Aborren Här kommer fisken:) jag skulle avl...

img_0349 (MMS)

Aborren Här kommer fisken:) jag skulle avlidit om den kom till mig. Nu är vi på väg ut till Arlanda och åter till hemmet men det var en härlig start på veckan! Mattan


ISAAC Betonggrisarna på Drottninggatan påm...

img_0347 (MMS)

ISAAC Betonggrisarna på Drottninggatan påminner verkligen om  vår kära katt isaac;) det är en märklig känsla att va i Stockholm och att det inte är sommar å en massa turister men mysigt ändå:)


Stugan!

http://www.dejneokejne.se/static/sv/10/

Ni måste bara gå in på ovanstående länk och titta på vårt "stug"-projekt! Vi har anlitat de goda vännerna Danne, Leena och Kåre till att göra om köket, sovrummet och hallen! Tänk bara att komma på att sätta sjökort på innerdörrarna - det är så otroligt läckert!

Vi har ett problem: ska man verkligen fortsätta att kalla stugan för stugan??? Vi kan ju inte säga som i Stockholm att vi ska till landet men vad ska man säga?? Norrmjöle?? eller vad........

Vi längtar som bara den på att bänkskivan ska komma så att allt kan bli klart och att vi kan njuta av att komma ut och städa, inreda och njuta ♥



Det är så mysigt och nu kommer allt att bli upphöjt till världsklass:)

Imorgon åker vi till Stockholm - Per ska på ett polisförhör där på måndagmorgon. Vi passar på att bjuda ut min käraste syster och svåger med barn på middag i Stockholm och syrran hade hört att Rolfs kök var bra (www.rolfskok.se) skulle vara bra så jag ringde dit och bokade bord - vilket enormt trevligt bemötande i telefon, man blir glad redan innan man ens har kommit dit:) Ska också passa på att ägna måndagen åt att gå i inredningsbutiker och hitta lite roliga, snygga saker som vi kan använda till att förgylla "stugan"..........

Ha en underbar lördagkväll - jag ägnar den åt att se Körslaget:)

KRAM TILL ER ALLA // Marran


Dressyrclinic

Den här veckan är det teorivecka på SURF så man får välja fritt vilka teoriaktiviteter som passar och jag valde från programmet att gå på dagens teori som hetter "Dressyrclinic" - jag visste inte riktigt vad det var men förstod att det hade att göra med dressyr och få lära sig ett och annat om detta område vilket passade mig som handen i handsken! Således var det ridskolelärarna Camilla (min), Rebecka och Anna som red på sina egna hästar och Erica var deras ridinstruktör och vi elever fick stå med i ridhuset och fick allt förklarat för oss!!!

Jag säger bara en sak: De här tjejerna vet vad de gör!!! Jag stod mest och gapade men det absolut bästa med allt var att det hela kvällen gick upp ljus för mig och jag bara: Jaha, jaha - ok - jaha - men gud  nu fattar jag öppna - slutna m.m. Det var som att "liljeholmens" tändes i ett i mitt huvud:))


Så nu då jag är upplyst känns det fantastiskt att fara och rida igen på tisdag - Jag känner mig laddad som bara den och det är en skön känsla eftersom jag fortfarande är nervös för att åka dit, jag vet inte riktigt vad det beror på men jag är orolig för att jag inte ska klara av att göra iordning hästen, inte komma upp, ramla av m.m. men nu kommer det att gå bra:))

Ha en härligt torsdagkväll och imorgon börjar helgen på nytt - hur fort kan en vecka gå egentligen???

GODNATT MINA VÄNNER //
Den upplysta ryttarinnan Maria :) som nu ska gå från teori till praktik!

 


Idag hade jag verkligen mentalt och teoret...

img_0262 (MMS)

Idag hade jag verkligen mentalt och teoretiskt förberett mig på att kvällen skulle ägnas tillsammans med Julia och hennes fördjupningsarbete om imperialismen!!! Jag hade nästan ångest över hur jag skulle orka men när jag kom hem så var fina Olle här och nu behövdes inte mammas hjälp utan ungdomarna klarar allt själv !!! Fattar ni hur nöjd jag är :)))))) jag kunde slänga mig i soffan efter det att jag utfodrat familjen med hemmagjord pizza -mums.... Halv 8 hos mig är ett av mina absoluta favoritprogram och den här vecka är det ett härligt gäng från Stockholm ! Nu ligger jag i sovrummet med gossiga Leo, hör ungdomarna skratta och plugga, maken ser på hockey......ja det blev en skön avkopplande onsdagkväll:)) lovely .... Maria


Kuddar:)

Vi har varsin dunkudde i sängen och jätteköna täcken tillsammans med en underbar säng men det räcker ju egentligen inte med en kudde var utan till detta har vi en hel del väldigt dåliga kuddar! Jag har inte tänkt på detta så noga men idag var jag med Emily på en tur och då påminde hon mig om att våra kuddar verkligen är dåliga:( Hon har ju bott hos oss i 14 dagar så hon vet. Sagt och gjort då vi var på Hemtex så blev det inköp av 4 nya kuddar; 2 verkligen bra kuddar och 2 mellanbra! Jag längtar nu att luta mitt trötta huvud mot min nya kudde och jag känner verkligen hur skönt jag kommer att vila i natt:)



I övrigt har dagen varit full av aktivitet på jobbet - jag kan ibland inte fatta hur mycket vi har att göra men samtidigt är ju det helt fantastiskt:) Pers ärenden är lätta att sköta - bara man passar de tider som vi gäller överklaganden m.m. och dessa har vi aldrig missat! Det är däremot tvistemål, personskaderegleringar m.m som har en förmåga att all post kommer samtigt och massor av brev måste skrivas och det är inte det lättaste när man har ont i ryggen men jag fick ordentligt mycke gjort idag så nu känns det som att jag har koll på läget igen!!! Ska försöka att få resten gjort imorgon så är jag helt upp-to-date med min arbetsbörda:)


Det var nu 2 veckor sedan som jag satt på båten och njöt av en härlig tur till Phi Phi Island och redan har solbrännan falnat. Tänk att jag kämpade så för att få färg på min lekamen och så bara efter några veckor så är bara hälften kvar och knappt någon har hunnit se den så passa på nu att se hur brun jag faktiskt var:))

SOV GOTT MINA KÄRA VÄNNER -
jag ska kika på American Idol samtidigt som jag sjunker ner i min nya kudde : D

Längtan efter min familj!



Vissa dagar så längtar jag så otroligt mycket efter mina syskon och deras familj att det gör ont i hjärtat! Det är så otroligt trist ibland att vi bor så långt ifrån varandra men samtigt är det så att då vi ses då umgås vi verkligen med varandra under flera dagar och har det så fantastiskt tillsammans. Det är så underbart att kusinerna är så tajta med varandra och älskar att hänga med varandra fast det spänner över åldrarna mellan 11 och 23 år:) Det är faktiskt också jobbigt att vi inte har någon övrig släkt här i Västerbotten speciellt då man närmar sig högtider som nu då påsken står för dörren! Jag älskar verkligen julen men påsken är en helt onödig högtid för mig. Jag har aldrig varit för att byta gardiner eller sätta upp kycklingar här och där men jag gillar fortfarande att ge påskägg så det kommer det att bli:) Det kommer också att bli en påskmiddag med familjen men jag hade önskat att det hade varit möjligt att vara i stugan men bänkskivan till köket hinner inte komma så det är omöjligt att det blir klart men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:)

Om det är någon som är intresserad av att se hur det går med köket, hallen och sovrummet i stugan så gå in på Danne och Kåres hemsida där man kan följa vårt projekt:

http://www.dejneokejne.se

I övrigt så önskar jag alla en fortsatt bra vecka - nu är måndagen gjord så det är bara att tuffa på så kommer snart fredagen med stormsteg ♥

Storasyster Maria



Micke Karlsson

Nu då jag fått ordning på några kort måste jag faktiskt också förgylla min blogg med käraste svågern Micke som fyllde 50 år de 12 februari och bjöd på en sjudundrandes fest i Karlssons fabrik!!!


" Du ska va president - Du ska va miljonär", dessa ord var några av mina ingredienser i mitt tal som för övrigt kan sammanfattas med att Micke är en helt fantastisk person som bjuder på sig själv och tänker på sin omgivning! Det var en 50 -årsfest som inte gick av för hackor och som vi sent kommer att glömma!  Återigen.......GODNATT!

Sköna söndag:)

Nu kan man mobilblogga och det passar mig som handen i handsken - vilket jag utgår från att ni märkt under helgen:) Tyvärr kan man inte skriva någon rubrik men det känns ändå som ett otroligt enkelt sätt att kommunicera på bloggen där jag faktiskt kan få ge uttryck för mitt liv så ofta som jag vill! Jag försöker att undvika att uppdatera min status för ofta på Facebook - det känns som att det bara blir för mycket - men ändå har jag ofta så mycket som jag vill delge och detta var ju just anledningen till att jag startade en blogg:)
Det bästa med att blogga är just det att jag får skriva av mig saker som jag upplevt eller tycker och så älskar jag verkligen att hitta bilder som passar eller som delger vad som hänt i mitt liv. Jag som alltid älskat att skriva dagbok och hålla på med bilder har verkligen hittat mitt forum:) men det får inte bli ett tvång utan det måste göras med glädje och kärlek...............och idag var det kärleksväder ute ♥:



Tyvärr så har jag ont i ryggen och både jag och Per var lite slitna idag då vi fick besök av kära Brita och Mats igårkväll - det var sååååååååå trevligt med musik, surr och dans men oj vad tiden gick:) så vi njöt stillsamt av det underbara vädret och det räckte så bra...........sedan var det också bra sport på tv:n som höll oss sysselsatta. Vi hade planerat att gå på båten och äta söndagsstek men så blev vi lite lata och bestämde oss för att äta hemma och vad blev det då för kulinariskt?????????? Ibland är det enklaste det godaste: Köttbullar i brunsås med makens goda potatismos, lingonsylt för Per och ketchup för mig - det var smaskens och satt som en smäck för oss båda!

Nu är Julia åter - hon är också lite trött - och allt är i sin ordning igen. Jag ska ta en sista prommis med Zigge och sedan ska jag knyta mig med antingen söndagsfilmen eller också Måns Kallendofts (jag tror han heter så) första bok Midvinterblod som verkar mycket lovande!!

Nya tag med positiva tankar laddas inför kommande veckas jobb ♥♥ KRAMIS ♥♥

Marran


No subject1

img_0322 (MMS)

Jag älskar djur eller kanske inte alla ( det finns djur som jag faktiskt hatar )..... Men hundar och katter har mitt hjärta vart jag än är i världen:) här på bilden är tre hundar som fanns på stranden vid en fantastisk restaurang som vår chaufför körde oss till då vi var på utflykt till big buddah. Utsikten var fantastisk men som vanligt har jag svårt att äta upp maten:) jag kan ju då inte låta bli att erbjuda mina rester till dessa sötnosar och det blev ju succé;) jag vet inte om ägarna till stället var så nöjda men jag och hundarna var överens!!! Idag är vädret gudomligt men min ryggvärk förhindrar promenader men jag har ändå njutit av solen och hjälpt gulliga Emily till jobbet! Ta vara på varandra // XO XO solstrålen


No subject1

img_0342 (MMS)

Tulpaner får mig verkligen att känna att våren står på farstun. Det här är min första bukett för i år men definitivt inte den sista:) när vi promenerade ner på stan så sträckte jag mig i ryggen!!!!! Jag är så nära ett ryggskott som man kan vara:( jag har försökt att mota Olle i grind med ett varmt bad, spikmatta, vetevärmare och vin men inget hjälper!!! Jag ska nu äta en superfod lasagne på färska lasagneplattor och makens underbara köttfärssås sedan blir det sängläge! Njut av kvällen// kram från mig


No subject1

img_0333 (MMS)

Robban passade också på att göra en tatuering i Thailand och den säger ju allt:) jag är faktiskt helt fascinerad över att "alla" har en tatuering nu för tiden! Det är läckert och snyggt men måttot måste vara " less is more" för när ungdomar täcker kroppen med utsmyckningar så försvinner tjusningen! Robbans tatuering sitter på vaden och den är verkligen Han! Idag är det vårdagjämning och ett underbart väder ute. Livet känns underbart och vi går mot en härlig tid! Ha en skön lördag och missa inte premiären av körslaget ikväll!! Kram


No subject1

img_0307 (MMS)

En av höjdpunkterna under vår resa var att besöka Big Buddah - det var stort :) vi blev välsignade av buddistiska munkar med vatten och armband för att finna lycka i Livet! Det kändes faktiskt stort och märkvärdigt! Buddismen är en religion och livsstil som verkligen tilltalar mig; du kan inte förändra det som varit och du ska söka lycka i nuet<3 jag prövar att blogga från mobilen ochdetverkar fiffigt värre :) puss & kram!


No subject1

img_0341 (MMS)

Fredagsmys efter en veckas jobb:)


Maria Marilyn Söderberg

img_0328 (MMS)

Ett av mina klänningsfynd på stranden gjorde mig så glad att jag började dansa:)


Jag är tillbaka!!!!!

Efter vår underbara semester i Thailand har jag efter hemkomsten varit sjukt trött (hur detta kan vara möjligt med all den vila som vi haft??) och även lite förkyld sedan var det mycket på jobbet och även här hemma att ta tag i men nu så är jag åter:) Jag har lite bilder från Julias kamera som jag skall visa Er och berätta om lite vad vi gjort!



Resan till underbara Thailand gick med Novair (Apollo) direkt till Phuket. Vi hade köpt excellent-paket på flyget så vi satt längst fram, extra benutrymme, gratis nöjespaket, gratis necessär med allt, gratis dryck och tilltugg samt en lyxig meny - resan gick som en dans! Jag kommer aldrig att flyga långt utan detta paket - det var värt allt! Värmen slog emot oss som en bergvägg men vi var så lyckliga av att vara framme. Daniel mötte upp oss på hotellet och oj så roligt det var att se honom igen:)

 

Daniel tog Robert direkt och drog iväg. Vi installerade oss på hotellet i Patong som var jättebra. Robban fick sitt eldorado tillsammans med brorsan så deras nätter var sena - jag säger bara "Bangla Road":) på eftermiddagarna gjorde de oss sällskap antingen på stranden eller också tog vi longtailbåt ut till någon strand och en dag så hyrde vi en speedboat som tog oss till Phi Phi Island och The Beach (stranden där filmen med Leonardo Di Capri spelades in) - det var en underbar tur ute på havet:)

Eftersom jag, Per och Julia inte var ute och svirade på kvällarna så var vi uppe tidigt på morgonen och då gick vi ofta till stranden med våra böcker:) Vi hade det så mysigt där och vädret är ju det bästa tänkbara - det är faktiskt sant att man blir brun om man ligger under parasollet!!!! Jag trodde inte på det men var tvungen att inse fakta:)
Allt är toppen i Thailand - jag tror inte att det kan finnas någon som inte hittar sitt paradis där! För mig är det absolut bästa människorna - de är så underbart trevliga, glada och omtänksamma, det är ett nöje att få umgås med såna människor och det gör ju också att man själv blir glad (OK - jag är oftast glad men iaf)....Julia gillade nog bäst de fantastiska priserna på kläder m.m och att hon äntligen fick bli brun! Jag gillade ju också shoppingen och kunde inte låta bli på stranden heller:)

Det blev några klänningar som var anpassade efter klimatet - allt man hade med sig kändes ju alldeles för varmt:)

Det kommer mer bilder och säkert mer om Thailand men nu är maken på häktningsförhandling i anledning av det hemska som hänt i Umeå igen och jag passar på att städa hemma - faktiskt skönt att ta en fredageftermiddag i anspråk för detta, jag poppar musik och ska snart belöna mig själv med ett glas vin:)

Ha en underbar kväll!
P.S. Tack kära svägerska LInda som gav mig en liten knuff i baken så att jag kom igång med bloggandet igen! D.S

LOVE U ALL // Marran


RSS 2.0