersom han klättrar på hennes skrivbord för att slicka på hennes skolfoto, fullständigt obegripligt men det måste vara något medel som lockar honom!!!

Isaak är gosedjuret som har en underbar personlighet och tillgivenhet men han har också sina små hyss för sig. Han har också hållit Julia vaken i natt genom att välta hennes papperskorg och rota runt:)) Hon var inte glad på katterna i morse!!!

Nessie verkar faktiskt också trivas hos oss nu och det gör mig så glad!!

Nu skall jag avsluta med en bild som jag fick idag via mail. Det är en isbjörn som sökte kontakt med hundar och tänk hur kärlek kan uppstå:) Så underbart !!! Ha en bra dag!

 Såååååååå mysigt!!!

Älskade helg!

♥ älskade helger går så fort att man blir mörkrädd så det gäller att ta vara på dem allt vad man bara kan! Efter en hårt arbetande vecka så packade vi med oss katt och hund och åkte till stugan, så underbart att komma ut dit igen. Det var mer än en månad sedan som vi var där sist och oj vad mysigt det var! Eftersom det varit renoveringar där så hade vi mycket att ställa iordning men det gjorde vi ganska snabbt, sedan tände maken en brasa och jag en massa ljus! Oxfilé med kantarellstuvning blev det till middag och så Idol! På lördagen blev vi bortbjudna på middag hos härliga vännerna Danne och Leena! Fick sill till förrätt och Leena hade hittat på en egen variant som jag skall stjäla receptet på till jul (löksill, cremefraiche och riven västerbottensost) - den var toppen! Till varmrätt fick vi älgkött och kantareller igen, smakade ljuvligt och så fick vi njuta tillsammans av programmet "Så mycket bättre" som är en njutning att beskåda! Vi fick skjuts hem och en härlig sovmorgon på söndagen som också ägnades åt skidåkning på TV - härlig avslutning för att sedan åka hem till lägenheten vilket också känns helt fantastiskt! Pysslade lite där och så blev det älskav med mos som söndagmiddag!!!!

Nu är helgen åter slut och måndagen står för dörren. Har varit en stund på jobbet men nu ska jag åka med flyttkartonger till Emily och hjälpa henne med packning för till helgen skall det flyttas för hennes del! Efter det så tror jag att jag skall få möjlighet att adventspyssla lite och känna lugnet några veckor innan anstormningen av släkten kommer för julfirande ♥

Ha en härlig vecka och snart så är det ännu en ljuvlig helg i antågande!

KRAMAR I MASSOR


Kunde inte låta bli att köpa denna söta sn...

img_0301 (MMS)

Kunde inte låta bli att köpa denna söta snygga vinbox idag! Den rymmer "bara" två flaskor men känns lite mer exclusive så den spar jag till morgondagen:-) nu väntar antingen doobidoo eller idol, det är frågan??? Kram


En tacksam klient var förbi idag med champ...

img_0300 (MMS)

En tacksam klient var förbi idag med champagne, jordgubbar, ost och kex!!! Oj så trevligt men vi spar nog bubblet till en annan dag!! Vi har åkt ut till stugan och efter att ha ställt det mesta iordning så njuter vi av brasa och fredagsmys :-)


Hittade den perfekta hyllan för 30 kr på å...

img_0299 (MMS)

Hittade den perfekta hyllan för 30 kr på återvinningen;-) det är underbart att fynda!!!


Leo njuter i husses knä efter en dag i ens...

img_0297 (MMS)

Leo njuter i husses knä efter en dag i ensamhet! Husse snackar som vanligt i telefon:-) kram


Min älsklingstavla har fått sin plats i kö...

img_0295 (MMS)

Min älsklingstavla har fått sin plats i köket med belysning och allt:-) jag är sååååå nöjd! Nu vankas grönmögelostbiffar och sallad med vin (det är barnfritt idag:-)) ha en härlig lillördag!!! Kram


Vintermys!

Nyss var vi på varma härliga Malta och nu står vintern vid dörren! Burr....men det mysiga med vintern är att det är extra mysigt inomhus:) Vi har nu äntligen fått ordning i lägenheten och det har blivit riktigt riktigt bra. Julia är också supernöjd med sitt rum som går i grått och lila. Som pricken över I:et så hade jag lovat Julia en ny tv i förtidig julklapp och vi åkte häromdagen till Media Markt och helt fantastiskt så hittade vi en Finlux platt-TV på 32 tum för 2.700 kronor!!! Helt otroligt och det roliga är att vi har tre likadana Finlux-apparater och den första som vi köpte kostade 5.900 kronor, den andra 4.900 kronor och den sista som vi köpte kostade 3.500 kronor ...... snart kommer väl dessa tv-apparater att vara gratis:)) Julia blev i alla fall jättenöjd och det var huvudsaken!



I går så var det dags för en ordentligt tvätt av bilen både invändigt och utvändigt - den var så grymt smutsig både invändigt som utvändigt att man skämdes men det är helt fantastiskt hur de kan få till en bil så att den ser helt ny ut:) Det var en fröjd att få hämta bilen och så skulle jag till stallet, vågade knappt sätta mig i bilen med stallkläderna. Det var en härlig ridtur på O´Boy som är en supersöt, snäll och framåt häst. Även om man är stressad som en dåre så rinner allt av en när man kommer upp på hästryggen!

Idag så var det dags för service på bilen så det var bara att lämna den på Motorcentralen för att sedan få en uppfriskande promenad till jobbet, huvva så kallt det var! men nu har jag åter fått upp värmen och medans maken har besök så sitter jag och gör ett litet blogginlägg, smart:))

Nu har jag varit ute på en akututryckning för att vara taxichaufför till min man igen!!!! Hade ingen bil men snälla Stickan lånade ut sin så nu har jag fixat det och är åter på kontoret! Maken är supernöjd för nu har han många stora ärenden på gång och då trivs han som fisken i vattnet och alla är glada:)

Ikväll hoppas jag att Robert kommer på middag så jag skall försöka att komma på något riktigt gott men jag tror att det blir min specialgryta som alltid gör succé!  Ha en fortsatt bra dag, nu väntar jag besök av min gulliga dotter Emily som ska låna lite frimärken av mig!!!

KRAM
TILL ER ALLA FRÅN MIG♥

Allt kommer till sin rätt/plats:-) nu börj...

img_0294 (MMS)

Allt kommer till sin rätt/plats:-) nu börjar det kännas rätt i lägenheten! Hämtade vårt barbord från förrådet och det blev perfekt!! Nu lagar maken mat;-) underbart! Kram


Sist men inte minst; en av alla ugglor som...

img_0276 (MMS)

Sist men inte minst; en av alla ugglor som fanns på farmen! Nu har jag bloggat över de bilder som jag hade på telefonen från Malta! Det blev crêpes till middag, så gott! Nu vilar maken som har jour hela helgen medans jag softar i soffan;-) nice...kramizar


Ego i den "galna världen" på Monte Kristo ...

img_0281 (MMS)

Ego i den "galna världen" på Monte Kristo på malta!


Viktor&viktor på farmen på Malta!!

img_0268 (MMS)

Viktor&viktor på farmen på Malta!!


Kristallkronan på nattklubben på monte kri...

img_0266 (MMS)

Kristallkronan på nattklubben på monte kristo, osannolikt ställe;-)


En bild från vårt osannolika besök hos Vik...

img_0285 (MMS)

En bild från vårt osannolika besök hos Viktor Bonello på Malta, ni fattar:-)


Min älskade man for till tingsrätten 07.30...

img_0293 (MMS)

Min älskade man for till tingsrätten 07.30 för en heldagsförhandling, på lunchen deltog han i en häktningsförhandling via videolänk med Skellefteå tingsrätt (jag kom med en macka åt honom), därefter fortsatte förhandlingen i Umeå tingsrätt och den drog ut på tiden så han var klar kl 18.15 men han fick inte ta helg då utan jag skjutsade honom till polishuset där han medverkade vid ett polisförhör till halv 8!!! Lång dag men han är av segt virke :-) en whisky var given och därefter denna förrätt! Nu dobbidoo och sedan crêpes framför tv:n! Ha en underbar fredag <3 kram


Back in town:)

Som ni förstått av mina mobilbloggning från Malta så har vi haft det underbart. Vi bodde på ett underbart lyxigt hotell som t.o.m. hade mousserande vin till frukost och våra sängar var så sköna att man kände sig som prinsessan på ärten:) men nu är vi åter i verkligheten och om man är ute och reser mycket så får man jobba lite hårdare när man är hemma!!!! Nu har vi kommit oss igenom posthögarna på jobbet och börjat få ordning på lägenheten så ikväll kanske det finns utrymme för lite extra trevligt fredagsmys!! Maken jobbar som en dåre så jag ska försöka att hitta på något lite extra gott till honom ikväll♥



Jag måste bara berätta en till sak om Malta och det har med bilden ovan att göra! Sista dagen så åkte jag, Eva, Lars och en advokat som heter Peter med Victor Bonello ut till Monte Kristo - en helt sanslös vingård m.m. som inte går att återge i ord! Efter rundturen på vingården så åkte vi till Victors farmhouse som får en att tänka på familjen Addams:) Här har vi gjort egen fårost som Victor nu kontrollerar att den är färdig! Vi blev bjudna på massor av ost, frukt, bruchetta, kex m.m. och för att inte tala om VIN i mängder och Kontraband vilket var en härlig upplevelse! Vi var också på rundtur bland alla djur och det vill inte säga lite......det var de underbara hästarna, zebror, åsnor, ugglor, falkar, apor, ozelot m.m m.m - helt makalöst, går inte att förklara för någon men det är helt enkelt fantastiskt att ha fått vara där igen! Det var Victor som var med oss och seglade till Sicilien, by the way:))

Nu ska jag försöka att jobba lite och sedan planera inför helgen!

Hare gott allesammans och ha en underbar helg tillsammans ♥


Maken utanför court of justice!!

img_0256 (MMS)

Maken utanför court of justice!!


Marran har fått shoppa ett julljus' på mar...

img_0259 (MMS)

Marran har fått shoppa ett julljus' på mark&spencer så jag poserar gärna utmed dessa raka branta gator! Från valetta tog vi bussen till Sliema där vi stämt träff med Eva och Lars på Zarah-home, tyvärr fanns inte sängkläderna i den storlek som jag ville ha så det blev en billig tur:(


Trevlig lunch med soppa och toast i Valetta!

img_0255 (MMS)

Trevlig lunch med soppa och toast i Valetta!


Dagens mission blev en promenad och sedan ...

img_0254 (MMS)

Dagens mission blev en promenad och sedan bussen till valetta! Segelturen blev inställd pga blåst men det var helt ok! Vi spatserade runt och hade en trevlig dag, här är en fin byggnad (kommer inte ihåg vad det var nu men vem bryr sig ;-))


Mitt nyinköpta ljus....jag längtar efter a...

img_0262 (MMS)

Mitt nyinköpta ljus....jag längtar efter att få tända det på julafton;-) vi har det hur kul som helst men det ska bli underbart att komma hem och få pyssla i lägenheten så att det blir som vi vill ha det;-) jag längtar också efter mina sötaste bästa flickor, zigge och Leo som det var en månad sedan jag hade hos mig <3 nu väntar det stora välkomstpartyt med mat, dryck och rockband!!! Jag laddar med ett bad och en god bok medans maken är på kurs :-) jag har det bäst-ingen protest!!! Ha en kul allhelgonaafton alla mina vänner och tänd ett ljus för de som inte längre finns med oss ! Jag har tänt ett ljus för älskade pappa Hans<3 love Mia Fia


Utsikt från vår rundtur!

img_0250 (MMS)

Utsikt från vår rundtur!


Ekipaget:-) efter denna lilla upplevelse h...

img_0251 (MMS)

Ekipaget:-) efter denna lilla upplevelse har vi ägnat några timmar vid poolen, härligt! Per är nu uppkopplad via telefon på en häktningsförhandling, otroligt vad dagens teknik kan åstadkomma!!! Nu kl 3 börjar konferensen och jag ska ta mig en promenad på byn, inhandla något gott och lägga mig i ett härligt bad med min bok! Det är inte synd om mig ;-) kl 8 blir det mingel med alla deltagare och medresenärer! Ha en härlig torsdagkväll i kära Svedala <3<3


Dagens äventyr startade med tur runt st Ju...

img_0252 (MMS)

Dagens äventyr startade med tur runt st Julian i hästdroska;-) tur att hästen var stark med den barlasten!


Jag mår också sååå bra;-) nu är vi åter på...

img_0241 (MMS)

Jag mår också sååå bra;-) nu är vi åter på hotellet och har haft en skön siesta! Ikväll blir det rockband så det är bäst att sätta på danstofflorna!! Hare gott.....<3


Maken mår sååååå bra vid ratten :-)

img_0236 (MMS)

Maken mår sååååå bra vid ratten :-)


Vi tog en tur med Lena II   och vi passera...

img_0233 (MMS)

Vi tog en tur med Lena II   och vi passerade några kryssningsfartyg, det är vår nästa drömsemester!


När vi var här på Malta i maj hittade vi "...

img_0230 (MMS)

När vi var här på Malta i maj hittade vi "Edward scissorhand" som klippte Per på nolltid med ett lysande resultat! Efter den underbara frkisten åkte Lena, jag och Per till båten med Viktor, det var ett självklart återbesök för klippning;-)


Because I'm worth it;-)

img_0228 (MMS)

Because I'm worth it;-)


Jag har haft en underbar dag i mitt eget s...

img_0227 (MMS)

Jag har haft en underbar dag i mitt eget sällskap ;-) först ägnade jag några timmar vid poolen med en god bok och ett korsord! Sedan tog jag en promenad till Spinola Bay där jag åt en underbar lunch med denna utsikt;-) jag har handlat och är nu åter på hotellrummet, ska ta ett bad med ett glas vin och lite nyinköpta druvor - inte helt fel?? Undrar när maken kommer hem? Men ok det gör inget om han blir lite sen för det går ju ingen nöd på mig ;-) XOXO


Igårkväll åt vi en sagolik italiensk midda...

img_0220 (MMS)

Igårkväll åt vi en sagolik italiensk middag på Casanova i valetta! Ingen meny utan Guiseppo lagade det han ansåg att vi skulle äta och det var en underbar ansamling av musslor, tonfisk och pasta som avslutades med en makalös uppsjö av desserter! Femstjärnigt:-) idag är jag helt slut och behöverfå en stund för mig själv så gänget åkte iväg tidigt med båten medans jag läser och kopplar av vid poolen! Inte dumt;-) hare i höstblåsten!


Dagens fynd, två underbara handstickade ko...

img_0218 (MMS)

Dagens fynd, två underbara handstickade koftor i Gozo-style! I just love them <3


Delar av vårt underbara gäng!

img_0217 (MMS)

Delar av vårt underbara gäng!


Mår perfekt efter en underbar lunch i Hal ...

img_0213 (MMS)

Mår perfekt efter en underbar lunch i Hal Ambra på gozo ! Marran


Söta katter i en skinnbutik;-)

img_0212 (MMS)

Söta katter i en skinnbutik;-)


Ett stopp på en underbar liten hantverksby...

img_0211 (MMS)

Ett stopp på en underbar liten hantverksby;  glasblåseri och underbara handstickade koftor som vi alla köpte!


Idag är vi på tur till Gozo, blåsigt men u...

img_0209 (MMS)

Idag är vi på tur till Gozo, blåsigt men underbart väder! Vårt första mål var Tapani kyrkan som är en riktig mirakelkyrka! Mina böner gick till mina älskade döttrar och nyckelringar är köpta som ska följa dem och skydda dem i livet. Love <3


RSS 2.0