Hårbehandling!

Som jag berättade gjorde den blå lagunens vatten en björntjänst med mitt hår - jag hade väl inte världens bästa hår innan men nu var det förskräckligt. Turligt nog så hade vi en tjejkväll inbokad på Sjöboden i torsdags och då fick bästa Lena ge mig en riktig SPA-behandling för håret och jag blev supernöjd med lite ny färg och håret har fått tillbaka sin "glans" och mer därtill. Utöver behandlingar så drack vi vin, åt mat och pratade i massor:) Vi var nog alla överens om att allt som sades på Sjöboden - stannar på Sjöboden!
 
 
 

The Blue Lagoon <3

Om ni tänker - vad ska jag göra på Island?? så tänk om!!! Du behöver inte göra något annat än att bara åka till den blå lagunen och njuta en hel dag av detta underbara ställa. Det är välgörande för både kropp och själ, något så fantastiskt som man inte kan förstå hur det skapats och en så otrolig naturupplevelse i sig. Om du vill kan du få särskilda SPA-behandlingar också men det finns denna fantastiska lera tillgängligt i badet som ger dig en gratis ansiktsbehandling i sig.
Killarna njöt faktiskt lika mycket som jag och de blev ju dessutom bra på bild - de tvingade mig dock att lägga ut en selfie på Facebook men det misstaget gör jag inte om här;)
Efter dryga tre timmar i badet så kände man sig verkligen ren som ett nyfött barn men det var bara ett litet litet problem - mitt hår hade bytt skepnad till att kännas som håret på dockan Skrållan, det fanns ingen möjlighet att göra något åt det trots att jag försökte med allt balsam som fanns i duschen! Nåja - det fick reda upp sig när jag kommer hem!
På kvällen gick vi på en populär krog som hette SNAPS och som vi beställt bord på, jättetrevlig restaurant och mycket god mat! Tidig kväll blev det och det var väl tur eftersom vi hade hämtning kl 05.00 för att ge oss av mot flyget. Flygtiden hem var inte mer än 2:40 så det gick som en dans och vi har haft givande samtal och umgängen tillsammans så nu går advokatfirman mot nya positiva mål!
 
Teambuilding är viktigt inom alla arbetsgrupper och det är lätt att glömma bort det när man är så små som vi är men det är oerhört betydelsefullt!
 
På återseende Island!
 
 

Golden Circlel!

En klassisk sightseeing-tur som tog oss runt detta fantastiska landskap....
 
Här åkte vi förbi sommarhusen som fanns på Island och det var ca 6000 stycken men inga låg ju egentligen ute vid vattnet utan utslängda mitt i naturen där det fanns lite vegetation - mycket märkligt såg det ut men kanske ganska begripligt om man tänker på hur vädret är på Island och då kanske man inte vill ha ett sommarhus vid havet;)
Vårt första mål var Geisrarna (eller hur det nu stavas...) och målet var ju att se den största Strokkur som sprutade upp vatten kontinuerligt upp till 30 m - det var faktiskt en otrolig upplevelse att se och det är enormt vilken kraft vatten har. Man fick absolut inte stiga över de ditsatta repen eller ta på vattnet eftersom det var kokande vatten - fullstängt självklart men uppenbarligen så måste man vara övertydlig som guide när man har att göra med turister;)
....här är starten och så kommer den......Stor Strokkur - häftigt:)

In i bussen igen och vidare mot detta fantastiska vattenfall som hette Gullfoss och nu fick vi återigen se och uppleva kraften med vatten, helt enormt!
Som ni förstår så hade det fantastiskt trevligt och upplevelserna stod på rad!
Lite shopping blev det här vid vattenfallet då jag hittade underbara sockar i Islandsull - de kommer att sitta helt perfekt när det blir dags för vinter hemma! Vi åker vidare genom nationalparken Thingvellir och till Rift Valley - jag vet inte riktigt om jag kan förklara vad vi såg men det hade något med att där möttes den nordamerikanska kontinentalplattan med den euoropeiska vilket gav upphov till en stor dalgång - enastående var det i alla fall men nu började vi bli trötta efter en mycket lång dag med intryck och upplevelser utöver det vanliga:)
 
 
 
 
 

I love horses!

Det var ett givet val för mig att vi skulle ut på tur med Islandshästar, männen i sällskapet var ju inte riktigt lika övertygad men de ställde upp för mig så vi bokade en utflykt som innehöll både sightseeing och turridning. Vi blev upphämtade på hotellet av en fantastiskt trevlig man kl 08.00 på lördagmorgonen som tog oss till hans ställe Solhester som låg ca 50 min från Reykjavik. Det ska ju sägas att vi hade det mycket trevligt på fredagskvällen med god mat, skratt, lite dans och t.o.m. Tequila-shots och besök på lite märkliga klubbar:) Mannen som vi kom till hade 52 hästar vilket är mycket lite och hästarna går ute året runt. Vädret var inte det bästa men det var tydligen ett helt normalt väder med stark vind, regn (ibland småspik) och en vidunderlig natur. Det var bara vi i gruppen och vi fick en jättetrevlig ung tjej från Danmark som vår guide. Hon hade gjort i ordning tre jättefina hästar åt oss - en lite mer avancerad till mig och en mycket lugn till Per (Dexter).
Per var verkligen "rädd" och det var tydligt att han inte ville rida men han gjorde det och jag är grymt stolt över att han gjorde det och vi var ju faktiskt ute i 2 timmar. Han fick en underbar häst och vår guide var fantastiskt pedagogisk och bra med honom. :)

Efter att vi skrittat runt i naturen ett tag så fick jag ge mig iväg på en egen ritt med mitt lilla islandssto (kommer inte ihåg vad hon hette men det var något mycket konstigt på isländska). Hon var underbar i tölt som verkligen var hennes gångart. Vi stannade upp och njöt av naturen - det var en av de bästa stunderna under helgen!
Givetvis så tog vi en lagbild som vi alla kan vara stolta över och det kan varmt rekommenderas att göra sådana här utflykter för att stärka teamkänslan och att lära känna varandra!
 
Oskar ville också pröva på att "springa" så sista biten hem lämnade vi Per och guiden för en snabbare väg hem och Oskars häst hade verkligen bråttom, jag är imponerad över att han klarade det och jag tror att han tyckte att det var jättekul. Per var också så stolt över sig själv och han fick en spontan kram både av vår guide och ägaren till gården:)
Lite suddig men speglar naturen på Island - det är Islandshästar överallt, det finns 85.000 på Island och de är så fina. Det här var en av de bättre saker jag gjort i mitt liv och det kan jag leva länge på men jag lär inte få med mig min maken på någon fler ritt! Efter ridturen så fick vi skjuts av ägaren till en liten by där vi åt en fantastisk pizza och sedan kom en buss och hämtade upp för oss för Golden Cirle som jag får berätta om i ett annat inlägg, nu måste jag fixa lite lunch här på jobbet åt oss - idag var det en intensiv dag!
 

Kyrkobesöket gjordes också!




Glömde lägga ut bilderna på den renskalade kyrkan i Reykjavik som vi besökte och tände alla ljus för de nära som lämnat oss ❤️ Symboliskt för Island så låter naturen och saker få tala för sig själv - det finns inget Lull-Lull eller överdåd och det är oerhört befriande och lugnande även om jag också gillar motsatsen;-) 

Whalewatching

Vi började resan på fredagen med att besöka operahuset som är spektakulärt i sig och sedan hoppa på en båt för att åka ut på havet! Vi misströstade lite i vind och rusk om att få se någon val men Plötsligt Händer Det.....vi såg VALAR men bildbeviset blev tyvärr mediokra!!!
Modernt och mycket speciellt operahus!


Vi har ordentlig utrustning på oss;-)

Litet men mycket märkvärdigt bildbevis!!

Vi trivs ihop! 

Det är blåsigt och kallt men vi håller ut för vi missar aldrig något:-)

Jag är så nöjd:-)!!!

....och planerar här för nästa dags aktiviteter som kommer upp här imorgon! Nu måste jag gå i säng och stoppa en pod i öronen // puss på er och om ni kan upplev det oväntade:-)

Island:-)

Som de flesta vet så har vi på advokatfirman varit på teambuilding till Island! Oskar fick välja resmål och det visade sig vara en riktig höjdare! Vi har haft fantastiska upplevelser, underbar samvaro och konstruktiva samtal - allt som mynnar ut i en härlig arbetsrelationen där vi jobbar mot samma mål och trivs:-) som vanligt är jag mentalt utslut efter en resa men det är sånt sim jag får leva med och då man vet om det så är det lättare att hantera! Jag har uppdaterat med bilder på övriga sociala medier och bjudit på en hemsk bild avmig själv bara för att vi alla skulle vara med;-) i vart fall vill jag verkligen rekommendera Island och ska lägga ut lite andra bilder här från vår helg! 

Stockholms-snabbis:-)

I fredags firade vi Oskar på kontoret, härlig uppslutning men det är uppenbart att det är en ny generation som kommer - kul men lite trist då vi helt plötsligt känner oss lite "gamla";-)) på lördagen åkte vi ut till stugan och höstade undan alla trädgårdsmöbler, jag & Tuva tog ett höstbad, supermysigt❤️ 

I söndags flög vi till Stockholm då vi fått biljetter till fotbollsmatchen mellan Sverige - Luchtenstein på Friends Arena av min underbara kusin Anders⚽️ Vi åkte ut till syster och fick härlig middag då Micke & Anton åkte med på fotboll, fantastisk arena men lite odramatisk match! Gav dock mig tillfälle till längre samtal med Anders! 

Maken fick agera modell framför en av sina idoler som han faktiskt kände:-) 

Friends Arena - vi kan vara stolt över vår nationalarena!

Käraste kusin Anders;-)

Såklart också en selfie!

Gräset är från Holland och vackert!

Det gjorde gott för älskade svågern Micke att få åka iväg och tänka på något annat få de bakat över Birger i en veckas tid men han somnade in på natten mot måndagen - vila i frid härliga fina Birger ❤️ Tufft för Micke som är enda barnet! Känns skönt på något sätt att vi var där hos dem i deras svåra stund! 

Åter hemma så har vi fått lite fart på jobbet och det är framförallt roligt för Oskar att han får känna på hur det är att vara advokat:-) 

Fredag - måndag så åker vi på en liten kickoff-resa till Island för breafing tillsammans, det kommer att bli jättekul och jag fick en anledning att köpa ny höstjacka! 

Det har tydligen varit ett fantastiskt norrsken ikväll som jag missat men nu laddar vi för vintern! 

KRAM och var rädda om varandra❤️

Söndagsreflektion!

Som jag snabbt gjorde ett inlägg om igår så var vi till Stockholm på begravning av min farbror Lennart som då var pappas lillebror. Han kämpade mot cancern men fick ett för kort liv som slutade för tidigt. Min lilla pappa fick inte ett så långt liv då han dog 1977 och blev endast 47 år gammal. Det var tufft att förlora sin far som 13-åring och det är sådana stunder som i fredags som gör att sorgen och saknade fortfarande är nära. Jag har gjort ett avslut med mina funderingar och skuldkänslor över att han dog men givetvis så tänker jag fortfarande dels på vad som kunde gjorts annorlunda och framför allt kanske det är så att om han hade levt idag så hade inte skulden varit så stor på alla över att han drack och det hade kanske varit lättare att ta emot hjälp men jag vet inte för det är ju ändå så fortfarande att det går inte att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Det känns som att just nu är det mycket död runt om oss. För 3 månader sedan dog svärfar Rolf och någon vecka efter så dog Pers kompis Antons mamma och Rolfs bror, vi var då på två begravningar och nu under denna månad så har mammas syster Marta dött, min f.d svärmor Vivi-Ann, farbror Lennart och i förrgår så dog min morbror Lasse medans han sågade ved med motorsågen. Det senaste är nu att fina Birger (Mickes pappa - syster Stinas svärfar) är jättesjuk och ligger nog ev för döden. Han fick besked för ett tag sedan efter att ha haft en fruktansvärd klåda att han har levercancer och cancer i gallgångarna. går inte att göra något åt och nu verkar det som att kroppen inte heller orkar. Han är åter på sjukhus och det verkade jobbigt inatt men vi håller tummarna och det märktes på stina och micke att de slet ont på begravningen i fredags då döden är så nära dem. Detta är verkligen ett konkret tecken på att jag/vi närmar oss den sista generationen och jag tror att det är verkligt påtagligt för mamma att hon upplever att livets största del är över - det känns så hemskt när jag skriver det men sanningen är ett faktum. De var 13 syskon och nu är de 5 kvar. 
 
Bild tagen i Berlin på den kända bombade kyrkan som passar bra in i mina tankar även om jag egentligen inte känner mig särskilt religiös men vid samtliga begravningar i kyrkan så känner jag frid och en form av trygghet så tron på något gott finns där! 
 
Vi kom i vart fall hem från stockholm igår på eftermiddagen och blev hämtade av Siw ett par timmar senare för att åka ut till Järnäs där Viktor Bonello var hos Lena och Ulf för middag. Det var ett härligt möte och fantastiskt god mat men jag hade inte orken, fick en sådan "ångest" eller rättare sagt tog batteriet slut så jag var faktiskt tvungen att gå och lägga mig för att vila i ett par timmar. Jag förstod ju egentligen att jag inte skulle palla med allt detta på en helg men vad gör man då viljan finns och det blev ju ändå en trevlig stund. 
 
Lite skruttig kvalité men själva andan kanske finns med. Det blev i alla fall en tidig kväll då vi hade chaufför på plats och det kändes väldigt skönt i morse då passade jag på att gå och se en innebandymatch - det har väl inte hänt på säkert 10 år - eftersom bästisKajsas son Isak spelade final i en cup på Gammliahallen eller Udominate-arena och det var superkul, det var spännande och de VANN....Heja Täfteå-Sävar som de numer heter:) 
Jag passade också på att åka och handla därefter, idag blev det Taco och då firade jag lite med att köpa underbara rosor åt mig själv - 39 kr, helt otroligt:) 
Nu har jag uppdaterat mig med fredagens idol och jag hejar verkligen på Mollie och Lisa - vilka stjärnor!
Jag har också pratat med Linda och nu är det bestämt att min extradotter (brorsdotter egentligen) kommer hit på höstlovet från Forshaga med två av sina kompisar. Det kommer att bli jätteroligt och jag är stolt över att hon vill komma och hälsa på sin faster på ett lov<3 
 
Snart är helgen till sin ända och en ny vecka är på gång och då får jag ju inte glömma att berätta att Oskar blev advokat i fredags så han skall vi passa på att fira på fredag. GRATTIS Oskar - är så stolt över honom:)
 
Var rädda om varandra och ta hand om dagen som att det vore den första dagen i ditt liv! 
 
 

Lennart Söderberg❤️


Igår begravdes min fina farbror Lennart efter ett tappert kämpande mot cancern. Han begravdes i Kungsholms kyrka, det var en fantastiskt fin och värdig begravning som berörde mig djupt. Minnesstunden bjöd på snittar och vin samt många fina tal. Som pricken över iet så gick vi den närmaste släkten på en italiensk restaurang Serwito där vi hade ett chambre separ'e (vet inte riktigt hur det stavas) och det var en underbar avslutning på dagen samt ett hopp om fortsatta kontakter mellan oss kusiner! Jag känner en djup tacksamhet och kärlek till Söderbergs släkten❤️ Maken kunde bara instämma i den gemenskapen! 







Nu har vi åter landat hemma och blir hämtade om en timme för fest ute i järnäs eftersom Victor Bonello är här från Malta! 
Kram 

RSS 2.0