Junk Ceylon

Bästa shoppingen här men jag har inte kommit igång än:( måste komma igång snart!!!


Fruktkonst

De är fantastiska på att göra allt vackert här;-)


Äventyrsgolfen

Idag åkte vi till Kamala och var på stranden med Daniel och mackan;-) vi har nu varit i Bangtao och spelat äventyrsgolf, ätit gott och haft trevligt! Daniel vann men jag blev otippat tvåa;-))


8 dagar i Thailand :-)

Underbara strand, sand och varmt vatten;-) brände mig på en manet....ajj!!!


Fortsättning dag2....

Ok, inlägget försvann och det går inte att ladda upp bilder nu:((( i vart fall har vi varit på Junk Ceylon och gubben hittade två par shorts samt en ursnygg piketröja från polo till superpris;-) dessutom så klippte han sig! Nu ska vi äta och se om vi orkar ta en promenad här i omgivningarna....och ev besöka GG!!! Puss


Dag 2

Sov så gott och vaknade upp kl 10.00 och då gick vi ner åt en fantastisk frukost:-) gick sedan ner på stranden....ljuvligt men varmt så det blev att vara under parasollet men tig ändå en promenad och sedan en rejäl fruktsallad! Vi var nästan tre timmar där och jag blev helt utmattad;-))


Dag 1 (fredag)

Landade i Phuket kl 13.00 svensk tid efter en fantastisk flygning! Jag kommer aldrig att åka med något annat än thaiairways hit:-) lite lång taxitur men vid 3 landade vi här på Karlssons och Daniel var här❤vi åt lunch och så gick vi på stranden 1 timme och avslutade med en marqurita i solnedgången på stranden! Lite trötta ändå så avslutade vi kvällen med köttbullar här och det var njutbart att gå till sängs:-)


Övervikt:)

Jag tycker själv att jag kämpar med både träning och mat men det händer egentligen ingenting utan det känns som att det står still och det har det gjort länge men jag får inte ge upp:)!!!!
 
I vart fall så är min mor väldigt fixerad vid kropp och vikt, detta är något som hon hållit på med i en mängd år och som vi alla i vår familj stört oss på. Det värsta är ju när hon säger till barnen/ungdomarna att de skall banta och att de blivit tjocka - jag blir då helt galen!! Själv bryr jag mig inte så mycket men häromdagen så kom hon förbi på jobbet och jag hade visserligen en ganska tajt kjol men hon fick helt plötsligt för sig att: Herregud Maria så tjock du har blivit, hur mycket har du gått upp i vikt etc etc och jag sa till henne att jag inte har gått upp i vikt men inte ner heller och bad henne vänligt att gå hem;) Efter några timmar så ringer hon upp mig och har då verkligen på nytt funderat över detta med att jag måste ha gått upp i vikt....Maria: du kanske måste träna mer, äta mindre, prata med någon tränare, läkare eller min syster och höra vilken diet hon håller på med eftersom hon är så smal och fin!!! Blev givetvis kränkt och irriterad (hade dessutom PMS) och som pricen över I:et så säger hon; - Om det fortsätter så där så kommer du snart att väga 150 kg och då måste du vara med i TV-programmet Biggest Looser!!!! Jag blev galen............Ibland är hon inte klok!
 
Dagen efter så har hon ju inte släppt detta utan då har hon läst i tidningen om någon webb-tv som skall börja där man kan följa med under 8 veckor och få tips med träning och mat som hon absolut tycker att jag skall pröva......:(
 
Idag så har hon nu synpunkter på all mat som jag har hemma och den är ju så oerhört onyttig så hon uppmanar mig att åka och handla nyttig mat som hon skall äta då jag är borta.....jag hade gjort pannbiffar och potatis som jag har färdigt i kylskåpet men det ville hon ju absolut INTE ha, nej fyyyyyyy och undrar verkligen hur ofta jag gör sådan mat som inte är särskilt nyttig!!!! JAG BLIR GALEN!!!!!!! Nu känns det verkligen extra härligt att få åka bort på semester och ladda upp batterierna....
 
Har tvättat och packat nästan klart så nu jobbar jag lite och följer en lista som jag behöver göra men det är inte så mycket och vi ska ju faktiskt inte vara borta mer än drygt en vecka så det skall nog fixa sig.
 
Oj, jag glömde visst att hon utgick från att jag hade påskris och påskliljor hemma hos oss så att det är lite påskstämning när hon kommer och ska ta hand om Zigge - ja, ja får väl gå ner på Buketten och köpa hem lite gult och fint så att tanten blir nöjd!
 
Detta blev ett beklagansvärt inlägg om min mor som är som hon är men i botten så är väl det mesta grundat i en omtanke och jag är väldigt väldigt tacksam för att hon alltid ställer upp och tar hand om Zigge men jag måste bara få beklaga mig lite:)
 
Julia och Petter ska också komma och ta hand om lillgubben på helgerna men jag tycker allt lite synd om dem som ska ha gumman runt sig:)
 
Ikväll åker vi i alla fall till Daniel i Thailand och då jag nu har mitt lilla överviktsproblem så slog jag slag i saken och gick på Ingrids där jag hittade en bikini som passar min kropp och dessutom en underbar strandklänning så jag känner mig nöjd!
 
Ha det alldeles underbart, jag tror väl att vi har wifi hos Karlsson så jag ska försöka att ladda upp lite bilder här på bloggen eller följ mig på Instagram (mialuttu) för jag tror att jag ska försöka att undvika att skriva allt för mycket på facebook men vi får se.....
 
Puss och Kram <3
 
Jag hann faktiskt igår ut till min vän Lena H som fått en hjärnblödning för två månader sedan och det var underbart att se henne, vi hade nog kunnat suttit i dagar och pratat men orken och tiden räckte inte till. Det är lite som att se mig själv i spegeln för hur det var för 6 år sedan......inte kul men hon kommer igen!

Fler vänner:)

När jag nu är inne på vänskapstemat så måste jag också här delge bilden på mig och Annika då vi var på semester till Öland med farmor, faster Inga och Rune (Annikas pappa). Året var 1978 vilket innebär att jag var 15 år och Annika 16....vi var ju så söta och oskuldsfulla men ändå lyckades vi oroa faster och Rune då vi begav oss ut på en liten turne som innefattade öppen eld och trubadur:) Jag och Annika har haft så fantastiskt mycket roligt tillsammans på somrarna i Lingbo och vi sågs nu efter typ 25 år på Ingas 80-årskalas....Ha en skön måndag - jag ska på IW ikväll:)

Vänner!

I fredags så var det dags för kompisträff med Bästaste vännen Kajsa, hennes fina syster Lisa och bästa kompisen Mona! Vi gick på Bishop halv 4 och jag kom hem halv 2!!! Vi hade så fantastiskt trevligt och högt i tak! Djupa samtal men också lättsinnigt med många skratt;-) tog tyvärr ingen bild men då det var en strid ström med kändisar så fick jag en bild på en annan av mina kära vänner Britta med sin Göran! Jag är rik som ett troll med sådana underbara vänner i mitt liv och jag är så tacksam ❤❤❤


Träning.....:)

Jag kämpar på med träningen och känner mig väldigt nöjd med att jag nu går tre gånger i veckan till IKSU men det har egentligen inte gett något resultat...........känns lite hopplöst men jag tror ändå att trägen vinner;) Igår gick/joggade jag på bandet i 60 minuter och idag ska jag köra både IW och CXWorks med Christel! Jag vill så gärna kunna ha bikini på mig nästa helg då vi landar i Thailand men vi får se.....
 
Idag ska vi i alla fall hyra ett släp och åka ut till Norrmjöle och hämta hem sängen till vårt extrarum så att det kommer att bli iordningsställt:) Längtar efter att få lite ordning på dessa garderober m.m. och rummet i sin helhet!
 
Heja heja :)

Mona Abis!

Idag fyller en av mina absolut äldsta och bästa vänner 50 år:-) Mona bor i Stockholm men vi sågs efter många år i höstas och det var som att tiden stått still! Hittade en bild från 1979 och hon är sig så lik fina vän ❤ idag har vi valt kakel och mosaik till badrummet i stugan som står på tur för en ansiktslyftning och jag har också varit på IW på IKSU, svettigt men nyttigt!!! Dessutom kan jag meddela att det går bra med rökningen men det är lite jobbigt och tråkigt:( nu Top model och projekt runway.....sedan god sömn i renbäddad säng:-))


Sköna söndag:-)

Eftersom vi inte har något inplanerat i morgon måndag så passar vi på att njuta en dag till:-) jag åkte till ansmark och fikade med fina Camilla och väl hemma vankades söndagsstek och soffhäng;-)


Gulligaste....

....vovvens världen:-) efter spring på isen är fina Zigge trött och njuter i sin bädd med filt och kudde! Mitt ❤svämmar över ibland:-) mello - ett skämt då jag ärligt tyckte att gubbarna och bananen var bäst!!!:-)


Vinterdag!

Vaknade av att det var -20 grader så jag utgick från att det var en innedag men solen värmde upp dagen till en fantastisk temperatur:-) jag promenerade först en timme och sedan tig jag gubben och hunden med ut på isen, strålande:-)


Bästa Annika:-)

Hela min uppväxt så hade jag Annika som kompis i Sandviken, Gävle och lingbo.... Annika är ett år äldre än mig och Runes dotter! Vi har haft underbara minnen tillsammans och nu sågs vi äntligen igen efter över 20 år men nu ska vi bättra oss!!!


Jubilaren!

Här kommer bild på älskade faster Inga som fyllde 80 år <3


Furuvik!

Farbror Lennart och Lenas fantastiska ställe i furuvik som hade allt;-)


Bästa kompis:-)

På måndag fyller en av mina Bästaste kompisar Mona Abis 50 år så jag och Bästaste Kajsa skickade denna fina bricka så att hon kommer ihåg oss och Umeå:-)


Katterna!

Våra gulliga bröder Leo och Isaac som finns med överallt:-)


Mamma!

Förra helgen fyllde mamma 79 år och jag måste säga att hon är fräsch! Vi hade en mycket trevlig dag hos henne förra lördagen tillsammans med Julia och Petter (Emily & Stoffe var i tallin)!


Ny soffa!

Jag var lite nervös men det blev så bra:-)


Dag 2

Ja, så har jag klarat av en hel dag utan cigaretter och det gick riktigt bra. Det var faktiskt ganska bra att gå på mötet och höra hur de andra har lagt upp det och hur det går för dem, det var lite blandade historier - från en som hade alla hjälpmedel framme och som hon använde under våra timmar till en man som hade tjurskallen som enda hjälpmedel:) En kvinna hade köpt den elektriska cigaretten som kändes väldigt fiffig - ska nog köpa mig en sådan nu till helgen! Alla sätt är bra utom de dåliga:)

Vi gick ut och käkade på Eurasia igår och det var gott, nu har vi packat ihop en massa grejer hemma för att åka ut till stugan, idag kommer våra nya soffor - bild ska försöka att skickas i eftermiddag, det är spännande men nervöst över hur det kommer att bli!!

Ha en alldeles underbar fredag mina vänner:)

Så var det dags igen;)

Japp, nu har rökstoppsdagen kommit och det känns bra samtidigt som det känns tungt! Det är konstigt hur taggad man kan vara inför ett beslut på kvällen och på morgonen känns det inte lika bra men det är så att jag vill ju inte vara rökare men jag älskar att röka, den ekvationen går ju inte riktigt ihop men det beror nog på att jag har den s.k. missbruksgenen inom mig vilket innebär att jag har lätt för att fastna i dåliga vanor och väldigt svårt för att bryta desamma.....men jag har samtigt lärt mig att det är så och det är bara att kämpa, jag måste vara tjurigare än den genen annars går det åt pipan:) Jag har i alla fall bestämt mig för att utnyttja den genen positivt genom att den ska hjälpa mig med träningen:) Den här veckan har jag varit på IKSU tillsammans med Alex&Sigges podd måndag, tisdag och onsdag och det har gått fantastiskt bra - jag är mycket nöjd:) När man varit och tränat så är man inte sugen på att röka så jag ska verkligen försöka att byta ut cigaretter mot träning - det är ju inte heller särskilt gott att ta ett glas vin om man inte få en cigarett som belöning så det känns som en win-win-situation!!!
 
Jag har nu klarat av morgonpasset utan cigaretter och det känns väldigt bra! Idag har vi möte på tobaksavvänjningsenhten och då får man ju höra hur det går för de andra i gruppen - känns spännande och motiverande!
 
Ett steg närmare målet:)

Måndag igen;)

Efter det att vi kommit hem från Gran Canaria så rullade allt på av bara den och så begav vi oss iväg mot Sandviken förra helgen eftersom min älskade faster Inga fyllde 80 år. Jag har henne att tacka för så mycket i mitt liv. Tänk att de varje sommarlov och även påsklov tog emot oss barn med öppna armar. Jag har egentligen aldrig tänkt på detta så mycket förrän nu utan det var bara en självklarhet. Det tycktes nog lite märkligt för våra kompisar att vi aldrig var hemma på loven men för oss var det helt naturligt. Jag förstår ju nu som vuxen att det nog inte var så lätt hemma hos oss och att våra föräldrar faktiskt ville skydda oss så mycket som de kunde och att framför allt farmor och faster Inga ställde upp som skyddsänglar. Jag är idag så oerhört tacksam och det var således en självklarhet att åka till älskade Sandviken. Inga blev oerhört överraskad och det var så trevlig stämning att jag blir varm av bara tanken. Älskade farbror Lennart och Lena var också där och de bjöd oss på lunch i deras hus ute i Furuvik på söndagen innan vi åkte hem, vilket ställe och oj så trevligt vi hade där. Det är sällan som maken också är så positiv som han var efter den helgen men han gillar alla supermycket och känner själv att han är omtyckt av allihop <3 Jag kan tyvärr inte delge er några bilder eftersom min rackarns katt (Leo) har käkat upp alla sladdar till telefonen så jag kan inte överföra några bilder idag.
 
Väl hemma efter en superhelg så slår influensan från Hell till och jag tror att det är sällan som jag varit så sjuk. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin haft 39 graders feber som vuxen....var helt förstörd!!! Jag börjar dock tro att min mor har lite rätt i att det är min kropp som säger ifrån när jag varit ute på för mycket resor och aktiviteter;) men det får det vara värt!
 
I helgen så uppvaktade vi lilla mor som fyllde 79 år i lördags och vi hade en mycket trevlig stund hos henne tillsammans med Julia och Petter. I söndags (igår) så åkte vi ut till stugan eftersom våra sköna skinnsoffor nu fick lämna oss för att flytta till Sävar. Våra nya soffor kommer på fredag - väldigt spännande:)
 
Nu är jag i alla fall helt klart på Bättringsvägen och ska gå på IKSU ikväll, måste försöka att komma i en bikini innan vi drar till Thailand, det här går inte!!!!!

puss och kram alla fina ute i vintervädret:)
 
 

RSS 2.0