Trevligt sällskap;-)

Vi har haft trevligt sällskap i helgen av Tuva som nu älskar våra djur. I övrigt en lugn och skön helg. Ikväll var Julia och Petter här och åt söndagsfavoriten;-))


Helg!!!!

Äntligen så är det fredag och jag önskar Er alla en riktigt riktigt fin helg, nu tar vi alla katterna med oss och åker ut till paradiset  Norrmjöle<3
 

Planering!

Om man tränar är det viktigt att äta ordentligt så igår gjorde jag också iordning matlådor för kommande vecka, det blev kasslergratäng och korvstroganoff med kokt blomkål!!


Aktiviteter;-)

Innevarande vecka har jag trotsat förkylningen och återupptagit träningen, två pass IW på IKSU plus och igår körde jag powerwalk i en timme så idag har jag en grym träningsvärk i hela kroppen! Känns skönt;-)


Julias kök:-)

Bifogar också en bild på hur det blev i den lilla köksavdelningen, det är hur mysigt som helst och Stickan har också fixat med elementen så nu ska hon nog få lite värme också;-)


Julias lägenhet!

Igår kom så den efterlängtade soffan från Mio och föräldrarna blev svettiga igen;-) men tjusigt blev det och Gullungen blev nöjd ❤


Missoni by Lindex

Var ute tidigt för att få tag på ett Missoni-plagg och med lite kamp & vilja ryckte jag till mig två plagg som jag är så nöjd med;-))


Träning igen!

Jag mår bättre från förkylningen så idag tänkte jag gå på yoga men körde ett IW pass på nya IKSU plus som är alldeles bredvid oss och det gick bra, förutom att jag glömde vattenflaskan!!!! Väl hemma så var jag saknad av Leo så vi körde lite kattyoga;-)))


Glömde.....

Bilden.....;-)


Svampar!!

Jag skulle verkligen vilja hitta ätbar svamp men det som finns hos oss är dessa härliga (färgerna) men farliga svampar;-))


Sköna söndag!

Kylig natt men härligt när solen värmde idag! Fortsatt höstarbete på gården, en underbar promenad till havet och härliga biffar till middag! Nu ligger jag i sängen och mina underbara gosedjur är med mig;-) laddar för ny vecka!!


Nöjd:-)

Jag är nöjd över helgens pentium och dessutom med min nya tröja, nya vinterjackor i samma märke - vi kommer inte att frysa;-)) gillar Körslaget!


Lördagsmys!

Bakat efterrätt till Körslaget, chokladkladdmuffins som kommer att serveras med gräddglass;-))


Höstfint!


Ett hem utan djur...

....är bara ett hus;-) något dylikt var nyss på Facebook med denna härliga bild. Jag kan hålla med eftersom jag i hela mitt liv haft något djur men jag kan nog ändå inse att det finns en mängd andra saker eller tex människor som gör ett hus till ett hem;-)))


Härliga helg❤

Ganska lugn vecka och förkylningen är bättre men absolut inte bra!! Underbart skönt med fredag, vi packade ihop rätt tidigt och fyllde bilen på sedvanligt sätt för utfärd till norrmjöle:-) fint höstväder och vi tömde blomkrukor och växthus;-) fyllde på med lite ljung och aster! Städade, bäddade rent, tvättade och kokade lingonsylt!!! Snyggt jobbat, om jag får säga det själv;-) ordnade också lite helgjobb åt maken och så käkade vi crêpes!! Idag åkte vi in till stan där gubben varit på polisförhör och häktningsförhandling.....medans så handtvättade jag bilen, hälsade på Rolf,spelade på travet, handlade mat, tankade, var på expo och hämtade lite tvätt hos Emily ❤nu bär det av ut till havet igen! Bra jobbat av oss båda!!


My man......

Min man är ju min man av en anledning! Jag älskar honom men det fina i kråksången är ju att han älskar mig;-) detta innebär ju inte att man/jag kan tycka att andra män (ouppnåeliga) är attraktiva så här kommer en till!!!!


Bröllopsdag!

Idag är det faktiskt 19 år sedan älskade syster Stina gifte sig med Micke och jag önskade mig samma känsla och utan tanke på datum så gifte sig jag och Per oss för 7 år sedan samma dag;-)) vi firade i lördags med middag på Rex men tanken var med oss idag! Stort att äga dessa känslor fortfarande ❤❤❤


Höst!

Idag gjordes sista inläggningen av gurka och nu blev det saltgurka från "vår kokbok" med vinbärsblad som fina svägerskan Lena levererade till dörren (tack)


My man;-)

Kommentarer är överflödiga!


Höstat!

Vi var uppe tidigt i motse, åkte till stugan för art städa in hösten och det var en underbar dag! Fick vinbär av härliga svägerskan och plockade den sist gurkan så nu ska jag sylta&safta:-) jag och Julia var på Ica maxi och handlade upp hennes skafferi, kyl och frys, hann även med att hälsa på Emy en sväng;) rödspätt till middag och Beck till kvällssaga! Ny vecka med nya insatser trots att förkylningen inte gett sig, skulle vilja gå på premiären av iksu plus men det går tyvärr inte;; natti natti❤


Zzzzzzzzz❤

Så har vi flyttat Julia och varit på rex för en dyr, fin middag// sisådär: bra service, bitvis gott men bäst var att komma hem!! Jag ska också nu genast springa ut med zigge för att därefter inta samma läge som maken!!


Flyttning!

Så kom då dagen då Lill-gumman flyttar hemifrån! Hon har fått en supertrevlig lägenhet till bra pris i samma hus som vi har kontoret:-) vi har tapetserat och målat men idag bar flyttlasset av! Det blir så mysigt att det är inte klokt! Jag är så glad för hennes skull men nog kommer det att bli tomt här hemma men det är tur att jag har nära nu till båda mina älskade döttrar ❤


Födelsedag igen:-)

Idag är det ingen vanlig dag för det är Daniels födelsedag:-) Grattis och vi vet att du blir firad ordentligt i Patong!


Regnig fredag!

Idag har det verkligen varit ihållande regn med blåst från alla håll och då har jag inte bilen!! Jag har gått och cyklat, möblerat om ich myst i mina fina dockar;-) nu spelar jag WF och chattar men min Goa gamla vän Mona <3 i morgon ska vi flytta ut Julia ❤jobbigt men det kommer att bli superbra! Godnatt zzzzzzz


Humor ...


Födelsedag!

Höll på att glömma;) Idag är ingen vanlig dag utan det är Jespers födelsedag 19 år! GRATTIS JEPPE <3
Kram från faster Mia!

HELG!!

Mår fortfarande kasst så jag orkar inte riktigt uppdatera mig eftersom mitt humör inte passar sig för min blogg som ska vara positiv:)) Jag vill i alla fall göra ett inlägg så att Ni vet att jag lever och det gör jag men det tar emot! Nu är det nästan helt klart i Julias lägenhet men givetvis så saknas det en våd tapet p.g.a. att jag (och Julia) mätt fel på takhöjden, nåja - vi får fixa det sedan! Igår så städade vi där och packade hemma för i morgon så ska vi flytta hennes saker och hon ska sova där, buuuuuuu - jag kommer att sakna henne mycket mer än vad jag tror, det kommer att bli tomt men jag får väl ta och hitta på en hobby:) Idag har jag haft fönsterputsning här på kontoret och hemma, det blev toppen men jag råkade göra ett misstag med nycklarna så Oskar fick komma ner och låsa upp åt mig, jag är en klant! Maken är i Skellefteå och det blir nog en sen kväll för honom men jag ska försöka att fixa något gott att äta när han kommer hem - kan bli en räkmacka alá Maria som inte är så dum, vi får se! Jag har ju ingen bil så jag är tvungen att promenera i regnet med paraply och allt elände men skam den som ger sig! Ha nu en underbar helg alla fina och så hörs vi till veckan!

Nollning:-)

Igår hade Julia något som kallades poängjakten och givetvis så skulle de få tag på en advokat som vi fixade genom det moderna mediet:-))


Godnatt❤

Sov som en kratta i natt, såg tv och drack te mellan 3-5, tänkte ta stor sovmorgon men det gick inte pga den här jävla förkylningen!! Har ont i halsen, kroppen, öronen och ögonen och då jag fick ett sms från Christel som har öroninflammation så ringde också jag på vårdcentralen och fick en slutits men jag har, som tur var, bara ett virus;-) det är bara att vila och bita ihop!! Godnatt


Bilen!

Måste faktiskt också uppdatera mig här med våra bilproblem! När vi skulle flytta hem från stugan förra måndagen så var det världens jäkla oväder och larmet på bilen hade gått på natten men jag trodde väl ändå inte att det skulle vara några problem men när vi skulle iväg så var bilen helt DÖD....något ansträngt läge men vi fick ta vårt pick och pack i husbilen. Dagen efter fick jag åka ut med Assistans-Kåren för hjälp, lämnade bilen på verkstaden och så återfick vi den på fredagen men då helt plötsligt upptäcker vi att bilen läcker diesel!!! så det var bara att åka åter med den till verkstaden men nu så är allt fixat med den. Ok detta var bara en liten parantes för att jag skulle få lägga upp en liten till bild:)

Förkylt!!!

Ja inte gick det halsonta över utan det har bara accellererat och jag mår skit!!!! Har ont i halsen så jag knappt vågar svälja, har ögoninflammation, ont i kroppen och på allmänt djävligt dåligt humör!! I natt började maken också hosta så nu har jag inköpt alla mediciner som finns för han kan inte bli sjuk då blir det kaos:) I vart fall så var vi på IKEA i söndags och fick trots allt mycket inköpt så jag tror att Julia var nöjd med allt. Det saknades två varor men de kan vi köpa på nätet! Eftersom jag mår så jäkla dåligt så har jag idag tagit kontakt med en målarfirma som ska hjälpa oss upp med tapeterna i det lilla sovrummet på torsdag - han tar nästan inget betalt så det blir helt perfekt. Förhoppningsvis så kan vi då ta och flytta till helgen - om hälsan står oss bi:) Nu har jag snart gjort allt jag ska här på jobbet men väntar på att maken ska komma från Lycksele så att vi får fixa till det sista sedan blir det att åka hem för att kurera sig igen! Jag får nog åka på affärn och ladda upp med c-vitaminer:) Attjoo på er och hoppas att ni håller er friska, nu ska jag skicka ett mail till min läkare!!!

Myskväll:-)

Det är sällsynt att jag är alldeles själv men ikväll händer det!!! Per är i Hemavan och Julia är på Lokal på någon insparksaktivitet:-) jag njuter i soffan under en filt och glor på TV, maten blev en micrad köttfärspaj - helt perfekt, inget stök i kök och ingen disk;-)) nu körslaget, jag NJUTER ❤ i morgon IKEA:-)) tjohoo mina kompisar!!


Tapetsering!!

Mår lite sisådär idag, dels pga trevligheterna igår och dels ökad halsont men det var bara att bita ihop och åka till Julias lägenhet för tapetsering men det var lite klurigare än vi tänkt så det blev bara ett rum klart idag men det blev iaf tjusigt:-) nu soffhäng med mig själv ❤


Hallströmmarna!

Sedan slutet av 80-talet har vi jobbat ihop och då Hallströms Advokatbyrå upphörde så var det självklart att vi tjejer skulle fortsätta ses:-) vi gör det ett par gånger per åt och ofta har vi något att fira: ikväll var servare Solan fyllt 70 år, vi saknade tyvärr två i gänget men stämningen var ändå som vanligt på topp!!


Ont i halsen!!!!

Nu då jag kommit igång med träningen så dyker halsont upp som ett brev på posten - jag tror att min kropp protesterar mot dieter och träning;) men jag ska bekämpa min lata lekamen!!! I vart fall så ska jag ikväll iväg med härligaste Hallströmmarna för att fira Solveig som fyllt 70 år och vi kommer att ha det jättetrevligt med bubbelbad, dryck och mat, tyvärr så är Eva i Värmland och Christel har fått mitt halsont så hon är sängliggande men vi kommer att ha dem med i alla fall:) Nu ska jag fixa lite på jobbet och igår försökte jag hjälpa Julia som håller på att färga om sig till blondin inför någon maskeradsittning (just nu är det lite åt det oranga hållet:)) Kram och ha en underbar fredag!

Drömmar!

Ok, jag har inte gått och lagt mig utan fastnade med katten i knät framför masterchef USA och kollar på nätet i pauserna:-) hittade då denna underbara bild som är ett Lavendelfält från provance, visst vill man gå där och drömma??


Älskade djur:-)

Zigge är ju lite till åren men go och glad ändå! Jag oroar mig ändå lite för hans knölar, skakningar, andningsproblem och svårt att komma in i bilen mm och Emily oroade sig över att Nessie "gråter" så vi tog vårt lilla zoo till veterinären i tisdags! Vaccination av alla och nessie fick stanna kvar för borttagning av ögonfrans på insidan av ögonlocket! Zigge fick en genomgång och besked om att åldern tar ut sin rätt men inga åtgärder förutom en ordentlig rengöring av öronen (inte undra på att han hört dåligt!!) och vi blev 3.000 kronor fattigare men nöjda i själen!! Delar en söt bild åt er på någon annans älskade vän <3 godnatt zzzzzzzz


Så är det faktiskt:-)


Höstbestyr!

Som sig bör på hösten så ska man sylta & safta! Min grej har verkligen blivit att lägga in gurkor (jag äter det inte själv;-))! Favoriten är inläggning med chili och pepparrot enligt maken så det blev det även i år, trevligt att göra och snyggt att titta på! Snart är lingonkungen på gång så då blir det lingonsylt:-) har kommit igång på IKSU igen och har kört två pass IW i veckan med Christel, härligt men kondition är verkligen en färskvara!!! Idag har jag ont i halsen och gubben har åkt med sina kompisar till Hemavan och jag njuter av min ensamhet:-)) jag och Julia hann vara ute på inköp till lägenheten och vi fyndade tavlor och micro!! Nu Robinson och masterchef utan konkurrens om fjärrkontrollen;-)) Julia verkar trivas toppen på inledningen av juristlinjen<3


Kräftskiva

Efter tävlingen så hade vi en fantastiskt trevlig middag med goda vännerna Leena, Danne, Kåre och Vanja! Jag vill minnas genom detta blogginlägg att mycket gick fel med maten men då man är i goda vänners lag så gör det ingenting;-))


Golftävling!

Som en mix i min uppdatering så måste jag avge information om att i lördags så hade vi vår årliga golftävling och för första året så var det ihållande regn men trevlig stämning som vanligt, här bild på vår sten vid vårt hål nr 11!!


Släktträffen

Mitt i fastan så var vi på en härlig släktträff på Pers mammas sida i Stöcke , jättetrevligt trots att vi var utan mat, här är en bild på kusinerna som ättlingar till Alva och Rickard Ohlsson!! Det var den 18 augusti:-)


Fasta!!

Efter Malta så körde vi vår årliga höstfasta i 10 dagar med allt vad den innebär men en dag när jag och zigge var ute i skogen så tjuvåt jag lite blåbär:-)) vi kämpade sedan med att fortsätta med LCHF efter fastan men det var inte vår grej så vi har nu tagit fasta på SF-dieten vilket innebär SUNT FÖRNuFT, låter ganska klokt;-))

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1464881/images/2012/pic_50465edce087c318960011b7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1464881/images/2012/pic_50465edce087c318960011b7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1464881/images/2012/pic_50465fe39606ee74c20011a9.jpg" class="image">


Underbara semesterminnen!

Det funkade!!! Så nu sja jag uppdatera mitt liv sedan sommaren raskt i bilder:-) här njuter jag och maken på Medelhavet !


Fiskaren;-)

Nu verkar det som att jag kan blogga från mobilen igen vilket kommer att innebära att jag kommer att uppdatera mig oftare (hinner inget på jobbet nu för tiden)...håller tummarna för att vår vän Viktors bild då han fått en till tonfisk fastnar på nätet:-) om så är fallet kommer jag att ge er uppdateringar varje dag igen!! Puss <3


RSS 2.0