Dagens sjukvård!!!!

Som jag nämnde i det tidigare inlägget så var det planerat att Julia skulle få operera sin hälsena (förlängning p.g.a. medfödda problem) i måndags. Det skall väl tilläggas att vi träffade ortopedläkaren som ska operera i januari 2014 så tid för operation har dröjt över 1 år - var det verkligen så det var tänkt med vårdgarantin????? Nåja, bättre sent än aldrig. Julia kom till mig på söndagkväll eftersom vi skulle upp tidigt. Fastande gick hon och la sig och vi ställde klockan på 05.45 så att hon skulle hinna göra den omständiga och nödvändiga tvättningsritualen. Vi var på plats på anastesimottagningen 06.45 enligt kallelse. Ungefär kl 08.30 kom läkaren och informerade om rutinerna och att det inte skulle behöva bli narkos men att hon hade valt att ta en annan patient före (det sas inget om att den patienten var i ett akut läge men så kanske det var) så Julias operation skulle flyttas till efter lunch. Inga problem men Julia las in på op2 och fick dropp. De gav hon också morfintabletter så att man skulle förbereda förhindring av smärtan efter operationen. Hon sov som tur var lite och jag åkte iväg ett tag. Väl åter så väntade och väntade vi men inget hände och de trevliga sköterskorna på avdelningen började misströsta lite men de hade inte gett upp än. Lisa kom förbi och hon hade inte heller fått någon som helst irritation och kl 15.00 var alla lite uppgivna och kl 15.30 kom beskedet att det blir ingen operation idag!!!! Trött och less så fick vi bara packa ihop våra saker och bege oss hemåt. Ny tid nästa torsdag och vi utgår från att det då blir operation direkt på morgonen men vi ska väl inte ta det för givet. Fick ju höra att tyvärr så är detta inte ovanligt!!! Det är svårt att inte bli förbannad när det rör min dotter och jag tyckte så synd om henne men det är ju värdsliga saker och hon har ju inte ont hela tiden så vi kan ju gott vänta men det värsta för henne just nu är ju att hennes pass på jobbet fördelats till andra eftersom hon sagt att hon inte kommer på jobbet p.g.a. operation. Nu förlorar hon en massa inkomst p.g.a detta men jag skrev ett krav till landstinget, tror ju inte att hon kommer att få någon ersättning men vill i alla fall protestera. Ja, ja - mamma får hjälpa till men nu håller vi tummarna för nästa torsdag!
 
Vill inte vara en sur kärring men det är svårt att inte tänka att i den privata sjukvården skulle inte detta ha hänt!!!

Mamma surtant;)

Bästa vännerna ❤️

Äntligen så ses vi igen. Mona och Monica kom upp igår från stockholm och vi hade planerat in en heldag tillsammans med Kajsa och Lisa! Berättar lite mer utförligt en annan dag men lägger ut två härliga bilder:-)


Vi pratade och umgicks mellan 11.00--02.30 och det ingick en hel del vin så jag är lite svag idag men det var det värt:-))

Imorgonbitti ska julia operera hälsenan så det blir tidig start imorgon och jag hoppas att hon slipper sövas men vi får veta det där❤️

Ha en skön söndag och var rädd om era vänner, bland det bästa i livet❤️

Stugan!

Måste också för min egen skull och kanske lite för er också redovisa ombyggnationen i det andra huset i stugan. Då Ann nu inte längre kommer att vara där har vi byggt om huset lite invändigt så att det blir en lägenhet för ungdomarna, vårt umgänge att sova över i och använda på ett vettigt sätt. Då vi ändå beslutade att det krävdes ombyggnationer av större slaget så var det lika bra att göra allt ordentligt. Det blir trägolv med golvvärme och en helt nytt badrum med tvättstuga. Det blir så otroligt bra så att man kan inte bli annat än nöjd. Nu börjar det på att bli klart men elektriker och rörmockare saknas men förhoppningsvis så tror vi på invigning till valborg och då ska också soffan som vi beställt kommit.
Jag är så nöjd med tapetvalet men björkstammarna i duschutrymmet är magiskt, det ger en 3D- känsla av att gå ut i naturen!
Nu tror jag att det börjar på att bli dags för mig att utföra lite arbete som jag är avlönad för:)

Livet på en pinne :)

Konstigt uttryck men det var det bästa jag kunde komma på nu då jag ska uppdatera mig lite här på bloggen. Senaste inlägget var ju då jag berättade om vår lilla nya familjemedlem som kommer till oss om 16 dagar. Jag längtar efter hund men samtidigt så är jag återigen medveten om att det är jag som kommer att ta det överhängande ansvaret för vår lilla tjej i många år framåt. Maken säger att han ska vara lika delaktig men känner jag honom och mig själv rätt så blir det inte så. Efter att vi träffat de underbara små valparna så har jag inte kunnat tänka på annat än hur underbart det kommer att bli med hund igen och nu får jag uppdateringar varje dag med bilder på hur de växer så att det knakar. Ännu vet vi inte vilken tjej som blir vår utan uppfödaren Veronica kommer att utse den som är mest lämpad till oss men jag hoppas att det är någon av dessa tre som jag fick bilder på häromdagen - vad säger ni? Så mycket sötare kan man ju inte vara och jag har den absoluta känslan över att hon ska heta Vera <3
 
Av någon konstig anledning så funkar det inte nu att överföra bilder från telefonen till datorn igen så vi får hålla till godo med bilder från instagram istället.
Nåja efter det att vi besökt de små trollen i Örbyhus så gästade vi våra kära vänner Britta och Göran i Hagaström som bjöd på mat och husrum. Fredagen den 20 mars så åkte vi med bästa kusinen Anders från Sandviken till Stockholm för att se Paul Simon och Sting i Globen. Vi går inte så ofta på konserter men varje gång det sker så tänker jag - det här måste vi bara göra oftare:) Jag hade aldrig varit i Globen och det var fantastiskt, konserten var underbart bra och Sting blev en ny stjärna för mig! Åter hemma så insåg vi vilken intensiv vecka det varit och mina krafter mentalt tog helt slut. Skulle behövt minst en vecka med lugn och ro för rehabilitering men det var inte möjligt så det var bara att bita ihop igen och samla ihop den finska SISUn som man har i sig. Det går ju ändå bra men det ligger hela tiden en känsla av ångest bakom allt (det har ordnat upp sig nu så oroa er inte ni som läser detta:))! 
Veckan efter hade vi job som vanligt men så på torsdagen skulle Per upp till Lycksele på förhör och jag kände att det var skönt att bara åka lite bil med honom, det blev lite hastigt att han då fick jobb i Umeå och kom på att han måste hälsa på en klient i Hoting...snäll som jag är så följde jag med honom och bestämde att vi stannar på Åsele Wärdshus hos Wolfgang. Sagt och gjort så ringde jag honom och frågade om han kunde laga lite god mat till oss och om jag skulle ta med mig en av Pers flaskor Chateu Palmer (vet inte riktigt hur det stavas) från 1983 och Wolfgang tyckte att det var en lysande idé. Wolfgang lagade en sagolik middag och vinet var fantastiskt men vi måste nog dricka upp de andra två flaskorna inom det närmaste året för det är tydligen på upphällningen - det läskiga är att dessa vinflaskor säljs typ för 2-3000 kr (!!!!!) Sant!
På helgen var det givetvis årsmöte för Norra avdelningen och det ordnades utomordentligt väl på P5 i väven, god mat, trevligt sällskap och jag dansade så mycket att min man tyckte nog att jag hade lite väl roligt men det är så med mig att när bra musik spelas så hamnar jag ibland i ett transliknande danstillstånd som kanske kan verka lite överdrivet men jag njuter verkligen i den stunden:)
Som att det inte var nog med festligheter så var vi bjudna av bästisarna Christel och Peter på Invito, underbart att umgås med sina härliga vänner där man kan vara sig själv - kram vännen (om du läser detta) <3 och tack!
 
Så var det dags för påskvecka och lillebror var på antågande, maken hade 60-årskontroll (nervös som bara den innan så hustrun fick lugna - det gick bra!) och katterna skulle allihop till veterinären för vaccination. Emily och Stoffe beslutade också att komma upp, det gör mig så glad att de också älskar att vara i stugan och att vi fick fira påsken tillsammans.
Långfredagsmiddag hos mor (jag fick lov att laga maten och ta med mig till henne för hon var så trött efter Amsterdamsresan med Stina att hon kunde inte läsa några recept;)) - trevligt blev det i alla fall. Putte gjorde verkliga fynd i mors förråd och vi fick njuta av hans sportsamlingar med resultat och underbara teckningar! Vi var båda överens om att han försökte efterlikna sin storasysters pärmar om hästar. Efter middagen så åkte vi alla ner på Sagateatern och såg Julia dansa med Oliva - fullständigt magiskt duktiga, vi var alla tårögda av stolthet över vår lilla stjärna:) Jag, Per och Putte ville inte riktigt gå hem så vi avslutade kvällen på Gotthards Krog - mycket trevligt!
Påskmiddag hemma hos oss och sedan kulturvandring runt Umeå. Putte har ju inte varit hemma på säkert 5 år så det är mycket som har hänt och det är kul att visa upp Umeå för helt plötsligt ser man sin egen stad med nya ögon och det är imponerande!
Så var det dags för avslutning på påskhelgen genom att åka ut till havet och njuta av stugliv. Vi grillade korv och hade ett härligt dygn i härlig gemenskap men nog kan jag säga att det var ganska skönt att festligheterna tog sitt slut:) Tack från djupet av mitt hjärta för att Putte, Emily och Stoffe kom upp och fick oss att fira en påsk som det var många år sedan sist!  KRAMAR
Oj vad bra, nu är jag ikapp - jag misstänker att den här bloggen snart kommer att byta skepnad och handla om mitt liv med Vera, vi får se! Ha nu en underbar helg och det blir ingen vila för min än utan på lördag så kommer mina bästisar Mona och Monica upp från Stockholm och då ska vi ha bästisträff med Kajsa och Lisa - Syster Stina, du kommer att fattas oss men det blir fler tillfällen!
Tjingeling från mitt livs pinne......med tulpaner som gror från Amsterdam:)
 
 

Det är mycke nu....igen :)

Imorgon så har jag förhoppningsvis mycke egen tid på jobbet och då ska jag verkligen försöka att uppdatera de senaste veckorna här på bloggen så håll ut......


RSS 2.0